Kolopooh Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Будет ли ночное освещение двора дезориентировать пчёл летом? И может подсветка повлиять на зимовку (на улице)? Может у кого-то есть уже опыт в этом вопросе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shersand Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 11 минут назад, Kolopooh сказал: Будет ли ночное освещение двора дезориентировать пчёл летом? Во время главного взятка, бывает с десяток самых нетерпеливых пчел к фонарю слетаются. В другое время года реакции пчел на наружное освещение я не замечал. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 32 хвилини тому, Kolopooh сказав: Будет ли ночное освещение двора дезориентировать пчёл летом? И может подсветка повлиять на зимовку (на улице)? Может у кого-то есть уже опыт в этом вопросе. інколи на одному з точків включали прожектор, як в літню так і зимову пору, також освітлення нічне там постійне інколи навіть бє по льоткам, ба більше того бджоли знаходяться 50м від тиру, а круглий рік шмаляють помпою по тарілках, деколи приїзджав то виносив з пасіки пакет тарілок, і що Ви гадаєте з того всього, у бджіл немає жодної різниці між тим точком який знаходиться в абсолютній тишині, думаю,що бджоли здатні адаптовуватись до середовища в якому перебуцвають, вони як ми живуть біля жд, автотрас і тп., живуть і дають репродуктивність,як і інші, так як ми 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 В мене два вулики стоять льотками до дороги де що вечора вмикається лампа вуличного освітлення і світло б'є прямо в лотки. Ніяких проблем помічено не було. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Крук Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Коли я привіз додому пасіку то перед тим як відкрити льотки я завжди вимикаю освітлення в дворі і в хаті тому що збуджені бджоли вилазять із вуликів і летять на світло. Проте таких бджіл небагато - два або три десятки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ысч Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 В 17.01.2018 в 15:56, Kolopooh сказал: Будет ли ночное освещение двора дезориентировать пчёл летом? У меня точок зафонаренный капитально. Никаких проблем. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts