Jump to content

Ночное освещение пасеки

Kolopooh
 Share

Recommended Posts

Будет ли ночное освещение двора дезориентировать пчёл летом? И может подсветка повлиять на зимовку (на улице)? Может у кого-то есть уже опыт в этом вопросе. 

11 минут назад, Kolopooh сказал:

Будет ли ночное освещение двора дезориентировать пчёл летом?

Во время главного взятка, бывает с десяток самых нетерпеливых пчел к фонарю слетаются. В другое время года реакции пчел на наружное освещение я не замечал.

• Like 2
  • Thanks 1

32 хвилини тому, Kolopooh сказав:

Будет ли ночное освещение двора дезориентировать пчёл летом? И может подсветка повлиять на зимовку (на улице)? Может у кого-то есть уже опыт в этом вопросе. 

інколи на одному з точків включали прожектор, як в літню так і зимову пору, також освітлення нічне там постійне інколи навіть бє по льоткам, ба більше того бджоли знаходяться 50м від тиру, а круглий рік шмаляють помпою по тарілках, деколи приїзджав то виносив з пасіки пакет тарілок, і що Ви гадаєте з того всього, у бджіл немає жодної різниці між тим точком який знаходиться в абсолютній тишині, думаю,що бджоли здатні адаптовуватись до середовища в якому перебуцвають, вони як ми живуть біля жд, автотрас і тп., живуть і дають репродуктивність,як і інші, так як ми:)

• Like 6
  • Thanks 2

• 3 weeks later...

В мене два вулики стоять льотками до дороги де що вечора вмикається лампа вуличного освітлення і світло б'є прямо в лотки. Ніяких проблем помічено не було.

• Like 2

• 1 month later...

Коли я привіз додому пасіку то перед тим як відкрити льотки я завжди вимикаю освітлення в дворі і в хаті тому що збуджені бджоли вилазять із вуликів і летять на світло. Проте таких бджіл небагато - два або три десятки.

В 17.01.2018 в 15:56, Kolopooh сказал:

Будет ли ночное освещение двора дезориентировать пчёл летом?

У меня точок зафонаренный капитально. Никаких проблем. 

• Like 1
  • Thanks 1