Деменський Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Тільки що, Деменський сказав: Шановні форумчани! Поділіться будь ласка своїм досвідом зберігання меду! Розкажіть, що ви робите з самого початку? Чи даєте йому відстоятись у відкритій тарі, а потім закриваєте? Чи можливо одразу закриваєте кришкою, якщо це відро і забуваєте про нього в коморі до моменту реалізації? При яких температурах зберігаєте? Може в погребі, хаті чи ще десь? Це питання мене сильно зацікавило після того як вчора знайшов у себе 7 відер (20л)!!! кислого меду з різних викачок і різних років. Шкода грошей і праці бджілок( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FES Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 я купував 20л харчові відра і зберігаю там. Це якщо об'єми не великі, а так чув, що саме найкраще липова тара. Думаю може замовитиТемпература 15-18 плюс. В мене він те как сильно сідає, так як продаю в роздріб у пластмасових відеречках. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 39 минут назад, Деменський сказал: Шановні форумчани! Поділіться будь ласка своїм досвідом зберігання меду! Розкажіть, що ви робите з самого початку? Чи даєте йому відстоятись у відкритій тарі, а потім закриваєте? Чи можливо одразу закриваєте кришкою, якщо це відро і забуваєте про нього в коморі до моменту реалізації? При яких температурах зберігаєте? Може в погребі, хаті чи ще десь? Це питання мене сильно зацікавило після того як вчора знайшов у себе 7 відер (20л)!!! кислого меду з різних викачок і різних років. Шкода грошей і праці бджілок( У зрелого мёда влажность 18 % ,при хранении мёда в открытой таре ,обязательно потянет влагу из воздуха .Осенью не бывает влажность воздуха меньше 18 % В погребе потянет запах погреба, даже при закрытых крышках (в пластиковых вёдрах ) За 30 лет не было ни одного случая закисания мёда ,хотя некоторые стояли и по три года Причина думаю в том ,что не качаю не зрелый мёд ,не ищу себе приключения на одно место При хранении в сухом подвале в герметично закрытой таре ,может храниться долго .Вот только причины для длительного хранения не вижу .В этом году сдавал мёд и в транспортных 25 литровых бидончиках .Крышки так всосало ,что не подпустив отвёрткой воздух внутрь ,открыть было не возможно .Наполнялись при жароте в 30 *,вот и создался вакуум 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontroler Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 34 минуты назад, Деменський сказал: Шановні форумчани! Поділіться будь ласка своїм досвідом зберігання меду! Розкажіть, що ви робите з самого початку? Чи даєте йому відстоятись у відкритій тарі, а потім закриваєте? Чи можливо одразу закриваєте кришкою, якщо це відро і забуваєте про нього в коморі до моменту реалізації? При яких температурах зберігаєте? Може в погребі, хаті чи ще десь? Це питання мене сильно зацікавило після того як вчора знайшов у себе 7 відер (20л)!!! кислого меду з різних викачок і різних років. Шкода грошей і праці бджілок( Больше одной тонны меда, урожая 2015 года, из подсолнуха хранил в алюминиевых флягах и пластиковых ведрах в неотапливаемом гараже. Сдал две недели назад. На анализ брали с каждой емкости, ложки не загонишь, такой твердый. Слой белого меда на анализ не брали, а так забрали. Мед сливал с медогонки и сразу закрывал. Если мед будет зрелый, а тара сухая и плотно закрыта, то он сохранится очень длительное время. Очень сильно я переживал за качество меда, начитавшись страшилок от приемщиков, что мол мед может не пройти проверку. Для себя сделал вывод- мед сдавать надо вовремя, исключив все переживания. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sashko Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Цього року хочу заливати мед в 200 л харчові металеві бочки. Зберігатиму на піддонах в неопалювальному складі. Планую зберігати 3-9 місяців (в залежності від ціни на мед). У кого є досвід зберігання меду у такій тарі й за таких умов, поділіться! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrycho Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 4 часа назад, Деменський сказал: вчора знайшов у себе 7 відер (20л)!!! кислого меду з різних викачок і різних років. Шкода грошей і праці бджілок( Были случаи что мёд натягивал влагу и верхний слой в бидоне подкисал. Собрать верхний слой - внизу нормальный мёд! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 За 16 місяців зберігання в стальних діжках серед неба в двох з десяти з'явився аромат і смак типовий для підброженого меду,верхній шар зібрав(після обробки пішов в роздріб) але аромат не встиг вивітритись і оптовики відмовились їх взяти.І на краще бо цей мед був розкладений по бідонах продан по більшій ціні.В даному випадку спрацювало правило "Все що не робиться -накраще".Діжки закривались герметично(сам перевіряв,витримували невеликий.до 0,2 бар,тиск).Після роздумів над отриманим проф. досвідом зупинився над версіею що причиною була підвищена вол.(18-19%) в верхніх шарах тих діжок.Що робитиму в подальшому?Накриватиму діжки листами металу.шиферу менше ржавітимуть і нагріватимуться на сонці. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 6 хвилин тому, Винодел сказав: За 16 місяців зберігання в стальних діжках серед неба в двох з десяти з'явився аромат Сонях? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Не зовсім він,в 15 -му після соняха і разом з ним ішов нектар походження якого остаточно(існувала думка що то кермек) нами не визначено,мед темніший і явно не сонях(типовий) на смак,смачніший.В закристалізованому стані м'якший,салообразний. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Деменський Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 Дякую вам друзі за відповіді! Побачу, що скаже оптовик, я його повідомив, що є запах скизшого кампоту. Працюєш, працюєш і на тобі, все що виграв дочекашись цінового "покращення" на мед, можеш втратити( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Алёнка Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Подскажите, пожалуйста, как лучше сделать. Осенью разлила мёд по банкам и много пол-литровых осталось. Сейчас уже вряд ли разойдутся. Что с мёдом сделать? Выложить в ведёрко или пусть остаётся в банках? Его же можно оставить на подкормку на следующую зиму. Где его лучше хранить? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxim Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 1 час назад, roman72201 сказал: вот думаю если весной не срастётся куда его девать летом когда жара, в погреб что ли. Ничего не делать. Как писал выше, накрыть металлом от прямых солнечных лучей и дождя забыть. И не слушать асалтана про оксиметилфурфурол. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 16 хвилин тому, Maxim сказав: Ничего не делать. Как писал выше, накрыть металлом от прямых солнечных лучей и дождя забыть. И не слушать асалтана про оксиметилфурфурол. 7 хвилин тому, В.Ю.А. сказав: Ничего с ним не будет ни летом, ни зимой (если влажность в норме). Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 2 минуты назад, asaltan сказал: Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%. В севшем меде может быть влажность больше 17? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roman72201 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 4 минуты назад, asaltan сказал: Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%. 16-16.5 качаю только печатный Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
охотник пчел Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 вот настроился попробовать 15летний самогон, и наломали хорошее хранилище для меда старая хата глинобитная, природный кондиционер проверено, погреб не подходит. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 22 хвилини тому, Пчеломучитель_ua сказав: В севшем меде может быть влажность больше 17? Легко. Ріпак закристалізується і при 23%, але швидко заграє (спухне) і в твердому стані. Соняшнник закристалізується і при 21%, але швидко розшарується і верхній рідкий шар заграє. Гречка розшарується майже завжди і при кімнатній температурі заграє. Вважається, що при 17% вологості мед витримає будь-яку температуру. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxim Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 29 минут назад, asaltan сказал: Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%. Вы ничего не писали про влажность. Просто было сказано, что в меду после 2-х лет оксиметилфурфурол взлетает до небес. И хранить его ни-ни. Более того эта информация была от Вас при цене меда в 28 грн., и когда пчеловоды заявили, что пусть стоит до следующего года. Ну то такэ... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 6 хвилин тому, Maxim сказав: Просто было сказано, что в меду после 2-х лет оксиметилфурфурол взлетает до небес. Років 4-5 тому я одежав від поважного кримського пасічника колекцію лавандового меду за 5 років і добросовісно проаналізував його. Якщо найду результати - викладу на сайт знову. Але я запам'ятав - мед 3 і більше років має недопустимий рівень ОМФ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Спорить со скупщиками можно долго и нудно но факты вещь неоспоримая.у моего напарника от длительного хранения сверху на меде в бочках появилась пена слоем где-то 5см.Он очень испугался что 1тн меда накрылась.Но потом аккуратно собрал эту пену весной сделал сироп пчелкам а мед одна уважаемая фирма забрала весной по 43 грв.так что не надо слушать разные пугалки им когда очень нужен мед как писал ранее один уважаемый форумчанин берут все без анализов похожее на мед и я ему больше верю Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxim Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 2 минуты назад, asaltan сказал: Років 4-5 тому я одежав від поважного кримського пасічника колекцію лавандового меду за 5 років і добросовісно проаналізував його. Якщо найду результати - викладу на сайт знову. Але я запам'ятав - мед 3 і більше років має недопустимий рівень ОМФ. Так может ОМФ там не от срока хранения, а совсем по другим причинам. Ну и 3 года это не 2-а. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 3 хвилини тому, Maxim сказав: Так может ОМФ там не от срока хранения, а совсем по другим причинам. Ну и 3 года это не 2-а. Перевірте, попробуйте 1 рік потримати мед в металевому гаражі, цікаво, що буде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей 2014 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 9 минут назад, asaltan сказал: Років 4-5 тому я одежав від поважного кримського пасічника колекцію лавандового меду за 5 років і добросовісно проаналізував його. Якщо найду результати - викладу на сайт знову. Але я запам'ятав - мед 3 і більше років має недопустимий рівень ОМФ. У нас в одного " бідного чоловіка" помер батько пасічник, так він останій мед з батьковоі пасіки здав більше чим через 10 років . І приняли. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 5 минут назад, asaltan сказал: Перевірте, попробуйте 1 рік потримати мед в металевому гаражі, цікаво, що буде. в мене правда гараж мурований мед в бітоні простояв років 6 дно в бідоні як решето стало . мед на смак був добрий.Сказки експортерів і все. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seim Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Только что, asaltan сказал: Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%. А що може статися з закристалізованим медом? Хіба бувають випадки псування такого меду? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.