asaltan Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 4 години тому, Виталий91 сказав: Но там указана одна культура -подсолнух и на нее 3 цвета?почему так, а не весь идёт под один цвет Українські пасічники качають мед зі світлих рамок, коричневих і чорних, як земля. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 13 минуты назад, asaltan сказал: Українські пасічники качають мед зі світлих рамок, коричневих і чорних, як земля. Вообще никак не связано с цветом меда. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 3 хвилини тому, Mаксим сказав: Вообще никак не связано с цветом меда. Правильно, бо колір точно залежить від медоносів. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 44 хвилини тому, ДобровоЛ сказав: колір точно залежить від медоносів Чому ж тоді рамки з віком темніють, чи не від бджолиних випорожнень? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Виталий91 Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 1 час назад, asaltan сказал: Українські пасічники качають мед зі світлих рамок, коричневих і чорних, як земля. Яка різниця в медові, який відкачаний зі свіжих рамок, на нержавіючому обладнанні, і в медові який відкачаний з чорних як земля на оцинкованій медогонці? і який зберігається по типу як виставлялося фото раніше, з шаром бджіл, та всякого мотлоху? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Виталий91 Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 31 минуту назад, asaltan сказал: Чому ж тоді рамки з віком темніють, чи не від бджолиних випорожнень? тому що бджоли лапи не миють 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 46 минут назад, asaltan сказал: Чому ж тоді рамки з віком темніють, чи не від бджолиних випорожнень? От цвета мёда из-за рамок я поперхнулся, но это!!! Это же как вы своему покупателю говорите - мед тёмный потому что из закаканых сот? ладно с подсолнухом, а мед с гречки тогда прямо с унитаза? 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 23 хвилини тому, ромео сказав: E-e-e, то Ви далекі від бджільництва... Так, я погано знаю бджільництво і мені не зрозуміло: - звідки беруться кокони в медових рамках? - де бджоли вимазують лапи і у що? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 15 минут назад, asaltan сказал: Так, я погано знаю бджільництво і мені не зрозуміло: - звідки беруться кокони в медових рамках? - де бджоли вимазують лапи і у що? Личинка бджоли, трутня проходять певні етапи розвитку і в них відбувається так звана "линька", і з цих відкладень і формується кокон, він є досить твердим і ніяк не впливає на якість меду. Хоча, переважна більшість з нас з таких рамок мед не качає, так як для цього у нас є медові наставки. Та й оновлення у мене всіх рамок відбувається раз на 3 роки. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApisDirect Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 1 час назад, asaltan сказал: Чому ж тоді рамки з віком темніють, чи не від бджолиних випорожнень? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApisDirect Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: і ніяк не впливає на якість меду. На цвет влияет точно, а значит то чем подкрашивает может сказываться и на вкусе меда 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApisDirect Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 19 минут назад, Wladimir_K сказал: 34 минуты назад, asaltan сказал: Так, я погано знаю бджільництво і мені не зрозуміло: - звідки беруться кокони в медових рамках? - де бджоли вимазують лапи і у що? Личинка бджоли, трутня в коконі проходить певні етапи розвитку і в неї відбувається так звана "линька", і з цих відкладень і формується кокон, він є досить твердим і ніяк не впливає на якість меду. Хоча, переважна більшість з нас з таких рамок мед не качає, так як для цього у нас є медові наставки. Та й оновлення у мене всіх рамок відбувається раз на 3 роки. вопрос к тому, что их там быть не должно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 17 минут назад, ApisDirect сказал: На цвет влияет точно, а значит то чем подкрашивает может сказываться и на вкусе меда То Ви теж експортер меду? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApisDirect Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 2 минуты назад, Wladimir_K сказал: То Ви теж експортер меду? "Сократ мне друг, но истина дороже" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 2 минуты назад, ApisDirect сказал: "Сократ мне друг, но истина дороже" Істина в тому, що в США напевне мед ділять не тільки за медоносами, а ще певними характеристиками, які мене мало цікавлять. А на рахунок кольору меду з соняшника, то він залежить часто від гібриду, сорту того ж соняшника. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Еникиой Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 29 минут назад, ApisDirect сказал: На цвет влияет точно, а значит то чем подкрашивает может сказываться и на вкусе меда Качаем подсолнух он жёлтый, а через несколько недель с тех же рамок качаем медунку, а она прозрачная как слеза. Почему она не подкрасилась ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApisDirect Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 10 минут назад, Wladimir_K сказал: А на рахунок кольору меду з соняшника, то він залежить часто від гібриду, сорту того ж соняшника. 4 минуты назад, Еникиой сказал: Качаем подсолнух он жёлтый, а через несколько недель с тех же рамок качаем медунку, а она прозрачная как слеза. Почему она не подкрасилась ? Простой эксперимент, залейте в черные расплодные соты воду, через пару дней выбейте ее и проверте на прозрачность... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 2 години тому, ДобровоЛ сказав: А ще й жовта... в середині. А яка зверху - мені по суті - без різниці 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 15 минут назад, ApisDirect сказал: Простой эксперимент, залейте в черные расплодные соты воду, через пару дней выбейте ее и проверте на прозрачность... А у Вас соти є чорні? У мене таких на пасіці немає, максимум коричневі. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulgerov Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Чем темнее соты - тем быстрее садится мед. Исходя из этого - цвет сот влияет на мед. Что- то в него из коконов и испражнений личинок (никто не сказал) добавляетсяюОтправлено с моего Lenovo S580 через Tapatalk 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Коли ми топимо віск, колір води з мерви говорить сам за себе. Друга справа, що то ми кип"ятимо та виварюємо тривалий час. І порівнювати виварювання з корочкочасним перебуванням меду в чарунках неправильно. На прикладі акації знаю, що коли вона в мене чиста як березовий сік, а викачана була з рамок різного кольору, в тому числі темно-коричневого, то це трохи протерічить припущенню, що колір рамок впливає на чистоту кольору меду. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 12 минуты назад, dulgerov сказал: Чем темнее соты - тем быстрее садится мед. Исходя из этого - цвет сот влияет на мед. Что- то в него из коконов и испражнений личинок (никто не сказал) добавляетсяю Отправлено с моего Lenovo S580 через Tapatalk Сідає швидше, тому що є інші кристали і рештки, такі кристали є і в світлих рамках, в яких був мед. Аналізи наші експортери вже роблять по повному, і ГМО те ж перевірять і різні домішки те ж, якщо мед був би забруднений, то ніхто його і не купував, але те що різні хімічні сполуки при обробітку в таких сотах накопичуються це факт, але вони є і в вощині те ж. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApisDirect Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 1 час назад, Wladimir_K сказал: А у Вас соти є чорні? У мене таких на пасіці немає, максимум коричневі. Что за манера общения? закончились аргументы, "уколи" оппонента, как в боксе удар ниже пояса... понятно, Вы идеальны, а у меня иногда проскакивают, пакетами на постоянной основе пока не торгую, но речь не о Вас а в ОБЩЕМ. Поделился своими наблюдениями, списанные рамки (два сезона в гнезде) попали под дождь и простояли несколько дней, начал резать увидев воду трехнул в руку, вода подкрашенная с привкусом... каждый делает выводы в силу своего понимания природы вещей 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolja.BI Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 8 хвилин тому, ApisDirect сказав: Что за манера общения? закончились аргументы, "уколи" оппонента, как в боксе удар ниже пояса... понятно, Вы идеальны, а у меня иногда проскакивают, пакетами на постоянной основе пока не торгую, но речь не о Вас а в ОБЩЕМ. Поделился своими наблюдениями, списанные рамки (два сезона в гнезде) попали под дождь и простояли несколько дней, начал резать увидев воду трехнул в руку, вода подкрашенная с привкусом... каждый делает выводы в силу своего понимания природы вещей Сам бачив що вода із чорних сот тече темна, але знайомий багато років витрачає на 25 сімей лише пачку вощини, але "гречаного" меду в нього не бачив. При кончентрації води в меді 16-20%, зміну кольору можна визнати, але лише в одній рамці, а загалом на пасіку, навіть озброєним оком буде важко відрізнити, бо від меду, темні соти не світлішають. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApisDirect Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 3 минуты назад, Kolja.BI сказал: Сам бачив що вода із чорних сот тече темна, але знайомий багато років витрачає на 25 сімей лише пачку вощини, але "гречаного" меду в нього не бачив. При кончентрації води в меді 16-20%, зміну кольору можна визнати, але лише в одній рамці, а загалом на пасіку, навіть озброєним оком буде важко відрізнити, бо від меду, темні соти не світлішають. не впадаем в крайности.... влияние расплодных сотов на мед есть, на сколько сильно, положительно аль отрицательно я не знаю - не лаборатория... в "охотах на ведьм" не участвую 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts