Jump to content

Влияние старых сот на цвет мёда


Recommended Posts

4 години тому, Виталий91 сказав:

Но там указана одна культура -подсолнух и на нее 3 цвета?почему так, а не весь идёт под один цвет

Українські пасічники качають мед зі світлих рамок, коричневих і чорних, як земля.:IMHO:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

13 минуты назад, asaltan сказал:

Українські пасічники качають мед зі світлих рамок, коричневих і чорних, як земля.:IMHO:

Вообще никак не связано с цветом меда. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

3 хвилини тому, Mаксим сказав:

Вообще никак не связано с цветом меда. 

Правильно, бо колір точно залежить від медоносів.:IMHO:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

44 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

колір точно залежить від медоносів

Чому ж тоді рамки з віком темніють, чи не від бджолиних випорожнень?:dntknw:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, asaltan сказал:

Українські пасічники качають мед зі світлих рамок, коричневих і чорних, як земля.:IMHO:

Яка різниця в медові, який відкачаний зі свіжих рамок, на нержавіючому обладнанні, і в медові який відкачаний з чорних як земля на оцинкованій медогонці? і який зберігається по типу як виставлялося фото раніше, з шаром бджіл, та всякого мотлоху?

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

31 минуту назад, asaltan сказал:

Чому ж тоді рамки з віком темніють, чи не від бджолиних випорожнень?:dntknw:

тому що бджоли лапи не миють

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

46 минут назад, asaltan сказал:

Чому ж тоді рамки з віком темніють, чи не від бджолиних випорожнень?:dntknw:

От цвета мёда из-за рамок я поперхнулся, но это!!!

Это же как вы своему покупателю говорите - мед тёмный потому что из закаканых сот? :blink: ладно с подсолнухом, а мед с гречки  тогда прямо с унитаза? 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

23 хвилини тому, ромео сказав:

E-e-e, то Ви далекі від бджільництва...

Так, я погано знаю бджільництво і мені не зрозуміло:

- звідки беруться кокони в медових рамках?

- де бджоли вимазують лапи і у що?:dntknw:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 минут назад, asaltan сказал:

Так, я погано знаю бджільництво і мені не зрозуміло:

- звідки беруться кокони в медових рамках?

- де бджоли вимазують лапи і у що?:dntknw:

 Личинка бджоли, трутня проходять  певні етапи розвитку і в них відбувається так звана "линька", і з цих відкладень і формується кокон, він є досить твердим і ніяк не впливає на якість меду.

Хоча, переважна більшість з нас з таких рамок мед не качає, так як для цього у нас є медові наставки. Та й оновлення у мене всіх рамок відбувається раз на 3 роки.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, asaltan сказал:

Чому ж тоді рамки з віком темніють, чи не від бджолиних випорожнень?:dntknw:

:crazy::rofl:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 минуту назад, Wladimir_K сказал:

і ніяк не впливає на якість меду.

На цвет влияет точно, а значит то чем подкрашивает может сказываться и на вкусе меда

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 минут назад, Wladimir_K сказал:
34 минуты назад, asaltan сказал:

Так, я погано знаю бджільництво і мені не зрозуміло:

- звідки беруться кокони в медових рамках?

- де бджоли вимазують лапи і у що?:dntknw:

 Личинка бджоли, трутня в коконі проходить певні етапи розвитку і в неї відбувається так звана "линька", і з цих відкладень і формується кокон, він є досить твердим і ніяк не впливає на якість меду.

Хоча, переважна більшість з нас з таких рамок мед не качає, так як для цього у нас є медові наставки. Та й оновлення у мене всіх рамок відбувається раз на 3 роки.

вопрос к тому, что их там быть не должно...

Link to comment
Share on other sites

17 минут назад, ApisDirect сказал:

На цвет влияет точно, а значит то чем подкрашивает может сказываться и на вкусе меда

То Ви теж експортер меду? 

Link to comment
Share on other sites

2 минуты назад, Wladimir_K сказал:

То Ви теж експортер меду? 

"Сократ мне друг, но истина дороже":hi:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 минуты назад, ApisDirect сказал:

"Сократ мне друг, но истина дороже":hi:

Істина в тому, що в США напевне мед ділять не тільки за медоносами, а ще певними характеристиками, які мене мало цікавлять. А на рахунок кольору меду з соняшника, то він залежить часто  від гібриду, сорту того ж соняшника.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

29 минут назад, ApisDirect сказал:

На цвет влияет точно, а значит то чем подкрашивает может сказываться и на вкусе меда

 Качаем подсолнух он жёлтый, а через несколько недель  с тех же рамок качаем медунку, а она прозрачная как слеза. Почему она не подкрасилась ?

Link to comment
Share on other sites

10 минут назад, Wladimir_K сказал:

А на рахунок кольору меду з соняшника, то він залежить часто  від гібриду, сорту того ж соняшника.

 

4 минуты назад, Еникиой сказал:

 Качаем подсолнух он жёлтый, а через несколько недель  с тех же рамок качаем медунку, а она прозрачная как слеза. Почему она не подкрасилась ?

Простой эксперимент, залейте в черные расплодные соты воду, через пару дней выбейте ее и проверте на прозрачность...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

А ще й жовта...:ah:

 в середині. А яка зверху - мені по суті - без різниці

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 минут назад, ApisDirect сказал:

 

Простой эксперимент, залейте в черные расплодные соты воду, через пару дней выбейте ее и проверте на прозрачность...

А у Вас соти є чорні?  У мене таких на пасіці немає, максимум коричневі.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Чем темнее соты - тем быстрее садится мед. Исходя из этого - цвет сот влияет на мед. Что- то в него из коконов и испражнений личинок (никто не сказал) добавляетсяю

Отправлено с моего Lenovo S580 через Tapatalk

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Коли ми топимо віск, колір води з мерви говорить сам за себе. Друга справа, що то ми кип"ятимо та виварюємо тривалий час. І порівнювати виварювання з корочкочасним перебуванням меду в чарунках неправильно.

На прикладі акації знаю, що коли вона в мене чиста як березовий сік, а викачана була з рамок різного кольору, в тому числі темно-коричневого, то це трохи протерічить припущенню, що колір рамок впливає на чистоту кольору меду.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

12 минуты назад, dulgerov сказал:

Чем темнее соты - тем быстрее садится мед. Исходя из этого - цвет сот влияет на мед. Что- то в него из коконов и испражнений личинок (никто не сказал) добавляетсяю

Отправлено с моего Lenovo S580 через Tapatalk
 

Сідає швидше, тому що є інші кристали і рештки, такі кристали є і в світлих рамках, в яких був мед.

Аналізи наші експортери вже роблять по повному, і ГМО те ж перевірять і різні домішки те ж, якщо мед був би забруднений, то ніхто його і не купував, але те що різні хімічні сполуки при обробітку в таких сотах накопичуються це факт, але вони є і в вощині те ж.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Wladimir_K сказал:

А у Вас соти є чорні?  У мене таких на пасіці немає, максимум коричневі.

Что за манера общения?

закончились аргументы, "уколи" оппонента, как в боксе удар ниже пояса...:dntknw:

понятно, Вы идеальны, а у меня иногда проскакивают, пакетами на постоянной основе пока не торгую, но речь не о Вас а в ОБЩЕМ.

Поделился своими наблюдениями, списанные рамки (два сезона в гнезде) попали под дождь и простояли несколько дней, начал резать увидев воду трехнул в руку, вода подкрашенная с привкусом... каждый делает выводы в силу своего понимания природы вещей:hi:

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

8 хвилин тому, ApisDirect сказав:

Что за манера общения?

закончились аргументы, "уколи" оппонента, как в боксе удар ниже пояса...:dntknw:

понятно, Вы идеальны, а у меня иногда проскакивают, пакетами на постоянной основе пока не торгую, но речь не о Вас а в ОБЩЕМ.

Поделился своими наблюдениями, списанные рамки (два сезона в гнезде) попали под дождь и простояли несколько дней, начал резать увидев воду трехнул в руку, вода подкрашенная с привкусом... каждый делает выводы в силу своего понимания природы вещей:hi:

Сам бачив що вода із чорних сот тече темна, але знайомий багато років витрачає на 25 сімей лише пачку вощини, але "гречаного" меду в нього не бачив. 

При кончентрації води в меді 16-20%, зміну кольору можна визнати, але лише в одній рамці, а загалом на пасіку, навіть озброєним оком буде важко відрізнити, бо від меду, темні соти не світлішають.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 минуты назад, Kolja.BI сказал:

Сам бачив що вода із чорних сот тече темна, але знайомий багато років витрачає на 25 сімей лише пачку вощини, але "гречаного" меду в нього не бачив. 

При кончентрації води в меді 16-20%, зміну кольору можна визнати, але лише в одній рамці, а загалом на пасіку, навіть озброєним оком буде важко відрізнити, бо від меду, темні соти не світлішають.

:dntknw: не впадаем в крайности....

влияние расплодных сотов на мед есть, на сколько сильно, положительно аль отрицательно я не знаю - не лаборатория... в "охотах на ведьм" не участвую;)

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • Алёнка changed the title to Влияние старых сот на цвет мёда

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...