BeeDeny Опубликовано 5 февраля, 2018 Share Опубликовано 5 февраля, 2018 Подскажите знающие люди, что значат "вторые" цифры. ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчеломучитель_ua Опубликовано 5 февраля, 2018 Share Опубликовано 5 февраля, 2018 1 час назад, BeeDeny сказал: Подскажите знающие люди, что значат "вторые" цифры. ? Кажись номер вальцов Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
САХНЮК Опубликовано 19 февраля, 2018 Share Опубликовано 19 февраля, 2018 Я початківець. Прошу пораду: -придбав в грудні 2017 вощину від виробника Тупота, вирішив зняти відео про рамки та вощину - https://www.youtube.com/watch?v=bvy521kDZ-8&lc=z23yvzy5ayquupmih04t1aokgbggzkmr445pyu3ku3vcrk0h00410 але спідкала невдача, при транспортуванні чи при пакуванні кут вощини було прижато і вона потріскалася та покришилася (приблизно 10 листків), незнаю чому? чи тонка? чи що? і що робити з покришеною(потрісканою)? незнаю як вощина себе покаже в новому сезоні? Залишилися одні запитання... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
siverit Опубликовано 19 февраля, 2018 Share Опубликовано 19 февраля, 2018 пользовался вощиной Тупоты - прекрасная вощина. В этом году хотел у них купить, но пока морозы её не отсылают. Закажу у них позже. Потресканые листы в гнездовые рамки лучше не ставьте, а под медовые вполне подойдут 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ksenya Опубликовано 19 февраля, 2018 Share Опубликовано 19 февраля, 2018 27 минут назад, САХНЮК сказал: незнаю чому? чи тонка? чи що? і що робити з покришеною(потрісканою)? незнаю як вощина себе покаже в новому сезоні? Залишилися одні запитання... Користуюся вощиною цього виробника, мене вона цілком задовольняє, а покришилася швидше за все від морозу. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
venchyk Опубликовано 19 февраля, 2018 Share Опубликовано 19 февраля, 2018 Тільки що, САХНЮК сказав: Я початківець. Прошу пораду: -придбав в грудні 2017 вощину від виробника Тупота, вирішив зняти відео про рамки та вощину - https://www.youtube.com/watch?v=bvy521kDZ-8&lc=z23yvzy5ayquupmih04t1aokgbggzkmr445pyu3ku3vcrk0h00410 але спідкала невдача, при транспортуванні чи при пакуванні кут вощини було прижато і вона потріскалася та покришилася (приблизно 10 листків), незнаю чому? чи тонка? чи що? і що робити з покришеною(потрісканою)? незнаю як вощина себе покаже в новому сезоні? Залишилися одні запитання... Та що обломлена, при навощуванні залатаєте діри поприкатуєте кусочки вощини в нахльост і все, у мене в минулому році миша проїла з півсотні листів у стопці ,ще й по центру, діаметром десь з сім сантиметрів діри були ,що вона там хотіла знайти не знаю.Пару листків порізав на латки і поприкочував в нахльост ,бджоли нормально їх відбудували. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
САХНЮК Опубликовано 19 февраля, 2018 Share Опубликовано 19 февраля, 2018 1 минуту назад, Ksenya сказал: Користуюся вощиною цього виробника, мене вона цілком задовольняє, а покришилася швидше за все від морозу. морозу не було, зберігається в будинку температупа 18-20 градусів, але питання що робити з тріщинами? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ksenya Опубликовано 19 февраля, 2018 Share Опубликовано 19 февраля, 2018 2 минуты назад, САХНЮК сказал: питання що робити з тріщинами? Вони не такі критичні. Під час взятку відбудують. Правда, можуть добудувати трутовими комірками і в гніздо не дуже, а під мед - чому ні?Або 6 минут назад, venchyk сказал: Та що обломлена, при навощуванні залатаєте діри поприкатуєте кусочки вощини в нахльост і все Або ріжете на смужки для будівельних рамок, або смужечки в рамки для стільникового меду, або... варіантів багато. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ярослав К Опубликовано 19 февраля, 2018 Share Опубликовано 19 февраля, 2018 3 години тому, САХНЮК сказав: Я початківець. Прошу пораду: -придбав в грудні 2017 вощину від виробника Тупота, вирішив зняти відео про рамки та вощину - https://www.youtube.com/watch?v=bvy521kDZ-8&lc=z23yvzy5ayquupmih04t1aokgbggzkmr445pyu3ku3vcrk0h00410 але спідкала невдача, при транспортуванні чи при пакуванні кут вощини було прижато і вона потріскалася та покришилася (приблизно 10 листків), незнаю чому? чи тонка? чи що? і що робити з покришеною(потрісканою)? незнаю як вощина себе покаже в новому сезоні? Залишилися одні запитання... Аналогічна ситуація у мене з іншим виробником. Буде наука на все життя. У половини листків покришений кут. Претензії висловлюю собі бо ніс під час морозу -10 градусів. Висновок: замовляти зимою більше не буду, пошкожену вощину також використаю на піврамку надставки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 20 февраля, 2018 Share Опубликовано 20 февраля, 2018 Відео від @Ander 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерЖ2 Опубликовано 25 февраля, 2018 Share Опубликовано 25 февраля, 2018 В 19.02.2018 в 19:06, САХНЮК сказал: морозу не було, зберігається в будинку температупа 18-20 градусів, але питання що робити з тріщинами? запаять паяльником 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 25 февраля, 2018 Share Опубликовано 25 февраля, 2018 7 часов назад, СерЖ2 сказал: В 19.02.2018 в 19:06, САХНЮК сказал: морозу не було, зберігається в будинку температупа 18-20 градусів, але питання що робити з тріщинами? запаять паяльником Паяльником еще надо уметь запаять. А какие трещины? Какой размер? Может наващивать и с трещинами можно, а пчелки сами их заклеят. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ALEKS1952 Опубликовано 25 февраля, 2018 Share Опубликовано 25 февраля, 2018 1 час назад, Фомич сказал: Может наващивать и с трещинами можно, а пчелки сами их заклеят. В магазинные надставки пойдут. Во время взятка заклеят, отстроят и медом зальют. Исхожу из своего опыта, тоже поломал по неосторожности. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
САХНЮК Опубликовано 25 февраля, 2018 Share Опубликовано 25 февраля, 2018 33 минуты назад, ALEKS1952 сказал: В магазинные надставки пойдут. Во время взятка заклеят, отстроят и медом зальют. Исхожу из своего опыта, тоже поломал по неосторожности. Дякую за поради:) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sion Опубликовано 18 июня, 2018 Share Опубликовано 18 июня, 2018 Хотілось би обмінюватися інформацією по якості вощини будь-яких виробників. Чому одну вощину гризуть бджоли по проволці, а іншу не гризуть. Чому всі виробники печатають розміри вощини, які на практиці не влазять у рамку і її приходиться обрізать ( затрачувати бугато часу). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
timoncikk Опубликовано 18 июня, 2018 Share Опубликовано 18 июня, 2018 Брав минулого року, Кіровоградську вощину та Долинську Тупоти підставляв в один час - Тупоти краща Можливо попалась на той час мені така "хороша" Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Алёнка Опубликовано 18 июня, 2018 Share Опубликовано 18 июня, 2018 1 час назад, sion сказал: Хотілось би обмінюватися інформацією по якості вощини будь-яких виробників. Перенесла ваше сообщение в данную тему. Есть ещё темы по обсуждению вощины: И вот ещё про качество вощины: Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.