Перейти к содержанию

Вощина. Выбор, покупка, хранение, использование

Shmel

Рекомендуемые сообщения

Подскажите знающие люди, что значат "вторые" цифры. ?
830e42e4eae828f3268a902ca47463c2.jpg

1 час назад, BeeDeny сказал:

Подскажите знающие люди, что значат "вторые" цифры. ?

Кажись номер вальцов

• 2 weeks later...

Я початківець. Прошу пораду: -придбав в грудні 2017 вощину від виробника Тупота, вирішив зняти відео про рамки та вощину -

https://www.youtube.com/watch?v=bvy521kDZ-8&lc=z23yvzy5ayquupmih04t1aokgbggzkmr445pyu3ku3vcrk0h00410

але спідкала невдача, при транспортуванні чи при пакуванні кут вощини було прижато і вона потріскалася та покришилася (приблизно 10 листків),

незнаю чому? чи тонка? чи що? і що робити з покришеною(потрісканою)? незнаю як вощина себе покаже в новому сезоні?

Залишилися одні запитання...

пользовался вощиной Тупоты - прекрасная вощина. В этом году хотел у них купить, но пока морозы её не отсылают.  Закажу у них позже.

Потресканые листы в гнездовые рамки лучше не ставьте, а под медовые вполне подойдут

27 минут назад, САХНЮК сказал:

незнаю чому? чи тонка? чи що? і що робити з покришеною(потрісканою)? незнаю як вощина себе покаже в новому сезоні?

Користуюся вощиною цього виробника, мене вона цілком задовольняє, а покришилася швидше за все від морозу.

Тільки що, САХНЮК сказав:

Я початківець. Прошу пораду: -придбав в грудні 2017 вощину від виробника Тупота, вирішив зняти відео про рамки та вощину -

https://www.youtube.com/watch?v=bvy521kDZ-8&lc=z23yvzy5ayquupmih04t1aokgbggzkmr445pyu3ku3vcrk0h00410

але спідкала невдача, при транспортуванні чи при пакуванні кут вощини було прижато і вона потріскалася та покришилася (приблизно 10 листків),

Та що обломлена, при навощуванні залатаєте діри поприкатуєте кусочки вощини в нахльост і все, у мене в минулому році миша проїла з півсотні листів у стопці ,ще й по центру, діаметром десь з сім сантиметрів діри були ,що вона там хотіла знайти не знаю.Пару листків  порізав на латки і 

поприкочував в нахльост ,бджоли нормально їх відбудували.

1 минуту назад, Ksenya сказал:

Користуюся вощиною цього виробника, мене вона цілком задовольняє, а покришилася швидше за все від морозу.

морозу не було, зберігається в будинку температупа 18-20 градусів, але питання що робити з тріщинами?

2 минуты назад, САХНЮК сказал:

питання що робити з тріщинами?

Вони не такі критичні. Під час взятку відбудують. Правда, можуть добудувати трутовими комірками і в гніздо не дуже, а під мед - чому ні?Або

6 минут назад, venchyk сказал:

Та що обломлена, при навощуванні залатаєте діри поприкатуєте кусочки вощини в нахльост і все

Або ріжете на смужки для будівельних рамок, або смужечки в рамки для стільникового меду, або...    варіантів багато.

3 години тому, САХНЮК сказав:

Аналогічна ситуація у мене з іншим виробником. Буде наука на все життя. У половини листків  покришений кут. Претензії висловлюю собі бо ніс під час морозу -10 градусів. Висновок: замовляти зимою більше не буду, пошкожену вощину також використаю на піврамку надставки.

Відео від @Ander

В 19.02.2018 в 19:06, САХНЮК сказал:

морозу не було, зберігається в будинку температупа 18-20 градусів, але питання що робити з тріщинами?

запаять паяльником

7 часов назад, СерЖ2 сказал:
В 19.02.2018 в 19:06, САХНЮК сказал:

запаять паяльником

Паяльником еще надо уметь запаять.:IMHO1:

А какие трещины? Какой размер?

Может наващивать и с трещинами можно, а пчелки сами их заклеят. 

1 час назад, Фомич сказал:

Может наващивать и с трещинами можно, а пчелки сами их заклеят. 

В магазинные надставки пойдут. Во время взятка заклеят, отстроят и медом зальют. Исхожу из своего опыта, тоже поломал по неосторожности.

33 минуты назад, ALEKS1952 сказал:

В магазинные надставки пойдут. Во время взятка заклеят, отстроят и медом зальют. Исхожу из своего опыта, тоже поломал по неосторожности.

Дякую за поради:)

• 3 months later...

Хотілось би обмінюватися інформацією по якості вощини будь-яких виробників. Чому одну вощину гризуть бджоли по проволці, а іншу не гризуть. Чому всі виробники печатають розміри вощини, які на практиці не влазять у рамку і її приходиться обрізать ( затрачувати бугато часу).

Брав минулого року, Кіровоградську вощину  та Долинську Тупоти

підставляв в один час - Тупоти краща:ay:

Можливо попалась на той час мені така "хороша" :IMHO:

1 час назад, sion сказал:

Хотілось би обмінюватися інформацією по якості вощини будь-яких виробників.

Перенесла ваше сообщение в данную тему. Есть ещё темы по обсуждению вощины:

И вот ещё про качество вощины:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...