Jump to content

Заміна матки

Дикий степ
 Share

Recommended Posts

3 часа назад, davolodya сказал:

Заміною матки маточником на взятку користувався і в попередні роки - ніколи не було 100% заміни матки, якщо стара матка бджіл влаштовує - залишається стара.

З цим не сперечаюсь. Все вірно. Ще Цебро казав, що за такого способу 30% старих перемагали молодих. Я гадаю так само. Тобто розбіжність між нами залишається тільки у питанні: хто вбиває матку? Я гадаю що молода.

11 часов назад, Апіслав Лучанський сказал:

Що порадите з баків, такі щоб могли ріпак і акацію добре брати?

Пораджу тільки,  пустити в зиму гарною силою, і з молодою маткою

• Like 2

8 часов назад, Маркіян сказал:

Тобто розбіжність між нами залишається тільки у питанні: хто вбиває матку? Я гадаю що молода.

А Ви бачили стару матку вбитою?

1 час назад, Гурович сказал:

А Ви бачили стару матку вбитою?

Ні, не бачив. А що Ви хочете додати?

• 2 months later...

А хтось пробував просто задушить матку на соняшнику,на початку цвітіння...Чи наросте така сім"я в зиму???Те що вона принесе багато меду нема сумніву ,а ось набере масу в зиму,це питаняя..

11 часов назад, Triton сказал:

А хтось пробував просто задушить матку на соняшнику,на початку цвітіння...Чи наросте така сім"я в зиму???Те що вона принесе багато меду нема сумніву ,а ось набере масу в зиму,це питаняя..

Навряд тут без душити кожен рік є такі що йдуть більш слабкі... А якщо задушити то треба дать плідну відразу:IMHO:

11 часов назад, Triton сказал:

Те що вона принесе багато меду нема сумніву ,а ось набере масу в зиму,це питаняя..

Тут ще питання - чи принесе хоть якийсь мед. Деякі без плідної матки у вулику зовсім нічого не роблять. 

По нарощуванню в зиму питань нема - молода матка не наростить достатньо бджоли в зиму опісля соняха.

• Like 4

Про це я і забув що трапляется що без матки зовсім не носять....

В мене ще такого не было , шоб без матки не носили мед... Навпаки , десь придовив випадково в повний вулик меду...Може ще від породи залежить... Тримаю бакфаст

1 година тому, Triton сказав:

В мене ще такого не было , шоб без матки не носили мед... Навпаки , десь придовив випадково в повний вулик меду...Може ще від породи залежить... Тримаю бакфаст

Чув не вiд одного пасiчника що Украiнська степова без матки меду не носить.Так чи нi не знаю.

• Like 1

2 години тому, Petrovych сказав:

Чув не вiд одного пасiчника що Украiнська степова без матки меду не носить.Так чи нi не знаю.

Так, але я вже маю лінію яка цього року працювала без матки,  є від неї ІОшки. Є надія що дочки отримають ці корисні здібності.

23 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Так, але я вже маю лінію яка цього року працювала без матки,  є від неї ІОшки. Є надія що дочки отримають ці корисні здібності.

24 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Як вiдпрацювала  сім'я

?

1 хвилину тому, Petrovych сказав:

Як вiдпрацювала  сім'я

?

Новий рекорд товарного меду на моїй пасіці 116кг.

1 хвилину тому, Mihail-ves сказав:

Новий рекорд товарного меду на моїй пасіці 116кг.

Це з УС?

53 хвилини тому, Petrovych сказав:

Це з УС?

Так, з цієї сім'ї що працювала без матки.

• Like 1

10 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Ну тодi замовлю у Вас парочку УС, на наступний рiк.

2 часа назад, Mihail-ves сказал:

я би не був такий категоричний той матерiал який я Вам колись скинув (крила) теж працював без матки...

Десь 60% на 40 %:IMHO:

• Like 1

• 1 year later...

Цього року вирішив не купувати маток, сам виведу. От тільки як міняти? Найкраще плідну на плідну. Але для плідної слід робити нуклеуси, облітувати, підсаджувати. 

Можна поставити другий корпус через плівку, зробити відводок, дати маточних. Облетиться матка - об'єднати. Робив, гарно виходить. Але хотілося б ще більше спростити процес. 

Цьогоріч хочу розділити сім' ю ганеманівською решіткою. Там, де нема матки, дати маточник. Молода облетиться, нехай працюють кожна на своєму поверсі, а перед акацією стару матку убрат. 

Чи хтось так облітує матку на заміну? Розкажіть, як правильно зробити. 

• Like 1

36 минут назад, бігунець сказал:

Цього року вирішив не купувати маток, сам виведу. От тільки як міняти? Найкраще плідну на плідну. Але для плідної слід робити нуклеуси, облітувати, підсаджувати. 

Можна поставити другий корпус через плівку, зробити відводок, дати маточних. Облетиться матка - об'єднати. Робив, гарно виходить. Але хотілося б ще більше спростити процес. 

Цьогоріч хочу розділити сім' ю ганеманівською решіткою. Там, де нема матки, дати маточник. Молода облетиться, нехай працюють кожна на своєму поверсі, а перед акацією стару матку убрат. 

Через решітку неплодку грохнуть,краще плівка а потім об'єднати. 

• Like 2

7 годин тому, бігунець сказав:

В мене часто буває шо над ганеманкою виводять самі собі матку

• Like 1

• 1 month later...

... за великим рахунком, цей варіант здатний на життя, але ідеально щоб молода матка вийшла на парування за тиждень до цвітіння акації, а до цього треба створити безрозплідний період у цьому випадку 85% нарощеної Вами бджоли буде задіяно в медозборі – 100% перевірений результат у любому взятку.

• Like 3

• 11 months later...

Питання до тих ,хто має досвід по підсадці  маток неплідок.Який термін є не критичним для неплідних маток ,якщо їх пересилати почтою.Чи дуже буде гіршим прийом таких маток по відношенню до тих,які не мали такої перерви.Дякую.