Маркіян Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 3 часа назад, davolodya сказал: Заміною матки маточником на взятку користувався і в попередні роки - ніколи не було 100% заміни матки, якщо стара матка бджіл влаштовує - залишається стара. З цим не сперечаюсь. Все вірно. Ще Цебро казав, що за такого способу 30% старих перемагали молодих. Я гадаю так само. Тобто розбіжність між нами залишається тільки у питанні: хто вбиває матку? Я гадаю що молода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 11 часов назад, Апіслав Лучанський сказал: Що порадите з баків, такі щоб могли ріпак і акацію добре брати? Пораджу тільки, пустити в зиму гарною силою, і з молодою маткою 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 8 часов назад, Маркіян сказал: Тобто розбіжність між нами залишається тільки у питанні: хто вбиває матку? Я гадаю що молода. А Ви бачили стару матку вбитою? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 1 час назад, Гурович сказал: А Ви бачили стару матку вбитою? Ні, не бачив. А що Ви хочете додати? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triton Posted October 16, 2022 Share Posted October 16, 2022 А хтось пробував просто задушить матку на соняшнику,на початку цвітіння...Чи наросте така сім"я в зиму???Те що вона принесе багато меду нема сумніву ,а ось набере масу в зиму,це питаняя.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 11 часов назад, Triton сказал: А хтось пробував просто задушить матку на соняшнику,на початку цвітіння...Чи наросте така сім"я в зиму???Те що вона принесе багато меду нема сумніву ,а ось набере масу в зиму,це питаняя.. Навряд тут без душити кожен рік є такі що йдуть більш слабкі... А якщо задушити то треба дать плідну відразу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 11 часов назад, Triton сказал: Те що вона принесе багато меду нема сумніву ,а ось набере масу в зиму,це питаняя.. Тут ще питання - чи принесе хоть якийсь мед. Деякі без плідної матки у вулику зовсім нічого не роблять. По нарощуванню в зиму питань нема - молода матка не наростить достатньо бджоли в зиму опісля соняха. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 Про це я і забув що трапляется що без матки зовсім не носять.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triton Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 В мене ще такого не было , шоб без матки не носили мед... Навпаки , десь придовив випадково в повний вулик меду...Може ще від породи залежить... Тримаю бакфаст Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 1 година тому, Triton сказав: В мене ще такого не было , шоб без матки не носили мед... Навпаки , десь придовив випадково в повний вулик меду...Може ще від породи залежить... Тримаю бакфаст Чув не вiд одного пасiчника що Украiнська степова без матки меду не носить.Так чи нi не знаю. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 2 години тому, Petrovych сказав: Чув не вiд одного пасiчника що Украiнська степова без матки меду не носить.Так чи нi не знаю. Так, але я вже маю лінію яка цього року працювала без матки, є від неї ІОшки. Є надія що дочки отримають ці корисні здібності. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 23 хвилини тому, Mihail-ves сказав: Так, але я вже маю лінію яка цього року працювала без матки, є від неї ІОшки. Є надія що дочки отримають ці корисні здібності. 24 хвилини тому, Mihail-ves сказав: Так, але я вже маю лінію яка цього року працювала без матки, є від неї ІОшки. Є надія що дочки отримають ці корисні здібності. Як вiдпрацювала сім'я ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 1 хвилину тому, Petrovych сказав: Як вiдпрацювала сім'я ? Новий рекорд товарного меду на моїй пасіці 116кг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 1 хвилину тому, Mihail-ves сказав: Новий рекорд товарного меду на моїй пасіці 116кг. Це з УС? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 53 хвилини тому, Petrovych сказав: Це з УС? Так, з цієї сім'ї що працювала без матки. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 10 хвилин тому, Mihail-ves сказав: Так, з цієї сім'ї що працювала без матки. Ну тодi замовлю у Вас парочку УС, на наступний рiк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 2 часа назад, Mihail-ves сказал: Так, з цієї сім'ї що працювала без матки. я би не був такий категоричний той матерiал який я Вам колись скинув (крила) теж працював без матки... Десь 60% на 40 % 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бігунець Posted March 6, 2024 Share Posted March 6, 2024 Цього року вирішив не купувати маток, сам виведу. От тільки як міняти? Найкраще плідну на плідну. Але для плідної слід робити нуклеуси, облітувати, підсаджувати. Можна поставити другий корпус через плівку, зробити відводок, дати маточних. Облетиться матка - об'єднати. Робив, гарно виходить. Але хотілося б ще більше спростити процес. Цьогоріч хочу розділити сім' ю ганеманівською решіткою. Там, де нема матки, дати маточник. Молода облетиться, нехай працюють кожна на своєму поверсі, а перед акацією стару матку убрат. Чи хтось так облітує матку на заміну? Розкажіть, як правильно зробити. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted March 6, 2024 Share Posted March 6, 2024 36 минут назад, бігунець сказал: Цього року вирішив не купувати маток, сам виведу. От тільки як міняти? Найкраще плідну на плідну. Але для плідної слід робити нуклеуси, облітувати, підсаджувати. Можна поставити другий корпус через плівку, зробити відводок, дати маточних. Облетиться матка - об'єднати. Робив, гарно виходить. Але хотілося б ще більше спростити процес. Цьогоріч хочу розділити сім' ю ганеманівською решіткою. Там, де нема матки, дати маточник. Молода облетиться, нехай працюють кожна на своєму поверсі, а перед акацією стару матку убрат. Чи хтось так облітує матку на заміну? Розкажіть, як правильно зробити. Через решітку неплодку грохнуть,краще плівка а потім об'єднати. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 7, 2024 Share Posted March 7, 2024 7 годин тому, бігунець сказав: Цьогоріч хочу розділити сім' ю ганеманівською решіткою. Там, де нема матки, дати маточник. Молода облетиться, нехай працюють кожна на своєму поверсі, а перед акацією стару матку убрат. Чи хтось так облітує матку на заміну? Розкажіть, як правильно зробити. В мене часто буває шо над ганеманкою виводять самі собі матку 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuri Nikolayevich Posted April 15, 2024 Share Posted April 15, 2024 ... за великим рахунком, цей варіант здатний на життя, але ідеально щоб молода матка вийшла на парування за тиждень до цвітіння акації, а до цього треба створити безрозплідний період у цьому випадку 85% нарощеної Вами бджоли буде задіяно в медозборі – 100% перевірений результат у любому взятку. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
А.Е. Posted April 1 Share Posted April 1 Питання до тих ,хто має досвід по підсадці маток неплідок.Який термін є не критичним для неплідних маток ,якщо їх пересилати почтою.Чи дуже буде гіршим прийом таких маток по відношенню до тих,які не мали такої перерви.Дякую. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts