Перейти к содержанию

"Рада Форуму". Положення.

Sanich

Проект "ПрофСовет Форума". Обсуждение и голосование.   

81 пользователь проголосовал

1. 1. Поддерживаете ли вы данное предложение?

• Да, поддерживаю
      67
    • Нет, но поддержал бы в другой редакции
      3
    • Нет, не поддерживаю
      11

Рекомендуемые сообщения

То давайте і нам таку кнопку і не треба тоді ніяких Рад  (хоча я голосував "ЗА")

Проблема в кількості користувачів, що модерують форум, бажаючих катма, то такий орган це вихід. В переважній більшості користувачів байдуже ставлення.

• Подобається 2

Проголосовал за, но честно скажу, что обсуждения не перечитывал, только сам устав. Мне кажется, что нужно немного поднять планку для голосующих, для сокращения махинаций, хотя бы сообщений в 50(и это очень даже мало, а тот кто не печатает, а только читает ему вообще пофиг, что тут будет -почитать все равно найдет что) или регистрация на форуме  за 2 недели до выборов с определенным кол-вом сообщений. Скорее всего это уже обсуждалось, но все равно на всякий небезпечный. :hi:

• Подобається 4

Ну і ,напевно, все ж потрібно залишити трохи більший "люфт" в плані тем :IMHO:  Наприклад вчора Uran, в темі "Бакфаст", виклав відео про загиблий відводок бакфаста, вроді би по темі, але коли почали розглядати причини, то зачепили багато різних тем таких як сила відводка, вентиляція, корми та інше і  "де-юре" як би і не по темі, але "де-факто" якщо ті коментарі розкидати по профільних темах, то втратиться зміст проблеми. Хоча треба віддати належне і Wladimir_K який досить мудро вийшов з положення і дав виговоритись, а потім переніс у тему про зимівлю :IMHO:

P.S. Це повідомлення напевно більше до теми про роботу форуму :ah:

• Подобається 6

35 минут назад, vovchik13033 сказал:

Я так зрозумів , що левова частка цієї історії без пана bombusa не обійшлась і без його постів та історія буде сухою . 

Не ведитесь на развод, нет никакой скрытой информации, где-бы я кого-то оскорблял, обзывал, посылал и тд Единственный мой грех -  есть личный пост, где я попросил одного настойчивого модератора прекратить преследование моих постов, в общепринятых для общения фразах. Другое дело, что стали исчезать посты несколькихлетней давности, некоторых людей, наделённых такой возможность(корректировать) ;)... ну, то таке.

17 минут назад, Wladimir_K сказал:

Проблема в кількості користувачів, що модерують форум, бажаючих катма, то такий орган це вихід.

Об этом и был вчерашний разговор. Если кто думает, что пропустил какую-то крамолу.

• Подобається 1

4 часа назад, Жало сказал:

Моя думка з цього приводу така.

Надмірне адміністрування в цілому на форумі і зокрема в цій темі,  вбиває у користувача бажання подальшої дискусії та спілкування на такому ресурсі. Видалене повідомлення користувача сприймається ним як приниження його гідності. Зневага до його думки або пропозиції.

Тому , Раді, якщо вона матиме можливість на існування, доцільно буде переглянути політику адміністрування на форумі.

Політика "Я так  решил" без пояснення послідуючих дій, пагубна для цивилізованого суспільства.

а я бы ещё предложил Раді или администратору ,если сообщение не отвечает теме , указывать автору куда (в какую тему переместили даное сообщение) или осведомлять об удалении сообщения , потому как в первую очередь новички  зачастую не могут попросту подобрать нужную тему и прочее и тогда получается вот как Вы написали... за месяц зашёл , написал , удалили или перенесли, не знаю  -теперь только читаю, особо неохота писать ,но вот решился. конечно я не пуп земли , но такие события могут происходить и происходят не только со мной ...,а что будет когда Рада будет действовать по полной?да моё сообщение попросту удалили ,ну что  буду читателем. форум не закроется от этого...

• Подобається 1

7 минут назад, Посторонним В. сказал:

Не ведитесь на развод, нет никакой скрытой информации, где-бы я кого-то оскорблял, обзывал, посылал и тд Единственный мой грех -  есть личный пост, где я попросил одного настойчивого модератора прекратить преследование моих постов, в общепринятых для общения фразах. Другое дело, что стали исчезать посты несколькихлетней давности, некоторых людей, наделённых такой возможность(корректировать) ;)... ну, то таке.

Об этом и был вчерашний разговор. Если кто думает, что пропустил какую-то крамолу.

А кто говорил что кто то кого то обзывал ? Имелось ввиду что Ваши посты в истории форума похожи на украшение торта без которого торт выглядит сухим и не презентабельным . 

• Подобається 3

11 минуту назад, Ляшенко сказал:

а я бы ещё предложил Раді или администратору ,если сообщение не отвечает теме , указывать автору куда (в какую тему переместили даное сообщение) или осведомлять об удалении сообщения , потому как в первую очередь новички  зачастую не могут попросту подобрать нужную тему и прочее и тогда получается вот как Вы написали... за месяц зашёл , написал , удалили или перенесли, не знаю  -теперь только читаю, особо неохота писать ,но вот решился. конечно я не пуп земли , но такие события могут происходить и происходят не только со мной ...,а что будет когда Рада будет действовать по полной?

Это все хорошо и здраво звучит, но времени на это никто не сможет выделить, к сожалению. Есть реальность - количество учасников растет, количество сообщений не по теме 80-90% и посадить по модератору за каждым форумчанином и каждого оповещать где пропал его пост нету физической возможности. 

• Подобається 3

46 минут назад, gardener сказал:

То давайте і нам таку кнопку і не треба тоді ніяких Рад  (хоча я голосував "ЗА")

тоді треба функцію розширити щоб не тільки дозволяла читати але й відповідати на off top одразу скритим текстом бо так модераторів замордуєм дурною роботою.

3 часа назад, Sanich сказал:

Згоден. Дайте лише рецепт що робити з повідомленнями

- які не стосуються теми

- які принижують гідність іншого користувача чи групи користувачів

Як і ви, я також за порядок і порядність. 

Але  любе адміністрування  без аргументації своїх дій любим громадянином  ніколи не сприйматиметься.

Давайте включимо логіку і з'ясуємо шкідливість повідомлень, які не стосуються теми.

На моє переконання навіть коли адміністратори вибудують найкращий алгоритм цієї проблеми, то він (алгоритм) задовольнить лише потреби адміністратора, а користувача ніколи. Бо  обмежуються  права користувача.

Та і саме поняття "повідомлення не стосується  теми" розпливчасте. Адже користувач  зайшов  на форум де обговорюється тема бджільництва і проблеми пасічників.

А пасічники це перш за все громадянин, а потім кваліфікація за спеціальностями, за віком, за освітою, за політичними поглядами і ще тисячу пунктів можна доповнить.

Користувач  форуму сам оцінює та визначає приорітети  того чи іншого повідомлення. Дає йому  суб’єктивну чи об'єктивну оцінку і якщо інформація не по темі, яку шукає користувач то він її просто проігнорує, або лайкне, що повідомлення не подобається. А це вже підштовхне автора «повідомлення не по темі» зайнятись самоцінкою і подумати, чому колега незадоволений   його повідомленням.

При  потребі  будуть  з'ясовувати істину особисто між собою, а не через форум.

Від цього форум не страждатиме.

Що стосується повідомлень,  які принижують гідність іншого користувача чи групи користувачів тут адміністратор при видаленні повідомлення повинен аргументувати такі свої дії та повідомляти про це  автора повідомлення, щоб уникнути судових тяжб за приниження честі і гідності уже  користувача.

По суті адміністрація форуму не несе відповідальності перед користувачами форуму за зміст повідомлень, якими вони обмінюються.

А от коли з вини адміністратора форуму  зникає повідомлення, яке змінює послідовність діалогу і саму суть із за якої можуть виникнути судові тяжби між громадянам (користувачами форуму) тоді це буде проблема адміністратора.       І тут ніяка Рада уже не допоможе.

Тобто рецепт з цього приводу один:

-якщо адміністратор видаляє чи приховує любе повідомлення користувача форуму, він про це повинен письмово і аргументовано повідомити про свої дії автора такого повідомлення, а також другу сторону діалогу.

• Подобається 2

1 час назад, vovchik13033 сказал:

А кто говорил что кто то кого то обзывал ? Имелось ввиду что Ваши посты в истории форума похожи на украшение торта без которого торт выглядит сухим и не презентабельным . 

Ну, кто-то же говорит, раз я вам обьясняю его позицию. До выборов ведь никто не отменял черный пиар, и кому-то в самом страшном сне трудно себе представить такую ситуацию, когда бы я получил равные с ним (даже относительно) права.:)

• Подобається 2

В 09.01.2017 в 13:20, misha_ivanivka сказал:

Дякую я пас, гречки невистарчить...:umora:

А ви на пакети нажимайте.:IMHO:

• Подобається 3

9 минут назад, Посторонним В. сказал:

когда бы я получил равные с ним права

Тогда бы Вас зарезали быстро, и даже не больно.

• Подобається 4

1 час назад, Ляшенко сказал:

а я бы ещё предложил Раді или администратору ,если сообщение не отвечает теме , указывать автору куда (в какую тему переместили даное сообщение) или осведомлять об удалении сообщения , потому как в первую очередь новички  зачастую не могут попросту подобрать нужную тему и прочее и тогда получается вот как Вы написали... за месяц зашёл , написал , удалили или перенесли, не знаю  -теперь только читаю, особо неохота писать ,но вот решился. конечно я не пуп земли , но такие события могут происходить и происходят не только со мной ...,а что будет когда Рада будет действовать по полной?да моё сообщение попросту удалили ,ну что  буду читателем. форум не закроется от этого...

О, це є суттєве зауваження.:ay:

1 час назад, SASHA.OK сказал:

Ну і ,напевно, все ж потрібно залишити трохи більший "люфт" в плані тем :IMHO:  Наприклад вчора Uran, в темі "Бакфаст", виклав відео про загиблий відводок бакфаста, вроді би по темі, але коли почали розглядати причини, то зачепили багато різних тем таких як сила відводка, вентиляція, корми та інше і  "де-юре" як би і не по темі, але "де-факто" якщо ті коментарі розкидати по профільних темах, то втратиться зміст проблеми. Хоча треба віддати належне і Wladimir_K який досить мудро вийшов з положення і дав виговоритись, а потім переніс у тему про зимівлю :IMHO:

P.S. Це повідомлення напевно більше до теми про роботу форуму :ah:

Так. І тут треба бути профі, а не рубати з плеча, як дехто чинить !:ay:

• Подобається 3

21 час назад, ромео сказал:

не обсмоктали... :ah:є ряд запитань:

1. Якщо створюється Рада, то повинен бути механізм її ліквідації. В якому разі її "розпустять". За недовірою форумчан чи за нездатністю працювати ? Чи може просто Адмін скаже: "Все, набридло, Скасовую ваші повноваження?" 

2. Яким способом має здійснюватись спілкування самих членів Ради? Якщо, наприклад, пару із них, по різним обставинам не заходять на форум кілька днів. Як достукатись до нього

3. Яким має бути механізм "подання апеляції" на бан чи видалення постів? Як довести до відома кожного із Ради суть питання, якщо він (вона) не володіє ситуацією? Тобто змусити його читати ту тему, куди йому просто не цікаво заходити.

П.С. Я бачу  пости "розчиняються" і тема "худне". Треба невилазно сидіти за компом, щоб все цікаве не пропустити.

Насамперед тут ,вибачайте,  як і у нас в державі: Ми президентська республіка, а чи парламентська. Це ніякого відношення до політики не має. Просто мова йде про права, надані тій Раді, що створюється.:IMHO:

• Подобається 1

44 минуты назад, Жало сказал:

На моє переконання навіть коли адміністратори вибудують найкращий алгоритм цієї проблеми, то він (алгоритм) задовольнить лише потреби адміністратора, а користувача ніколи. Бо  обмежуються  права користувача.

Користувач, коли реєструється приймає правила форуму. Чи повинен користувач притримуватися правил і нести покарання за їх порушення? Можна глянути і з іншої сторони - а як з правами користувачів, які читаючи відповідну тему, хочуть прочитати щось корисне саме по цій темі? Як з обмеженням їх прав? 

Те що ви говорите - має сенс, якщо користувач притримується правил. Якщо ж ні - це називається анархія. Наприклад, ви їдете на автомобілі і вважаєте, що це ваше право їхати 180 км за годину, тому що вам так зручно. Але по-перше, ви порушуєте закон держави, по друге ви посягаєте на права іншого громадянина на безпечний рух. 

49 минут назад, Жало сказал:

-якщо адміністратор видаляє чи приховує любе повідомлення користувача форуму, він про це повинен письмово і аргументовано повідомити про свої дії автора такого повідомлення, а також другу сторону діалогу.

Я вже повторював про це багато разів - на жаль у адміністрації немає на це часу і можливості - кожному повідомляти. У випадках грубого порушення, ми видаємо попередження, що є свого роду "інформуванням". Але неможливо видавати попередження за кожне незначне порушення. 

• Подобається 2

18 минут назад, ДобровоЛ сказал:

надані тій Раді, що створюється.

Фігня це все. Знаю що видалиться моє писання, але надіюсь на те кому потрібно той прочитає.

Цікавість не в тому хто що вумне принесе на форум для більшості хто сюди заглядує. Навіть і ящо прийме участь в спілкуванні, а потім окажеться що його повідомлення не відповідають тематиці форуму, і підуть в небуття. Більшість цікавить усе, Життя країни, в тому числі. Була тема в якій ламали списи. З різними поглядами, да можливо і перегинали палку, але то ж і є життя. І менше різного флуду було по тематиці. Був встановлений поріг в 150 повідомлень, Хочеш буди співучасником, пиши в профільних темах. А 150 повідомлень таки не за один час набереться. Можна збільшити поріг для закритої теми. Ось тоді не потрібні ніякі там Ч.К. для того шоб регулювати флуд. І поставити одного судью в закриту тему, з оговоркою, За любу спробу "шаг в ліво, або в право" карається законом.

Новоспечених любителів бджіл буде надихати на запитання, а що ж там ховаєте від мене. Коли я прийшов на форум як сліпе котеня, не знаючи, ламаючи дрова по бджільницьтву, мене мало цікавили питання якісь інші окрім як правильно зробити щоб мої бджоли не полетіли в тепліші краї. Я читав усе вряд майже, а набравшись сміливості запитував. І получав відповіді. Іноді навіть від Бомбуса. Хоча він мене таки діставав конкретно. Но то ж не від великого вреда я так розумію.

В общому я ніколи не мав до адміністрації претензій за видалення моїх дописів. Зараз також.

• Подобається 10

1 час назад, Посторонним В. сказал:

и кому-то в самом страшном сне трудно себе представить такую ситуацию, когда бы я получил равные с ним (даже относительно) права

А чого, я, та напевно і не один я, наприклад проголосував би за вас, як  то кажуть "для разнообразия"  :hmm:

Правда є одна умова - ви знову стаєте Bombusом :ah: (жарт)

• Подобається 3

8 минут назад, ded50 сказал:

Фігня це все. Знаю що видалиться моє писання, але надіюсь на те кому потрібно той прочитає.

Цікавість не в тому хто що вумне принесе на форум для більшості хто сюди заглядує. Навіть і ящо прийме участь в спілкуванні, а потім окажеться що його повідомлення не відповідають тематиці форуму, і підуть в небуття. Більшість цікавить усе, Життя країни, в тому числі. Була тема в якій ламали списи. З різними поглядами, да можливо і перегинали палку, але то ж і є життя. І менше різного флуду було по тематиці. Був встановлений поріг в 150 повідомлень, Хочеш буди співучасником, пиши в профільних темах. А 150 повідомлень таки не за один час набереться. Можна збільшити поріг для закритої теми. Ось тоді не потрібні ніякі там Ч.К. для того шоб регулювати флуд. І поставити одного судью в закриту тему, з оговоркою, За любу спробу "шаг в ліво, або в право" карається законом.

Новоспечених любителів бджіл буде надихати на запитання, а що ж там ховаєте від мене. Коли я прийшов на форум як сліпе котеня, не знаючи, ламаючи дрова по бджільницьтву, мене мало цікавили питання якісь інші окрім як правильно зробити щоб мої бджоли не полетіли в тепліші краї. Я читав усе вряд майже, а набравшись сміливості запитував. І получав відповіді. Іноді навіть від Бомбуса. Хоча він мене таки діставав конкретно. Но то ж не від великого вреда я так розумію.

В общому я ніколи не мав до адміністрації претензій за видалення моїх дописів. Зараз також.

Правильно,ded50Якщо чоловік не матиме змогу висловити те, що думає, він або піде звідси, або ж шукатиме альтернативу. Отож і тема така все ж повинна бути. :IMHO:А про вхід до неї хай ця Рада цього проекту вже й думає...

• Подобається 1

4 минуты назад, ДобровоЛ сказал:

Якщо чоловік не матиме змогу висловити те, що думає, він або піде звідси, або ж шукатиме альтернативу.

Якщо чоловік зайшов на форум щоб поспілкуватися про політику, то він точно перепутав форуми. :IMHO:

• Подобається 5

2 часа назад, vovchik13033 сказал:

А ви ніколи не думали, про те,  що той прикрашений тортик буває заправлений соковитим трунком? І він аж ніяк з бджільництвом не вяжиться...:ah: Отож, вибираючи кандидатів, й про це треба думати теж.

8 минут назад, Sanich сказал:

Якщо чоловік зайшов на форум щоб поспілкуватися про політику, то він точно перепутав форуми. :IMHO:

Та не про чисту політику я...:dntknw: Є  ж теми, які на межі...

• Подобається 1

7 минут назад, Sanich сказал:

то він точно перепутав форуми.

Вибачте, але форум останнім часом нагадує мені Гоголя, і його "мертві душі".

Якось думаю нікого не цікавить чи Бомбус забув відкрити льотки, чи закрив.

• Подобається 2

27 минут назад, SASHA.OK сказал:

А чого, я, та напевно і не один я, наприклад проголосував би за вас, як  то кажуть "для разнообразия"  :hmm:

Пожалейте пана Володимира, не трольте)), он надеялся только в ночь выборов не спать.

• Подобається 2

21 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

Та не про чисту політику я...:dntknw: Є  ж теми, які на межі...

Теми "на межі" за кілька годин переходять в теми де один одному дулі тичуть і посилають прямим текстом. З точки зору видовищності - погоджуюсь. ЗА таким набагато цікавіше спостерігати. ніж читати хто і коли льотки закрив. 

13 минуты назад, ded50 сказал:

Вибачте, але форум останнім часом нагадує мені Гоголя, і його "мертві душі".

Це ваша суб"єктивна думка, тому що вас цікавлять "гарячі" теми, не пов"язані з бджільництвом. Статистика ж говорить про інше. В противагу можу сказати, що було багато жалоб в "ті" часи, що на форумі розмовляють про що хочеш, але не про бджільництво. У кожного правила і кожної ситуації є свої прибічники та противники. 

Взагалі тема не про це і я не думаю, що варто тут далі продовжувати обговорювати. Тим більше, що ви впевнені, що з цього нічого не вийде. 

• Подобається 5

• Sanich changed the title to "ПрофСовет Форума". Положение.
  • Sanich locked this тема
  • Sanich pinned this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...