Перейти к содержанию

Вощина

Рекомендуемые сообщения

Тільки що, gardener сказав:

Я теж не можу зрозуміти, як можна одержати більше воску з грубшої вощини

Його рівно стільки буде ( можна отримати) більше на скільки буде його більше в листу вощини.

Не пальцях:

З листа вощини 80г в мене при перетопці рамки в мене виходить 140г. Якщо дати лист грубший 100г то більш ніж впевнений що при перетопці вийде 160г, за рахунок грубшого середностіння.

Мав на увазі якщо давати більше воску, то в при перетопці його вернеться теж більше.

2 хвилини тому, Конструктор сказав:

Його рівно стільки буде ( можна отримати) більше на скільки буде його більше в листу вощини.

Не пальцях:

З листа вощини 80г в мене при перетопці рамки в мене виходить 140г. Якщо дати лист грубший 100г то більш ніж впевнений що при перетопці вийде 160г, за рахунок грубшого середностіння.

Мав на увазі якщо давати більше воску, то в при перетопці його вернеться теж більше.

Ви отримуєте з рамки 60 грам свіжого воску в обох випадках, то для чого давати грубшу вощину?

25 хвилин тому, gardener сказав:

Ви отримуєте з рамки 60 грам свіжого воску в обох випадках, то для чого давати грубшу вощину?

А що я втрачаю?

50 хвилин тому, Конструктор сказав:

А що я втрачаю?

ніц.

а шо виграєте?

43 хвилини тому, gardener сказав:

а шо виграєте?

Та я ще не знаю що я виграю і чи виграю.:umora: В теорії виграш що не будуть гризти без взятку.:IMHO:Але то все треба пробувати.

43 хвилини тому, gardener сказав:

ніц.

Добре хоч це вже з'ясували.

4 години тому, Конструктор сказав:

От включили вумного бухгалтера, немає щоб по людськи спитати.:umora: Х*й поймеш що він хоче.:dntknw:

Чи бджоли не будуть менш свіжого воску давати в грубу вощину?

4 години тому, gardener сказав:

Я теж не можу зрозуміти, як можна одержати більше воску з грубшої вощини

Вихід воску з рамки буде більший, за рахунок грубшої вощини. Але то таке - що вклав, те й забрав (це в кращому випадку).

3 часа назад, Конструктор сказал:

А що я втрачаю?

Воск чем старее соты тем меньше восковитость сырья . Казалось бы что перетапливая даже соты в которых небыло расплода ,получаешь меньше воска . Составляющие воска теряются.  Он не полностью получается. 

Если привести аналогию с плавкой свинца к примеру.  То взяв кусок и взвесив получаешь тоже меньше и часть мусора с верху ,который снимают . Ну как-то так. 

4 години тому, Конструктор сказав:

Не пальцях:

Це ще треба перевірити.

2 години тому, gardener сказав:

ніц.

а шо виграєте?

2 години тому, Конструктор сказав:

Та я ще не знаю що я виграю і чи виграю.:umora: В теорії виграш що не будуть гризти без взятку.:IMHO:Але то все треба пробувати.

Добре хоч це вже з'ясували.

Теоретично сот  з грубшої вощини міцніший буде. Ну і вощину важче пропалити (мої гризуть тільки пропалену).

Я не бачу користі від грубої вощини. Стандартна норм працює, тому не бачу сенсу щось змінювати. Та й віск настільки дешевий, що боротьба за грами це вже поза межами здорового глузду:IMHO:

7 годин тому, yu1986ra сказав:

Чи бджоли не будуть менш свіжого воску давати в грубу вощину?

За умови слабого восковиділення напевне більше таки будуть брати з вощини, але і ймовірність прогризання теж думаю буде меншою. Але це все треба пробувати.

55 хвилин тому, Конструктор сказав:

За умови слабого восковиділення напевне більше таки будуть брати з вощини, але і ймовірність прогризання теж думаю буде меншою. Але це все треба пробувати.

Сильно грубою вощиною також захоплюватись не треба. Колись дивився одного блохера, то була якась проблема. Наче бджоли часто сприймали свіжу вощину як заставну.

16 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Сильно грубою вощиною також захоплюватись не треба. Колись дивився одного блохера, то була якась проблема. Наче бджоли часто сприймали свіжу вощину як заставну.

Та я не захоплююсь, це так вийшло поки вчився налаштовувати вальці то наробив трохи грубшої 90г лист.

Але будують добре.:ay:

1 година тому, Конструктор сказав:

Та я не захоплююсь, це так вийшло поки вчився налаштовувати вальці то наробив трохи грубшої 90г лист.

Але будують добре.:ay:

Власна вощина краща за куплену?

44 хвилини тому, yu1986ra сказав:

таж

1 годину тому, Конструктор сказав:

будують добре.:ay:

55 минут назад, yu1986ra сказал:

Можна і у власну добре бадяжнути церезіту , :hi: , ну щоб відчути повний вау ефект :hi::umora:.   

1 година тому, yu1986ra сказав:

Звісно краща, дав гарний віск, отримав гарну вощину.:ay:

Це ж в мене була тільки перша проба, то є ще недоліки як кромка листа, довжина листа.  Ще треба трохи допиляти станка і все буде добре.IMG_20260701_094647.thumb.jpg.bcca5b4792ad6e6045c916e7e3c36161.jpg

21 хвилину тому, gardener сказав:

таж

Та всю вони будують добре, коли будують:umora:.

Мені здається, коли не користуватись зовсім дешево-гівняним ноунеймом, то всі ці відоси про переваги своєї вощини тісно пов'язані з ефектом Плацебо.

5 хвилин тому, Конструктор сказав:

Звісно краща, дав гарний віск, отримав гарну вощину.:ay:

Це ж в мене була тільки перша проба, то є ще недоліки як кромка листа, довжина листа.  Ще треба трохи допиляти станка і все буде добре.IMG_20260701_094647.thumb.jpg.bcca5b4792ad6e6045c916e7e3c36161.jpg

Край листа для бджіл не проблема.

Только что, yu1986ra сказал:

Та всю вони будують добре, коли будують:umora:.

Мені здається, коли не користуватись зовсім дешево-гівняним ноунеймом, то всі ці відоси про переваги своєї вощини тісно пов'язані з ефектом Плацебо.

Тут саме головне стерилізація воску, :IMHO:, а то процес не дешевий і по часу довгий , тому постає питання чи всі фірми роблять то постійно .

18 хвилин тому, Bee.P сказав:

Можна і у власну добре бадяжнути церезіту , :hi: , ну щоб відчути повний вау ефект :hi::umora:.   

Для цього не треба нічого робити, з вау" ефектом є достатньо і обмінної.

Недавно в вайбер групі пасічник описував який й в нього був вау" що гинула личинка. 

17 минут назад, Конструктор сказал:

Для цього не треба нічого робити, з вау" ефектом є достатньо і обмінної.

Недавно в вайбер групі пасічник описував який й в нього був вау" що гинула личинка. 

Стерилізацію не робила фірма просто , або не встигала або ціленаправленно х... ложила на це . Або переборщили з кислотою для "відбілювання" вощини .:IMHO:

Де Ви ото раніше були ??? Я ото весною 15 кг забрусного воску поміняв на вощину ...   Думаю якщо свій забрусний віск з магазинних рамок то і стерелізацію немає необхідності робити

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...