Перейти к содержанию

Количество ульев на одном точке

Сколько ульев на одном точке?  

94 пользователя проголосовало

1. 1. Сколько ульев на одном точке?

Рекомендуемые сообщения

а кто как благодарит хазяев тех домов возле которых розмещаете пасику? там сколько меда с улья или денег...

или бонус бесплатная апитерапия

Соседям з каждой качки, бутылёк мёда :ay:

соседям то понятно, а при кочевке если ставите не в чистом поле а у людей....как рощитуетесь, на что договариваетесь?

Я ставил на даче .Платил за 100 отводков 2000 гр .На два месяца .Только деньги .

20 минут назад, valik1986 сказал:

соседям то понятно, а при кочевке если ставите не в чистом поле а у людей....как рощитуетесь, на что договариваетесь?

На нашем хуторе почти в каждый двор приезжают. Договариваются по разному, кто платит деньгами , кто медом, кто отводками, но в основном деньгами. Было - минимальная пенсия в месяц, в этом году как то не интересовался.

я пока "платил" по 3-5 л меда за 3 недели (10 ульев)

19 часов назад, Kolja.BI сказал:

На колишній колгосній пасіці було до120 сімей, а в сусідньому селі до 200, там працювали знайомі, обладнано все було, як треба: і зимівники, і медоноси кожного року висівались

Не помогло, бо живу у тещі в приймах, одного року картоплю копали в масках, разом із тестем, терплячі вони у мене.

Новий точок це нові заботи, як потім мед відкати, точок повинен мати хоч якесь приміщення, бо при наших дорогах рамки з медом не перевезеш.

Ні чого  нікуди не треба возити. Років 5  качаємо в палатці 3х3 м по боках сітка ,зверху брезент, така палатка продається в магазині Епіцентр.Встановлюється за півгодини, продувається з усіх сторін, а якщо поставити в тіні дерев, взагалі супер -рекомендую:umora::ay:не те що раніше обливались потом в будиночку.

10 минут назад, vladimir5 сказал:

Ні чого  нікуди не треба возити. Років 5  качаємо в палатці 3х3 м по боках сітка ,зверху брезент, така палатка продається в магазині Епіцентр.Встановлюється за півгодини, продувається з усіх сторін, а якщо поставити в тіні дерев, взагалі супер -рекомендую:umora::ay:не те що раніше обливались потом в будиночку.

А не пробували поділити на невеликі точки і тоді ніякої палатки не потрібно. Цього року вивіз прямо в поля і кругом одні медоноси і ніяких пасік, останній раз качав 4 вересня і без палатки після цього ще встиг закормити і бджоли трохи собі піднесли ще й підросли.

У мене є палатка, в ній можна качати, але якщо бджоли не дають вона не врятує.

16 минут назад, Wladimir_K сказал:

А не пробували поділити на невеликі точки і тоді ніякої палатки не потрібно. Цього року вивіз прямо в поля і кругом одні медоноси і ніяких пасік, останній раз качав 4 вересня і без палатки після цього ще встиг закормити і бджоли трохи собі піднесли ще й підросли.

У мене є палатка, в ній можна качати, але якщо бджоли не дають вона не врятує.

під час медозбору перший раз без проблем,а другий раз трохи вже цікавились бджілки, чи то я часом не знахабнів:umora:,а під кінець медозбору я так і в кузові тентованої газельки і викачував:(,не сподобалось їм, щось було мої останні відвідини:dntknw:

• 3 weeks later...
В 22.12.2016 в 14:21, Wladimir_K сказал:

А не пробували поділити на невеликі точки і тоді ніякої палатки не потрібно

Дуже добре розказуєте панове, А як зі збором врожаю, коли на точку 20 сімей. точок в глухому селі(підсобники домовлені, реманент підготовлено до виїзду), і пішов дощ: думаю плани рухнули, особливо коли, таких точків не один, і працювати треба саме там де нема дороги,  А коли роїння і тиждень підряд лиє і потрібно прийти на всі точки одночасно в перший же погожий день. Вважаю краще 2 точки по 100 ніж 10 по 20. 

6 минут назад, Kolja.BI сказал:

Дуже добре розказуєте панове, А як зі збором врожаю, коли на точку 20 сімей. точок в глухому селі(підсобники домовлені, реманент підготовлено до виїзду), і пішов дощ: думаю плани рухнули, особливо коли, таких точків не один, і працювати треба саме там де нема дороги,  А коли роїння і тиждень підряд лиє і потрібно прийти на всі точки одночасно в перший же погожий день. Вважаю краще 2 точки по 100 ніж 10 по 20. 

У мене є декілька точків і часу зовсім обмаль і знаю що кажу. Більше 70 це вже втрати і незручності. Коли доведете до 100 на одному точку посеред села тоді зможете оцінити мій пост.

В 21.12.2016 в 21:03, Сергей Тюркин сказал:

Если я развезу по полям по 20 уликов я их потом не соберу.  я просто забуду где я их пораставлял.

Сейчас 40 колод в лесу, планирую довести до 50-ти, разбросанные на немалой территории. В основном по 2-3 колоды рядом (от 30 до 100 м одна от другой) в одном месте. Устанавливаю еще до 20-ти ловушек и 5-8 рамочных ульев. Пчелы в рамочных разделены на две части: 5-10 считай стационарно дом-лес и 15-25 кочует. И еще ни разу не потерял.:umora: 

В мене .якщо вулики ставити на піддони по 4 то місця хватить на 300 вуликів...насиченість бджолами невелика...привозили в цілому на медозбір коло 300 бджолосімей . І ще місця хватить під домом для нуклеусного парку, в наявності до 60 нуків і вуликів розділених по чотири- пять рам різних систем

20 часов назад, бігунець сказал:

Сейчас 40 колод в лесу, планирую довести до 50-ти, разбросанные на немалой территории. В основном по 2-3 колоды рядом (от 30 до 100 м одна от другой) в одном месте. Устанавливаю еще до 20-ти ловушек и 5-8 рамочных ульев

І жодного разу, жодної сім`ї, жодної рамки з медом не зперли ???

У мене вкрали ловушку без бджіл, прикручену саморізами і на дереві:dntknw:

20 часов назад, Wladimir_K сказал:

Коли доведете до 100 на одному точку посеред села

Ой і коли ж це таке вже буде, :ah:

2 часа назад, Kolja.BI сказал:

жодного разу, жодної сім`ї, жодної рамки з медом не зперли ?

Дякувати Богу все добре.

В 21.12.2016 в 21:03, Сергей Тюркин сказал:

Если я развезу по полям по 20 уликов я их потом не соберу.  я просто забуду где я их пораставлял.

В таких випадках Google Earth може виручити.

41ef.jpg

На кочівлі, під лісом орендую 2 старі покинуті двори, які стоять поряд. Пасіку розділяє одна із хат. Хати старі, валяться. Ніколи не задумувався, але виходить це так, що у мне 2 точка, один в одному дворі, а другий в іншому. Третій на стаціонарі, за 30 км. Але там почалися проблеми з сусідами і ми там рідко буваємо. Хіба що частина пасіки, коли посіють десь рядом сонях. І то поки картопельку копати ми стараємося покинути рідні місця, так як ні нова маска, ні бутиль меду не допомагають. Все рівно починається розбір польотів. Чия бджола кого вжалила.:hmm:  

• Алёнка changed the title to Количество ульев на одном точке

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...