Галичанин Опубликовано 9 декабря, 2016 Share Опубликовано 9 декабря, 2016 Недавно зробив собі ось таку. З нею ціла історія. Коли я її знайшов, а лежала вона давненько, то подумав, що то вона та, що була у мене першою, з 1992р. Зробили мені ручку з аличі, я полірнув і ручку, і саму стамеску, а потім знайшов ту свою"рідну"... тепер мушу ще одну робити... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
dust Опубликовано 9 декабря, 2016 Share Опубликовано 9 декабря, 2016 Троха металеву частину до " котячого блиску" не дотягнули - ще треба попрацювати дрібненькою шкуркою .. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 9 декабря, 2016 Share Опубликовано 9 декабря, 2016 10 минут назад, dust сказал: ще треба попрацювати дрібненькою шкуркою .. Та нi паста ГОЯ i шлiфмашинка i "котячi " заблищать 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kontroler Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 Мой молодой коллега, да и вообще хороший человек, начитавшись темы про стамески, попросил сделать ему одну из них. Вот, что получилось. Материал 60ГСА. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 8 часов назад, Галичанин сказал: Зробили мені ручку з аличі, я полірнув і ручку, і саму стамеску, підкажіть, як закріпити колодки. В моїй першій (і єдиній) стамесці виробник, не беручи дурного в голову, просто стягнув їх маленькими шурупами, які, звісно, не витримали навантажень і вилізли. Хочу переробити ручку, зробити з дуба, а як закріпити надійно (і красиво), не придумаю. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Seos Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 16 минут назад, Арій сказал: підкажіть, як закріпити колодки. В моїй першій (і єдиній) стамесці виробник, не беручи дурного в голову, просто стягнув їх маленькими шурупами, які, звісно, не витримали навантажень і вилізли. Хочу переробити ручку, зробити з дуба, а як закріпити надійно (і красиво), не придумаю. Оптимально так, як ще в радянські часи робили - алюмінійовими заклепками в потай! А от що до дуба, то це не найкращий варіант, він схильний до розтріскування. Я робив би з груші - деривина тверда і має красиву текстуру. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kontroler Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 21 час назад, Галичанин сказал: 28 минут назад, Seos сказал: Оптимально так, як ще в радянські часи робили - алюмінійовими заклепками в потай! А от що до дуба, то це не найкращий варіант, він схильний до розтріскування. Я робив би з груші - деривина тверда і має красиву текстуру. По вопросу материала согласен с вами целиком и полностью. А вот крепления накладок как у Галичанина, тоже интересует. Там заклепок не видно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 49 минут назад, Арій сказал: підкажіть, як закріпити колодки. В моїй першій (і єдиній) стамесці виробник, не беручи дурного в голову, просто стягнув їх маленькими шурупами, які, звісно, не витримали навантажень і вилізли. Хочу переробити ручку, зробити з дуба, а як закріпити надійно (і красиво), не придумаю. Чесно кажучи не знаю, мені її зробив майстер по дереву, добре склеїв певно... він мені її недоробив, але вже є те,що є.. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 1 час назад, kontroler сказал: Мой молодой коллега, да и вообще хороший человек, начитавшись темы про стамески, попросил сделать ему одну из них. Вот, что получилось. Материал 60ГСА. Загнуть бы широкий конец под 90 * Цены бы ей не было Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kontroler Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 2 минуты назад, Мико сказал: Загнуть бы широкий конец под 90 * Цены бы ей не было Загнуть, нет проблем, но такую заказали. Лично у меня классика рулит. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 44 минуты назад, Seos сказал: 58 минут назад, Арій сказал: підкажіть, як закріпити колодки. В моїй першій (і єдиній) стамесці виробник, не беручи дурного в голову, просто стягнув їх маленькими шурупами, які, звісно, не витримали навантажень і вилізли. Хочу переробити ручку, зробити з дуба, а як закріпити надійно (і красиво), не придумаю. Оптимально так, як ще в радянські часи робили - алюмінійовими заклепками в потай! А от що до дуба, то це не найкращий варіант, він схильний до розтріскування. Я робив би з груші - деривина тверда і має красиву текстуру. Не знаю, не знаю, я - навпаки - позривав дерев'яні накладки. Заважають вони мені... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Seos Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 44 минуты назад, ромео сказал: Не знаю, не знаю, я - навпаки - позривав дерев'яні накладки. Заважають вони мені... В мене є одна без накладок, то її я не долюблюю. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bombus Опубликовано 10 декабря, 2016 Автор Share Опубликовано 10 декабря, 2016 47 минут назад, ромео сказал: Не знаю, не знаю, я - навпаки - позривав дерев'яні накладки. Заважають вони мені... Инерция. Попробовав сразу и поработав некоторое время с советскими образцами, людям трудно отказаться от "очевидных" преимуществ накладок. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 21 минуту назад, bombus сказал: Инерция. Попробовав сразу и поработав некоторое время с советскими образцами, людям трудно отказаться от "очевидных" преимуществ накладок. Привычка страшная сила .Тоже привык до дерева .Но она не всегда удобна в кармане. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Seos Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 3 минуты назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал: Но она не всегда удобна в кармане. Ну хіба що в кармані, зате в руці як зручно. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 4 минуты назад, Seos сказал: Ну хіба що в кармані, зате в руці як зручно. Да и весной и Осенью руке не холодно . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 Только что, Seos сказал: Оптимально так, як ще в радянські часи робили - алюмінійовими заклепками в потай! це так як в ножах? з чого зробити заклепки? що значить "в потай" Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Seos Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 Только что, Арій сказал: це так як в ножах? з чого зробити заклепки? що значить "в потай" Так, подібно до ножів. В потай, тобто під голівку заклепки засвердлювать отвір, щоб сховать її, щоб зверху не виступала. Можна зробить з алюмінієвого дроту діаметром десь 4 мм. Можна купить готову, ну хоча б і сучасну під заклепочник, тільки витягти з неї сталеву серцевину і коли вставить в ручки розвальцювать край. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 З стамескою в роботі на зразок як з жінкою в коханні-треба щоб подобалась.На крайньому "Крузі" в "Ювілейному" придбав й я собі омріяного інструмента за 50гр. азіатського виробництва,довжиною 26 см. без накладок.з нержи наполовину пофарбована в яскраво червоний колір класичної форми.Таку як бачив в руках у Дмитра Ткаченка,того що в Америці батракував пасічником і викладав роліки в Ютубі.Трохи нею попрацював,відчув себе американським промисловим пасічником,скількісь миттевостей почував себе щасливим.Таке дійсно, щастя почуваеш через якісь дрібниці,в малому.дріб'язковому,побутовому. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
timoncikk Опубликовано 14 декабря, 2016 Share Опубликовано 14 декабря, 2016 Дякую Борода-1 і мені прийшли стаместочки, наступного сезону буду користуватись!! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 15 декабря, 2016 Share Опубликовано 15 декабря, 2016 Похвастаюсь. Від мами Дід Мороз трек Хот Вілс несе, а від тата димар приніс, ще комбінезон та ось уже готову стамеску: 7 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Опубликовано 15 декабря, 2016 Share Опубликовано 15 декабря, 2016 Хороший у Вас Дед мороз знает что дарит 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 15 декабря, 2016 Share Опубликовано 15 декабря, 2016 13 минуты назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал: Хороший у Вас Дед мороз знает что дарит Це Ви так рахуєте. А більшість родичів кажуть що Дід Мороз з яким я товаришую одержимий і психічно хворий 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 15 декабря, 2016 Share Опубликовано 15 декабря, 2016 2 минуты назад, konoval_am сказал: одержимий і психічно хворий Завидую(белой завистью) твоему вниманию к сыну!!!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 декабря, 2016 Share Опубликовано 15 декабря, 2016 15 минут назад, konoval_am сказал: Це Ви так рахуєте. А більшість родичів кажуть що Дід Мороз з яким я товаришую одержимий і психічно хворий В такому разі треба було б уважніше придивитись до маминого Діда Мороза... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.