Перейти к содержанию

Стамески

Bombus

Рекомендуемые сообщения

Недавно зробив собі ось таку. З нею ціла історія. Коли я її знайшов, а лежала вона давненько, то подумав, що то вона та, що була у мене першою, з 1992р. Зробили мені ручку з аличі, я полірнув і ручку, і саму стамеску, а потім знайшов ту свою"рідну"... тепер мушу ще одну робити... :)  

20161209_220307.jpg

Троха металеву частину до " котячого блиску" не дотягнули - ще треба попрацювати дрібненькою шкуркою ..:umora:

10 минут назад, dust сказал:

ще треба попрацювати дрібненькою шкуркою ..:umora:

Та нi паста ГОЯ i шлiфмашинка i  "котячi  " заблищать :ole_ole:

Мой молодой коллега, да и вообще хороший человек, начитавшись темы про стамески, попросил сделать ему одну из них. Вот, что получилось. Материал 60ГСА.

20161210_115335.jpg

8 часов назад, Галичанин сказал:

Зробили мені ручку з аличі, я полірнув і ручку, і саму стамеску,

підкажіть, як закріпити колодки. В моїй першій (і єдиній) стамесці виробник, не беручи дурного в голову, просто стягнув їх маленькими шурупами, які, звісно, не витримали навантажень і вилізли. Хочу переробити ручку, зробити з дуба, а як закріпити надійно (і красиво), не придумаю.

16 минут назад, Арій сказал:

підкажіть, як закріпити колодки. В моїй першій (і єдиній) стамесці виробник, не беручи дурного в голову, просто стягнув їх маленькими шурупами, які, звісно, не витримали навантажень і вилізли. Хочу переробити ручку, зробити з дуба, а як закріпити надійно (і красиво), не придумаю.

Оптимально так, як ще в радянські часи робили - алюмінійовими заклепками в потай! А от що до дуба, то це не найкращий варіант, він схильний до розтріскування. Я робив би з груші - деривина тверда і має красиву текстуру.

21 час назад, Галичанин сказал:

28 минут назад, Seos сказал:

Оптимально так, як ще в радянські часи робили - алюмінійовими заклепками в потай! А от що до дуба, то це не найкращий варіант, він схильний до розтріскування. Я робив би з груші - деривина тверда і має красиву текстуру.

По вопросу материала согласен с вами целиком и полностью. А вот крепления накладок как у Галичанина, тоже интересует. Там заклепок не видно.

49 минут назад, Арій сказал:

Чесно кажучи не знаю, мені її зробив майстер по дереву, добре склеїв певно... він мені її недоробив, але вже є те,що є..

1 час назад, kontroler сказал:

Мой молодой коллега, да и вообще хороший человек, начитавшись темы про стамески, попросил сделать ему одну из них. Вот, что получилось. Материал 60ГСА.

20161210_115335.jpg

Загнуть бы широкий конец под 90 * Цены бы ей не  было 

2 минуты назад, Мико сказал:

Загнуть бы широкий конец под 90 * Цены бы ей не  было 

Загнуть, нет проблем, но такую заказали. Лично у меня классика рулит.

44 минуты назад, Seos сказал:

58 минут назад, Арій сказал:

Не знаю, не знаю, я - навпаки - позривав дерев'яні накладки. Заважають вони мені...:ah:

44 минуты назад, ромео сказал:

Не знаю, не знаю, я - навпаки - позривав дерев'яні накладки. Заважають вони мені...:ah:

В мене є одна без накладок, то її я не долюблюю.

47 минут назад, ромео сказал:

Не знаю, не знаю, я - навпаки - позривав дерев'яні накладки. Заважають вони мені...

Инерция. Попробовав сразу и поработав некоторое время с советскими образцами, людям трудно отказаться от "очевидных" преимуществ накладок.

21 минуту назад, bombus сказал:

Инерция. Попробовав сразу и поработав некоторое время с советскими образцами, людям трудно отказаться от "очевидных" преимуществ накладок.

Привычка страшная сила .Тоже привык до дерева .Но она не всегда удобна в кармане.

3 минуты назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

Но она не всегда удобна в кармане.

Ну хіба що в кармані, зате в руці як зручно.

4 минуты назад, Seos сказал:

Ну хіба що в кармані, зате в руці як зручно.

Да и весной и Осенью руке не холодно .

Только что, Seos сказал:

Оптимально так, як ще в радянські часи робили - алюмінійовими заклепками в потай!

це так як в ножах? з чого зробити заклепки? що значить "в потай"

Только что, Арій сказал:

це так як в ножах? з чого зробити заклепки? що значить "в потай"

Так, подібно до ножів. В потай, тобто під голівку заклепки засвердлювать отвір, щоб сховать її, щоб зверху не виступала. Можна зробить з алюмінієвого дроту діаметром десь 4 мм. Можна купить готову, ну хоча б і сучасну під заклепочник, тільки витягти з неї сталеву серцевину і коли вставить в ручки розвальцювать край.

З стамескою в роботі на зразок як з жінкою в коханні-треба щоб подобалась.На крайньому "Крузі" в "Ювілейному" придбав й я собі омріяного інструмента за 50гр. азіатського виробництва,довжиною 26 см. без накладок.з нержи наполовину пофарбована в яскраво червоний колір класичної форми.Таку як бачив  в руках у Дмитра Ткаченка,того що в Америці батракував пасічником і викладав роліки в Ютубі.Трохи нею попрацював,відчув себе американським промисловим пасічником,скількісь миттевостей почував себе щасливим.Таке дійсно, щастя почуваеш через якісь дрібниці,в малому.дріб'язковому,побутовому.

Дякую Борода-1

і мені прийшли стаместочки, наступного сезону буду користуватись!!

Стаместка1.jpg

Похвастаюсь. Від мами Дід Мороз трек Хот Вілс несе, а від тата димар приніс, ще комбінезон та ось уже готову стамеску:

LHroyzbl9Js.jpg

Хороший у Вас Дед мороз знает что дарит :umora::ay:

13 минуты назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

Хороший у Вас Дед мороз знает что дарит :umora::ay:

Це Ви так рахуєте. А більшість родичів кажуть що Дід Мороз з яким я товаришую одержимий і психічно хворий :umora:

2 минуты назад, konoval_am сказал:

одержимий і психічно хворий :umora:

Завидую(белой завистью) твоему вниманию к сыну!!!!!

15 минут назад, konoval_am сказал:

Це Ви так рахуєте. А більшість родичів кажуть що Дід Мороз з яким я товаришую одержимий і психічно хворий :umora:

В такому разі треба було б уважніше придивитись до маминого Діда Мороза...:umora::wave:

• ромео changed the title to Стамески

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...