Перейти к содержанию

Объединение на зиму и разъединение весной двух и более семей на одном точке

Sanich

Рекомендуемые сообщения

1 минуту назад, Seos сказал:

Ризиковано шпагатом, краще дві 11мм рейки 25ми саморізами зверху до кожної рамки, це стопудовий варіант.

Я робив так, але в мене рамки стикуються опорами на 4-х кутах - рамка "примітив" однобрускова, а класику можливо і так  як  кажете, або орієнтуватись на розд-ки  Гофмана... можливо дротом... то вже треба метикувати як і шо в кого і куди воно проситься, факт - потрібна фіксація гнізда, щоб про всяк випадок не ворухнути клуб. А можна і по одній рамці, але ті що відлетять  - то може бути що назавжди.

3 минуты назад, Любомир сказал:

А можна і по одній рамці, але ті що відлетять  - то може бути що назавжди

Колись в мене клуб зібрася за заставною на рамках, а не там де я склав гніздо. Побачив я це коли вже був 0 по цельсію. От і формував гніздо по новій і переносив по одній рамці, то бджола яка осипалась в більшості не піднялась на рамки, а разом з нею і матка. Тому по одні це не варіант, потрібно робить свого роду касету із рамок.

16 минут назад, Seos сказал:

а разом з нею і матка

то що Ви не могли підняти чи не бачили? ... еееееее....:(

:IMHO1: Хай матки сидять в ізоляторах до першої пильци. В мене це десь на початку квітня. А тоді ділете сімю в два корпуса,через ДВП. Як займуть повністю два корпуса в травні, розїднаєте на окреме дно. Тілки як розєднувати, то рядом краще неставить, а віднести подальше по можливості. Або краще на новий точок, або приурочить на кочовку на ріпак. Якось так.

Думаю після обльота краще не розєднувать, добра з цього не буде. Треба в Малихіна піддивитись як він це робить.

13 часа назад, Seos сказал:

Залишилось у мене кілька українських вуликів ще з часів початку моєї пасічницької карєри. от у них і зимують слабкі сім'ї по дві, через глуху заставну. Весною  ці сім'ї до акації наздоганяють сильні. А відібравши в перші декаді травня матку та кілька рамок бджіл з одної сім'ї можна пакет продать і об'єднавши те що залишилось у вулику отримать медовик.

Саме так я й роблю.:ay:

1 час назад, Seos сказал:

Колись в мене клуб зібрася за заставною на рамках, а не там де я склав гніздо. Побачив я це коли вже був 0 по цельсію. От і формував гніздо по новій і переносив по одній рамці, то бджола яка осипалась в більшості не піднялась на рамки, а разом з нею і матка. Тому по одні це не варіант, потрібно робить свого роду касету із рамок.

Треба було б спочатку перенести у тепле приміщення.:IMHO:

9 часов назад, Любомир сказал:

то що Ви не могли підняти чи не бачили?

Побачив я її вже весною на дні під купкою бджіл.:(

8 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Треба було б спочатку перенести у тепле приміщення.:IMHO:

Тоді в мене не було досвіду:dntknw:

• 4 years later...

В этом году, впервые, в улье ППУ зимуют 2 семьи через перегородку. Дно сетчатое на весь улей. Прогнозируют морозы на 3 дня до - 25. Вопрос: нужно ли прикрыть сетчатое дно, если да, то насколько? Или оставить не трогая. Крыша глухая, ППУ. 

2 години тому, Электрон сказав:

В этом году, впервые, в улье ППУ зимуют 2 семьи через перегородку. Дно сетчатое на весь улей. Прогнозируют морозы на 3 дня до - 25. Вопрос: нужно ли прикрыть сетчатое дно, если да, то насколько? Или оставить не трогая. Крыша глухая, ППУ. 

Якщо верх  герметичний, прикривати нічого не треба. :hi:

А якщо в перших числах березня до першого обльоту, наших слабачків поставити на свої окремі місця в окремих нуках, чи малорамкових за кількістю вуликах (6 рам ппс) + для надійності посилити бджолою з сильних сімей?

• 5 weeks later...

Пчелы зимуют через перегородку в улье ППУ с сетчатым дном и глухой крышей.  Вчера полез почистить подмор. В отделении где было пчел поменьше (три улочки) все хорошо, подмора практически не было. Но в отделении, где пчел было 5 улочек, подмором был полностью забит леток и на сетка. Практически я выгреб две пригоршни подмора. Сейчас количество пчел уравнялось. Не пойму в чем причина? Может кто сталкивался с таким случаем...

4 часа назад, Электрон сказал:

Но в отделении, где пчел было 5 улочек, подмором был полностью забит леток и на сетка.

Яка тут порода сидить?

Бакфаст

6 часов назад, Электрон сказал:

Бакфаст

Так і подумав. 

6 часов назад, Электрон сказал:

Бакфаст

І чуйка підказує, що в наступному сезоні толку з неї особого не буде.

Якщо однакова порода в обох відділеннях, то може ходили в гості одна до одної? 

В 18.01.2022 в 16:34, Север сказал:

І чуйка підказує, що в наступному сезоні толку з неї особого не буде.

Не стоит нагнетать. Если осыпалась старая пчела - ничего страшного,  а вот если клещём побита - тогда да, плоховато.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...