Любомир Опубликовано 6 августа, 2016 Share Опубликовано 6 августа, 2016 1 минуту назад, Seos сказал: Ризиковано шпагатом, краще дві 11мм рейки 25ми саморізами зверху до кожної рамки, це стопудовий варіант. Я робив так, але в мене рамки стикуються опорами на 4-х кутах - рамка "примітив" однобрускова, а класику можливо і так як кажете, або орієнтуватись на розд-ки Гофмана... можливо дротом... то вже треба метикувати як і шо в кого і куди воно проситься, факт - потрібна фіксація гнізда, щоб про всяк випадок не ворухнути клуб. А можна і по одній рамці, але ті що відлетять - то може бути що назавжди. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Seos Опубликовано 6 августа, 2016 Share Опубликовано 6 августа, 2016 3 минуты назад, Любомир сказал: А можна і по одній рамці, але ті що відлетять - то може бути що назавжди Колись в мене клуб зібрася за заставною на рамках, а не там де я склав гніздо. Побачив я це коли вже був 0 по цельсію. От і формував гніздо по новій і переносив по одній рамці, то бджола яка осипалась в більшості не піднялась на рамки, а разом з нею і матка. Тому по одні це не варіант, потрібно робить свого роду касету із рамок. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 6 августа, 2016 Share Опубликовано 6 августа, 2016 16 минут назад, Seos сказал: а разом з нею і матка то що Ви не могли підняти чи не бачили? ... еееееее.... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 6 августа, 2016 Share Опубликовано 6 августа, 2016 Хай матки сидять в ізоляторах до першої пильци. В мене це десь на початку квітня. А тоді ділете сімю в два корпуса,через ДВП. Як займуть повністю два корпуса в травні, розїднаєте на окреме дно. Тілки як розєднувати, то рядом краще неставить, а віднести подальше по можливості. Або краще на новий точок, або приурочить на кочовку на ріпак. Якось так. Думаю після обльота краще не розєднувать, добра з цього не буде. Треба в Малихіна піддивитись як він це робить. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 августа, 2016 Share Опубликовано 6 августа, 2016 13 часа назад, Seos сказал: Залишилось у мене кілька українських вуликів ще з часів початку моєї пасічницької карєри. от у них і зимують слабкі сім'ї по дві, через глуху заставну. Весною ці сім'ї до акації наздоганяють сильні. А відібравши в перші декаді травня матку та кілька рамок бджіл з одної сім'ї можна пакет продать і об'єднавши те що залишилось у вулику отримать медовик. Саме так я й роблю. 1 час назад, Seos сказал: Колись в мене клуб зібрася за заставною на рамках, а не там де я склав гніздо. Побачив я це коли вже був 0 по цельсію. От і формував гніздо по новій і переносив по одній рамці, то бджола яка осипалась в більшості не піднялась на рамки, а разом з нею і матка. Тому по одні це не варіант, потрібно робить свого роду касету із рамок. Треба було б спочатку перенести у тепле приміщення. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Seos Опубликовано 7 августа, 2016 Share Опубликовано 7 августа, 2016 9 часов назад, Любомир сказал: то що Ви не могли підняти чи не бачили? Побачив я її вже весною на дні під купкою бджіл. 8 часов назад, ДобровоЛ сказал: Треба було б спочатку перенести у тепле приміщення. Тоді в мене не було досвіду Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Электрон Опубликовано 14 декабря, 2021 Share Опубликовано 14 декабря, 2021 В этом году, впервые, в улье ППУ зимуют 2 семьи через перегородку. Дно сетчатое на весь улей. Прогнозируют морозы на 3 дня до - 25. Вопрос: нужно ли прикрыть сетчатое дно, если да, то насколько? Или оставить не трогая. Крыша глухая, ППУ. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 14 декабря, 2021 Share Опубликовано 14 декабря, 2021 2 години тому, Электрон сказав: В этом году, впервые, в улье ППУ зимуют 2 семьи через перегородку. Дно сетчатое на весь улей. Прогнозируют морозы на 3 дня до - 25. Вопрос: нужно ли прикрыть сетчатое дно, если да, то насколько? Или оставить не трогая. Крыша глухая, ППУ. Якщо верх герметичний, прикривати нічого не треба. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ласунчик Опубликовано 17 декабря, 2021 Share Опубликовано 17 декабря, 2021 А якщо в перших числах березня до першого обльоту, наших слабачків поставити на свої окремі місця в окремих нуках, чи малорамкових за кількістю вуликах (6 рам ппс) + для надійності посилити бджолою з сильних сімей? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Электрон Опубликовано 17 января, 2022 Share Опубликовано 17 января, 2022 Пчелы зимуют через перегородку в улье ППУ с сетчатым дном и глухой крышей. Вчера полез почистить подмор. В отделении где было пчел поменьше (три улочки) все хорошо, подмора практически не было. Но в отделении, где пчел было 5 улочек, подмором был полностью забит леток и на сетка. Практически я выгреб две пригоршни подмора. Сейчас количество пчел уравнялось. Не пойму в чем причина? Может кто сталкивался с таким случаем... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 17 января, 2022 Share Опубликовано 17 января, 2022 4 часа назад, Электрон сказал: Но в отделении, где пчел было 5 улочек, подмором был полностью забит леток и на сетка. Яка тут порода сидить? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Электрон Опубликовано 18 января, 2022 Share Опубликовано 18 января, 2022 Бакфаст Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 18 января, 2022 Share Опубликовано 18 января, 2022 6 часов назад, Электрон сказал: Бакфаст Так і подумав. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 18 января, 2022 Share Опубликовано 18 января, 2022 6 часов назад, Электрон сказал: Бакфаст І чуйка підказує, що в наступному сезоні толку з неї особого не буде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ласунчик Опубликовано 22 января, 2022 Share Опубликовано 22 января, 2022 Якщо однакова порода в обох відділеннях, то може ходили в гості одна до одної? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 23 января, 2022 Share Опубликовано 23 января, 2022 В 18.01.2022 в 16:34, Север сказал: І чуйка підказує, що в наступному сезоні толку з неї особого не буде. Не стоит нагнетать. Если осыпалась старая пчела - ничего страшного, а вот если клещём побита - тогда да, плоховато. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.