Jump to content

Сьогодні 30 років аварії на ЧАЕС

Recommended Posts

:az:

IMG_0567.JPG

• Like 1

Только что, ДобровоЛ сказал:

:az:         

Сьогодні 30 років аварії на ЧАЕС  . Не святкова дата. Але це привід згадати ще раз цю Планетарну трагедію. Серед пасічників, точківців в тому числі, чимало тих, хто в квітні 86 брав участь у ліквідації тієї аварії. Тож хочу побажати їм ,щоб загострення  набутих у зоні болячок, обходили їх стороною. А їх бджілки якраз і допомогали активно їм у цьому.:ay::az:

Леонід Добровольський, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС 1986 року.

IMG_0593.JPG

• Like 4

Не думаю, что по этому поводу нужно поздравлять кого-то. :dntknw: Я за перенос темы в другой раздел. :IMHO1:

• Like 1

Я теж  не думаю...

5 часов назад, Sanich сказал:

Не думаю, что по этому поводу нужно поздравлять кого-то. :dntknw: 

а для ДобровоЛа та й інших Ліквідаторів - то знакова дата тому, подумавши... дякуймо їм за участь в ліквідації тої підступної аварії   вітаймо їх з тим, що вони до сьогодні дожили після тої катастрофи та бажаймо їм здоровя та багато літ і Бог та бджоли їм у поміч, а тим Учасникам ліквідації хто не дожив до цієї дати - вічна пам'ять...

• Like 5

9 часов назад, Sanich сказал:

Не думаю, что по этому поводу нужно поздравлять кого-то. :dntknw: Я за перенос темы в другой раздел. :IMHO1:

Так , Олександре. Але розділу ж відповідного не знайшов. Та краще, щоб його й не було б. :ah: Я ж написав саме це ж. Бо це точно не свято, а пам"ять та привід обов"язково згадати і загиблих, і тих, хто постійно терпить усі  лиха, скалічений цим мирним атомом. :IMHO:

• Like 2

Жахлива дійсно  подія, оде завжди люди, що тоді, що сьогодні(гинуть в ато )  для вищих можновладців були як комахи, нікому непотрібні скільки людей загинуло, заїхньої бездарної поведінк,все приховували,нерозголошували, скільки  , людей на парад виводили. під радіацію, кіно дивися сьогодні розчеплені на атоми і мурашки ідуть .І низький уклін тим ліквідатоам хто це пережив .

• Like 3

ліквідовували не знаючи про радіацію і думали по звичці, що загасять і кінець... а йому кінця нема і досі... кількість жертв і постраждалих від наслідків ЧАЕС не встановлена до нині.... а може не розголошують.

Недавно я в фейсбуці опублікував, що 

“У 1931 році в СРСР українців було більше, ніж росіян. ПАМ’ЯТАЙМО!!! За Нашу и Вашу Волю

У 1931 році в СРСР українців було більше, ніж росіян. За шість років зникло 55 мільйонів.

Така цифра вказана у книзі “На велікой стройкє”, виданій 1931 року в Ленінграді. Такі ж дані подані у першій радянській енциклопедії 1926 року.

Ні цієї енциклопедії, ні книги немає в жодній бібліотеці в Україні. Вдалося відшукати “На великой стройке” у Москві. Нам надіслали копії, на яких добре видно цифри 81 мільйон. Слід зазначити, що сюди не ввійшли українці Галичини, яка перебувала у складі Польщі. Вже наступний перепис населення 1937 року вказує, що українців в СРСР є 26 мільйонів. – Куди поділися всі інші? Знаючи такі цифри, ще жахливішими постають репресії 1930-х років.

Джерело. http://svitocumapravdu.blogspot.com/2016/02/1931-81_17.html

теж не розголошували...

• Like 7

• 11 months later...

31 годовщина аварии 

Народу сообщили только через 19 дней 

• Like 2

3 минуты назад, Мико сказал:

31 годовщина аварии 

Народу сообщили только через 19 дней 

А то, что на восьмые сутки после аварии была угроза ядерного взрыва народу не сообщали вообще.

• Like 2

Так, пережили ми й це. А ще ж був викид й за рік до аварії...

Дякую , що тут згадали за чорнобильців. Мій колега і співробітник - Дмитро Злобінський, теж чорнобилець, вже п"ятнадцять років на тому світі - результат дії опромінення на нього так трагічно скінчився. А ще я фотографував ті перші жертви Чорнобиля - пожежних м. Прип"яті в т.ч. Героя СРСР Леоніда Телятникова, якому повезло трохи більше - він ще пожив років з десять потому. А все тому, що був вихідним і на аварію приїхав з дня народження друга. Алкоголь його тоді спас...

Та головне, щоб ми не забували про тих хлопчаків строкової служби полку хімзахисту, що у свинцевих фартухах очищали лопатами дах станції,тих шахтарів, що прокопували тунель під самим реактором. З них мало хто ще живе на цьому світі. Та пам"ять людська не повинна їх забувати. Вони спасали наш світ.:IMHO:

• Like 6

7 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Так, пережили ми й це. А ще ж був викид й за рік до аварії...

Дякую , що тут згадали за чорнобильців. Мій колега і співробітник - Дмитро Злобінський, теж чорнобилець, вже п"ятнадцять років на тому світі - результат дії опромінення на нього так трагічно скінчився. А ще я фотографував ті перші жертви Чорнобиля - пожежних м. Прип"яті в т.ч. Героя СРСР Леоніда Телятникова, якому повезло трохи більше - він ще пожив років з десять потому. А все тому, що був вихідним і на аварію приїхав з дня народження друга. Алкоголь його тоді спас...

Та головне, щоб ми не забували про тих хлопчаків строкової служби полку хімзахисту, що у свинцевих фартухах очищали лопатами дах станції,тих шахтарів, що прокопували тунель під самим реактором. З них мало хто ще живе на цьому світі. Та пам"ять людська не повинна їх забувати. Вони спасали наш світ.:IMHO:

Среди этих прохочиков были мои друзья .Шахтеры -ГЕРОИ. Вечная им память

• Like 5

4 хвилини тому, Стрельчук Олег Анатольович сказав:

Среди этих проходчиков были мои друзья .Шахтеры -ГЕРОИ. Вечная им память

Так, царство їм небесне! Дійсно то золоті  були хлопці. І жоден з них так і ні на що не нарікав.

• Like 2

Да хорошие были люди.

• Like 2

• 2 years later...

Ровно 34 лет назад на Чернобыльской атомной электростанции произошла крупнейшая в мире техногенная катастрофа.

Сейчас по телеку показывают про " Дугу " которая и привела к трагедии 

Четвёртый  блок работал только на неё 

• Like 2
  • Thanks 1

1 годину тому, Мико сказав:

Ровно 34 лет назад на Чернобыльской атомной электростанции произошла крупнейшая в мире техногенная катастрофа.

Так, вже 34 ! Згадував учора, як саме у той день ми перебували у Балико-Щученці з колегою на зйомці вшанування загиблих на Буковинському плацдармі.

Думалося, що гіршого вже й не може бути... А тут - на тобі - корона !

В 27.04.2016 в 08:07, Любомир сказал:

ліквідовували не знаючи про радіацію і думали по звичці, що загасять і кінець... а йому кінця нема і досі... кількість жертв і постраждалих від наслідків ЧАЕС не встановлена до нині.... а може не розголошують.

Недавно я в фейсбуці опублікував, що 

“У 1931 році в СРСР українців було більше, ніж росіян. ПАМ’ЯТАЙМО!!! За Нашу и Вашу Волю

У 1931 році в СРСР українців було більше, ніж росіян. За шість років зникло 55 мільйонів.

Така цифра вказана у книзі “На велікой стройкє”, виданій 1931 року в Ленінграді. Такі ж дані подані у першій радянській енциклопедії 1926 року.

Ні цієї енциклопедії, ні книги немає в жодній бібліотеці в Україні. Вдалося відшукати “На великой стройке” у Москві. Нам надіслали копії, на яких добре видно цифри 81 мільйон. Слід зазначити, що сюди не ввійшли українці Галичини, яка перебувала у складі Польщі. Вже наступний перепис населення 1937 року вказує, що українців в СРСР є 26 мільйонів. – Куди поділися всі інші? Знаючи такі цифри, ще жахливішими постають репресії 1930-х років.

Джерело. http://svitocumapravdu.blogspot.com/2016/02/1931-81_17.html

теж не розголошували...

Была перепись населения и все украинцы за пределами неньки стали русскими.

• Haha 1

13 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Так, вже 34 ! Згадував учора, як саме у той день ми перебували у Балико-Щученці з колегою на зйомці вшанування загиблих на Буковинському плацдармі.

Думалося, що гіршого вже й не може бути... А тут - на тобі - корона !

Вибачаюся,  але посмію виправити вас. Не Буковинському,  а Букринському плацдармі. 

• Thanks 1

на 

3 години тому, Гузя сказав:

Букринському плацдармі

теж був

5 годин тому, Сіверянин сказав:

Была перепись населения и все украинцы за пределами неньки стали русскими.

добровольно-принудительно... Я памятаю, коли мені оформлювали паспорт в с/раді то перед заповненням стрічки "национальность" питали мене якої я національності (односелка, сама знає, що я українець, а питала) бо по процедурі положено. Якби я сказав :"рузскій" то так би і записала. Це значить, що таке питання пророблялось в сторону "обрусссссєнія" Таким чином совєти и українців загаданно "переписалі" в русскіє.

• Like 4

7 годин тому, Гузя сказав:

Вибачаюся,  але посмію виправити вас. Не Буковинському,  а Букринському плацдармі. 

Так, ви  звичайно праві @Гузя  Дякую! Це вже не моя помилка. :( Прикро, але такого я свідомо не написав би ніколи, бо пройшов Букрин пішки вздовж і поперек не один раз ... А на дачі тикаю одним пальцем, а воно, падло, ( я про мобілку) опісля ще й мене править!:dntknw:

• Like 3

26.04.2020 в 08:20, Мико сказав:

Романовичу, а по якій програмі то було? Хотів би глянути. У мене Айпінет  із записом передач.:ah: