Sanich Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Второй год наблюдаю картину, что если стоит мед в ведерочке в офисе - мед закисает. Причем, если в прошлом году думал, что может с влажностью что-то не то. В этом году мерял - с влажностью все в порядке 18-19%. Но мед после 2-х месяцев начал все равно закисать. Конечно мед брал периодически из ведерочка и не всегда сухой ложкой его в чай или кофе ложил - неужели в этом причина. Или причина в особенностях меда из Рапса? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 3 минуты назад, Sanich сказал: Второй год наблюдаю картину, что если стоит мед в ведерочке в офисе - мед закисает. Причем, если в прошлом году думал, что может с влажностью что-то не то. В этом году мерял - с влажностью все в порядке 18-19%. Но мед после 2-х месяцев начал все равно закисать. Конечно мед брал периодически из ведерочка и не всегда сухой ложкой его в чай или кофе ложил - неужели в этом причина. Или причина в особенностях меда из Рапса? мабуть причина в ложечці, в мене з Грузії є ложка така величезна, швагро подарував, так нею раз, два набрав і меду нема, що там скиснути може 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 15 минуту назад, Sanich сказал: Конечно мед брал периодически из ведерочка и не всегда сухой ложкой его в чай или кофе ложил - неужели в этом причина. Или причина в особенностях меда из Рапса? Причина в температуре. Опозорился мой рапсовый мед у тех покупателей, которые поставили его в шкапчик, возле батареи, на подоконник, на прогреваемое солнцем место и кто не успел быстро съесть. В медовом складе, где прохладно и сухо - стоит, иногда, целый год в одной консистенции. Но тихий ужас, когда рапс попадает в "майский" или подсолнух, который некоторые тут советуют хранить пару-тройку лет... Кстати, пришлось разгневанным покупателям объяснять причину закисания в "грязной ложечке". 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 21 минуты назад, Sanich сказал: наблюдаю картину, что если стоит мед в ведерочке в офисе - мед закисает В мене був випадок, з пластиковго (10л) відра в скляні банки накидав меду (банки вимиті і висушені). Банки закатав - відправив поштою покупцю. Не пам'ятаю через який час, але жіночка дзвонить і каже - банки вздулись Я в шоці, заглядаю у відро - мед нормальний, ніякого натяку на закисання. В чому була проблема так і не зрозумів. Схиляюсь до того що в неї в квартирі дуже тепло. Мед був з золотарника. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 9 минут назад, bombus сказал: Причина в температуре. Да, в офисе очень тепло. Даже жарко. Больше не буду отговаривать покупателей хранить мед не в холодильнике. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 17 минуту назад, Sanich сказал: Больше не буду отговаривать покупателей хранить мед не в холодильнике. Хотел бы я на вас посмотреть, если бы у вас крышки вздулись на десяти 200л бочках... Вот тот момент когда седеешь не по годам. 19 минуту назад, Бджолопотам сказал: з пластиковго (10л) відра в скляні банки накидав меду (банки вимиті і висушені). Тоже замечено, что рапс разлитый жидким - храниться дольше. Стоит себе в таре и вроде выглядит нормальным, но только начинаешь его "ворушить" начинает лезть пена и тп. Короче, мед -гуано, как мы не пытаемся успокаивать и переубеждать покупателей. Посчастливилось затариться - сдавай бегом оптовику по любой цене за наличку и сразу. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 5 минут назад, bombus сказал: Тоже замечено, что рапс разлитый жидким - храниться дольше. Стоит себе в таре и вроде выглядит нормальным, но только начинаешь его "ворушить" начинает лезть пена и тп. Может есть тогда смысл доносить эту информацию покупателям? 5 минут назад, bombus сказал: Хотел бы я на вас посмотреть, если бы у вас крышки вздулись на десяти 200л бочках... Думаю, ощущения не из приятных. И куда потом это "богатство"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 28 минуты назад, Бджолопотам сказал: В мене був випадок, з пластиковго (10л) відра в скляні банки накидав меду (банки вимиті і висушені). Банки закатав - відправив поштою покупцю. Не пам'ятаю через який час, але жіночка дзвонить і каже - банки вздулись Я в шоці, заглядаю у відро - мед нормальний, ніякого натяку на закисання. В чому була проблема так і не зрозумів. Схиляюсь до того що в неї в квартирі дуже тепло. Мед був з золотарника. У мене в поточному році крепка халепа трапилась. приблизно 20 літрів меду (все що залишилось) у нових пластикових відрах об"ємом 1л підкисли. По правді скажу до цього відношусь відповідально, мед завжди качаю зрілим, а тут така халепа. Частково заспокоює той факт, що та ж сама партія в тарі 0.5 л іншого виробника стоїть в тих-же температурних умовах і має чудовий стан. Те ж і в бочках 20л, все в повному порядку... Виходить літрова тара була "брудна"? Але це дуже слабка втіха. Поки-що покупці мовчать... але як скажуть подібне то буду вибачатись і дарувати в замін мед, тому що навіть якщо це і проблема в нестирильності тари то це моя проблема і ніяк не купця. P/S Мед з соняшника. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Ознаки закисання рапсового меду після одного-двох місяців зберігання в кімнатних умовах-типовий випадок.Рекомендую зразуж після відкачування здати В,І.Нагорнюку(особиста його рекумендація) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Щоб мед з ріпака не закисав, його на початку кристалізації потрібно розмішати і зробити з нього крем -мед. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 42 минуты назад, Sanich сказал: Думаю, ощущения не из приятных. И куда потом это "богатство"? Кочёвка, а в кочевке - рапс, Который по уши цветёт, На складе - кисло,а напарник третий день молчит, - Хоть бы кричал, аж зло берет - Куда сдавать и кто возьмёт!?, А он - зубами «Танец с саблями» стучит! Мы оба знали про маршрут, Что этот МЁД на стройках ждут, - А наше дело — откачал и сдал — ночь, полночь! Ну надо ж так - под Новый год - Там вздулись бочки, тут течёт Пол моем липкий, нам некому помочь! «Глуши мотор», — он говорит, — Пусть этот РАПС огнем горит!» Мол, видишь сам – тут больше нечего ловить. Мол, видишь сам - кругом течёт, Ну а к весне - весь пол зальет Так заровняет, что не надо хоронить!.. Я отвечаю: «Не канючь!» А он - за гаечный за ключ И волком смотрит (он вообще бывает крут), - А что ему – две тонны нах, И кто кого переживет, Тот и докажет, кто был прав, когда припрут! Он был мне больше чем родня - Мёд ел с ладони у меня, - А тут глядит в глаза - и холодно спине. А что ему – две тонны нах, И кто там после разберет, Что он забыл, кто я ему и кто он мне! И он ушел куда-то вбок. Я отпустил, а сам - прилег, - Мне снился сон про наш «веселый» наворот: Что будто рапс цветёт кругом, Качаю мёд я в кунге том, - Очнулся - нет его, есть только мед, и то - не тот. …Конец простой: пришел тягач, И был там гидроборт и трап, И Мёд попал куда положено ему, - И он пришел - трясется весь… А там - опять кочевка в лес - Я зла не помню - я опять его возьму! 18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 І що головне, не курсивом набрано 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 1 час назад, gardener сказал: І що головне, не курсивом набрано http://a-pesni.org/bard/vysockij/doristor.htm плагіат... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 7 минут назад, Бджолопотам сказал: http://a-pesni.org/bard/vysockij/doristor.htm Бджолопотам, Ви хочете довести і так "ранимого" bombusа до 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 В 23.03.2016в11:18, Sanich сказал: Да, в офисе очень тепло. Даже жарко. Больше не буду отговаривать покупателей хранить мед не в холодильнике. Зі слів одного покупця, мед соняшниковий запечатаний стільниковий простояв у холодильнику не кристалізованим аж до різдва. Рамка біла Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 5 часов назад, Бджолопотам сказал: але жіночка дзвонить і каже - банки вздулись До рапса было 7 км. Уже писал что первый мёд закристализовался уже в октябре .Недавно пересматривал остатки майского -(Акация и сады )все крышки в Витал-пластовских вёдрах вздуты . Занёс одно в дом ,мёд не закис ,не пенится, но крышка вздувается в ведре .Такое у меня впервые. Рапс впервые посеян. Баки доставали с 7 км ,как и гречку .Мёд от тех пчёл , что стояли носом в рапс сдан сразу после откачки по 38 гривен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Ріпаковий мед починає закисати від того, що нормально не відстоявся. Думаю якщо його витримати в термокамері декілька днів для відстоювання, то ніяких проблем не буде. У мене таких відер є 3 і всі вони підуть на підкормку весною. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 50 минут назад, Wladimir_K сказал: Ріпаковий мед починає закисати від того, що нормально не відстоявся. Думаю якщо його витримати в термокамері декілька днів для відстоювання, то ніяких проблем не буде. У мене таких відер є 3 і всі вони підуть на підкормку весною. Що означає не відстоявся? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 4 минуты назад, Sanich сказал: Що означає не відстоявся? Мед швидко кристалізується і піна не встигає піднятися до верху. І при літніх температурах в цих місцях де багато повітря починає підброджувати. Ще буває в цей період качають ріпак з досить високою вологістю і все це сприяє підброджуванню. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 2 минуты назад, Wladimir_K сказал: Мед швидко кристалізується і піна не встигає піднятися до верху. І при літніх температурах в цих місцях де багато повітря починає підброджувати. І що робити? 5 минут назад, Wladimir_K сказал: Ще буває в цей період качають ріпак з досить високою вологістю і все це сприяє підброджуванню. З вологістю було все нормально. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 10 минуту назад, Sanich сказал: І що робити? Думаю такий мед не варто лишати багато на продаж в роздріб. Він користується низьким попитом і його важко продавати. А для зберігання краще витримати в підігрітому приміщенні при температурі 30-35 декілька днів, а далі зберігати при температурі не більше 20. У мене є ріпак 2015 р. і якщо гарно відстояний і зберігав в коморі, то ніяких проблем. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 "З вологістю було все нормально" Колего,якщо ми прагнем осягнути проблему(підьом кришки і аромат силоса) і усунути ознаки треба намагатись бути максимально конкретнім,тобто назвати цифру вологості і кто і чим заміряв чи можно довіряти вимірюванню?Наш останній ДСТУ вважає мед вол. до 18,5%-медом вищого гатунку.Укладач енциклопедії А.И.Рут в статті" Удельній вес меда" каже що мед з вол. 18,6%(за тодішнім американським законодавством) повинен бути термооброблен(до 71*С) та герметично закоркован в гарячому стані.Вперше прочитавши був здивован і подумав,що це вже надто,не потрібно,в нас такого не буває.Але після того як літом слідуючого року соняховий мед в літрових склобанках почав надувати і зривати жестяні консервні кришки(зберігання в звичайній сільській хаті)-подумав,що"старина Рут похоже был прав",водність того меда була18-19%. Остаточна пропозиція по рішенню проблеми.1.Терміново(зразу після відкачки) здати закупівельникам.2.Мед який запланован для роздрібної торгівлі залити в бак для відстоювання і фасування і за допомогою електропростині,декристалізатора,саморобного електропідігрівача та електронного терморегулятора підігріти мед до 40*С і витримати декілька діб,розлити в споживчу тару,герметично закоркувати або використати в купажі.При витримуванні відбуваеться відстоювання тобто бульбашки повітря піднімуться і перетворяться на піну,пісок та ін. важкі частинки-вниз.Але ці заходи навряд чи допоможуть якщо вол. меду більше 16,5%.3.Можна спробувати(дослід з невеликою партіею) пастерізацію меду.Нагріти до 71*С витримати 10хв. і гарячим розлити в стерилизовану скляну тару і герметично закоркувати-матимемо гарні шанси на успіх(відсутність ознак бродіння).Особисто з ріпаковим пастерізації не робив,після такої операції з сонях медом- зміни смаку не помітив.мед до 8-ми місяців не кристалізувався.Було б добре як би хтось з нас провів такий дослід та поділився результатами.4.Можливо пакування в ваккум зніме проблему,треба пробувати.Пишіт в тему. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAN63 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 30 минуты назад, Sanich сказал: І що робити? Як каже дід Василь, що не зїмо то випьемо .В 14г. бочки с рапсом сразу после откачки поставил в сухое помещение, снял кришки накаждую накинул 3-ри слоя марли в натяжку, и по верхнему ободу пару слоев скотча.Эту процедуру лучше производить в 2-м. Через неделю с каждой бочки сверху снимаете порядка 15-20 литров (вершків).Бочки закрываете инабираете скупщика. Вершки используете на свое усмотрение.1)Еще раз произвести описаный процес выше, если перезимует весной в апрле отдать девкам в качестве сыты по 0,5 л через день, на рапсе хорошее развитие.2)Если зашипел , в аппарат 4 кг рапса+4 сахара. Както так. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 57 минут назад, Фанат сказал: Считаю , что лучше НЕ доносить этот лучше мед покупателям, всеравно скажут намешал. Лучше уж или продавать любой другой или никакой... Є різні покупці. У кого сильна алергія цей мед гарно підходить, для масажу і використовувати для бані. У травні такий мед масово продають на базарах під вивіскою "майський", а зараз розігрівають і продають, у мене на таке не вистачає. А покупець повинен знати, що купує. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 2 часа назад, Фанат сказал: Считаю , что лучше НЕ доносить этот лучше мед покупателям, всеравно скажут намешал. Лучше уж или продавать любой другой или никакой... Якщо в окрузі весною кргуом ріпак, то що тоді продавати? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts