Jump to content

Кондуктор для рамок!

Recommended Posts

Уважаемые пчеловоды!

Поделитесь пожалуйста чертежами кондуктора для сбивания пчелиных рамок(на много рамок за раз). Или дайте советы по его изготовлению!

Рамки планирую сбивать дадановские с разделителем!

ютуб в помощь там все есть

В интеренете очень много - задайте кондуктор для сборки рамок 

• Like 1

Вот мой кондуктор. Правда уже выставлял видео:ah:

• Like 1

48 минуты назад, Пчеломучитель_ua сказал:

Уважаемые пчеловоды!

Поделитесь пожалуйста чертежами кондуктора для сбивания пчелиных рамок(на много рамок за раз). Или дайте советы по его изготовлению!

Рамки планирую сбивать дадановские с разделителем!

сделайте одну наружную коробку (как для дверей) длинной 2000 мм Х 440 мм высотой ну примерно-точно  ниже высоты рамки - ок 250 мммм  и потом внутреннюю коробку, шщчтобы в рамку входила - єто меньше чем .... ну чтобы планки рамки в  между ними встали. вот и всё клёпайте на здоровье. всё просто коробка в коробке. Внутренняя оказывается после сборки рамок вроде как внутри их, но потом её можно извлечь  или просто с неё рамки снять и фсё.

Да, длинна может быть и другой 2000 мм это не стандарт - можно и меньше, а ширина предельная.

3 минуты назад, Любомир сказал:

сделайте одну наружную коробку (как для дверей) 2000 мм Х 440 мм высотой ну примерно-точно  ниже высоты рамки - ок 250 мммм  и потом внутреннюю коробку, шщчтобы в рамку входила - єто меньше чем .... ну чтобы планки рамки в  между ними встали. вот и всё клёпайте на здоровье.

Почему 440 а не 435?

Как в таком случае избежать такого как "пропеллер"?

2 минуты назад, Пчеломучитель_ua сказал:

Почему 440 а не 435?

435 - это размер рамки, а нам нужно больше, чтобы она свободно там становилась, можно делать в притирку но тогда и работать придётся в притирку. Сделаю сначала больше (440)  это по 2,5 мм с каждой стороны зазор, а если не понравится ... с большего меньй можно сделать. 

Может кто чего ещё подскажет. Я так себе соображаю, тоже хочу сделать. Ещё не делал и таким не работал. Ничего не утверждаю. Тоже буду "втыкать". 

7 минут назад, Пчеломучитель_ua сказал:

Почему 440 а не 435?

пропеллер рамки?

3 минуты назад, Любомир сказал:

пропеллер рамки?

Ну когда рамка не имеет одной плоскости, а как бы изогнута как лопасть на вентиляторе=)

Только что, Пчеломучитель_ua сказал:

Ну когда рамка не имеет одной плоскости, а как бы изогнута как лопасть на вентиляторе=)

Это не от сборки рамок и не от кондуктора зависит, а от точности изготовления (перпендикулярности) реза плоскостей планок рамки.

• Like 1

Також собі зробив кондуктор на власний розсуд, бо ніхто так і не підказав тонкощів. А вони є. По-перше, слід строго дотримуватись строгої перпендикулярності в усіх зєднаннях - це, зрозуміло, головне. По-друге, слід залишати хоча б 1 мм зазору між боковою планкою рамки та планкою кондуктора, в противному разі збиті рамки буде важко виймати. Збивати в кондукторі зручно такі рамки, в яких зроблено  пази  в верхній планці під ,,рожки,, бокової планки. В такому випадку всі планки стають на свої місця, що значно економить час при збиванні рамок. Для кондуктора бажаний пневмостеплер, а молоточком та цвяшками досить загайно... Слід використовувати клей ПВА піноподібний - він міцніше тримає. Якось так.

• Like 7

5 минут назад, ЮМос сказал:

Також собі зробив кондуктор на власний розсуд, бо ніхто так і не підказав тонкощів. А вони є. По-перше, слід строго дотримуватись строгої перпендикулярності в усіх зєднаннях - це, зрозуміло, головне. По-друге, слід залишати хоча б 1 мм зазору між боковою планкою рамки та планкою кондуктора, в противному разі збиті рамки буде важко виймати. Збивати в кондукторі зручно такі рамки, в яких зроблено  пази  в верхній планці під ,,рожки,, бокової планки. В такому випадку всі планки стають на свої місця, що значно економить час при збиванні рамок. Для кондуктора бажаний пневмостеплер, а молоточком та цвяшками досить загайно... Слід використовувати клей ПВА піноподібний - він міцніше тримає. Якось так.

Спасибо!

18 час назад, Любомир сказал:

435 - это размер рамки, а нам нужно больше, чтобы она свободно там становилась, можно делать в притирку но тогда и работать придётся в притирку. Сделаю сначала больше (440)  это по 2,5 мм с каждой стороны зазор, а если не понравится ... с большего меньй можно сделать. 

Может кто чего ещё подскажет. Я так себе соображаю, тоже хочу сделать. Ещё не делал и таким не работал. Ничего не утверждаю. Тоже буду "втыкать". 

пропеллер рамки?

Правильно Любомир каже, треба робить не 435 а  трохи більше на 1-2 мм з кожної сторони потім можна піджать. У мене кондуктор на 10 рамок 145 але збиваю і 230 рамку молотком вагою 120 грам без клею рамки получаються міцні. Для зборки в кондукторі треба щоб заготовки були якісні а боковинки з рожками.

• Like 1

4 минуты назад, Кагарлик сказал:

Для зборки в кондукторі треба щоб заготовки були якісні а боковинки з рожками.

Я зробив примітивний кондуктор на 1 рамку для збивання без рожок. Мене влаштовує і виготовлення деталей набагато простіше. 

• Like 2

У мене тоже такий є на ньому збиваю 300 рамки без рожок.

• Like 1

19 час назад, ЮМос сказал:

Слід використовувати клей ПВА піноподібний - він міцніше тримає. Якось так.

Извините , а что это за ПВА ???:hmm:

7 минут назад, N_Nemo сказал:

наверное имелось ввиду полиуритановый клей, но он не из дешевых

• Like 1

6 минут назад, N_Nemo сказал:

Это не ПВА.

8 минут назад, N_Nemo сказал:

піноподібний

Это професиональный полеуритановый столярный.

• Like 1

Тоже собрался делать кондуктор. Сначала думал сделать простенький, типа как у Мико. А потом все же решился сделать по мотивам PNS. Видео есть на ютубе, но автор там ничего не объясняет, типа догадывайтесь сами;). Короче как только будет готов кондуктор, выложу фотки и все расскажу.

• Like 2

2 минуты назад, Виталик К. сказал:

Тоже собрался делать кондуктор. Сначала думал сделать простенький, типа как у Мико. А потом все же решился сделать по мотивам PNS. Видео есть на ютубе, но автор там ничего не объясняет, типа догадывайтесь сами;). Короче как только будет готов кондуктор, выложу фотки и все расскажу.

кондуктор має загальні принципи: зовнішня коробка з зазором на  боковий розмір рамки (435+4-5) мм і внутрішня фіксаційна система, яка повинна бути на 2-2,5 мм менша від внутрішнього перерізу рамки. У PNS вона представлена трубами, які фіксують бокові планки рамок і встановлені на відстані, що дорівнює сумі товщини планки + 1-2 мм як зазор. І от саме в даному варіанті :evrika: я би використав опускання труби під силою  своєї ваги по скошеному отвору в бік планки, щоби труба притискувала планку до стінки зовнішньої коробки та фіксувала її в нерухомому стані. 

• Like 1

Только что, Любомир сказал:

кондуктор має загальні принципи: зовнішня коробка з зазором на  боковий розмір рамки (435+4-5) мм і внутрішня фіксаційна система, яка повинна бути на 2-2,5 мм менша від внутрішнього перерізу рамки. У PNS вона представлена трубами, які фіксують бокові планки рамок і встановлені на відстані, що дорівнює сумі товщини планки + 1-2 мм як зазор. І от саме в даному варіанті :evrika: я би використав опускання труби під силою  своєї ваги по скошеному отвору в бік планки, щоби труба притискувала планку до стінки зовнішньої коробки та фіксувала її в нерухомому стані. 

А трубу тоже треба якось фіксувать?

Только что, Виталик К. сказал:

Віталік скинь те відео щось не можу знайти.

3 минуты назад, Кагарлик сказал:

Віталік скинь те відео щось не можу знайти.

Я не Віталік, але відео ось:

• Like 1

3 минуты назад, Кагарлик сказал:

У  PNS  ну, дуже вже зарозумний кондуктор. А труби видно як фіксуються в отвори, про які я писав, що ці отвори зробити зкошеними (продовженими навкіс в сторону рамок) тоді під власною вагою труба опускатиметься по скосу і притискатиме рамку (планку) до зовнішньої стінки кондуктора.

• Like 1

Этот тоже с хитринкой: 

а эт самый простой - две коробки мезду стенок ставит человек планки и сбивает.

• Like 2

Дякую, тепер ясно як труби фіксуються!

6 минут назад, Любомир сказал:

У  PNS  ну, дуже вже зарозумний кондуктор. А труби видно як фіксуються в отвори, про які я писав, що ці отвори зробити зкошеними (продовженими навкіс в сторону рамок) тоді під власною вагою труба опускатиметься по скосу і притискатиме рамку (планку) до зовнішньої стінки кондуктора.

Ні, під своєю вагою вони будуть притискати сильно слабо! Труби піджимають ексцентриками. Так, кондуктор цей трохи замислуватий, але в ньому є свої плюси. Тим більше кондуктор робиш і раз і на довгі роки! Тому можна один раз і попотіть.

До речі, може хто підскаже, у PNS в якості труб для прижимів використовуються подовжувачі для валиків (якщо я правильно зрозумів). Він коштує до 100грн., а їх потрібно 4 штуки. Не хило по карману б'є. Може є якість дешевші варіанти? Буду вдячний, якщо хтось підскаже толковий варіант.

• Like 1