Pansky Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 В Україні за Законом можливо отримати у власність 5 земельних ділянок безкоштовно: 1. Для будівництва власного будинку - 10-25 соток 2. Для будівництва дачі - 10 соток 3. Для садівництва і городництва - 12 соток 4. Для ведення ОСГ - 2 гектари 5. Для будівництва гаража - 1 сотка а. в яку категорію віднести пасіку? б. приватизувати можна один раз і не більше 2 гектари (це площо землі для ОСГ) так мені в земельному сказали, а як буди з приватизацією інших ділянок? Хоча я тоді ніяк не в'їду в тему з одним разом - бабуся дружини приватизувала ділянку під будинком 27 соток та пай 7га це різні акти!?! ------------------------------------------------------ p.s. Як приватизувати присадибну вкурсі - робив таке бабусі та тещі. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
марк-антоний Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Можно получить несколько участков разного назначения и приватизировать, главное что бы земля была, а с этим сейчас очень проблемно. Так же для ОСГ можно получить больше земли. Там прописана в ст. 121 Земельного кодекса схема определения площади. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pansky Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 7 часов назад, марк-антоний сказал: Можно получить несколько участков разного назначения и приватизировать, главное что бы земля была, а с этим сейчас очень проблемно. Так же для ОСГ можно получить больше земли. Там прописана в ст. 121 Земельного кодекса схема определения площади. Земля Є! Я не жадний купив старі непотрібні вже нікому обістя - проблема тепер то все приватизувати, мені в земельному кажуть не більше 2га! а в мене більше тих 2 га. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 1 час назад, Pansky сказал: Земля Є! Я не жадний купив старі непотрібні вже нікому обістя - проблема тепер то все приватизувати, мені в земельному кажуть не більше 2га! а в мене більше тих 2 га. А хіба щось заважає користуватись без приватизації? У нас в кращому випадку приватизують ділянку для обслуговування житлового будинку, а залишок (для ведення селянського господарства) і так вже нікуди не дінеться. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 1 минуту назад, nibond сказал: А хіба щось заважає користуватись без приватизації? У нас в кращому випадку приватизують ділянку для обслуговування житлового будинку, а залишок (для ведення селянського господарства) і так вже нікуди не дінеться. Більше 2 га. на одного не можна, але є ще діти і жінка. Те ж планую оформити 0,5 га і поставити пасіку. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pansky Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 3 минуты назад, nibond сказал: А хіба щось заважає користуватись без приватизації? У нас в кращому випадку приватизують ділянку для обслуговування житлового будинку, а залишок (для ведення селянського господарства) і так вже нікуди не дінеться. заберуть на раз-два. тільки приватизація! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 2 минуты назад, Pansky сказал: заберуть на раз-два. тільки приватизація! Якщо проведено через сільську раду і обробляєте, то не заберуть. У моїх краях десь з 90 відсотків городів не приватизовані і ніхто нічого не забирає. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 В 26.01.2016в22:17, Pansky сказал: б. приватизувати можна один раз і не більше 2 гектари (це площо землі для ОСГ) так мені в земельному сказали, а як буди з приватизацією інших ділянок? Хоча я тоді ніяк не в'їду в тему з одним разом - бабуся дружини приватизувала ділянку під будинком 27 соток та пай 7га це різні акти!?! ------------------------------------------------------ p.s. Як приватизувати присадибну вкурсі - робив таке бабусі та тещі. Мій товариш в АТО. Паю не має. Раніше приватизував присадибну ділянку. Всім атошникам виділяють пай (2 га), а йому відмовляють - один раз уже скористався. Нібито й земля є, і сільрада не проти, але, кажуть, "незаконно"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pansky Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 3 минуты назад, Wladimir_K сказал: Якщо проведено через сільську раду і обробляєте, то не заберуть. У моїх краях десь з 90 відсотків городів не приватизовані і ніхто нічого не забирає. внас свій техас: Приїжджають на місце уже з готовими документами. Приклади таких дій — у Тальному і Катеринополі. В останньому забрали городи в людей, які роками обробляли їх. До голови прийшли люди з документами і кажуть — ми ваші нові орендатори. Я разом із групою депутатів зверталися і до президента, і до голови СБУ Валентина Наливайченка, щоб Котляра не поновлювали на посаді й викреслили з резерву СБУ. http://cherkasy24.info/6289-nardep-polyakov-u-cherkasky-oblast-pracyuye-zemelna-mafya.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 7 минут назад, Pansky сказал: внас свій техас: http://cherkasy24.info/6289-nardep-polyakov-u-cherkasky-oblast-pracyuye-zemelna-mafya.html Ні, у нас такого не чув. Можливо тому, що немає крупних агрохолдингів, більшість середні і дрібні фермери та "одноосібники". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pansky Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Только что, nibond сказал: Ні, у нас такого не чув. Можливо тому, що немає крупних агрохолдингів, більшість середні і дрібні фермери. за рік-два і до Вас доберуться! крім землі більше і прихватить нічого! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иван Иваныч Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 В 26.01.2016в22:17, Pansky сказал: Хоча я тоді ніяк не в'їду в тему з одним разом - бабуся дружини приватизувала ділянку під будинком 27 соток та пай 7га це різні акти!?! ------------------------------------------------------ А что тут удивительного,если один участок под строительство,а другой сельхозназначения.У них и будут разные акты. И эти земли вместе не суммируются. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 В 26.01.2016в22:17, Pansky сказал: а. в яку категорію віднести пасіку? Регулюють це закон Про бджільництво і Земельний Кодекс. А ще в Податковому Кодексі є питання доходу, який не підлягає оподаткуванню (165.1). Але в обох кодексах не знайшов конкретної згадки про бджільництво, проте в законі про бджільництво сказано: "бджільництво - галузь сільськогосподарського виробництва" Отже, співідносимо все, що відповідає цьому визначенню. Мед, бджоли і все інше - сільськогосподарська продукція. І коли вона вироблена на встановлених ділянках, то не підлягає оподаткуванню до певної межі - 100 мінімальних зарплат, Податковий Кодекс: 165.1.24. доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення: садівництва та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та/або для індивідуального дачного будівництва. При цьому якщо власник сільськогосподарської продукції має ще земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним доходи від продажу сільськогосподарської продукції не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 гектари. При цьому розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці другому цього підпункту, а також розмір виділених в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв), які не використовуються (здаються в оренду, обслуговуються), не враховуються. Якщо розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці третьому цього підпункту, перевищує 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах. От і всі орієнтири. З названих вами ділянок для пасіки підходять усі. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
марк-антоний Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 В 27.01.2016в22:02, Pansky сказал: Земля Є! Я не жадний купив старі непотрібні вже нікому обістя - проблема тепер то все приватизувати, мені в земельному кажуть не більше 2га! а в мене більше тих 2 га. как купили? Те кто продавал не получали решение сельсовета на оформление? есть вариант, оформить на подставных лиц по 2 га, а затем купить у них и переоформить все на себя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 13 минуты назад, марк-антоний сказал: есть вариант, оформить на подставных лиц по 2 га, а затем купить у них и переоформить все на себя. А мы еще жалуемся на кого-то, когда сами с усами. Не пойму, менталитет у нас такой или ..... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Я вот тоже живу в городе пасека у брата на земле но он никак ее не может приватизировать говорит что без согласия соседей ну аж никак нельзя и что по закону ему сказали дается всего 20 соток на дом, а у него дом разделён на 4 хозяина и больше всего земли у него соток 20 но это черта города и там за землю вообще война. Может кто подскажет как можно оформить на себя его огород который не приватизирован... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ильич (альп) Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 17 минуту назад, BVL_Studio сказал: Я вот тоже живу в городе пасека у брата на земле но он никак ее не может приватизировать говорит что без согласия соседей ну аж никак нельзя и что по закону ему сказали дается всего 20 соток на дом, а у него дом разделён на 4 хозяина и больше всего земли у него соток 20 но это черта города и там за землю вообще война. Может кто подскажет как можно оформить на себя его огород который не приватизирован... Там немного не так. Приватизировать он может и без согласия соседей, вот только техническую документацию на землю при вынесении участка в натуре перед самой процедурой приватизации он без соседей сделать не сможет. Разве только через суд. Пусть подойдет к юристам, они должны помочь. Можно оформить через суд и без согласия соседей, но это время и $. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pansky Posted February 10, 2016 Author Share Posted February 10, 2016 4 часа назад, марк-антоний сказал: как купили? За гроші. 4 часа назад, марк-антоний сказал: Те кто продавал не получали решение сельсовета на оформление? Трошкі інша ситуація. Обістя (будинки) залишилися у спадок оформляти вчасно їх не стали, спадкоємці обробляли городи попередньо написавши заяву в сільраду, за різними причинами ділянки декілька років не обробляли. Я договорився з номінальними власниками, привіз їх в сільраду (були й такі, що мешкали в інших районах) вони написали відмову від обість (ділянок) + зняли номера з будівль. Я розрахувався і написав заяву на виділення мені даних обість. Мені їх виділили - бо люди бачили, що я за них платив гроші, от і все. 4 часа назад, марк-антоний сказал: есть вариант, оформить на подставных лиц по 2 га, а затем купить у них и переоформить все на себя. думаю що так і буде. 4 часа назад, BVL_Studio сказал: Я вот тоже живу в городе пасека у брата на земле но он никак ее не может приватизировать говорит что без согласия соседей ну аж никак нельзя и что по закону ему сказали дается всего 20 соток на дом, а у него дом разделён на 4 хозяина и больше всего земли у него соток 20 но это черта города и там за землю вообще война. Может кто подскажет как можно оформить на себя его огород который не приватизирован... На Вас - ніяк. Брат може пиватизувати, якщо сусіди не хочуть підписати - в суд. Спочатку оформляються документи, де саме першим ділом сусуди підписують а вже потім акт на право власності. 3 часа назад, Ильич (альп) сказал: Там немного не так. Приватизировать он может и без согласия соседей, вот только техническую документацию на землю при вынесении участка в натуре перед самой процедурой приватизации он без соседей сделать не сможет. Разве только через суд. Пусть подойдет к юристам, они должны помочь. Можно оформить через суд и без согласия соседей, но это время и $. Приватизувати без згоди сусудів ніяк не вийде. Як це ви без ТехДок приватизацію проведете?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
марк-антоний Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 19 час назад, Fabro сказал: А мы еще жалуемся на кого-то, когда сами с усами. Не пойму, менталитет у нас такой или ..... Не понял иронии? Человек купил земли, но не может оформить по причине несовершенства законодательства, предлагаем ему оформить один участок на себя, один на жену, еще один на брата, а потом объединить в одно хозяйство. Какие претензии к "менталитету"??? 18 час назад, BVL_Studio сказал: Я вот тоже живу в городе пасека у брата на земле но он никак ее не может приватизировать говорит что без согласия соседей ну аж никак нельзя и что по закону ему сказали дается всего 20 соток на дом, а у него дом разделён на 4 хозяина и больше всего земли у него соток 20 но это черта города и там за землю вообще война. Может кто подскажет как можно оформить на себя его огород который не приватизирован... Какие есть документы на эту землю? Например решение сессии горсовета о разрешении разработать землеустроительную документацию? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
марк-антоний Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 14 часа назад, Pansky сказал: Трошкі інша ситуація. Обістя (будинки) залишилися у спадок оформляти вчасно їх не стали, спадкоємці обробляли городи попередньо написавши заяву в сільраду, за різними причинами ділянки декілька років не обробляли. Я договорився з номінальними власниками, привіз їх в сільраду (були й такі, що мешкали в інших районах) вони написали відмову від обість (ділянок) + зняли номера з будівль. Я розрахувався і написав заяву на виділення мені даних обість. Мені їх виділили - бо люди бачили, що я за них платив гроші, от і все. Ага, понял. Тогда для начала пойдите в сельсовет к землеустроителю и посмотрите в "Земельной книге" на ком сейчас числятся данные участки. Если на Вас, тогда приводите родственников и пишите заявление на отказ от земли в их пользу, а они пишут заявление на разрешение разработать землеустроительную документацию. И далее по схеме... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ильич (альп) Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 15 час назад, Pansky сказал: Приватизувати без згоди сусудів ніяк не вийде. Як це ви без ТехДок приватизацію проведете?! Можно и без согласия соседей сделать техдокументацию. Только это более долгий путь. Вот примерно так http://www.freelawyer.ua/consult/6308 Там надо комисию вызывать и т.д. Юристы смогут помочь более точно ньансы подскажут. Я на свою землю когда делал документы в ЗемКадастре женщине расказывали, я не вникал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
столя Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 В 28.01.2016 в 01:08, nibond сказал: Мед, бджоли і все інше - сільськогосподарська продукція. І коли вона вироблена на встановлених ділянках, то не підлягає оподаткуванню до певної межі - 100 мінімальних зарплат, Податковий Кодекс: у місячному розмірі: з 1 січня — 3723 грн; *100, чи прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2018 року — 1700 грн, з 1 липня — 1777 грн, з 1 грудня — 1853 грн, а для основних соціальних і демографічних груп населення: *100, чи Неоподатковуваний мінімум. Податкова соціальна пільга в 2018 році дoрівнює 881 гривні (дивіться тaкож Питання, що часто ставляться про податкову соціальну пільгу...). Тобто кримінальна відповідальність за статтями 212 та 364 Кримінального кодексу (які найчастіше застосовуються проти бухгалтерів або директорів) кваліфікується в 2018 році так: 212 стаття. Ухилення від сплати податків у значних розмірах - 881,00 * 1000 = 881000 гривень; у великих розмірах - 881,00 * 3000 = 2643000 гривень; в особливо великих розмірах - 881,00 * 5000 = 4405000 гривень. 364 стаття. Зловживання владою абo службовим становищем істотна шкода - 100 * 881,00 = 88100 гривень; тяжкі наслідки - 250 * 881,00 = 220250 гривень. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 42 хвилини тому, столя сказав: у місячному розмірі: з 1 січня — 3723 грн; *100, чи На сьогодні норма неоподаткування зменшена вдвічі - не 100, а 50 мінімальних зарплат: 3723*50=186150 грн. Різниця, вища вказаної суми, підлягає оподаткуванню. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
столя Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 1 час назад, nibond сказал: : 3723*50=186150 грн. Різниця, вища вказаної суми, підлягає оподаткуванню. Цеж можна майже 3.5т. меда по 2 у.о продати і спати спокійно, відносно спокійно 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ved Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 В 27.01.2016 в 22:02, Pansky сказал: Земля Є! Я не жадний купив старі непотрібні вже нікому обістя - проблема тепер то все приватизувати, мені в земельному кажуть не більше 2га! а в мене більше тих 2 га. У вас получилось приватизировать участки? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts