Jump to content

Допоможіть вибрати породу бджіл

Recommended Posts

Добрий день.Коротко про ситуацію:в бджільництві я новачок. В травні зловив 5 роїв. Всі вони дуже агресивні та кусючі бджоли. Поселив їх в лежаки (зробив нових 5 рутівських по 4 корпуса). Навкруг села росте ліс, сади, терен, акація та кінцева липа. Посівних полів майже немає (трішки ріпаку). Планую поміняти маток, щоб розвести спокійних миролюбних бджіл.

Шановні пасічники!!! Допоможіть будь ласка вибрати між Бакфаст та Карніка, котрі з них більше  підходять для моєї місцевості? Чи приймуть їх мої "кусюки"? В яких вуликах їх краще утримувати? Дякую за поради !!! 

Добрий день.Коротко про ситуацію:в бджільництві я новачок. В травні зловив 5 роїв. Всі вони дуже агресивні та кусючі бджоли. Поселив їх в лежаки (зробив нових 5 рутівських по 4 корпуса). Навкруг села росте ліс, сади, терен, акація та кінцева липа. Посівних полів майже немає (трішки ріпаку). Планую поміняти маток, щоб розвести спокійних миролюбних бджіл.

Шановні пасічники!!! Допоможіть будь ласка вибрати між Бакфаст та Карніка, котрі з них більше  підходять для моєї місцевості? Чи приймуть їх мої "кусюки"? В яких вуликах їх краще утримувати? Дякую за поради !!! 

Примят любых маток главное грамотно подсадить.

Много новых тем, пользователями с суточной регистрацией, лучше сразу удалять такие темы, дабы не перегружать форум:IMHO:

От як завжди.Питаєш поради професіонала а у відповідь -навіщо тобі бджоли,купи собі меду.А бджоли подобаються мені ще з дитинства.В сусіда було декілька вуликів,за його роботою я спостерігав з захопленням.Від нього і дісталося 3 лежаки.Для мене бджоли це для душі,немає кращого відчуття як коли відкриваєш вулик,відчуваєш запах меду та гул бджіл.Більше як 5-6 сімей я не планую.       Цікаво для кого розділ "З ЧОГО ПОЧАТИ"-"ТУТ ДОПОМАГАЮТЬ НОВАЧКАМ" якщо ми перегружаємо форум?

От як завжди.Питаєш поради професіонала а у відповідь -навіщо тобі бджоли,купи собі меду.А бджоли подобаються мені ще з дитинства.В сусіда було декілька вуликів,за його роботою я спостерігав з захопленням.Від нього і дісталося 3 лежаки.Для мене бджоли це для душі,немає кращого відчуття як коли відкриваєш вулик,відчуваєш запах меду та гул бджіл.Більше як 5-6 сімей я не планую.       Цікаво для кого розділ "З ЧОГО ПОЧАТИ"-"ТУТ ДОПОМАГАЮТЬ НОВАЧКАМ" якщо ми перегружаємо форум?

Просто есть соответствующая дежурная тема тема: http://tochok.info/forum/index.php?/topic/228-нужна-срочная-помощь/ или темы о матках, породах пчел.

Представьте что будет если на каждый вопрос создавать новую тему. 

Підкажіть як видалити тему? Чи перейти в розділ швидка допомога

Підкажіть як видалити тему? Чи перейти в розділ швидка допомога

Оскільки це специфічне питання, то можна оставити і цю тему. :IMHO: 

Попробуйте взять обе породы, а дальше определитесь.Подсаживайте на отводок, без расплода, и все получится.Тип применяемых ульев зависит от задач и возможностей.Изучайте технологи содержания пчелосемей и потом определяйтесь с типом ульев.Однозначно ответить на Ваши вопросы нельзя.На вопрос, что лучше "Опель" или "БМВ", почтальон Печкин ответил бы, что и от велосипеда он будет счастлив.

Попробуйте взять обе породы, а дальше определитесь.Подсаживайте на отводок, без расплода, и все получится.Тип применяемых ульев зависит от задач и возможностей.Изучайте технологи содержания пчелосемей и потом определяйтесь с типом ульев.Однозначно ответить на Ваши вопросы нельзя.На вопрос, что лучше "Опель" или "БМВ", почтальон Печкин ответил бы, что и от велосипеда он будет счастлив.

Поддерживаю совет. На него сложно ответить, а вам лучше попробовать обе породы. :IMHO1:

Честно говоря, абсолютно все равно какая матка в Вашем случае. Матка имеет большое значение на пасеках, которые содержат для товарного меда. Если Вы подсадите любую "нормальную" матку, которых Вы купите у специалистов, то будет Вам счастье. Разницы Вы не заметите. И злобливость семей пропадет. А может там дело и не в матках. Может у Вас было на пасеке целое лето воровство и семьи постоянно в состоянии боя, защищая свои гнезда.

Існує  думка, що для бакфаста треба більше простору ніж один лежак. А взагалі прочитайте теми по породам, там багато цікавого, і поки сам не протестуєш породу в своїх умовах, тобі наврядчи хтось дасть правильну пораду. 

, і поки сам не протестуєш породу в своїх умовах, тобі наврядчи хтось дасть правильну пораду. 

Вибачте але Ви вже дали правильну пораду,"ПОКИ САМ НЕ ПРОТЕСТУЄШ ПОРОДУ В СВОЇХ УМОВАХ"

... Планую поміняти маток, щоб розвести спокійних миролюбних бджіл.

Якщо бджоли для душі, пасіка в селі, Ви початківець - карніка більш виправданий вибір, до того ж, вона дуже близька до карпатянки. Вулики вибирайте під себе, бджоли навчились пристосовуватись до любих примх пасічника.

Пасіка в селі,кругом сусіди в яких малі діти, в мене теж двоє.Обгородити пасіку високим парканом не маю змоги.На першому місці миролюбність.

Пасіка в селі,кругом сусіди в яких малі діти, в мене теж двоє.Обгородити пасіку високим парканом не маю змоги.На першому місці миролюбність.

Что карника, что бакфаст спокойные.  Есть и то и то. Спокойно можно лезть в улей и без маски. Закажите и попробуйте по 1-2 матки, и тогда сами решите, что Вам больше подходит

Дякую за корисні поради.Порадьте в кого перевіреного купити маток бакфаст і карніка.

Мое мнение ,каждая порода хороша в определенных кл. усл.а выбирать Вам. Совет в этом плане не даст ни кто. Прежде всего ,я бы посовктовал Вам сравнить 1со 2,и самому выбрать.Нужно слушать советы,но дела делать по факту:IMHO1:

Дякую за корисні поради.Порадьте в кого перевіреного купити маток бакфаст і карніка.

порадив би вам завести карпатку. ті понти з бкфастом і карнікою з вашим досвідом приведуть вас до великих затрат. і в результаті все одно прийдете до карпатки. спитайте скільки коштує матка бакфаст і чи вона на даний час вам потрібна . пасіка в мене огороджена сіткоою рабиця за 5метрів перед лотками сусідське подвіря за 2 метри ззаді моє ніхто ніколи не жалівся. бджоли миролюбні Вучківські.

Найкраща порода  це та яка приносить пасічнику найбільше користі і прибутку. У кожного своя і ніколи всім одна порода чи гібрид підійде.

Найкраща порода  це та яка приносить пасічнику найбільше користі і прибутку. У кожного своя і ніколи всім одна порода чи гібрид підійде.

А ще та порода, що приносить найбільше задоволення від спілкування з бджолами. А це можливе і з бакфастом , і з карнікою, та й з карпатками - вони всі спокійні. А це й є неодмінна умова.:IMHO: Отож придбайте для проби хоча б ці три. Ну, а там з часом буде видно, може уподобаєте й башкирську ?:umora: :vinny::ah:

порадив би вам завести карпатку. ті понти з бкфастом і карнікою з вашим досвідом приведуть вас до великих затрат. і в результаті все одно прийдете до карпатки. спитайте скільки коштує матка бакфаст і чи вона на даний час вам потрібна . пасіка в мене огороджена сіткоою рабиця за 5метрів перед лотками сусідське подвіря за 2 метри ззаді моє ніхто ніколи не жалівся. бджоли миролюбні Вучківські.

В 2013 році я допомагав знайомому пасічнику на пасіці,з його слів у нього карпатка.Працювали в масках з димом та в рукавицях.На питання-  чому вони такі агресивні? почув відповідь-а що ти хочеш це ж бджоли. Можливо то не карпатка?А може якась помісь? (печатка меду була темно коричнева)???

Можливо то не карпатка?А може якась помісь? (печатка меду була темно коричнева)???

Однозначно не карпатка, так як в карпатки печатка меду "суха" (біла), можливо то була помісь з кавказянкою, так як там "мокра" печатка :IMHO:

порадив би вам завести карпатку. ті понти з бкфастом і карнікою з вашим досвідом приведуть вас до великих затрат.

Хотів би уточнити, а до яких таких великих затрат приведе бакфаст чи карніка? :dntknw:

спитайте скільки коштує матка бакфаст і чи вона на даний час вам потрібна 

А що хіба F1 бакфаста чи карніки коштує більше за карпатку?:hmm:  Ніхто ж людині не пропонує купляти острівних чи ІО:ah:

. пасіка в мене огороджена сіткоою рабиця за 5метрів перед лотками сусідське подвіря за 2 метри ззаді моє ніхто ніколи не жалівся. бджоли миролюбні Вучківські.

В мене пасіка не огороджена, ходжу по пасіці без сітки і навіть діти бігають біля вуликів і агресії немає ніякої. Сітку одіваю тільки коли працюю з бджолами, або коли кошу траву бензокосою біля вуликів. Це стосується і карпатки і бакфаста ну і само собою карніки:hi:

А помогите выбрать марку авто..... А что лучше квартира или дом, давайте перетрём:umora: 

А помогите выбрать марку авто..... А что лучше квартира или дом, давайте перетрём:umora: 

Ну напевно і про це можна поговорити, тільки не в цій темі :IMHO:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...