Jump to content

Сьогодні на пасіці "Осінь 2015 та зимівля 2015/16"

ДобровоЛ

Recommended Posts

У нас хоч жара і посуха, та бджола працює невпинно (ваги поки в мінус не йдуть). Через це дуже погано вибирають маломедки за заставною та над гніздом. Як підчистять даний мед - дійде черга до сиропу. Взагалі то кормів вистачає, але кругом соснові ліси і паді вистачить на всих;).

не згадую проблем з падевим медом,нозема в 70-ті була при кавказянках.

Думаю с нашими зимами когда облет возможен в январе и феврале это не сильная проблема, так что не буду волноваться, но для себя поучусь проводить такой анализ.

Думаю с нашими зимами когда облет возможен в январе и феврале это не сильная проблема, так что не буду волноваться, но для себя поучусь проводить такой анализ.

Поделишься методикой. ;)

Поделишься методикой. ;)

Там все просто. Берется известковая вода (прозрачная вода после того как известь в растворе осела на дно), и мед с водой, смешивается 1 к 1 в пробирки и потом греется на огне  в меде с падью должен выпасть осадок ввиде хлопьев, для сравнения берешь мед без пади. Но точно можно сказать как сам попробую все сделать. Есть еще спиртовая реакция. Как все проведу сделаю отчет и выложу в фото. Пробирки заказал.:az:.

Духовка...

+39.

Осінь почалась.

Знущання якесь...:(

Духовка...

+39.

:(

В тени ?

В Харькове +28 ,ночью прохладно.На солнце припекает,в тени норма.

На днях встречал вечернюю зорьку на слобожанском ставке ,в низине колотун собачий ,ещё и сапог протёк:Jumpy:,и утки не там летали:hunter: .......

Но закат при огромной луне и полнолунии :ay:

В тени ?

Ну да. З 14 до 15 було .

Зараз 35.

как на сковоротке,,,,,,,,,,,

Полоски поставив, лишаки меду видув.

Мед виявився дуже темним, як чиста гречка, хоча її не було, стою біля невеликого акацієво-соснового ліску, є і слабеньке різнотрав'я по балці, Звідки темний мед? 

Тоже, при сокращении, из надставок выкачал двадцать фляг темного меда.

Вадос, откуда это "выдув"?:hmm:В Устиновке придумали новый способ отбора меда?:umora:

Вечір, а на градуснику +32

Це мої бурячки. Годувати корову зимою буде проблемно. 

55e5d15ae3fe4_.thumb.JPG.70e48369499911f

спека невгамовна   вже й кукурудза посохла на стеблі...

Тоже, при сокращении, из надстав:umora:ок выкачал двадцать фляг темного меда.

Вадос, откуда это "выдув"?:hmm:В Устиновке придумали новый способ отбора меда?:umora:

"Видув" - це в нас так кажуть. Напевно слово "повикачувать" після медових  обжнивок:az: не всі можуть вимовить.:umora:

спека невгамовна   вже й кукурудза посохла на стеблі...

У нас теж все висохло, сою і сонях покропили. Єдине, що рятує це 2 поля гарбуз, у знайомих золотарник у ставків і біля боліт.

Просто пекло!!!!!З ранку  з 7 00  ризикнув скоротив щ 5 сімей і тікать:vinny:

Духовка...

+39.

Осінь почалась.

Знущання якесь...:(

Срочно нужно расширять гнезда.

???

що вам не зрозуміло. щоб не запарити і щоб не злетіли.

???

Меньше будут шастать ,все будет под контролем.

Срочно нужно расширять гнезда.

у меня на трёх корпусах , пусть шастают:-)

У 20 рамочному лежаку обсижують 10 рамок, у 5 корпусах - 2 корпуси. Місця - більше ніж достатньо. Як вони можуть запаритись?

Меньше будут шастать ,все будет под контролем.

И крыши с подкрышниками поснимать - пусть исЧо и отбиваются. В крайнем случае на бок повалить - таГды вообще на жару внимания обращать не будут.

И крыши с подкрышниками поснимать - пусть исЧо и отбиваются. В крайнем случае на бок повалить - таГды вообще на жару внимания обращать не будут.

Можна нічого не робити, якщо буде жарко просто на передній стінці  пересидять на свіжому повітрі. Я частину своїх в неділю скоротив до трьох корпусів, меду достатньо, маток захмарив, залишились відводки, на них вже часу не лишилось.

Всех согнал на два по 145 .В некоторых бороды висят днём ,но в 5-00 утра все в улей позаходили .Значит места достаточно .Только те что на 230 на одном корпусе , в закормочном корпусе ,стоящем сверху, бородой внутри висят :dntknw:

Можна нічого не робити, якщо буде жарко просто на передній стінці  пересидять на свіжому повітрі. Я частину своїх в неділю скоротив до трьох корпусів, меду достатньо, маток захмарив, залишились відводки, на них вже часу не лишилось.

Не розумію для чого захмарювати зараз, у мене багато молодих кінця липня і серпня саме червлять активно. В останні роки обльоти відбуваються до кінця листопада. Такі сім'ї в цей період гарно ростуть єдине, що потрібно слідкувати за кормом.

В мене теж вже скороченні 2 корпуса 230 в деяких один 10рам на 300 і невикучувались, може як обБакфастюсь тоді і будуть висіть з усіх льотків.

Якщо висять бородою, значить там нормально бджіл, погано коли в таку погоду і не висять.:IMHO:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...