Jump to content

Біологічні методи пасічкування

Recommended Posts

Доброго здоров'я, шановні ! Перед тим, як зареєструватись на форумі, я перечитав майже всі теми з самого початку. Знайшов для себе багато цікавого і корисного. Але дуже мало знайшов про біологічні методи ведення бджільництва. Ця тема популярна зараз у всіх сферах виробництва продуктів харчування у розвинених країнах, та й собі хочеться їсти чисті продукти. У 2007-2009 було декілька повідомлень з цього приводу, зокрема у «Петровича», але я не зустрічав його повідомлень в останні роки. У мене є одне прохання і одна пропозиція. Хто мав справу с анолітом (мертва вода) і католітом (жива вода)? Свіжоприготовлені розчини мають дуже виражену кислотну (рН=2-3) і лужну (рН=8-9) реакцію відповідно і є електрично заряджені (аніони і катіони). Будь ласка, зробіть повідомлення. Пропоную тему для упорядкування і аналізу біологічних методів боротьби з хворобами бджіл. Я вважаю, що тут відгукнуться ті, хто має невеличкі стаціонарні пасіки, мають час на експерименти і хочуть споживати якісний мед. Власники промислових пасік «заточені» на вал по товарному меду або на пакети і у них навряд на це є час. Частину повідомлень я знайшов на форумі. Їх можна буде перенести до цієї теми. :IMHO1:

Доброго здоров'я, шановні ! Перед тим, як зареєструватись на форумі, я перечитав майже всі теми з самого початку. Знайшов для себе багато цікавого і корисного. Але дуже мало знайшов про біологічні методи ведення бджільництва. Ця тема популярна зараз у всіх сферах виробництва продуктів харчування у розвинених країнах, та й собі хочеться їсти чисті продукти. У 2007-2009 було декілька повідомлень з цього приводу, зокрема у «Петровича», але я не зустрічав його повідомлень в останні роки. У мене є одне прохання і одна пропозиція. Хто мав справу с анолітом (мертва вода) і католітом (жива вода)? Свіжоприготовлені розчини мають дуже виражену кислотну (рН=2-3) і лужну (рН=8-9) реакцію відповідно і є електрично заряджені (аніони і катіони). Будь ласка, зробіть повідомлення. Пропоную тему для упорядкування і аналізу біологічних методів боротьби з хворобами бджіл. Я вважаю, що тут відгукнуться ті, хто має невеличкі стаціонарні пасіки, мають час на експерименти і хочуть споживати якісний мед. Власники промислових пасік «заточені» на вал по товарному меду або на пакети і у них навряд на це є час. Частину повідомлень я знайшов на форумі. Їх можна буде перенести до цієї теми. :IMHO1:
Бист, Цікаве питання. Але хотілося б дізнатися, а як Ви збираєтеся боротися, наприклад, з гнильцями біологічними методами? Винищувати захворілі сім"ї до пня, спаливши і землю, де до цього були хворі бджоли? Іншого ж варіанту - альтернативи - просто немає цьому лихові. Які там біометоди? Ну, а може у Вас вже є щось готове й для цієї цілі? Поділіться. :dntknw:

зокрема у «Петровича», але я не зустрічав його повідомлень в останні роки.

Да давно вже не пише. Хоча заходить іноді. Ота "мертва" і "жива" вода да цікава штука, але вона діє не достатньо! Ще ультрафіолетом можна- по дії приблитзно теж що і активована вода. Вогонь з паяльної лампи саме то... але попередньо можна і водою і ультрафіолетом і виморожувати....

http://tochok.info/forum/index.php?showtop...mp;#entry240915 Бист. Тут піднімалось подібне питання, хоч назви і різні. Думаю, Вам буде цікаво.

Я підняв тему про активовану воду бо більше року користуюсь у побуті. Рани, опіки живою водою загоюються краще ніж мазями і іншими ліками. За відгуками авторитетних комісій мертва вода дезінфікує хірургічний інструмент за 30 хвилин. Мається на увазі щойно приготовлена. Жива вода зберігає цілющі властивості 3 години, мертва - добу. Кислотна реакція мертвої води наводить на думку її схожості з щавлевою, молочною і мурашиною кислотами. У відгуках про апарат, який я придбав, є посилання на використання активованої води у бджільництві, але не конкретне - тому я поставив питання. Влітку проведу експерименти - обприскування мертвою і поїлку з живою водою. Я розумію, що це не панацея. На форумі зустрічав інформацію про використання трав і коренів, а також про препарати з корисними бактеріями (якщо я не помиляюсь). Хочу зібрати всі повідомлення на цю тему і систематизувати. Що стосується ультрафіолету - сам бачив, як за годину роботи лампи у підвалі зникає пліснява і сирість, а миші тікають і рік не заходять. Але щось треба шукати в цьому напрямку.

Бист, Цікаве питання. Але хотілося б дізнатися, а як Ви збираєтеся боротися, наприклад, з гнильцями біологічними методами? Винищувати захворілі сім"ї до пня, спаливши і землю, де до цього були хворі бджоли? Іншого ж варіанту - альтернативи - просто немає цьому лихові. Які там біометоди? Ну, а може у Вас вже є щось готове й для цієї цілі? Поділіться. :dntknw:

Ну, если и гнилец собираетесь личить натуральными методами :dntknw: , я промолчу. Удачи Вам и особенно соседним пасекам.....

Ну, если и гнилец собираетесь личить натуральными методами :dntknw: , я промолчу. Удачи Вам и особенно соседним пасекам.....
кузмич, насмішив Ігоре, навіть настрій підняв! :umora: Все ж повторю , Бист, вже вкотре древню істину: Все повинно бути вміру ! :ay: І біологічні методи теж. І не треба думати, що це панацея від усього сущого.

Я, ветлікар і був дуже здивований коли почув розмову в колуарах (в Києві на зібранні пасічників), що рамки з хворими на А.гнилець роздавали в сильні сім'ї, і ще: хвору сім'ю після 2-х денної витримки на голодній дієті об'єднати із здоровою сильною. Це для мене був "удар нижче пояса", лише з часом я зрозумів, :ah: що таке теоретично можливо, адже - вони мають імунітет і проводять оздоровлення хворих, а відстань в межах однієї пасіки не грає ролі - збудник є скрізь. В моїй практиці такого випадку не представилось. Якщо спасіння в сильних сім'ях то і тут це може мати чи має місце. Хоча корифеї бджільництва та навіть не всі лікарі з цим ніяк не погодяться. Цікаво випробувати. Тільки експеримент може дати результат. А наперед стверджувати - ... :blink:

Мне сложно комментировать это видео. Слишком уж "притянутыми за уши" выглядят утверждения. Я не поверил. Что скажет громада по поводу "первого места по эффективности обработки от клеща"? TtVLam5iv3Q

Конечно притянуты. Никакие "народные" средства никогда не дадут больших результатов нежели химия. Это как гнильца лечить кислым молоком. Делал эксперимент по окурке пчел багульником, клещь действительно сыпался.... но после бипина, оказалось что его как минимум в два раза больше было на пчеле.

Мне сложно комментировать это видео. Слишком уж "притянутыми за уши" выглядят утверждения. Я не поверил. Что скажет громада по поводу "первого места по эффективности обработки от клеща"?
А в двох словах можете пересказати - в чому суть???

А в двох словах можете пересказати - в чому суть???

Человек бьёт себя кулаком в грудь, и с должной помпезностью утверждает, что согласно одной публикации в журнале за 1980-й год и согласно его, любимого, экспериментов - эффективность присутствия лавандового масла непременно с 96%ным спиртом (если меньше процент спирта - не годится :umora: ) против варроатоза - самая высокая. На втором месте - термокамера, на третьем - бипин :umora::umora::umora: Очередной непризнанный самопровозглашённый гений :IMHO1:

Я, ветлікар і був дуже здивований коли почув розмову в колуарах (в Києві на зібранні пасічників), що рамки з хворими на А.гнилець роздавали в сильні сім'ї, і ще: хвору сім'ю після 2-х денної витримки на голодній дієті об'єднати із здоровою сильною. Це для мене був "удар нижче пояса", лише з часом я зрозумів, :ah: що таке теоретично можливо, адже - вони мають імунітет і проводять оздоровлення хворих, а відстань в межах однієї пасіки не грає ролі - збудник є скрізь. В моїй практиці такого випадку не представилось. Якщо спасіння в сильних сім'ях то і тут це може мати чи має місце. Хоча корифеї бджільництва та навіть не всі лікарі з цим ніяк не погодяться. Цікаво випробувати. Тільки експеримент може дати результат. А наперед стверджувати - ... :blink:
Есть научнообоснованные факты по гнилтцу, чего тут проверять :dntknw: Да и стоит ли ...

Живець .Бачив одне відео з лекції Валерія Домбровського (Київбджолопром,м. Боярка), зсилка була десь тут, на точку. Він розповідав там, як позбувався А. гнильця з допомогою бджіл, які мають до нього імунітет. Так він у рамки пробував вставляти куски зараженого розплоду і бджоли очищали рамки від зарази... :ah:

Есть научнообоснованные факты по гнилтцу, чего тут проверять :dntknw: Да и стоит ли ...
Да, Кузьмич (к стати когда я слышу слово Кузьмич, думаю что это ко мне и оборачиваюсь - мой отец Кузьмич, а я как две капли воды - по-этому и меня так дразнили...) ... научно обосновано, что есть рак и спид, а
( к стати - доктор наук) говорят что его нет - не существует таких болезней... Кому Вы больше верите себе или ему? по-этому :IMHO1: всё нужно проверять и перепроверять особенно там где медицина - бизнес.

Да, Кузьмич (к стати когда я слышу слово Кузьмич, думаю что это ко мне и оборачиваюсь - мой отец Кузьмич, а я как две капли воды - по-этому и меня так дразнили...) ... научно обосновано, что есть рак и спид, а
( к стати - доктор наук) говорят что его нет - не существует таких болезней... Кому Вы больше верите себе или ему? по-этому :IMHO1: всё нужно проверять и перепроверять особенно там где медицина - бизнес.
Живець, одне тільки прізвище (Неумивакін) чого тільки варте! Ну, а про інше я промовчу... А щодо "медицина - бизнес", чи та ж ветеринарія - згоден повністю. Бо ради грошей вони й спеціально щось будуть запускати, щоб тоді продавати засоби лікування.

Живець, одне тільки прізвище (Неумивакін) чого тільки варте! Ну, а про інше я промовчу... А щодо "медицина - бизнес", чи та ж ветеринарія - згоден повністю. Бо ради грошей вони й спеціально щось будуть запускати, щоб тоді продавати засоби лікування.
про інше я теж промовчу, але не прізвище критерій, а людяність і мотивації. мед-фарм-бізнес: наприклад - виробництво хіміотерапевтичних ліків (які нікого ще не вилікували) - бізнес сім'ї Рокфеллерів. А якщо раку не існує - то що лікують? Багаточисельність популяцій?

Чёт мы тут не в ту степь пошли, какие заработки у медиков, если гнилец лечится за пару десятков гривен?

• 3 weeks later...

Передивився усі повідомлення на форумі про боротьбу з хворобами і зібрав в один файл все що стосується біологічних методів. Результати у файлі. ___________.xls

Якщо систематизувати матеріал, поданий в попередньому повідомленню, то вийде наступне: ______________________________.doc

Щодо гнильця. Звертає на себе увагу в повідомленнях, що він виникає в сильних сім'ях у спеку. Скоріш за все це пов'язане з тим, що в цих умовах вологість повітря у вуликах досягає 100% - слабка вентиляція, особливо у багатокорпусних. В першу чергу це відзначаеться на відкритому розплоді і розжижені корму у чарунках. У давніх джерелах зустрічав повідомлення, що між корпусами підкладають щіпки, щоб утворилась щілина 1-2 мм для запобігання запарювання бджіл і розплоду.

А пробовал ли кто-нибудь применять прополис для лечения пчел (вводить настой или вытяжку в сироп)? Прополис обладает антивирусными, антибактериальными, антигрибковыми свойствами, а вот информации о лечении болезней пчел прополисом не встречал.