Etamin Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Доброго дня, На початку липня зловив маленького роя на 3 рамки. Два рази підсилював (по одній рамці розплоду) На сьогодні сім'я займає 5 рамок. Не можу остаточно прийняти рішення що з нею робити, з'єднати з іншою чи додати ще 2 рамки розплоду і підгодувати. Так як досвіду малу, прошу вашої допомоги. Фото прикріпив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Рамки "сухие", срочно подкорми. Из-за голода нет расплода... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Зимувати через тонку перегородку з іншою сім"єю. Годувати само сабою. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrycho Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Такая семья должна перезимовать, кормить пока не запечатают 40% каждой рамки, убрать за диафрагму рамку по фото №4 (если нет расплода)… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Така сімя навіть сама може перезимувати, а якщо через перегородку з іншою сімєю то 100% перезимує. Але вже зараз терміново треба годувати, бо рамки сухі. P.S. Я через глуху перегородку із основною сімєю залишаю нуклеуси які мають 1-1,5 рамки бджіл(але в мене бдоли зимують в зимівнику). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Н. Петрович Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Не можу остаточно прийняти рішення що з нею робити, з'єднати з іншою чи додати ще 2 рамки розплоду і підгодувати. Так як досвіду малу, прошу вашої допомоги. Фото ? Летная пчела еще отходит, к ноябрю с 5 рамок останется 3, а если еще кормить, то вообще горсточка пчел в зиму пойдет, поэтому соедени с отводком или с семьей . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Летная пчела еще отходит, к ноябрю с 5 рамок останется 3, а если еще кормить, то вообще горсточка пчел в зиму пойдет, поэтому соедени с отводком или с семьей . ? Н Петрович, Роздивився фото. Видно матка там не із найкращих, тож краще підсильте цим роєм інших. Бо й рамки знизу у цієї сім'ї не повністю освоюються. А добра матка забудовує всю рамку... А про корми Брониславовичем сказано вірно, - при недостатньому взятку матка не працюватиме наповну. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Семья голодает, потому и силу не набрала. Если матка молодая, то можно еще покормить. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.