ДобровоЛ Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Я згоден помінятися. Нарвіть мені .Пишіть, що Вам потрібно. Ліпше в личку. ? клен татарський(як на фото на початку теми) вже і я знайшов неподалік, у нас на Троєщині. Так що восени матиму вже своє насіння. Це цікавий клен і дуже корисний для бджільництва. Сьогодні 14 квітня, а він вже квітує. Так що можна уточнити, що цвіте він у квітні - травні. Нектаропродуктивність його зустрічав у деяких даних, зокрема, - совєтскоє "Пчеловодство" , - до 150 кг. І він має велике значення для нарощування бджіл. Путання його з польовим, в якого медопродуктивність дійсно, як згадував Валера 2 тут раніше, до 1000 кг.,(вже не один десяток років я так і не розібрався з цим до кінця ), видно не лише у мене. Обох їх називають чорнокленами. Інколи то тою, то іншою назвою називають абсолютно інші рослини. Хіба що звернутися за роз'яснення до нашого знаного спеціаліста з рослин - Язичника? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sangezy Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Здравствуйте! Где можно купить семена? Якщо треба то, піду нарву цих "вертольотиків". Безкоштовно. Можу переслати "новою поштою". Заплатите тільки за доставку. Ось такі "вертольотики" з вашого насіння тепер. Дякую! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
фом Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Ось такі "вертольотики" з вашого насіння тепер. Дякую! Класно вони у Вас посходили. Нехай ростуть і добре медоносять. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Класно вони у Вас посходили. Нехай ростуть і добре медоносять. ? Фом, " Да не усохнет рука садящего медоносы!" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapivan Posted October 14, 2014 Share Posted October 14, 2014 Час сіяти чорноклен. Хто поділиться насінням? Сіяти є де. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
фом Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Час сіяти чорноклен. Хто поділиться насінням? Сіяти є де. В цьому році, на тих деревах, де я брав насіння для zangezy, цих "вертолетиків" чомусь немає ? Якщо десь буду бачити, то нарву для Вас. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapivan Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 В цьому році, на тих деревах, де я брав насіння для zangezy, цих "вертолетиків" чомусь немає ? У нас також на кленових немає насіння. Я насіння збираю з клена гостролистого і клена несправжньоплатанового (явора) і розсіваю по неугіддях, берегах рік і вирубках. Інших видів немає. Є у парку клен татарський один кущ але чомусь сходів не було Якщо десь буду бачити, то нарву для Вас. ? Буду дуже вдячний Умови доставки узгодимо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaXUA123 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 В цьому році, на тих деревах, де я брав насіння для zangezy, цих "вертолетиків" чомусь немає ? У нас також на кленових немає насіння. Я насіння збираю з клена гостролистого і клена несправжньоплатанового (явора) і розсіваю по неугіддях, берегах рік і вирубках. Інших видів немає. Є у парку клен татарський один кущ але чомусь сходів не було Якщо десь буду бачити, то нарву для Вас. ? Буду дуже вдячний Умови доставки узгодимо. Як ви розсіваєте насіння? Як сходить сходить? А акацію не пробували розсівать? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapivan Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Як ви розсіваєте насіння? Як сходить сходить? А акацію не пробували розсівать? ? Розсіваю осінню рукою проходячи по неугіддях. Сію не тільки кленові. А ще сію пустирник, буркун жовтий, волошку лучну, малину, крушину . Частиною куща висаджую сильфію. Акація з насіння погано сходить треба насіння запарювати. Умови не найкращі для цвітіння акації в нашому регіоні. Сходить добре простим посівом без загортання(розсів з руки) малина, крушина, явір по зрубах. Буркун мало але є шанс природнього поширення. Знайшов плантацію з малими липами трохи вище колін росту. Весною буду розсаджувати. Як буду мати насіння клена татарського висію у шкулку потім розсаджу. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaXUA123 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Як ви розсіваєте насіння? Як сходить сходить? А акацію не пробували розсівать? ? Розсіваю осінню рукою проходячи по неугіддях. Сію не тільки кленові. А ще сію пустирник, буркун жовтий, волошку лучну, малину, крушину . Частиною куща висаджую сильфію. Акація з насіння погано сходить треба насіння запарювати. Умови не найкращі для цвітіння акації в нашому регіоні. Сходить добре простим посівом без загортання(розсів з руки) малина, крушина, явір по зрубах. Буркун мало але є шанс природнього поширення. Знайшов плантацію з малими липами трохи вище колін росту. Весною буду розсаджувати. Як буду мати насіння клена татарського висію у шкулку потім розсаджу. Дякую за відповіть. Требе взяти собі на замітку Ваш досвід. Бо я думав що просто з руки нічого не зійде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Дякую за відповіть. Требе взяти собі на замітку Ваш досвід. Бо я думав що просто з руки нічого не зійде. ? MaXUA123, Та все ж під сапу, чи під фрезу Фокіна набагато надійніше і ефективніше сіяти і кленове насіння і інші медоноси! А акаційне насіння перед посадкою бажано легенько ошпарити. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaXUA123 Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Дякую за відповіть. Требе взяти собі на замітку Ваш досвід. Бо я думав що просто з руки нічого не зійде. ? MaXUA123, Та все ж під сапу, чи під фрезу Фокіна набагато надійніше і ефективніше сіяти і кленове листя, і інші медоноси! А акаційне насіння перед посадкою бажано легенько ошпарити. Дякую за пораду!!! Буду пробувати, хоть що небуть посіяти 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фастов Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Хто может поделиться или продать семена клена татарского и клена полевого? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 Хто может поделиться или продать семена клена татарского и клена полевого? ? У мене теж саме запитання Фастова до точківців (вирішив його освіжити),- "Хто может поделиться или продать семена клена татарского и клена полевого?" Можете відповісти йому прямо тут. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Деменський Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Посадив на весні клен татарський 1-2 річними деревцями, побачимо що вийде, самосів хороший, у вологих місцях відмінний. Хочу назбирати ще насіння явору. Цієї осені збираюсь садити деревцята і насіння, можу трохи заділитись. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 В 11.11.2013 в 22:17, фом сказал: Якщо треба то, піду нарву цих "вертольотиків". Безкоштовно. Можу переслати "новою поштою". Заплатите тільки за доставку. Поміняю на мордовник. Пишіть в личку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoru Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Куплю, приму в дар семена клена татарского или клена полевого. Киев. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
max-nik Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Это он? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoru Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 В 30.05.2018 в 18:07, max-nik сказал: Это он? Да, это черноклен (он же - клен татарский). 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Яцков Андрій Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Вітаю колеги. Можливо хтось має можливість поділитися насінням чи саджанцями клена татарського. Буду дуже вдячний. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артем7 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Тоже буду рад если и на меня найдутся Семина черноклена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold-V Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Добрый день. Интересуют семена татарского клёна. Могу купить, поменять на семена других медоносов. с ув. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег Мельник Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 1 година тому, Gold-V сказав: Добрый день. Интересуют семена татарского клёна. Могу купить, поменять на семена других медоносов. с ув. На днях буду в лісі, можу "наскубати". Якщо насіння вже достигло. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold-V Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 1 минуту назад, Олег Мельник сказал: На днях буду в лісі, можу "наскубати". Якщо насіння вже достигло. Якщо не важко, то був би дуже вдячним. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег Мельник Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 В 16.10.2019 в 11:02, Gold-V сказав: Якщо не важко, то був би дуже вдячним. На жаль, не зможу допомогти з насінням( Пройшовся до узлісся, де той клен у нас росте. Мабуть, і у кленів буває неврожай. Насіння є лише на окремих гілочках, але воно почорніле, якесь пожухле, порожнє Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts