Jump to content

Вулик Приятеленка

Recommended Posts

Хто щось знає про http://www.youtube.com/watch?v=5hNUVDic5vk
Погуглил на нашій мові Приятеленко - море відео. Суть вулика зрозумів не в повній мірі.

Суть вулика зрозумів не в повній мірі.

З тих відео не ясно що то Приятеленко про водичку говорить. Він усе її конденсує та й конденсує. А я навпаки її вентилюю та й вентилюю. Може хто розсудить. От він каже що вода потрібна бджолі постійно. Думав що заливає. Але от сьогодні вийшов на пасіку. А там у мене коритця-напувалки з пінопластовими поплавками. І що б Ви думали. Ранок. Ще +10 немає. А бджілки вже сидять на поплавках. І літають. І це при тому, що вже місяць як розплоду немає. За моїми спостереженнями користуються ними постійно. Хоч тепер не так активно як весною. Одне не можу збагнути. На іншому точку, де напувалки подібні, але з поролоновими поплавками, бджоли вже з серпня їх не відвідують.

Суть вулика зрозумів не в повній мірі.

З тих відео не ясно що то Приятеленко про водичку говорить. Він усе її конденсує та й конденсує. А я навпаки її вентилюю та й вентилюю. Може хто розсудить. От він каже що вода потрібна бджолі постійно. Думав що заливає. Але от сьогодні вийшов на пасіку. А там у мене коритця-напувалки з пінопластовими поплавками. І що б Ви думали. Ранок. Ще +10 немає. А бджілки вже сидять на поплавках. І літають. І це при тому, що вже місяць як розплоду немає. За моїми спостереженнями користуються ними постійно. Хоч тепер не так активно як весною. Одне не можу збагнути. На іншому точку, де напувалки подібні, але з поролоновими поплавками, бджоли вже з серпня їх не відвідують.
Вода потрібна усім живим істотам - це безперечно, як і те що вода - основа життя. Та й чомусь мені після меду теж води хочеться. Думаю, що бджола мед споживає розчинивши водою. Те що він (Приятеленко) її конденсує металічною пластиною - не поділяю. То просто зайве. Плівки достатньо при будь-якій зовнішній температурі. Якщо вод. пара є в гнізді, вулику - то вона там потрібна. А якщо волога в надлишку (природні стихійні лиха) то бджоли уміють її хутко виносити. Це природньо. Пари води - то передавач (розповсюджувач) тепла, вирівнювач температури гнізда і свого роду кондиціонер. А як же в холод? - постає питання. А відповідь дуже проста - чим холодніше - тим сухіше, Іній, сніг, лід - то "суха" вода, а в клубі все одно необхідна кількість пари для теплопередачі та розчинення меду завжди є. Поролон заповнюється водою він мокрий, а пінопласт - сухий і, значить, тепліший.

Якщо вод. пара є в гнізді, вулику - то вона там потрібна

Точніше сказати... вода завжди є у повітрі вулика.
Пари води - то передавач (розповсюджувач) тепла, вирівнювач температури гнізда і свого роду кондиціонер

Так. За рахунок конденсації та випаровування. Конденсація - віддача тепла, випаровування - поглинання тепла?
в клубі все одно необхідна кількість пари для теплопередачі та розчинення меду завжди є.

О! Я ж саме про це. А якого дідька вони у серпні і до тепер ту водичку з напувалки носять? Це не по закону. А от на другому точку все так як має бути. Скоріш справа не в поролоні і пінопласті. Хоча твоє зауваження
Поролон заповнюється водою він мокрий, а пінопласт - сухий і, значить, тепліший.

правильне. Просто щось то на першому точку не те з природніми умовами. Може вітер, може розташування на схилі та до сонця? Пасіка повністю на відкритому місці. А от там де не йдуть до напувалок навпаки повністю захищена стіною 5 м заввишки та глухими плотами 2 м заввишки. Тобто схована як у колодязі.

А чому дві теми про вулики в Різному? Це щоб компенсувати флуд на форумах про вулики? ;)

А чому дві теми про вулики в Різному? Це щоб компенсувати флуд на форумах про вулики?

Які проблеми? Перенеси. Та й по всьому.

Точніше сказати... вода завжди є у повітрі вулика.
А ще точніше - в безрозплідний період бджоли виділяють метаболічну вологу (що утворюється з меду), якої в розплідний період (при температурі гнізда +35+37С та при нашій "допомозі" не вистачає. А Приятеленко це вирішив по-своєму нібито як... А взагалі то з концепцією згоден.

А взагалі то з концепцією згоден

Цю тему і відкрив, щоб зрозуміти чого він так обсмоктує ту воду. Отже так. Влітку водяної пари у вулику не вистачає і води для споживання немає? Так? Тому Приятеленко її і конденсує. Так? Тоді постає питання. А нектар. 80% вологи в ньому. Невже бджола споживаючи нектар не в змозі використати ту водУ?

З тих відео не ясно що то Приятеленко про водичку говорить. Він усе її конденсує та й конденсує. А я навпаки її вентилюю та й вентилюю. Може хто розсудить.От він каже що вода потрібна бджолі постійно. Думав що заливає. Але от сьогодні вийшов на пасіку. А там у мене коритця-напувалки з пінопластовими поплавками. І що б Ви думали. Ранок. Ще +10 немає. А бджілки вже сидять на поплавках. І літають. І це при тому, що вже місяць як розплоду немає. За моїми спостереженнями користуються ними постійно. Хоч тепер не так активно як весною.Одне не можу збагнути. На іншому точку, де напувалки подібні, але з поролоновими поплавками, бджоли вже з серпня їх не відвідують.

Может быть это и не ваши пчелы ? А рядом стоить чья то пасека. С тех пор как перешол на пенополистирольные улья, на поилке пчел не видел. У меня ближайшая пасека 2 км.

А взагалі то з концепцією згоден

Цю тему і відкрив, щоб зрозуміти чого він так обсмоктує ту воду. Отже так. Влітку водяної пари у вулику не вистачає і води для споживання немає? Так? Тому Приятеленко її і конденсує. Так? Тоді постає питання. А нектар. 80% вологи в ньому. Невже бджола споживаючи нектар не в змозі використати ту водУ?
Нестача води влітку може бути за умови, що вентиляція через верх гнізда. У Приятеленка (з відео) верх наглухо закритий плівкою. Я накриваю гніздо плівкою, але без металевої пластини. Вологу з нектару - звичайно можуть спожити у вигляді конденсату на плівці.

У Приятеленка (з відео) верх наглухо закритий плівкою

І з обов"язковою металевою пластиною?
Я накриваю гніздо плівкою

Роблю так само.
Вологу з нектару - звичайно можуть спожити у вигляді конденсату на плівці

Але літом такого конденсату немає. Можливо пластина саме його і дає. А для чого це потрібно? Чи є потреба зволожувати гніздо конденсатом?.... Хвороби.....

Літом конденсат може бути в прохолодні ночі.

• 1 year later...
  • 1 year later...
В 17.10.2014в21:58, Молодинче сказал:

А ніхто не знає як з Приятеленком звязатись?

Связался с Приятеленко :hmm: и исчез. :umora:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...