ded50 Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 Вот возник вопрос о том как привить к корню щепу. Раньше не занимался этим никогда, даже не вникал, всё проделывал мой отец. А вот щас надо попробывать, и хотелосьбы чтоб кто нибудь высказал своё мнение подсказку. Надеюсь есть на форуме люди которые проделывали Мичуринские опыты. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 Вот возник вопрос о том как привить к корню щепу. ← Поконкретней, что к чему прививать? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 Сам процесс описан тут: http://www.ua-dproekt.com.ua/articles/maintenance/text/446/ От себя добавлю, что главное не тыкать пальцами на местах среза. Там должно быть стерильно. Нельзя места стыка лапать пальцами. Это основная причина неудач при прививке Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted March 19, 2009 Author Share Posted March 19, 2009 sij, спасибо буду пробовать. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
олександр Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 я прививаю в расщеп От себя добавлю, что главное не тыкать пальцами на местах среза. Там должно быть стерильно. Нельзя места стыка лапать пальцами. Это основная причина неудач при прививке кроме того надо два хороших ножа один особенно острый для привоя другой для зачистки и расщепления подвоя. отвертку вставяю в расщеп тогда легче ровно подогнать кору привоя и подвоя. инструмент надо дезинфицировать спиртом для перемотки применяю изоленту, а вместо вара пластилин... кто какие материалы использует? P/S у кого есть положительный опыт прививания грецких орехов? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 я прививаю в расщеп ← А мне больше нравится за кору. Не нужно точно подгонять диаметры привоя и подвоя, не нужно совмещать слои камбия. И на одном срезе можно привить несколько черенков, для увеличения вероятности успешного результата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 у кого есть положительный опыт прививания грецких орехов? ← Грецкие орехи прививать трудно, лучше отсаживать укорененную на материнском дереве ветку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted March 20, 2009 Author Share Posted March 20, 2009 Если хароший сорт крупний орех с мягкой кожурой от самого ореха побеги высаживал. И получаеш такой же урожай без изменений. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted June 15, 2009 Share Posted June 15, 2009 А можно размножать те же кустарники летом черенками? И если можно, то как? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted June 15, 2009 Share Posted June 15, 2009 Можно ____________.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
genya9 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Є спосіб посадки кореневими черенками - в невелику тепличку під кутом садите шматки коріння довжиною по 20 см, залишаючи над землею не більше 2-3 см. Добре поливаєте і маєте за сезон цілий розсадник матеріалу ? А можно поподробнее? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Є спосіб посадки кореневими черенками - в невелику тепличку під кутом садите шматки коріння довжиною по 20 см, залишаючи над землею не більше 2-3 см. Добре поливаєте і маєте за сезон цілий розсадник матеріалу ? А можно поподробнее? Так майже все й розказав вище. Одним словом обкопуєте старе дерево, обрубуючи коріння і витягаючи його назовні. Берете потім корені з ще не дуже товстою корою - від товщини олівця і до 2-3 см в діаметрі, нарізаєте відрізками по 20-25 см, висаджуєте в грунт під кутом десь 45 градусів, накриваєте плівкою на невеликих дугах (прутиках). Часто поливаєте, щоб не засохли. Таким же чином легко розмножити терен, сливу, вишню, бузок та деякі ін. рослини. Я таким чином вишню пробував вкореняти - засаджував вибалок в кінці городу. Так я просто шматки коріння потикав в землю через шматок чорної плівки - проколював корінням плівку. Так і лишив, раз поливши - прийнялось багато, але не рахував вихід. Біля половини Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taras Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Є спосіб посадки кореневими черенками - в невелику тепличку під кутом ? Корінням не пробував цікава підказка . А пора року, для цих маніпуляцій, відіграє роль? В тепличку для мене розкіш, дружина не пустить, там помідори живуть . Я подібне робив з гілками чорної смородини, але під 5л баклажку корком догори для вентиляції. Досить гарно приймались . легко розмножити терен, сливу, вишню, бузок ? Калина в цей список входить? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 А пора року, для цих маніпуляцій, відіграє роль? ? бажано навесні - тоді період активного росту у рослин. Я вишню десь у квітні-травні корчував стару в саду й на осінь вже мав саджанці для засадки балки, правда невеликі - 0.5-0.7 м Калина в цей список входить? ? Не знаю, але якщо дає поросль від кореня, то повинна також давати так саджанці. Якщо для рослин, що не дають поросль, то можна використати складніший значно метод - рано навесні з початком сокоруху так само перерубаєте коріння, але його не витягуєте, а тільки відгинаєте кінці над землею і щепите врозщіп черенки з того ж самого дерева (чи іншого сорту) - замотуєте стрічкою, підв1язуєте до кілочка й лишаєте для зрощування. Теж матимете багато саджанців на осінь 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Калина в цей список входить? ? Все калины размножаются черенками, отводками, семенами Лучше укореняются черенки из 2-3-летней древесины. Зеленые черенки можно укоренить, если они срезаны в период активного роста побегов. Укореняемость черенков высокая. В условиях искусственного тумана при температуре 22-25°С получается 100%-ное укоренение. При недостатке тепла укореняемость резко снижается. Черенки заготавливают начиная с первой декады июня до конца июля. Августовские черенки укореняются лишь на 50%. Черенок формируют следующим образом: побег разрезают на части длиной 7-10 см с двумя-тремя междоузлиями. Над листьями верхний срез делают прямым, под листьями нижний - косым. Листья можно укоротить наполовину, два нижних листа удаляют вовсе. После обработки гетероауксином черенки высаживают в рассадник под пленку. Субстрат состоит из торфа и песка, взятых в равных объемах. Вегетативно размноженные растения вступают в плодоношение через 2-3 года. http://www.batat.ru/kalina/003.html http://chudo-ogorod.ru/kalina-obyknovennaya http://flower.onego.ru/kustar/viburnum.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Taras, Калина очень хорошо укореняется так называемым китайским способом - достаточно ветку пришпилить к земле и присыпать землей. Через год получите самостоятельное растение с развитой корневой системой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taras Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 достаточно ветку пришпилить к земле и присыпать землей ? Спробую, дякую за підказку . Одна голова добре , а форум краще . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Ще один цікавий спосіб розмноження розповім. Випадок допоміг. Привезли в двір машину глини й висипали купою в садку - випадково виявились присипаними нижні гілки старої яблуні. За кілька місяців, коли купу забрали, виявив на тих гілках чудове густе коріння - тільк иобрізав ножицями й посадив. Наступного року вже мав яблука з тих "саджанців" Потім ще кілька разів пробував даний спосіб - в мене всі дерева на низькому штамбі, або карлики. Прикопував нижню гілку, вивівши назовні верхівку, а восени відрізав та віддавав як саджанець - люди іноді просять. Ці саджанці, взяті з плодоносного дорослого дерева цвітуть і дають урожай вже на другий рік. Пробував так на яблуні, айві й груші. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Потім ще кілька разів пробував даний спосіб - в мене всі дерева на низькому штамбі, або карлики. Прикопував нижню гілку, вивівши назовні верхівку, а восени відрізав та віддавав як саджанець - люди іноді просять. Ці саджанці, взяті з плодоносного дорослого дерева цвітуть і дають урожай вже на другий рік. Пробував так на яблуні, айві й груші. ← Якщо дерево високе можна, прищеплювати гілку. Для цього на гілці зрізується кора. Вирізається кільце шириною 1см. На гілку нижче зрізаного кільця вбираємо кульок, целофановий і засипаємо його глиною. Глина повинна бути на 10 см вище від зрізаного кільця, в сторону її вершини. Глину потрібно все літо підливати щоб вона була вологою, і до осені гілка пустить коріння. Осінню відрізуємо гілку і садимо в ґрунт. Дуже добре таким способом щепити дерева які іншим методом прищепити важко. Цього року буду прищеплювати таким методом грецький горіх, у сусіда дуже гарний. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Цього року буду прищеплювати таким методом грецький горіх ← А коли почнеш? Бо я хочу свої ранети розмножити, весну прохлопав. Зараз ще не пізно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Зараз ще не пізно? ← Ще не пізно, я також горіх ще не прищеплював, хоча я вже третій рік забуваю Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Робин-Гут Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Для цього на гілці зрізується кора. Вирізається кільце шириною 1см. ? Может лучше кору срезать не кольцом, а только полкольца?. Тоже хочу попробовать такой способ на груше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Может лучше кору срезать не кольцом, а только полкольца?. Тоже хочу попробовать такой способ на груше. ← Для утворення коріння - кільце обов‘язкоково Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
олександр Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Комусь вдалось прищепити грецький горіх? ніяк не можу розмножити Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Комусь вдалось прищепити грецький горіх? ніяк не можу розмножити Пропоную подивитись на відео як це роблять турки: Турецький форум Сам не пробував, але за відгуками прививка весняна й зимова черенком досить дієва, якщо якість черенка висока. Слабкі гілочки ніколи не приживаються. Можна окулювати влітку, але не брунькою, а цілим кільцем кори з брунькою, яке щільно вставляється в аналогічно вирізане кільце на підвої. Виріз кільця ведеться зв'язвними докупи двома ножами - тоді відстано між розрізами однакова. Размножают орехи вегетативно, методом летней окулировки или зимней прививки, так как при семенном размножении не сохраняются качества материнского растения. Лучшими подвоями для ореха служат орехи грецкий, скальный и хиндзи. Окулировку ореха проводят с 20 июня по 20 июля, прямоугольным щитком, с помощью специального двойного ножа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts