gardener Опубликовано 2 августа, 2025 Share Опубликовано 2 августа, 2025 6 годин тому, В 361 сказав: Кажуть відкручування голови допомагає , якщо треба обмежити її . А крутити в який бік треба? чи нема різниці? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 августа, 2025 Share Опубликовано 2 августа, 2025 1 годину тому, gardener сказав: А крутити в який бік треба? чи нема різниці? Весною всіх ''накручував'' за годинниковою 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 августа, 2025 Share Опубликовано 2 августа, 2025 9 часов назад, yu1986ra сказал: Я поки морально не готовий міняти їх по два рази на рік Треба , бо 9 часов назад, yu1986ra сказал: такий рік непередбачуваний 2 часа назад, gardener сказал: А крутити в який бік треба? чи нема різниці? По парним за , по непарним проти годинникової стрілки . Не дякуйте . Можна і молитву тихенько прочитать . Але це неточно . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 августа, 2025 Share Опубликовано 2 августа, 2025 1 година тому, yu1986ra сказав: Весною всіх ''накручував'' за годинниковою А восени? проти? 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 августа, 2025 Share Опубликовано 2 августа, 2025 12 хвилин тому, В 361 сказав: Можна і молитву тихенько прочитать . За упокой? Чи шоби нічого за то не було? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 августа, 2025 Share Опубликовано 2 августа, 2025 1 минуту назад, gardener сказал: За упокой? Чи шоби нічого за то не було? Ту і ту по три рази не меньше . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 августа, 2025 Share Опубликовано 2 августа, 2025 16 годин тому, gardener сказав: А восени? проти? У мене матки баки - гени від @teplov (з Данії Бранда), виведені на власній пасіці , пропрацювали із 2021 року до 2024. А кілька вже в 2025 замінив. "СТАРИЙ КІНЬ БОРОЗНИ НЕ ПСУЄ " ! І це в умовах самостійного розвитк -" БЕЗПРИВ"ЯЗНОГО" . тобто при відсутності пасічника. Зимовий відхід - НУЛЬ ! А ви двічі на рік їх міняєте. А результат? Меду скільки взяли ? Бо я торік встиг від чотирьох прокачених весною взяти по 20 літрів акації без кочівлі... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 августа, 2025 Share Опубликовано 3 августа, 2025 6 годин тому, ДобровоЛ сказав: У мене матки баки - гени від @teplov (з Данії Бранда), виведені на власній пасіці , пропрацювали із 2021 року до 2024. А кілька вже в 2025 замінив. "СТАРИЙ КІНЬ БОРОЗНИ НЕ ПСУЄ " ! І це в умовах самостійного розвитк -" БЕЗПРИВ"ЯЗНОГО" . тобто при відсутності пасічника. Зимовий відхід - НУЛЬ ! А ви двічі на рік їх міняєте. А результат? Меду скільки взяли ? Бо я торік встиг від чотирьох прокачених весною взяти по 20 літрів акації без кочівлі... Ви краще похваліться скільки в цьому році накачали 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Электрон Опубликовано 12 августа, 2025 Share Опубликовано 12 августа, 2025 В 01.08.2025 в 00:56, А.Е. сказал: Юрій,чому ви пишете"одна матка".З цього я можу зробити висновок що їх було декілька.Тобто вони були відсаджені не плідні.Таким чином ви могли пропустити і окрім маточників залишили у вулики ще й матку.Якщо все було інакше то відверто скажу що я з таким не зустрічався.В літературі таких прикладів не описано,тобто не бачив і не читав,тут на форумі таке не описували наскільки пам'ятаю.,окрім двох випадків в останній час.То як цю інформацію можна сприймати?Так і є-тільки з сумнівом. Один випадок- то випадок, два випадка - то уже реальність, три випадках - то система... Відводок на своїй матці не може вбити свою матку. Ймовірність, що в вулику були і сіяли дві плідні матки дуже низька... Висновок - матка повернулася до свого вулика! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 12 августа, 2025 Share Опубликовано 12 августа, 2025 14 минут назад, Электрон сказал: Один випадок- то випадок, два випадка - то уже реальність, три випадках - то система... Відводок на своїй матці не може вбити свою матку. Ймовірність, що в вулику були і сіяли дві плідні матки дуже низька... Висновок - матка повернулася до свого вулика! Та люба матка з невеличкою кількістю бджіл може прийматися та зайти у вулик і при цьому навіть буває що і хозяйку вбивають і залишається нова.І це непоодинокі випадки о котрих тут пишеться раз за разом,а ви вважаєте що як в подальшому хтось зробить припущення як і у вас за третій випадок то буде вже система ,в це поняття,яке повинно мати якусь послідовність,логіку,передбаченність ,постоянство..А описаний вами випадок тягне максимум на припущення,випадок ,людський фактор,не більше. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 12 августа, 2025 Share Опубликовано 12 августа, 2025 37 минут назад, А.Е. сказал: Та люба матка з невеличкою кількістю бджіл може прийматися та зайти у вулик і при цьому навіть буває що і хозяйку вбивають і залишається нова.І це непоодинокі випадки о котрих тут пишеться раз за разом,а ви вважаєте що як в подальшому хтось зробить припущення як і у вас за третій випадок то буде вже система ,в це поняття,яке повинно мати якусь послідовність,логіку,передбаченність ,постоянство..А описаний вами випадок тягне максимум на припущення,випадок ,людський фактор,не більше. Бджоли це не свині , непрощитаєш З 12-15 років дитинства наблюдаю , стаж свиней менший Назва теми .что делать. Та задавіть її уже 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.