AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 Только что, В 361 сказал: Це і є головна причина заливання гнізда , А Ви мені , ганеманка , ганеманка..... Ну так убрав генематку і проблеми не стало Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 1 хвилину тому, AVA сказав: Та де їх узяти 5 ,7 і навіщо ,щоб потім , я ліг на викачкі у серпні В так в розріз і постійно неспіша на півбочечки в день у мене завжди є печатні рамки В мене чогось так не виходить. Як ставлю в розріз, то верх дуже довго печатають, бо заливають спочатку пустий низ. Загалом, якщо мало бджіл і довгий медозбір, то треба ставити під низ. В усіх інших випадках, то зайва робота. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 1 минуту назад, AVA сказал: Ну так убрав генематку і проблеми не стало Ганеманка ще та стара совкова ???? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 3 хвилини тому, В 361 сказав: Це і є головна причина заливання гнізда , А Ви мені , ганеманка , ганеманка..... Головна причина заливання це мало розплоду в гнізді. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 Только что, yu1986ra сказал: Головна причина заливання це мало розплоду в гнізді. Породні особливості . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 6 минут назад, В 361 сказал: Ганеманка ще та стара совкова ???? Та ні польська пластик 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 3 хвилини тому, В 361 сказав: Породні особливості . Та які там породні особливості? В мене карніка. Якщо, то не стиглий відводок або добре пощипана не цілісна сім'я, то будуть заливати гніздо (може й без ганеман, але я не перевіряв). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 6 минут назад, yu1986ra сказал: Головна причина заливання це мало розплоду в гнізді. Ні це матки не дають сіяти , у мене до соняху взятку немає , то у карніки розплід на 95% рамки , від баків, майже не відрізняється Тільки він виходить, уже карніки буде на соняху і 50% , ну це також від матки ще залежить Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 Та підливають слабі сім'ї, нормальна сім'я даже матку в магаз не пустить,будуть викидати а матці буде місце...Сильна сім'я льє весь магаз за раз по об'єму слаба рухаєть від краю. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 18 минут назад, yu1986ra сказал: В мене чогось так не виходить. Як ставлю в розріз, то верх дуже довго печатають, бо заливають спочатку пустий низ. Загалом, якщо мало бджіл і довгий медозбір, то треба ставити під низ. В усіх інших випадках, то зайва робота. В тім і проблема що мало , якщо 10-12р у 8р не буває мало , я фотку виставляв не давно 300 і 4 магазини у 4 повно це всього навсього 24р , тільки у 24рамка 300 зввжди половина печаті , в знизу нектар капає У мене 300 поділена , а рамок 24 , завжди є що качати бо піврамки І піднімати потрібно тоді як у всіх рамках є мед на 60% , 8р маг іще легкий Потім я даже його повний печатний і непідриіаю з вулика , порамочно забрав , той що в розріз ставив знову полуповний підняв в розріз викачаний і так по кругу Ну інколи не виходить , якщо лине Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 19 минут назад, AVA сказал: Та ні польська пластик В мене такі ж самі ( прозорі ) , то несуть нормально , без проблем . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 20 минут назад, yu1986ra сказал: Та які там породні особливості? В мене карніка. Якщо, то не стиглий відводок або добре пощипана не цілісна сім'я, то будуть заливати гніздо (може й без ганеман, але я не перевіряв). Ми за сімї ведемо мову . і карніка буває різна , є що заливає , а є що майже як бак Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 Только что, В 361 сказал: В мене такі ж самі ( прозорі ) , то несуть нормально , без проблем . Ні не віндурінові , як нікот, хотя і такі валяються Та несуть тільки довго і потрібно більше магазинів , ну і взятки ривками якщо в гнізді мед запечатають то вже нерозпичатають до серпня Навіщо мені у серпні багато меду і зараз , хто його буде качати , зараз увесь 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 3 минуты назад, AVA сказал: Ні не віндурінові , як нікот, хотя і такі валяються Та несуть тільки довго і потрібно більше магазинів , ну і взятки ривками якщо в гнізді мед запечатають то вже нерозпичатають до серпня Навіщо мені у серпні багато меду і зараз , хто його буде качати , зараз увесь В кожного свої умови . То Ви не качаєте , а підкачуєте , помаленьку неспіша . під , 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 2 минуты назад, В 361 сказал: Ми за сімї ведемо мову . і карніка буває різна , є що заливає , а є що майже як бак Я учора давив маток хто мало меду приніс , відкрив карніки , в там розплід на 7р , три рамки на 90% , що весною Понятно де мед дівся Вони парувалися , коли я заложив штук 10 полурамок трута кордована 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 5 минут назад, В 361 сказал: В кожного свої умови . То Ви не качаєте , а підкачуєте , помаленьку неспіша . під , В хороші роки таких підкачок за місяць натягувало 70 кг з вулика Бджоли постійно в роботі, у них мед відірвали від гнізда, встановлювали срочно розрив 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 Только что, AVA сказал: В хороші роки таких підкачок за місяць натягувало 70 кг з вулика Мабуть два самосвали пляшок було з пива 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 2 минуты назад, В 361 сказал: Мабуть два самосвали пляшок було з пива Ні я цідити потроху неумію , просто робив пару переривів , а так тверезий качав 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 11 хвилин тому, AVA сказав: Я учора давив маток хто мало меду приніс , відкрив карніки , в там розплід на 7р , три рамки на 90% , що весною Понятно де мед дівся Вони парувалися , коли я заложив штук 10 полурамок трута кордована В мене зараз в лежаках від на 8-и до на 15-и. Розплоду просто до хріна. Такі сім'ї через тиждень-два мед і з Європи зможуть принести. В рутах, на око, розплоду в 2 рази менше. Буде смішно, якщо вони меду принесуть в два рази більше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 3 минуты назад, AVA сказал: Ні я цідити потроху неумію , просто робив пару переривів , а так тверезий качав Так як і всі 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 1 минуту назад, yu1986ra сказал: В мене зараз в лежаках від на 8-и до на 15-и. Бєшена мясогонка , можите вже пакети продавати 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 26 минут назад, AVA сказал: Бджоли постійно в роботі, у них мед відірвали від гнізда, встановлювали срочно розрив Вони як баби точ в точ.... Тільки потрібно тримати в тонусі....Одній гроші іншу ........І працюють 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 29 хвилин тому, В 361 сказав: Бєшена мясогонка , можите вже пакети продавати Я вже думав відводки робить, але потім відлягло - такий рік непередбачуваний, що треба якось пережити не роблячи різких рухів. Вони було просіли перед самим взятком. Боляче було на них дивитись. Але тут і з взятком проблеми почались. Як тут вже казали ''взяток ривками''. Матки обмежити не вдалось і вони гасали з одного краю вулика в інший. Зараз середній лежак має вигляд: кілька пустих чи медових + 6-8 з доброю площею розплоду + кілька медових чи пергових + 3-7 медово розплідних 50/50. Перший раз таке бачу в цю пору. Таке чудо треба качати тільки під вересень, коли розплоди устаканяться. Тільки в слабших, невдалих сімей розплід більш кучний (матки не побігли на іншу сторону вулика сіяти) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 13 минут назад, yu1986ra сказал: Таке чудо треба качати тільки під вересень, коли розплоди устаканяться. Може ,,,, качати , Може ,,, устаканиться . 16 минут назад, yu1986ra сказал: Матки обмежити не вдалось і вони гасали з одного краю вулика в інший. Кажуть відкручування голови допомагає , якщо треба обмежити її . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 15 хвилин тому, В 361 сказав: Може ,,,, качати , Може ,,, устаканиться . Кажуть відкручування голови допомагає , якщо треба обмежити її . 33 хвилини тому, yu1986ra сказав: .... - такий рік непередбачуваний, що треба якось пережити не роблячи різких рухів. Скільки їх вже можна відкручувати? в сім'ях майже всі цьогорічні матки. Я поки морально не готовий міняти їх по два рази на рік 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.