Сява Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Чи є серед нас такі,що мають на пасіці живопліт?Поділіться досвідом з яких рослин найкраще його робити? Які переваги і недоліки живоплоту Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Я в цьому році посадив навколо пасіки жовту акацію. Накопав в посадці кущів 20, весною, а можливо, якщо встигну цієї осені, накопаю ще. Взагалі то (сам не знав раніше ) її є багато видів, є до семи метрів висотою, але та, що я копав не перевищувала 2 метри. Тому я думаю що це: Карагана кустарниковая — С. frutex (L.) К. Koch Распространена в европейской части России, Предкавказье, Сибири, на Алтае и в Средней Азии. От желтой акации отличается высотой куста, не более 2 м; тонкими прутьевидными, буроватыми побегами; формой и величиной листьев, состоящих из четырех обратнояйцевидных листочков; окраской плодов. Почки совершенно или частично прикрыты остатками основания листового черешка, который представляет собой длинный шип. Прилистники серповидные с игловидным окончанием. Побеги тонкие, ребристые, с золотистыми продольными полосками, зеленые или коричневые, покрытые серебристой кожицей, растрескивающейся продольно. Очень эффектна в цветении. Цветки ярко-желтые, одиночные, до 2,5 см длиной, или по 2-3 в пучках, плоды цилиндрические, жесткие голые бобы. Плодоносит с 5 лет. Зимостойка, побеги одревесневают полностью. Сильно разрастается за счет корневых отпрысков, образуя густые кусты и заросли. К почве неприхотлива, выносит даже уплотнение, засухоустойчива, хорошо выдерживает условия города. Размножается семенами, отводками и делением куста. Рекомендуется для групповых опушечных посадок, живых изгородей, закрепления откосов и песков. Медонос, пригодна для обсадки пасек. В культуре с середины XVIII в. Садив на точку для того щоб- бджоли літали вище кущів і не заважили мені ходити по точку, а також навколо точка для того, щоб бджоли не заважали перехожим а перехожі менше витріщалися на бджіл Хоча дерев'яний паркан також присутній.. Що з того вийде- стане зрозуміло років через 5... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 От якби сосна чи туя медувала це б напевно був ідеальний варіант для живоплоту,бо зимою був би чудовий захист від вітру,а так звичайно хочеться обсадити медоносами а всі медоноси скидають листя наразі зупинився на сніжноягіднику та аличі... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
олександр Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 мені також подобається алича. Гарно розростається. Добра підщепа для сливи . тільки її трудно утримувати у порядку (щоб росла рядами), але цього року купив тример з ножем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 Для створення живоплоту нашвидкоруч годиться топінамбур. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashika Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 Топінамбур набирае висоти з середини літа а так не допомагае- засадив один бік Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 У мене живопліт - виноградна шпалера висотою біля 4 метра Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted October 12, 2010 Author Share Posted October 12, 2010 мені також подобається алича. Гарно розростається. Добра підщепа для сливи . тільки її трудно утримувати у порядку (щоб росла рядами), але цього року купив тример з ножем Основні переваги аличі: -ранньовесняний медонос і пилконос -нема проблеми з саджанцями -являється підщепою для сливи і абрикоса -наявність колючок -висока швидкість росту(до 0.5 метри за рік) -посухо і вологостійка -наявність плодів Взагалі виношую ідею посадити трьохярусний живопліт.На нижньому ярусі сніжноягідник,в середньому алича і в останньому акація.Думаю мають получитися непролазні хащі з медоносів Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 Топінамбур набирае висоти з середини літа а так не допомагае- засадив один бік ? Осінь, зиму і весну стоїть старе бадилля(весною поступово виламую)... Взагалі виношую ідею посадити трьохярусний живопліт.На нижньому ярусі сніжноягідник,в середньому алича і в останньому акація.Думаю мають получитися непролазні хащі з медоносів ? Мабуть маєте достатньо місця! Тільки шукайте сортову аличу- крупні і смачні плоди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted October 12, 2010 Author Share Posted October 12, 2010 Мабуть маєте достатньо місця! Тіль ки шукайте сортову аличу- крупні і смачні плоди. ? довжина живоплоту близько 600 метрів,тому боюсь не помилитися в виборі рослин,бо довго прийдеться виправляти З сортовою аличою не получиться.Буду садити дику,кращі рослини лишатиму а гірші пізніше можна буде перещипити,якщо звичайно вдасться долізти до стовбура Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jujon Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 -ранньовесняний медонос і пилконос ? а якщо ліщину -фундук в осінь горішки будуть, і ціна на них хороша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СерыйПчел Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 а наприклад дерен чи глід про які пишуть в підручниках не підходять?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 У мене з одного боку- живопліт з терену. Головний недолік - через 5- 10 років розростеться, і тоді буде пускати пагони де не потрібно, і все літо доводиться з ними боротися.. А росте зараза- більше метра за рік А так- нормальний.. густий, швидко росте, невибагливий, ягоди ідуть на пиріжки і наливку.. і колючки красиві.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Головний недолік живоплоту з листяних порід дерев це те що він без листя в самій потрібний час- осінь, зима, весна. Можливо вічнозелені, такі як туя чи ялина могли би бути основою живоплоту?.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-gorm Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Для створення живоплоту нашвидкоруч годиться топінамбур. Росте в мене- вивести майже неможливо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Росте в мене- вивести майже неможливо smile.gif ? І в мене є такий, дикорослий. Але є окультурені види, в яких бадилля вище і не розповзається коріння. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 минулого року тладіанту посадив біля сітки, але вона шось на пів метра тільки виросла, може грунт не підходить чи то що перший рік росте Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted October 28, 2010 Author Share Posted October 28, 2010 Поки живопліт підростає пасіку буде захищати ось така загорожа із горбилів Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Росте в мене- вивести майже неможливо ? Я знаю... Але поки що вдається "відбивати" наступи і втримувати на попередніх позиціях. І в мене є такий, дикорослий. Але є окультурені види, в яких бадилля вище і не розповзається коріння. ? Мабуть він у вас просто загущений у мене виростає до 3-х метрів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Санич Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Для створення живоплоту нашвидкоруч годиться топінамбур. Попробував 3 роки тому посадити то під весну дикі кабани мені так зрили біля пасіки шо прийшлось ціле літо їхні борозни переступати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted November 9, 2010 Share Posted November 9, 2010 Був сьогодні в Ботанічному саду, взяв липу і "пузыреплодник" для живої огорожі. Ось його фото: Сайт Сайт2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted November 9, 2010 Author Share Posted November 9, 2010 Був сьогодні в Ботанічному саду, взяв липу і "пузыреплодник" для живої огорожі. Ось його фото: Сайт Сайт2 А ботанічний сад продає саджанці?Чи це вам дісталося по блату Екзотичні рослини дуже красива річ,але мають одне слабке місце-вони часто не витримують наших морозів,правда пізніше відновлюються з коріння... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted November 9, 2010 Share Posted November 9, 2010 Сайт2 ? Красота неимоверная Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Екзотичні рослини дуже красива річ,але мають одне слабке місце-вони часто не витримують наших морозів,правда пізніше відновлюються з коріння... ← Пузироплідник, не дуже то і боїться морозів, він у нас по всьому місту посаджений в живоплотах, ніколи не бачив щоб підмерзав, от тільки бджіл на ньому також ніколи не бачив. Все таки медопродуктивність залежить від грунтів, не перший раз замічаю Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 А ботанічний сад продає саджанці?Чи це вам дісталося по блату ? У них навіть прайс є. Ботанічний сад Але там не все. Неділю назад я подзонив та поїхав купив гліцинію: фото. Тут вже точно знаю, що забрав останні. Ціни на саджанці такі, що навіть соромно так дешево купувати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts