qway Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад вирішив я вчора значить трохи скоротити та почати кормити, а там розплоду ще багацько як печатки так і відкритого, є яйце, в принципі міг по льоткам здогадатись коли бачив як активно пруть пилок, видно що самі дівчата гальмувати не збираються поки що Схоще що в зиму піде гарна масса 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 28 минут назад, Bee.P сказал: Нах воно мені ? Дуже часто є випадки продажу в баклажках коли замість гфс42 продають гфс16 , по складу вони різні і по ціні . Ви шо не бачили що купували ? При чім тут місцевий розлив і оФіційний придставник виробника . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 3 минуты назад, Пахомич сказал: Ви шо не бачили що купували ? При чім тут місцевий розлив і оФіційний придставник виробника . Я купував в барабанах картонни від офіційного , і в мене все добре . 4 минуты назад, Пахомич сказал: Ви шо не бачили що Ви точно бачите і розумієте що читаєте ???? Чи вже всьо... ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби. На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40% 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 55 минут назад, Bee.P сказал: Я купував в барабанах картонни від офіційного , і в мене все добре . Ви не можите стверджувати , що у вас був хороший розвиток сімейНа весною ,без згодовування цукру. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 5 минут назад, msgarry сказал: В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби. На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40% Це ніщита по бджолах і кормах 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 4 години тому, Конструктор сказав: Ще підсумки не підбивав, може ще осінньої трохи буде. На зараз.05+ є. І в мене по 0,5 вийшло. Останній відбір на соняшниковому точку норм дав. За 20 днів в корпусних принесли як весною лежаки. В деяких, то й не всі з пергою забирав. Вони її так несли, що може вона їм більш треба ніж мені. Вже смужки поставив - все, що хотів вже забрав. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 3 години тому, пасічник Ігор сказав: утеплення знімається на початку жовтня, щоб матка припиняла яйцекладку. Азараз якраз йде нарощування кількості зимовалої бджоли, то я під холстик та утеплювач ще й плівку кинув. Та яке там вже нарощення? Бджіл може стати більше лиш на те що вийде з розплоду (а старе ще не відійшло). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 12 минут назад, Пахомич сказал: Ви не можите стверджувати , що у вас був хороший розвиток сімейНа весною ,без згодовування цукру. Заведіть вже нарешті бджіл , тоді все будете бачити самі , і нарешті перестанете писать маячню . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 3 години тому, Bee.P сказав: Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем . Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . Вони навпаки густий не хочуть брати пізно, рідкий беруть норм. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад Только что, yu1986ra сказал: Вони навпаки густий не хочуть брати пізно, рідкий беруть норм. Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 16 минут назад, Пахомич сказал: Це ніщита по бджолах і кормах Я по дві повномедки (печатні від бруска до бруска) у всіх забирав щоб поставити кормушки. Через місяць з середини витягну маломедки і дам повномедки. А по бджолах коли ставлю кормушку, то ввечері за нею борода бджіл висить 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 11 минут назад, Bee.P сказал: Заведіть вже нарешті бджіл , тоді все будете бачити самі , і нарешті перестанете писать маячню . Кажись ви вже позбулись , то міні пора в 2027 заводити. 14 минут назад, Bee.P сказал: Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 2 години тому, Віталій.В сказав: Алеж с початку треба висушити рамки, в мене до війни 300 рамки сушили добре в других корпусах через плівку де вуголок завернутий для проходу у верхні корпуса, а в цім році магазині висушили а гніздові навіть по трішки підливали дві сімї взагалі разом з маткою перейшли у верхніх корпус прийшлось забрать зайві рамки для закорму, коли закормлював за заставною стоять від 1 до 3х рамок для досушування так половина сімей і в ті рамки корму добавили. гніздові рамки майже всі з пятаками меду в цім році спустив у погріб вродьби добре зберігаюця. Наступного року хочу спробувати зберігать необсушені рамки за допомогою Джина Весною купляв півсотні рамок майже всі рамки з пергою і медом, продавець казав що зберігав у кімнаті за допомою джина, з його слів рамки ставе не миті і каже що бджоли добре освоюють, я не став експерементувати на бджоло пакетах рамки обмив не знаю допомогло те що бовтав в воді чі і справді джин ніяк не впливає на прийом рамок бджолами, можливо хтось має досвід поділіця будьласка. Все темне краще топити, а не зберігати. Цьогоріч для корпусних відібрав по 1 світлій гніздовій. В лежаках тільки кожен 5 лежак за заставною рамки зберігає. За заставну трохи підливають ближні рамки, але надіюсь в листопаді виберуть. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 2 години тому, gardener сказав: Пергова, тільки в другий бік Пергу носять тільки сильні сім'ї, без різниці яка порода чи лінія Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 15 минут назад, Bee.P сказал: Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть. Доходяги не беруть навіть з підігрівом. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 21 хвилину тому, Bee.P сказав: Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть. Вони його мають брати і холодним. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Пергу носять тільки сильні сім'ї, без різниці яка порода чи лінія В мене є пару сімей дурних до перги. По 3-4 рамки забрав у червні. Вони ще стільки ж принесли, навіть в магазини позаносили. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 4 хвилини тому, msgarry сказав: В мене є пару сімей дурних до перги. По 3-4 рамки забрав у червні. Вони ще стільки ж принесли, навіть в магазини позаносили. Цьогоріч я з такої маток виводив. Ні мати, ні дочки від неї перги не принесли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 19 минут назад, yu1986ra сказал: Цьогоріч я з такої маток виводив. Ні мати, ні дочки від неї перги не принесли. В мене це ф1 від іошки. З 50 шт дві дурні до перги. Цього року одна іошка більше 10 рамок силу не набрала, а меду принесла десь 40- 50 кг. Забирав 4 рази по 3 печатних рамки. Печатка біленька, сухенька. фото 21 травня. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 12 минут назад, yu1986ra сказал: Цьогоріч я з такої маток виводив. Ні мати, ні дочки від неї перги не принесли. Все вірно . Бо генетика на 75% через трута передається , треба було від пергових трута виводити , але хтось вірішив надурити природу і заставити бджіл ... І далі по тексту Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад Тільки що, Bee.P сказав: Все вірно . Бо генетика на 75% через трута передається , треба було від пергових трута виводити , але хтось вірішив надурити природу і заставити бджіл ... І далі по тексту Пергова минулорічна сім'я цьогоріч перги не принесла. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад Только что, yu1986ra сказал: Пергова минулорічна сім'я цьогоріч перги не принесла. Бо вона не дурна , баче що хтось приходить і забирає всю пергу . Треба забирать в ночі , поки бджоли сплять . 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 59 минут назад Share Опубликовано 59 минут назад 17 минут назад, Bee.P сказал: Все вірно . Бо генетика на 75% через трута передається , треба було від пергових трута виводити , але хтось вірішив надурити природу і заставити бджіл ... І далі по тексту Тепер розпишіте де і як ви будете шукати того трута . Взагалі ви впевнені, що сімя робить великі запаси перги завдяки гнам трутня ,а не матки. То чиї гени домінують - матки чи трутня ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 38 минут назад Share Опубликовано 38 минут назад 50 хвилин тому, msgarry сказав: В мене це ф1 від іошки. З 50 шт дві дурні до перги. Цього року одна іошка більше 10 рамок силу не набрала, а меду принесла десь 40- 50 кг. Забирав 4 рази по 3 печатних рамки. Печатка біленька, сухенька. фото 21 травня. То ви з неї розплід забирали чи воно саме не росло? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.