ДобровоЛ Опубликовано 24 августа Share Опубликовано 24 августа Сьогодні нарізані пижмо ,- спробую мало для розкладання між рамками. Трохи полину квітучого і основна маса - листя волоського горіха. Рамки в багатокорпусниках у напівпідвальному приміщенні. Дасть Бог, може мине мене ця напасть... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 сентября Автор Share Опубликовано 6 сентября Віддзвеніло красне літечко. От і настала пора обирати метод обробки від Вароа та спросіб збереження стільників до нового сезону ... Я за методом мого дідуся Антона та татуся Олександра ховаю стільники у листі волоського горіха прямо в законопачених корпусах. Цей чи не найекологічний прийом і сам випрорбував роками. На усі сто не допомогає. Це правда, але результат досить високий. І головне, з власного досвіду, - стільники ті бджоли весною з успіхом освоюють, не так як після обробки сіркою.Ще подобалася мені уксусна кислота. Але там свої ньюанси. Цього року вирішив спобувати до листя горіха потроху додати пижмо, яке відганяє навіть напади злодійок на сім"ї, коли натерти ним стінки вулика. Побачу, що ж вийде й роповім вже весною, якщо доживемо... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 сентября Share Опубликовано 6 сентября Шось Ви запізнилися цього разу. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 сентября Автор Share Опубликовано 6 сентября 18 хвилин тому, gardener сказав: Шось Ви запізнилися цього разу. До ноутбука дістався тільки щойно... Подивився, а тема ще не відкрита. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 сентября Share Опубликовано 6 сентября 47 минут назад, gardener сказал: Шось Ви запізнилися цього разу. Вчасно , похолодало Учора ще жара була під 30 Датчик спрацював на температуру, ноги змерзли , значить осінь 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 6 сентября Share Опубликовано 6 сентября 5 часов назад, ДобровоЛ сказал: Ще подобалася мені уксусна кислота. Одного року і я спробував, спочатку кислота зїла дріт на рамках, а потім міль сушнину Що до листя горіха спосіб малодієвий, точніше дієвий коли помірний напад молі, а коли добре засушливе літо зїдять разом з листям, в мене на протязі ( сквозняку ) в корпусах зберігалось близько 500+ 3х сотих рамок, три роки було все добре а в 25 році зїли і частину дерева на рамках. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 сентября Share Опубликовано 6 сентября 8 годин тому, ДобровоЛ сказав: Віддзвеніло красне літечко. От і настала пора обирати метод обробки від Вароа та спросіб збереження стільників до нового сезону ... Я за методом мого дідуся Антона та татуся Олександра ховаю стільники у листі волоського горіха прямо в законопачених корпусах. Цей чи не найекологічний прийом і сам випрорбував роками. На усі сто не допомогає. Це правда, але результат досить високий. І головне, з власного досвіду, - стільники ті бджоли весною з успіхом освоюють, не так як після обробки сіркою.Ще подобалася мені уксусна кислота. Але там свої ньюанси. Цього року вирішив спобувати до листя горіха потроху додати пижмо, яке відганяє навіть напади злодійок на сім"ї, коли натерти ним стінки вулика. Побачу, що ж вийде й роповім вже весною, якщо доживемо... 8 рам на 10 рамковий корпус. Будуємо з корпусів вежу з сіткою знизу і зверху, щоб був протяг. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад Заглянув в десяток сімей на корпусному. З них тільки дві (з минулорічними матками) вже готові, всіх інших запитував: ''куди вони дівають сироп?". 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 8 годин тому, yu1986ra сказав: всіх інших запитував: ''куди вони дівають сироп?". А вони шо кажуть? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 29 хвилин тому, gardener сказав: А вони шо кажуть? Розплід ганяють. Фіг їх тим сиропом зупиниш. Треба було десь в цю пору тільки починати закорм. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 16 минут назад, yu1986ra сказал: Розплід ганяють. Фіг їх тим сиропом зупиниш. Треба було десь в цю пору тільки починати закорм. Вже років 5 загодовую 10 -17 вересня . Там де є пізні пилконоси то розплід може бути довго . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад В 06.09.2026 в 19:41, Віталій.В сказал: Одного року і я спробував, спочатку кислота зїла дріт на рамках, а потім міль сушнину Що до листя горіха спосіб малодієвий, точніше дієвий коли помірний напад молі, а коли добре засушливе літо зїдять разом з листям, в мене на протязі ( сквозняку ) в корпусах зберігалось близько 500+ 3х сотих рамок, три роки було все добре а в 25 році зїли і частину дерева на рамках. Ще батько дожив листя горіха , наче діяло на три вулика Зараз думаю поки сире і сохне три дні відганяє міль У вас неподіяло думаю тому , що уже заклали яйця у рамки напевно Є піднавіс зараз з сквозняком , так от міль там незаводится , якщо сразу рамки поцепити , а от якщо десь почтоять у теплі і перенисти , буде міль , яйця пероносю , уже таке 15 поків спостерігаю Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 12 минут назад, Bee.P сказал: Вже років 5 загодовую 10 -17 вересня . Там де є пізні пилконоси то розплід може бути довго . Нагадали про пилок пергу Все таки 63 монтікола пергова, а не 75 сахаріка передивися пасіку і їх дочок у 63 перга і при чому скільки, що я уже і забув що таке можливо , такої кількості немає в жодних інших сімей на пасікі , інших ліній, не тільки маю на увазі 75 Я благодаря 63 усім пергові рамки роздав 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 55 минут назад Share Опубликовано 55 минут назад 6 минут назад, AVA сказал: Нагадали про пилок пергу Все таки 63 монтікола пергова, а не 75 сахаріка передивися пасіку і їх дочок у 63 перга і при чому скільки, що я уже і забув що таке можливо , такої кількості немає в жодних інших сімей на пасікі , інших ліній, не тільки маю на увазі 75 Я благодаря 63 усім пергові рамки роздав Ми тепер, на слідующу весну , перги можемо для бджіл на весну 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 47 минут назад Share Опубликовано 47 минут назад 6 минут назад, AVA сказал: Нагадали про пилок пергу Все таки 63 монтікола пергова, а не 75 сахаріка передивися пасіку і їх дочок у 63 перга і при чому скільки, що я уже і забув що таке можливо , такої кількості немає в жодних інших сімей на пасікі , інших ліній, не тільки маю на увазі 75 Я благодаря 63 усім пергові рамки роздав Я ж писав зразу що ці дві лінії вийшли дуже круті , на наступний рік вони будуть приймати участь в інструментальному осіменінні . Тому не прогавте момент запастися достойним плем матеріалом на майбутнє . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 46 минут назад Share Опубликовано 46 минут назад 15 хвилин тому, AVA сказав: Нагадали про пилок пергу Все таки 63 монтікола пергова, а не 75 сахаріка передивися пасіку і їх дочок у 63 перга і при чому скільки, що я уже і забув що таке можливо , такої кількості немає в жодних інших сімей на пасікі , інших ліній, не тільки маю на увазі 75 Я благодаря 63 усім пергові рамки роздав Як так далі піде, то точно, ще відро прийдеться брати! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 44 минуты назад Share Опубликовано 44 минуты назад 1 минуту назад, Конструктор сказал: Як так далі піде, то точно, ще відро прийдеться брати! Два !!! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 36 минут назад Share Опубликовано 36 минут назад На сьогодні там де минулорічні матки то вже мало розплоду і їм піде 4-5 л сіропу , де матки цього року( червень початок засіву їх) то розплоду дохолєри і сіропу на них піде до 8 л . Кліща в самій сильній сімї сипонуло 300-400 шт( може і більше але тіко навчився рахувати до 300 ) це після першої постановки полосок , далі не буду його рахувати мені головне що я бачу що полоски працюють. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 минут назад Share Опубликовано 30 минут назад 40 хвилин тому, Bee.P сказав: Вже років 5 загодовую 10 -17 вересня . Там де є пізні пилконоси то розплід може бути довго . Я так само, але цього року трохи сциканув, що так рано просіли. Пилку зараз вистачає. В одної клячі магазин стоїть під рутом, принесли 1,5 магазинні рамки зеленої перги за останні 3 тижні. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 26 минут назад Share Опубликовано 26 минут назад 41 хвилину тому, AVA сказав: Ще батько дожив листя горіха , наче діяло на три вулика Зараз думаю поки сире і сохне три дні відганяє міль У вас неподіяло думаю тому , що уже заклали яйця у рамки напевно Є піднавіс зараз з сквозняком , так от міль там незаводится , якщо сразу рамки поцепити , а от якщо десь почтоять у теплі і перенисти , буде міль , яйця пероносю , уже таке 15 поків спостерігаю Під навісами на рамки дуже багато пилюки осідає. Нещодавно розібрав останню стопку не використаних магазинів. Дах був не щільно закритий - два верхніх мага відразу пішли в топку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 24 минуты назад Share Опубликовано 24 минуты назад 21 хвилину тому, Конструктор сказав: Як так далі піде, то точно, ще відро прийдеться брати! Багато вийшло перги на рило? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 21 минута назад Share Опубликовано 21 минута назад 14 хвилин тому, Bee.P сказав: На сьогодні там де минулорічні матки то вже мало розплоду і їм піде 4-5 л сіропу , де матки цього року( червень початок засіву їх) то розплоду дохолєри і сіропу на них піде до 8 л . Кліща в самій сильній сімї сипонуло 300-400 шт( може і більше але тіко навчився рахувати до 300 ) це після першої постановки полосок , далі не буду його рахувати мені головне що я бачу що полоски працюють. Мій бакфаст більше жере Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.