Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

3 минуты назад, gardener сказал:

то деякі навіть в п'ятий заходили.

Погрітися ?

Точно. Я забув шо то дресировані

Тільки що, Bee.P сказав:

Погрітися ?

Якби ж то. Нестися

9 минут назад, Bee.P сказал:

В мене та від якої прививався весною ( та що монті) то цілий сезон була на 10 р дадан + 145 магазин і аж потім ганеманка , на зжатому гнізді вона довше не проживе , проживе стільки скільки їй Бог відміряв .

Ну так решітки не було , не закрита

А згадав , я забрав розплід , темні рамки на початку літа , як магазини ставив , вощину дав, це ще вплинуло

1 хвилину тому, AVA сказав:

А згадав , я забрав розплід , на початку літа , як магазини ставив , вощину дав, це ще вплинуло

Вощини скільки давали? Я думав цього року кинути рамку з маткою і добити вощиною до повного корпусу під решітку, але шось побоявся

1 минуту назад, AVA сказал:

Ну так решітки не було , не закрита

А згадав , я забрав розплід , на початку літа , як магазини ставив , вощину дав, це ще вплинуло

Моя щей пів магазина засіяла весною , плодовита , 

Тільки що, Bee.P сказав:

Моя щей пів магазина засіяла весною , плодовита , 

Я після соняшника не зміг розплід впхати в один корпус. буду на тижні дивитися шо там. думаю шо то того шо решітки не було.

44 хвилини тому, Bee.P сказав:

Фото давайте

Ви що, кліща ніколи не бачили? :umora:

Фото не робив, багато сміття - погано кліща видно, тай думки не було, що буде потреба комусь щось доводити.

Знайшов фото з минулого року, обробляю амітразом - падає 5 штук, 10, максимум до двадцяти, кутовий вулик - рахуйте

IMG_20251021_103643.thumb.jpg.1859e826b038295317edc5d8adb22a1c.jpg

1 минуту назад, Олексій Кременчук сказал:

, обробляю амітразом - падає 5 штук, 10, максимум

А від чого ото 5000 упало? 

1 минуту назад, gardener сказал:

Я після соняшника не зміг розплід впхати в один корпус. буду на тижні дивитися шо там. думаю шо то того шо решітки не було.

8 рута = 6 дадана. То норм що не влазять , ще рано , трохи похудають і влізуть , 

2 хвилини тому, Олексій Кременчук сказав:

Знайшов фото з минулого року, обробляю амітразом - падає 5 штук, 10, максимум до двадцяти, кутовий вулик - рахуйте

То можна тільки штири вулики по кутах обробити, та й всьо

2 минуты назад, Олексій Кременчук сказал:

Ви що, кліща ніколи не бачили? :umora:

Фото не робив, багато сміття - погано кліща видно, тай думки не було, що буде потреба комусь щось доводити.

Вже порахував:hi:. Десь так , і є

3 хвилини тому, Вадім Полтава сказав:

А від чого ото 5000 упало? 

Варостоп, три смужки.

6 минут назад, Олексій Кременчук сказал:

комусь щось доводити.

Не треба нікому нічого доводити.

Просто хвалимося гарним урожаєм кліща і лайкаєм;):hi:

16 минут назад, Олексій Кременчук сказал:

Варостоп, три смужки.

Мабуть маєте по сусідству пасіки які витрушують бджіл під осінь , і весною купують пакети .   

Хоча згадав , один з дніпр.обл давно розказував що 12 разів пушкою обробляв а кліщ все сипався і сипався , пасіка тоді лягла в нього. 

1 час назад, Bee.P сказал:

Або драбину :blink::umora:

На різдво мають бути перші рої ,  

Пішли чергові галюники :rofl:

1 минуту назад, Пахомич сказал:

Пішли чергові галюники :rofl:

То лікуйте їх:hi:

41 минуту назад, gardener сказал:

Вощини скільки давали? Я думав цього року кинути рамку з маткою і добити вощиною до повного корпусу під решітку, але шось побоявся

ШО дві неодтянуті і ще можливо маломедки

Я вощину ставлю і на соняху , тільки не качаю є багато недотянутих , недолитих у лежаках в залежності від сили відводка

У БК відводкам на край даю і магазини вона полу залита , не дотягнута , вони мед на верх тягнуть 

Все іде на весну, можна ставити зарані, коли вощину ще не тягнуть 

Тому як і що , все в перемішку особливо не рахую

4 часа назад, Bee.P сказал:

Така цифра нереальна ,   де вони весною набрали стільки кліща  для розвитку на літо такої кількості ??? 

Для того , щоб сімя набралась 6000 кліщів з квітня на кінець серпня потрібно щоб в сильні сімї після зимівлі залишилось від 20 до 50 кліщів.Це при умові ,шо не проводились ніякі протикліщові заходи.

22 хвилини тому, Bee.P сказав:

Мабуть маєте по сусідству пасіки які витрушують бджіл під осінь , і весною купують пакети .   

Таких не знаю. Наче як всі намагаються зимувати.

8 часов назад, arki сказал:

ви можете не гризтися один з одним а писати щось корисне а не оцей флуд?

Помню когда раньше собирались колеги в обществе ... неоднократно находились те кто рассказывал что дно от клеща было просто красным . Обработки делали бипином после выхода расплода, однократно . Пчёлы перезимовывали несмотря на то что можно сказать что они были заеденые клещом . 

4 хвилини тому, koste сказав:

Помню когда раньше собирались колеги в обществе ... неоднократно находились те кто рассказывал что дно от клеща было просто красным . Обработки делали бипином после выхода расплода, однократно . Пчёлы перезимовывали несмотря на то что можно сказать что они были заеденые клещом . 

Поняття ''червоне від кліща дно'' дуже суб'єктивне.

58 минут назад, yu1986ra сказал:

Поняття ''червоне від кліща дно'' дуже суб'єктивне.

Это как кому.  :umora: У меня есть представление сколько это.  Темболее когда в 100г бутылке клеща половина ,может чуть меньше. И это с одной семьи .

6 часов назад, koste сказал:

красные

Усегда были

6 часов назад, koste сказал:

дно

:hi:

11 часов назад, Пахомич сказал:

Для того , щоб сімя набралась 6000 кліщів з квітня на кінець серпня потрібно щоб в сильні сімї після зимівлі залишилось від 20 до 50 кліщів.Це при умові ,шо не проводились ніякі протикліщові заходи.

Нічого подібного. Кліщ не так швидко розмножується. Термін його життя досить короткий. 

Дана кількість формується виключно через зльот в дану сім'ю ройків з закліщених пасік 

15 минут назад, Wladimir_K сказал:

Нічого подібного. Кліщ не так швидко розмножується. Термін його життя досить короткий. 

Дана кількість формується виключно через зльот в дану сім'ю ройків з закліщених пасік 

Які ройки?Хто хто в срався не вістка:umora:,на травень в повноцінних здорових сильних сім'ях уже потрібно щось робити......А от при деяких обставинах ви дійсно не побачите кліща роками,ну не має його ну і пасіка хиріє.Щось десь змінює.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...