Пахомич Опубликовано 14 часов назад Share Опубликовано 14 часов назад 6 часов назад, Олексій Кременчук сказал: Я чекав на це питання Так, ви праві, падає не більш як 400-500 штук, але щодня. Вже 11 днів підряд. Виходе з розплоду і падає. Сьгодні ще точно буде багато, далі - подивимось. Це закліщеність більше 11-13 % там жирове тіло знищине повністю. Короче в сімї бджоли з розряду зимових перейшли в розряд літніх ,фінал зрозумілий і без слів 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 часов назад Share Опубликовано 14 часов назад 56 хвилин тому, Олексій Кременчук сказав: Так, плюс-мінус такі. Цьогоріч вже трьох бачив, два лізли у вулик, один, днів з п'ять, на дереві висів. 6 хвилин тому, Wladimir_K сказав: Думав що цього може не буде зльотів. Це я безматочного відводка розсипав по інших відводках. Спочатку вони добу сиділи на підставці. Потім знайшли свої дві рамки, які я повісив на осушку під навісом і майже тиждень сиділи на них (не дали розграбувати). Забрав рамки, то вони перекочували в переносний ящик. Забрав ящик - вони знову під стріху. Може ті пізні ройки це хтось сім'ї бракує? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 14 часов назад Share Опубликовано 14 часов назад 8 часов назад, Wladimir_K сказал: Чому дивуватися? Як по мені нормально і це піддається поясненню. У мене в 2019 р. в одного знайомого в 2 сім'ях було 1.8 тис. і 1.9 тис. Ця сім'я зібрала кліща з пасік де злітає бджола, якщо вчасно обробити має шанс перезимувати, якщо нормально бджоли. Інвазія кліща була минулого року, багато сильно закліщених пасік не перевищували взагалі, плюс погодні умови минулого року були сприятливі для знищення кліща. Тому нічого дивного, що його мало. Погодні умови можуть знищити кліща при одній умові, сімя загинула з голоду, а разом з бджолами кліщ більше. Погода більше ніяк не може нищити кліща. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 часов назад Share Опубликовано 14 часов назад 9 хвилин тому, Пахомич сказав: Це закліщеність більше 11-13 % там жирове тіло знищине повністю. Короче в сімї бджоли з розряду зимових перейшли в розряд літніх ,фінал зрозумілий і без слів Ви або дуже давно бджіл бачили, або рахувати не вмієте. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 13 часов назад Share Опубликовано 13 часов назад 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Ви або дуже давно бджіл бачили, або рахувати не вмієте. Конкретніше Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 13 часов назад Share Опубликовано 13 часов назад 3 минуты назад, Пахомич сказал: Погодні умови можуть знищити кліща при одній умові, сімя загинула з голоду, а разом з бджолами кліщ більше. Погода більше ніяк не може нищити кліща. Або в минулому сезоні була пасіка доходяг і на наступний рік попустить по кліщу як що пасіка залишиться в розряді доходяг,бо з бджолою і відходить кліщ.Як що відтягали наступного року,то влупить по осені....Як що себе тішити думкую що його немає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 13 часов назад Share Опубликовано 13 часов назад 22 хвилини тому, yu1986ra сказав: Може ті пізні ройки це хтось сім'ї бракує? Може. В мене то, скоріш за все, були мої ж злетівші нуки - колір бджоли характерний. Чужі пізніше підуть. 6 годин тому, Олексій Кременчук сказав: Так, ви праві, падає не більш як 400-500 штук, але щодня. Вже 11 днів підряд. Виходе з розплоду і падає. Сьгодні ще точно буде багато, далі - подивимось. Сьогодні впало ще 500+ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 13 часов назад Share Опубликовано 13 часов назад 10 минут назад, Олексій Кременчук сказал: Може. В мене то, скоріш за все, були мої ж злетівші нуки - колір бджоли характерний. Чужі пізніше підуть. Сьогодні впало ще 500+ Бджоли багато? Такої сім'ї вистачить на всю пасіку. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 13 часов назад Share Опубликовано 13 часов назад 1 час назад, Олексій Кременчук сказал: Так, плюс-мінус такі. Цьогоріч вже трьох бачив, два лізли у вулик, один, днів з п'ять, на дереві висів. Пальцем. Один, два, три... Треба спробувати фото контрольки згодувати штучному інтелекту, хай він рахує. Ші мені нарахував 300-500. Я і сам так можу рахувати 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 13 часов назад Share Опубликовано 13 часов назад 12 хвилин тому, Wladimir_K сказав: Бджоли багато? Такої сім'ї вистачить на всю пасіку. Так. Сім'я сильна, принаймі поки що. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 2 години тому, Пахомич сказав: Конкретніше Ви часто в цю пору бачили сім'ї в 4-5 кг? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад Только что, yu1986ra сказал: Ви часто в цю пору бачили сім'ї в 4-5 кг? Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми . При зменшені сили сімї, кліщ нікуди не втікає . Така сімя приречена, Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 40 хвилин тому, Пахомич сказав: Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми . При зменшені сили сімї, кліщ нікуди не втікає . Така сімя приречена, Але не 5 кг. Та вже й трохи за середину серпня 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 8 часов назад, Пахомич сказал: Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми . Це мабуть вага разом з рамками і сотами але без меду.... Типу брутто... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 1 час назад, Олександр К сказал: Це мабуть вага разом з рамками і сотами але без меду.... Типу брутто... На 1 рамці дадана є 300г. бджіл . Чи може сімя в перші половині серпня мати 15 рамок обсиджених бджолами? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 9 годин тому, Пахомич сказав: Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми . 8 хвилин тому, Пахомич сказав: Чи може сімя в перші половині серпня мати 15 рамок обсиджених бджолами? Від першої половини до середини вже просіла більше як на пів кіло. Скільки та сім'я має на кінець? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 2 минуты назад, gardener сказал: Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми Не будьте москалем соловйовим і не перекручуйте мною написане. Ставилось запитання чи сімї можуть мати . Ви перекрутили вставивши І , що я стверджую , що сімї можуть мати. н Негарно шановний. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 29 минут назад, Пахомич сказал: На 1 рамці дадана є 300г. бджіл . Чи може сімя в перші половині серпня мати 15 рамок обсиджених бджолами? Та ні ви що то мало мають обсижувати мінімум 25 рамок... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад Чую знову втруть носа псевдо прохвесору . Та і так пойнятно , 10-15% закліщованість то норма , це кожна десята - восьма бджола покусана , ну хай навіть кожна пята тобто 20 % . То якщо в зиму мало іти 10 рам бджоли , то піде 7-8 рам тобто мінус 20-30 % бджоли . Що по факту і є . І ніхто не вмирає , норм зимують . Хай прохвесор спочатку бджоли заведе , і вже потім розказує байки . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 12 хвилин тому, Пахомич сказав: Ви перекрутили вставивши І , що я стверджую , що сімї можуть мати. н Негарно шановний. То ж Ваші слова 10 годин тому, Пахомич сказав: Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 45 минут назад Share Опубликовано 45 минут назад 29 минут назад, Bee.P сказал: Чую знову втруть носа псевдо прохвесору . Та і так пойнятно , 10-15% закліщованість то норма , це кожна десята - восьма бджола покусана , ну хай навіть кожна пята тобто 20 % . То якщо в зиму мало іти 10 рам бджоли , то піде 7-8 рам тобто мінус 20-30 % бджоли . Що по факту і є . І ніхто не вмирає , норм зимують . Хай прохвесор спочатку бджоли заведе , і вже потім розказує байки . Доповню. Сім'я перезимує норм якщо буде норм обробка від кліща з середини серпня . Якщо обробки не буде , то не перезимують . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 43 минуты назад Share Опубликовано 43 минуты назад 34 минуты назад, Олександр К сказал: Та ні ви що то мало мають обсижувати мінімум 25 рамок... 25 х 0,3 = 7,5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 35 минут назад Share Опубликовано 35 минут назад 3 минуты назад, Bee.P сказал: Доповню. Сім'я перезимує норм якщо буде норм обробка від кліща з середини серпня . Якщо обробки не буде , то не перезимують . НедопроФесор! Скільки проживе покусана бджола і чому скорочується вік покусаної бджоли. Якщо 11 днів підряд падає 500 кліщів і в розплоді сидить на кожні бджолі , то визначіть який процент закліщенності. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 24 минуты назад Share Опубликовано 24 минуты назад 4 минуты назад, Пахомич сказал: і в розплоді сидить на кожні бджолі , . . Лічно бачили що на кожній ??? 7 минут назад, Пахомич сказал: Якщо 11 днів підряд падає 500 кліщів і в розплоді сидить на кожні бджолі , то визначіть який процент закліщенності. Напишіть як рахували , і як нарахували що там 13 часов назад, Пахомич сказал: більше 11-13 % Формулу прошу !!!! Якщо не напишите ( а скоріше всього не напишите) то далі немає про що говорити 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 21 минута назад Share Опубликовано 21 минута назад 1 година тому, Пахомич сказав: На 1 рамці дадана є 300г. бджіл . Чи може сімя в перші половині серпня мати 15 рамок обсиджених бджолами? Переведіть годинник, через день вже вересень. 4 рамки середньої обсидки дадана = 1 кг Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.