Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

6 часов назад, Олексій Кременчук сказал:

Я чекав на це питання :umora:

Так, ви праві, падає не більш як 400-500 штук, але щодня. Вже 11 днів підряд. Виходе з розплоду і падає. Сьгодні ще точно буде багато, далі - подивимось.

Це закліщеність більше 11-13 % там жирове тіло знищине повністю. Короче в сімї бджоли з розряду зимових перейшли в розряд літніх ,фінал зрозумілий і без слів

56 хвилин тому, Олексій Кременчук сказав:

Так, плюс-мінус такі.

Цьогоріч вже трьох бачив, два лізли у вулик, один, днів з п'ять, на дереві висів. 

6 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Думав що цього може не буде зльотів. 

Це я безматочного відводка розсипав по інших відводках.  Спочатку вони добу сиділи на підставці. Потім знайшли свої дві рамки, які я повісив на осушку під навісом і майже тиждень сиділи на них (не дали розграбувати). Забрав рамки, то вони перекочували в переносний ящик. Забрав ящик - вони знову під стріху:umora:.

Може ті пізні ройки це хтось сім'ї бракує?

8 часов назад, Wladimir_K сказал:

Чому дивуватися? Як по мені нормально і це піддається поясненню. У мене в 2019 р. в одного знайомого в 2 сім'ях  було 1.8 тис. і 1.9 тис. 

Ця сім'я зібрала кліща з пасік де злітає бджола, якщо вчасно обробити має шанс перезимувати, якщо нормально бджоли. 

Інвазія кліща була минулого року, багато сильно закліщених пасік не перевищували взагалі, плюс погодні умови минулого року були сприятливі для знищення кліща. Тому нічого дивного, що його мало.

Погодні умови можуть знищити кліща при одній умові, сімя загинула з голоду, а разом з бджолами кліщ більше. Погода більше ніяк не може нищити кліща.

9 хвилин тому, Пахомич сказав:

Це закліщеність більше 11-13 % там жирове тіло знищине повністю. Короче в сімї бджоли з розряду зимових перейшли в розряд літніх ,фінал зрозумілий і без слів

Ви або дуже давно бджіл бачили, або рахувати не вмієте.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Ви або дуже давно бджіл бачили, або рахувати не вмієте.

Конкретніше

3 минуты назад, Пахомич сказал:

Погодні умови можуть знищити кліща при одній умові, сімя загинула з голоду, а разом з бджолами кліщ більше. Погода більше ніяк не може нищити кліща.

Або в минулому сезоні була пасіка доходяг і на наступний рік попустить по кліщу як що пасіка залишиться в розряді доходяг,бо з бджолою і відходить кліщ.Як що відтягали наступного року,то влупить по осені....Як що себе тішити думкую що його немає.

22 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Може ті пізні ройки це хтось сім'ї бракує?

Може. В мене то, скоріш за все, були мої ж злетівші нуки - колір бджоли характерний. Чужі пізніше підуть.

6 годин тому, Олексій Кременчук сказав:

Так, ви праві, падає не більш як 400-500 штук, але щодня. Вже 11 днів підряд. Виходе з розплоду і падає. Сьгодні ще точно буде багато, далі - подивимось.

Сьогодні впало ще 500+

10 минут назад, Олексій Кременчук сказал:

Може. В мене то, скоріш за все, були мої ж злетівші нуки - колір бджоли характерний. Чужі пізніше підуть.

Сьогодні впало ще 500+

Бджоли багато? Такої сім'ї вистачить на всю пасіку.

1 час назад, Олексій Кременчук сказал:

Так, плюс-мінус такі.

Цьогоріч вже трьох бачив, два лізли у вулик, один, днів з п'ять, на дереві висів. 

Пальцем. Один, два, три...

Треба спробувати фото контрольки згодувати штучному інтелекту, хай він рахує. 

Ші мені нарахував 300-500. Я і сам так можу рахувати:umora:

20260816_191331.jpg

12 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Бджоли багато? Такої сім'ї вистачить на всю пасіку.

Так. Сім'я сильна, принаймі поки що.

2 години тому, Пахомич сказав:

Конкретніше

Ви часто в цю пору бачили сім'ї в 4-5 кг?

Только что, yu1986ra сказал:

Ви часто в цю пору бачили сім'ї в 4-5 кг?

Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми . При зменшені  сили сімї, кліщ нікуди не втікає .  Така сімя приречена,

40 хвилин тому, Пахомич сказав:

Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми . При зменшені  сили сімї, кліщ нікуди не втікає .  Така сімя приречена,

Але не 5 кг. Та вже й трохи за середину серпня:umora:

8 часов назад, Пахомич сказал:

Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми . 

Це мабуть вага разом з рамками і сотами але без меду....:umora: Типу брутто...:IMHO:

1 час назад, Олександр К сказал:

Це мабуть вага разом з рамками і сотами але без меду....:umora: Типу брутто...:IMHO:

На 1 рамці дадана є 300г. бджіл . Чи може сімя в перші половині серпня мати 15 рамок обсиджених бджолами?

9 годин тому, Пахомич сказав:

Середина серпня і сімї можуть мати до 4 кілограми .

8 хвилин тому, Пахомич сказав:

Чи може сімя в перші половині серпня мати 15 рамок обсиджених бджолами?

Від першої половини до середини вже просіла більше як на пів кіло. Скільки та сім'я має на кінець?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...