Bee.P Опубликовано 21 час назад Share Опубликовано 21 час назад 1 час назад, AVA сказал: перед виходом просто покласти на рамки , щоб у гніздо незаглядати І що вирішили ? Будете класти чи ні ??? 22 минуты назад, arki сказал: колись знайомий привіз з европи німецьку мурашинку Думаю там також можна попасти на неякісну . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 19 часов назад Share Опубликовано 19 часов назад 1 час назад, Bee.P сказал: І що вирішили ? Будете класти чи ні ??? Думаю там також можна попасти на неякісну . На 11 день , на 10 рано ще, а краще в цоколя прививати під бігуді То я для маточників з припаяною мисочкою сразу до планки , накрити немає як Точніше 10.5 , а ще точніше на 14.5 Бо лупляться на 15.5 , я рамки для личинки среціально ставлю маткі для засіву , в більшості матку накриваю на новій рамкі колпачком з генематки 150х150мм на декілька годин і рамку забираю у стартер Так що відлік від яйця відложеного за пару годин , інших на рамкі не має 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 часов назад Share Опубликовано 19 часов назад 32 минуты назад, AVA сказал: На 11 день , на 10 рано ще, а краще в цоколя прививати під бігуді То я для маточників з припаяною мисочкою сразу до планки , накрити немає як Точніше 10.5 , а ще точніше на 14.5 Бо лупляться на 15.5 , я рамки для личинки среціально ставлю маткі для засіву , в більшості матку накриваю на новій рамкі колпачком з генематки 150х150мм на декілька годин і рамку забираю у стартер Так що відлік від яйця відложеного за пару годин , інших на рамкі не має На 10 день від прививки можна роздавати в нуки, які мають відкритий чи закритий розплід. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 часов назад Share Опубликовано 18 часов назад 1 минуту назад, Bee.P сказал: На 10 день від прививки можна роздавати в нуки, які мають відкритий чи закритий розплід. Треба ще у нуках температуру поміряти слідующий рік , тоді можна 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 18 часов назад Автор Share Опубликовано 18 часов назад 4 хвилини тому, Bee.P сказав: На 10 день від прививки можна роздавати в нуки, які мають відкритий чи закритий розплід. Точно - на 14-й день розвитку личинки, рахуючи з часу відкладення яйця. Із десятого до чотирнядцятого дня науковці не рекомендують навіть вулик відкривати. У цей період личинки дуже чутливі до ушкоджень. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 18 часов назад Share Опубликовано 18 часов назад 29 минут назад, ДобровоЛ сказал: Точно - на 14-й день розвитку личинки, рахуючи з часу відкладення яйця. Із десятого до чотирнядцятого дня науковці не рекомендують навіть вулик відкривати. У цей період личинки дуже чутливі до ушкоджень. 7-8 день від прививки самі чутливі , далі легше. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 18 часов назад Share Опубликовано 18 часов назад 39 минут назад, AVA сказал: Треба ще у нуках температуру поміряти слідующий рік , тоді можна Чекаємо звіт ! Про те яка температура в засипному нуку через пів години і через сутки . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 18 часов назад Share Опубликовано 18 часов назад 8 хвилин тому, Bee.P сказав: Чекаємо звіт ! Про те яка температура в засипному нуку через пів години і через сутки . Щоб довго не чекати, скажу: без розплоду на сталу температуру не варто очікувати. Навіть і на другі сутки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 18 часов назад Share Опубликовано 18 часов назад 7 минут назад, Конструктор сказал: Щоб довго не чекати, скажу: без розплоду на сталу температуру не варто очікувати. Навіть і на другі сутки. От і не вгадали , температуру вони після засипу піднімають , я тіко забув зміряти , але рамки були добре теплі на слідуючий день . Це я про норм нук , а не про дєтский черпачок бджіл 125 г 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 часов назад Share Опубликовано 17 часов назад Сьогодні зранку підлив сиропу, кому вчора не вистачило. Сьогодні тепло, золотарник виділяє. До вечора крадійки облишили нарізати круги навколо воскотопки. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 17 часов назад Share Опубликовано 17 часов назад 41 хвилину тому, Bee.P сказав: От і не вгадали , температуру вони після засипу піднімають , я тіко забув зміряти , але рамки були добре теплі на слідуючий день . Це я про норм нук , а не про дєтский черпачок бджіл 125 г Якось холодним травневим ранком заглянув в нуки які з розплодом і які без, то різниця дуже суттєва, тому і такий в мене висновок: Що в нуклеусі.. 54 хвилини тому, Конструктор сказав: без розплоду на сталу температуру не варто очікувати 15 хвилин тому, yu1986ra сказав: Сьогодні зранку підлив сиропу, кому вчора не вистачило. Сьогодні тепло, золотарник виділяє. До вечора крадійки облишили нарізати круги навколо воскотопки. То в тій воскотопці можна і сироп варити? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Электрон Опубликовано 17 часов назад Share Опубликовано 17 часов назад В 24.08.2026 в 20:16, koste сказал: Если матка несправляется ,толку тогда подсиливать ... весною тоже будешь подсиливать ? Это так вопрос к размышлению. Если матка неплодная и дать открытый, могут матку убить . Как прошлогодняя матка может быть неплодная??? Может вспомнила баба, як дівкою була. С зимы эта семья вышла лучше всех, под неё поставил весы. Из акации и липы больше всех собрала меда. Но весы, во время основного медосбора, стали показывать постоянный вес - утром убыль, вечером прибыль... На откачку, из второго корпуса, забрал всего 8 рамок меда. Посмотрю действительно после пары недель, (Есть еще старая матка из покупных пакетов - сидит в отводочке) и придется менять... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петр Павлович Опубликовано 17 часов назад Share Опубликовано 17 часов назад 22 часа назад, yu1986ra сказал: - кормушки-пушки Що це за кормушки? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 16 часов назад Share Опубликовано 16 часов назад 29 хвилин тому, Петр Павлович сказав: Що це за кормушки? це дуже потужні кормушки від дуже потужного блогера 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 часов назад Share Опубликовано 15 часов назад 1 година тому, Конструктор сказав: То в тій воскотопці можна і сироп варити? Її трохи важко відмити. Навіщо його варити? Я везу воду (її не кип'ячу) і цукор на точок. Там це все калатаю в чані. 1 година тому, Электрон сказав: Как прошлогодняя матка может быть неплодная??? Может вспомнила баба, як дівкою була. С зимы эта семья вышла лучше всех, под неё поставил весы. Из акации и липы больше всех собрала меда. Но весы, во время основного медосбора, стали показывать постоянный вес - утром убыль, вечером прибыль... На откачку, из второго корпуса, забрал всего 8 рамок меда. Посмотрю действительно после пары недель, (Есть еще старая матка из покупных пакетов - сидит в отводочке) и придется менять... Якщо перестала сіяти, то може міняють і десь там вже бігає молода. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 часов назад Share Опубликовано 15 часов назад 1 година тому, Петр Павлович сказав: Що це за кормушки? Задайте це питання гуглу. Кілька років тому їх Баскевич розкрутив. Я грішним ділом подумав, що вони нормальні, але виявилось повне Г. Навіть якби вони були не браковані, то все одно за якістю дуже поступаються білим (з первинного пластику) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 14 часов назад Автор Share Опубликовано 14 часов назад 3 години тому, Bee.P сказав: 7-8 день від прививки самі чутливі , далі легше. Та так неправильно рахувати. Це як у вже народженого відбирати час його життя. Та й прививку ж кожен може по своєму рахувати. Повинен бути стандарт, тобто рахувати із часу відкладення яйця. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 часов назад Share Опубликовано 8 часов назад 6 годин тому, ДобровоЛ сказав: Та й прививку ж кожен може по своєму рахувати. Повинен бути стандарт, тобто рахувати із часу відкладення яйця. Так і є ж стандарт, прививка рахується від дня прививки суточної личинки. До чого тут яйця? 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 часов назад Share Опубликовано 5 часов назад 2 години тому, Конструктор сказав: Так і є ж стандарт, прививка рахується від дня прививки суточної личинки. До чого тут яйця? Я за яйці 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 часа назад Share Опубликовано 4 часа назад 33 хвилини тому, yu1986ra сказав: Я за яйці Сильно не тисніть 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад Пасіка щебече після дощу Правда щебече від щурок 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 22 хвилини тому, AVA сказав: Пасіка щебече після дощу Правда щебече від щурок В них також сезон йде до завершення, тож жмуть на повну. Теж хватає цих птічок. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад Кроме щурок ще прилетіла стая шпаків , сіла на дерева над пасікой , штук 150 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 минут назад Share Опубликовано 15 минут назад 1 година тому, AVA сказав: Кроме щурок ще прилетіла стая шпаків , сіла на дерева над пасікой , штук 150 Сидячи вони багато школи не зроблять Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.