Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

4 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Мені здається в цю пору зараз у всіх буде як решето.

Та ні, розплод гарненький, рівненський, сплошнячком.

2 хвилини тому, Конструктор сказав:

Та ні, розплод гарненький, рівненський, сплошнячком.

Я останній раз в неділю заглядав в пару штук на соняшнику - там суцільна мішанина з меду, перги, печатного і відкритого розплоду

7 хвилин тому, Пасечник1984 сказав:

Треба по гриби ходити в Карпати)там наче можна знайти щось цікаве та ,,вільне"

Куди не йди то треба щось купити" по гриби то кошика, до дністра то ласти. Обшим зайцем не проскочиш:rofl:

Я останній раз в неділю заглядав в пару штук на соняшнику - там суцільна мішанина з меду, перги, печатного і відкритого розплоду

Думаю як закінчеться взяток, розплод вирівняється

4 хвилини тому, Конструктор сказав:

Думаю як закінчеться взяток, розплод вирівняється

Сліпий казав побачимо

2 години тому, AVA сказав:

А перга де :umora:

а нашо Вам перга. Ви ж матку хотіли

20 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Сліпий казав побачимо

А глухий казав почуєм:umora:

1 час назад, yu1986ra сказал:

Це якщо чужу підсаджувати. Навіщо їм вбивати свою молоду тихозмінну матку?

Потому что они думают что у них уже есть матка и она сеет.  В то время когда эта не сеет.  Они понимают что в семье нету открытого расплода и молодая неплодка . Попытки подсадить плодную заканчивается крахом . Причём два и три раза... есть молодая своя .

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Мені здається в цю пору зараз у всіх буде як решето.

ні. його в цю пору небагато, невеличкі участочки але він має бути щільний. нещільний росплід говорить або про неякісну матку або про дію препарату на личинку що я вже не раз казав

8 годин тому, koste сказав:

Потому что они думают что у них уже есть матка и она сеет.  В то время когда эта не сеет.  Они понимают что в семье нету открытого расплода и молодая неплодка . Попытки подсадить плодную заканчивается крахом . Причём два и три раза... есть молодая своя .

Навряд чи вони свою тихозмінну матку будуть чіпати:IMHO:. При ТЗ стара сіє - відкритий розплід в сім'ї є.

Навіть якщо завалять, то в сім'ї є своя старушка, яка чогось довго розкочегарюється.

Я коли повипускав маток після гречки, то деякі відразу почали багато сіяти, а деякі тиждень тормозили (через 10 днів розплоду в рази менше). Пов'язую це тим, що бджоли погано годують матку. От таким сім'я як раз і треба підкинути рамку відкритого для розгону.:IMHO:

Цікавий факт. В мене по меду ізоляція спрацювала вже після потрібного взятку. Майже всю гречку вони просиділи в клітках, але взяток був ніякий - меду не більше як в інших. Маток випустив і через 10-12 днів вивіз на пізній сонях, отут вони вже відірвались на повну. Меду в них значно більше.

9 годин тому, arki сказав:

ні. його в цю пору небагато, невеличкі участочки але він має бути щільний. нещільний росплід говорить або про неякісну матку або про дію препарату на личинку що я вже не раз казав

Ще буває коли сильний взяток і не встигають виносити в магазини, то трохи можуть нектаром в гнізді заляпати. А в цілому згоден, що розплід має бути щільний. Якщо ні то треба шукати причину.

13 часов назад, yu1986ra сказал:

Під час головного взятку бджоли зайняті медом ,  їм не до розплоду ,  

36 хвилин тому, Bee.P сказав:

Під час головного взятку бджоли зайняті медом ,  їм не до розплоду ,  

Та який він нафіг головний?:rofl: якби цей сонях почався хоч 1-1,5 місяці тому, отоді то він точно був би головним. Якщо такі здихоти можуть збирати по 2-3 кг за день, то нормальні волочили б по 5-7:IMHO:.

Вчора був там в обід. Було прохолодно і сильний холодний вітер, але бджоли вже зрушили ваги вгору. Що цікаво бджоли рівномірно розподілись по соняху, золотарнику і гречці. Соняху не дали перевагу, хоч його площі в рази більші. Загалом враження, що бджіл на рослинах мало (через малу силу сімей). Можна було б більше сімей сюди везти.

Хлопці, я розумію, що хочеться поговорити про наболіле, але тут це нам не допоможе, лише розведе срач...

давайте про пасічні діла...

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

5 годин тому, ромео сказав:

Хлопці, я розумію, що хочеться поговорити про наболіле, але тут це нам не допоможе, лише розведе срач...

давайте про пасічні діла...

Я щось пропустив?:umora:

Та про гриби тут балакали

Почав сьогодні кормити невдах, які не поїхали на сонях. Деякі сім'ї виглядають промо аж норм, але більшість вже не дуже. Через одного будують язики, деякі навіть світлим воском. Видно таки золотарник щось виділяє.

Купив рамкові годівниці. В поєднанні з двома поливачками на 10 л і чаном з вмонтованим краником процес загодівлі йде як пісня лине:umora::ay:

1 хвилину тому, gardener сказав:

Та про гриби тут балакали

Я вчора бабку знайшов в корчах на соняшнику:umora:

Помию медогонку, заберу рамки з осушки і можна буде починати святкування початку нового сезону.

28 минут назад, yu1986ra сказал:

а таке буває? щось на вас не схоже :umora:

8 хвилин тому, arki сказав:

а таке буває? щось на вас не схоже :umora:

Я все воскотопкою ніяк не натішусь:rofl:.

також сьогодні почав підгодовувати + ставив полоски, знімав надставки, то треба таки було качати, літрів 40-50 меду в напіврамках лишилось)

Сьогодні нарешті забрав на пошті ''кормушки-пушки''. Вони так довго до мене йшли, що замовив в іншому місці білі з первинного пластику.

Біда не ходить одна:umora: - кормушки-пушки всі прийшли браковані. Хоч на сайті і пишуть, що вони з первинного пластику, але схоже, що вони хіба лежали біля первинного.:rofl:

Хто збирався брати ті ''пушки'', то краще не брати:IMHO:

3 хвилини тому, qway сказав:

також сьогодні почав підгодовувати + ставив полоски, знімав надставки, то треба таки було качати, літрів 40-50 меду в напіврамках лишилось)

Треба було раніше почекати і викачати все за раз:IMHO:

Розгадав я таємницю сім'ї-рекордистки по кліщу. Зараз там тільки починає сіяти молода матка. Не було печатного розплоду, от весь кліщ і висипався.

1 година тому, gardener сказав:

Помию медогонку,

Кожен рік (вже 26 років) обіцяю собі теж... в кінці сезону...:umora:

1 година тому, yu1986ra сказав:

Сьогодні нарешті забрав на пошті ''кормушки-пушки''. Вони так довго до мене йшли, що замовив в іншому місці білі з первинного пластику.

Біда не ходить одна:umora: - кормушки-пушки всі прийшли браковані. Хоч на сайті і пишуть, що вони з первинного пластику, але схоже, що вони хіба лежали біля первинного.:rofl:

Хто збирався брати ті ''пушки'', то краще не брати:IMHO:

Треба було раніше почекати і викачати все за раз:IMHO:

так тари не було, позаливались би) я просто не очікував на сонях взагалі так як до полів 3-4км

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...