Конструктор Опубликовано Понедельник в 18:26 Share Опубликовано Понедельник в 18:26 4 хвилини тому, yu1986ra сказав: Мені здається в цю пору зараз у всіх буде як решето. Та ні, розплод гарненький, рівненський, сплошнячком. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Понедельник в 18:30 Share Опубликовано Понедельник в 18:30 2 хвилини тому, Конструктор сказав: Та ні, розплод гарненький, рівненський, сплошнячком. Я останній раз в неділю заглядав в пару штук на соняшнику - там суцільна мішанина з меду, перги, печатного і відкритого розплоду Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Понедельник в 18:31 Share Опубликовано Понедельник в 18:31 7 хвилин тому, Пасечник1984 сказав: Треба по гриби ходити в Карпати)там наче можна знайти щось цікаве та ,,вільне" Куди не йди то треба щось купити" по гриби то кошика, до дністра то ласти. Обшим зайцем не проскочиш 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Понедельник в 18:36 Share Опубликовано Понедельник в 18:36 4 хвилини тому, yu1986ra сказав: Я останній раз в неділю заглядав в пару штук на соняшнику - там суцільна мішанина з меду, перги, печатного і відкритого розплоду Думаю як закінчеться взяток, розплод вирівняється 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Понедельник в 18:41 Share Опубликовано Понедельник в 18:41 4 хвилини тому, Конструктор сказав: Думаю як закінчеться взяток, розплод вирівняється Сліпий казав побачимо 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано Понедельник в 19:00 Share Опубликовано Понедельник в 19:00 2 години тому, AVA сказав: А перга де , а нашо Вам перга. Ви ж матку хотіли 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Понедельник в 19:02 Share Опубликовано Понедельник в 19:02 20 хвилин тому, yu1986ra сказав: Сліпий казав побачимо А глухий казав почуєм 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано Понедельник в 19:46 Share Опубликовано Понедельник в 19:46 1 час назад, yu1986ra сказал: Це якщо чужу підсаджувати. Навіщо їм вбивати свою молоду тихозмінну матку? Потому что они думают что у них уже есть матка и она сеет. В то время когда эта не сеет. Они понимают что в семье нету открытого расплода и молодая неплодка . Попытки подсадить плодную заканчивается крахом . Причём два и три раза... есть молодая своя . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано Понедельник в 20:42 Share Опубликовано Понедельник в 20:42 2 часа назад, yu1986ra сказал: Мені здається в цю пору зараз у всіх буде як решето. ні. його в цю пору небагато, невеличкі участочки але він має бути щільний. нещільний росплід говорить або про неякісну матку або про дію препарату на личинку що я вже не раз казав 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано вчера в 04:05 Share Опубликовано вчера в 04:05 8 годин тому, koste сказав: Потому что они думают что у них уже есть матка и она сеет. В то время когда эта не сеет. Они понимают что в семье нету открытого расплода и молодая неплодка . Попытки подсадить плодную заканчивается крахом . Причём два и три раза... есть молодая своя . Навряд чи вони свою тихозмінну матку будуть чіпати. При ТЗ стара сіє - відкритий розплід в сім'ї є. Навіть якщо завалять, то в сім'ї є своя старушка, яка чогось довго розкочегарюється. Я коли повипускав маток після гречки, то деякі відразу почали багато сіяти, а деякі тиждень тормозили (через 10 днів розплоду в рази менше). Пов'язую це тим, що бджоли погано годують матку. От таким сім'я як раз і треба підкинути рамку відкритого для розгону. Цікавий факт. В мене по меду ізоляція спрацювала вже після потрібного взятку. Майже всю гречку вони просиділи в клітках, але взяток був ніякий - меду не більше як в інших. Маток випустив і через 10-12 днів вивіз на пізній сонях, отут вони вже відірвались на повну. Меду в них значно більше. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 21 час назад Share Опубликовано 21 час назад 9 годин тому, arki сказав: ні. його в цю пору небагато, невеличкі участочки але він має бути щільний. нещільний росплід говорить або про неякісну матку або про дію препарату на личинку що я вже не раз казав Ще буває коли сильний взяток і не встигають виносити в магазини, то трохи можуть нектаром в гнізді заляпати. А в цілому згоден, що розплід має бути щільний. Якщо ні то треба шукати причину. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 часов назад Share Опубликовано 20 часов назад 13 часов назад, yu1986ra сказал: Я останній раз в неділю заглядав в пару штук на соняшнику - там суцільна мішанина з меду, перги, печатного і відкритого розплоду Під час головного взятку бджоли зайняті медом , їм не до розплоду , Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 часов назад Share Опубликовано 19 часов назад 36 хвилин тому, Bee.P сказав: Під час головного взятку бджоли зайняті медом , їм не до розплоду , Та який він нафіг головний? якби цей сонях почався хоч 1-1,5 місяці тому, отоді то він точно був би головним. Якщо такі здихоти можуть збирати по 2-3 кг за день, то нормальні волочили б по 5-7. Вчора був там в обід. Було прохолодно і сильний холодний вітер, але бджоли вже зрушили ваги вгору. Що цікаво бджоли рівномірно розподілись по соняху, золотарнику і гречці. Соняху не дали перевагу, хоч його площі в рази більші. Загалом враження, що бджіл на рослинах мало (через малу силу сімей). Можна було б більше сімей сюди везти. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 часов назад Share Опубликовано 15 часов назад Хлопці, я розумію, що хочеться поговорити про наболіле, але тут це нам не допоможе, лише розведе срач... давайте про пасічні діла... 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 5 годин тому, ромео сказав: Хлопці, я розумію, що хочеться поговорити про наболіле, але тут це нам не допоможе, лише розведе срач... давайте про пасічні діла... Я щось пропустив? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 4 хвилини тому, yu1986ra сказав: Я щось пропустив? Та про гриби тут балакали 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад Почав сьогодні кормити невдах, які не поїхали на сонях. Деякі сім'ї виглядають промо аж норм, але більшість вже не дуже. Через одного будують язики, деякі навіть світлим воском. Видно таки золотарник щось виділяє. Купив рамкові годівниці. В поєднанні з двома поливачками на 10 л і чаном з вмонтованим краником процес загодівлі йде як пісня лине 1 хвилину тому, gardener сказав: Та про гриби тут балакали Я вчора бабку знайшов в корчах на соняшнику 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад Помию медогонку, заберу рамки з осушки і можна буде починати святкування початку нового сезону. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 28 минут назад, yu1986ra сказал: Я щось пропустив? а таке буває? щось на вас не схоже 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 8 хвилин тому, arki сказав: а таке буває? щось на вас не схоже Я все воскотопкою ніяк не натішусь. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
qway Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад також сьогодні почав підгодовувати + ставив полоски, знімав надставки, то треба таки було качати, літрів 40-50 меду в напіврамках лишилось) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 часов назад Share Опубликовано 9 часов назад Сьогодні нарешті забрав на пошті ''кормушки-пушки''. Вони так довго до мене йшли, що замовив в іншому місці білі з первинного пластику. Біда не ходить одна - кормушки-пушки всі прийшли браковані. Хоч на сайті і пишуть, що вони з первинного пластику, але схоже, що вони хіба лежали біля первинного. Хто збирався брати ті ''пушки'', то краще не брати 3 хвилини тому, qway сказав: також сьогодні почав підгодовувати + ставив полоски, знімав надставки, то треба таки було качати, літрів 40-50 меду в напіврамках лишилось) Треба було раніше почекати і викачати все за раз 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 часов назад Share Опубликовано 9 часов назад Розгадав я таємницю сім'ї-рекордистки по кліщу. Зараз там тільки починає сіяти молода матка. Не було печатного розплоду, от весь кліщ і висипався. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 9 часов назад Share Опубликовано 9 часов назад 1 година тому, gardener сказав: Помию медогонку, Кожен рік (вже 26 років) обіцяю собі теж... в кінці сезону... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
qway Опубликовано 8 часов назад Share Опубликовано 8 часов назад 1 година тому, yu1986ra сказав: Сьогодні нарешті забрав на пошті ''кормушки-пушки''. Вони так довго до мене йшли, що замовив в іншому місці білі з первинного пластику. Біда не ходить одна - кормушки-пушки всі прийшли браковані. Хоч на сайті і пишуть, що вони з первинного пластику, але схоже, що вони хіба лежали біля первинного. Хто збирався брати ті ''пушки'', то краще не брати Треба було раніше почекати і викачати все за раз так тари не було, позаливались би) я просто не очікував на сонях взагалі так як до полів 3-4км Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.