Bee.P Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 4 минуты назад, Сергій-апі сказал: в непогоду матка і так скоротить засів Якщо похолодання сильне до +5 в ночі то так , але якщо в ночі буде +15 , і молодуха , то буде сіят 24/7 при наявності кормів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 16 хвилин тому, Bee.P сказав: але якщо в ночі буде +15 Де Ви таке бачили? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 2 минуты назад, gardener сказал: Де Ви таке бачили? Тут , не далеко. Давно правда 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 5 часов назад, ромео сказал: Ну сьогодні погода, неначе як літня... Акація загула... але запаху поки шо нема Та бывало ,что запах есть, а толку мало . И наоборот. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня Гарно сьогодні полетіли ! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 7 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Гарно сьогодні полетіли ! Літають - да... А от продуктивність поки плачевна... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня Только что, ромео сказал: Літають - да... А от продуктивність поки плачевна... Мої підвечір щей на гіляку полетіли. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 2 години тому, Женя Ц. сказав: Мої підвечір щей на гіляку полетіли. І я сьогодні одного зловив. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павло Михайлович Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня Сьогодні вперше цього року побачив ,як бджоли дійсно прилітали загружені. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 23 години тому, yu1986ra сказав: По погоді взяток був 5 днів до цих вітрів. Взяток був чудовий, але схоже вітер і холод пошкодив багато квітів - зараз більшість з них зів'яли і потемніли (так ніби моніліоз на абрикосі). Бджоли все одно присутні на крушині, з вуликів пре саме крушиною. Зараз ще холодно, вчора було сонячно і +2,7 кг на вагах, сьогодні хмарно і 2,3 кг. Думаю значна частина з малини і акації. У мене акації нема. Крушина тільки на супер сонячній стороні під самими скелями розпустила де не де по 1 квіточці, малина так само. Вже 5 чи 7 днів непогоди, то дубак то дощ...кожен день то -700 то -500грамм. Хоча сьогодні було +14 і тихий дощ йшов ближче до середньої сила, а вони намагались працювати. Яка сила сім'ї на вагах? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 июня Share Опубликовано 1 июня 1 годину тому, Макс_Скрипник сказав: У мене акації нема. Крушина тільки на супер сонячній стороні під самими скелями розпустила де не де по 1 квіточці, малина так само. Вже 5 чи 7 днів непогоди, то дубак то дощ...кожен день то -700 то -500грамм. Хоча сьогодні було +14 і тихий дощ йшов ближче до середньої сила, а вони намагались працювати. Яка сила сім'ї на вагах? Що то у вас за бджоли? В мене ніколи не було -700-500 грам. Добрих два рута. В магазин не охоче йдуть. Розплоду мізер, залились. Може й роя пустили чи старушку в негоду вбили і молода облетілась, там вже фіг розбереш. Якась біліберда в цій сім'ї вийшла. Через погоду не було можливості перевірити маточники в першому корпусі коли старушки відсікав у верхніх корпусах. Тепер жирна молода облетена матка сіє в першому корпусі, в другому замість синьої матки печатні маточники на залишках розплоду. Щось мене це двох корпусне утримання гнізда почало напрягати. Завтра відберу пергу і матки опущу в перший корпус - там все стандартно і зрозуміло. Сьогодні трохи заглянув до лежаків. Там ситуація по меду значно краща, відводок на плідну матку рулить. Все просто і чітко в відводку багато розплоду, в сім'ї багато меду. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 12 годин тому, Женя Ц. сказав: Мої підвечір щей на гіляку полетіли. 9 годин тому, yu1986ra сказав: І я сьогодні одного зловив. Третім буду 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 7 годин тому, yu1986ra сказав: Що то у вас за бджоли? В мене ніколи не було -700-500 грам. Місцева бджола сидять у 12р. Дадан, у позаминулому році зимувала на 12 рамках клуб, минулого всього на 7...Сім'я зріла, 7 запечатаних і 2 яйця/личинка. В цьому сезоні вона посередня по роботі, довго розкачувалась. Треба міняти матку. Стоїть на ній 1 магазин, зальють тоді кину другий вже. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 25 минут назад, Макс_Скрипник сказал: Місцева бджола сидять у 12р. Дадан, у позаминулому році зимувала на 12 рамках клуб, минулого всього на 7...Сім'я зріла, 7 запечатаних і 2 яйця/личинка. В цьому сезоні вона посередня по роботі, довго розкачувалась. Треба міняти матку. Стоїть на ній 1 магазин, зальють тоді кину другий вже. Надибав осьо сімейку , ф3 , матка 2025р літня , жирна була то і лишив в минулому році її на виховалку , із зими вийшла на 6 р дадан , весною довго вона тупила і на виховалку відповідно не пішла , пізніше рухнулася нагнала 10 р і я кинув їй магазин , коли вже іншим кидав по другому магазину то вона в магазині била байдики , думаю дай гляну що там у гнізді чого вона тупить , відкриваю а там на трьох рамках ройові маточники , от така петрушка , матку грохнув і дав два маточника на виході . Скоро гляну на обліт , чи не обліт , а може і з молодухою чкурнули ,могли якщо були в глухому ройовому стані , і взяток йшов , от чого її заглючило на ройку ??? 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 10 хвилин тому, Bee.P сказав: і взяток йшов , от чого її заглючило на ройку ??? Так щоби рій ще встиг собі щось принести з того взятку 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 6 минут назад, gardener сказал: Так щоби рій ще встиг собі щось принести з того взятку Спочатку рій має вулика собі на гіляці побудувати , і комору , щоб мав куди складать медок. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня того й спішить 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 58 хвилин тому, Bee.P сказав: Надибав осьо сімейку , ф3 , матка 2025р літня , жирна була то і лишив в минулому році її на виховалку , із зими вийшла на 6 р дадан , весною довго вона тупила і на виховалку відповідно не пішла , пізніше рухнулася нагнала 10 р і я кинув їй магазин , коли вже іншим кидав по другому магазину то вона в магазині била байдики , думаю дай гляну що там у гнізді чого вона тупить , відкриваю а там на трьох рамках ройові маточники , от така петрушка , матку грохнув і дав два маточника на виході . Скоро гляну на обліт , чи не обліт , а може і з молодухою чкурнули ,могли якщо були в глухому ройовому стані , і взяток йшов , от чого її заглючило на ройку ??? Бо ф3. Цей сезон дивлюсь, що місцеві дуже сильні сім'ї тягнуть 3-6 маточників, печатають, а потім розгризають. Схоже більше на тиху заміну але багато маточників є, як для неї. Працюють сім'ї добре, як такого ройового стану нема, але я їх послабив, жорстко....бо полетіли би тоді. На даний час вони вже повністю відновились по силі і йшов взяток до цих трьох днів...дощі, холод, будемо бачити. Маточники роздам їм у броні, подивлюсь, що буде....хочеться, щоб по типу тихої зміни старих поміняли. Навряд. До карніки взагалі питань нема...працюють, якби не прослабляв то по 3 магазини вже б було. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 18 минут назад, Макс_Скрипник сказал: Працюють сім'ї добре, як такого ройового стану нема, але я їх послабив, жорстко....бо полетіли би тоді. . .не занімайтесь самообманом. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 15 минут назад, Макс_Скрипник сказал: Бо ф3. Ще раз переконався що Люба порода в ф3 це вже чиста місцева дворняга .. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 16 минут назад, Макс_Скрипник сказал: До карніки взагалі питань нема...працюють, якби не прослабляв то по 3 магазини вже б було. Ніколи не послаблюю , взяток і так зношує бджолу сильно . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня Акація поки так і не пахне... приносу - сльози.. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня 44 минуты назад, ромео сказал: Акація поки так і не пахне... приносу - сльози.. Про акацію вже можна забути, далі сонях, липу навіть вже нерахую. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня На липі, тій що вдома жодного бутона не бачив. Треба в ліс сходити. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 июня Share Опубликовано 2 июня Только что, Женя Ц. сказал: далі сонях, Надія на сонях , якщо його посіяли не далеко . Бо поки бачу тільки кукурузу і сою . Можемо в цей рік поставити новий антирекорд 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.