Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

4 минуты назад, Сергій-апі сказал:

в непогоду матка і так скоротить засів

Якщо похолодання сильне до +5 в ночі   то так , але  якщо в ночі буде +15 , і молодуха , то буде сіят 24/7 при наявності кормів. 

16 хвилин тому, Bee.P сказав:

але  якщо в ночі буде +15 

Де Ви таке бачили?

2 минуты назад, gardener сказал:

Де Ви таке бачили?

Тут , не далеко:umora:. Давно правда :dntknw:

5 часов назад, ромео сказал:

Ну сьогодні погода, неначе як літня...

Акація загула...

але запаху поки шо нема

Та бывало ,что запах есть, а толку мало . И наоборот.  

7 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Гарно сьогодні полетіли !

Літають - да...

А от продуктивність поки плачевна...

Только что, ромео сказал:

Літають - да...

А от продуктивність поки плачевна...

Мої підвечір щей на гіляку полетіли. 

2 години тому, Женя Ц. сказав:

І я сьогодні одного зловив.

Сьогодні вперше цього року побачив ,як бджоли дійсно прилітали загружені. 

23 години тому, yu1986ra сказав:

По погоді взяток був 5 днів до цих вітрів. Взяток був чудовий, але схоже вітер і холод пошкодив багато квітів - зараз більшість з них зів'яли і потемніли (так ніби моніліоз на абрикосі).

Бджоли все одно присутні на крушині, з вуликів пре саме крушиною. Зараз ще холодно, вчора було сонячно і +2,7 кг на вагах, сьогодні хмарно і 2,3 кг. Думаю значна частина з малини і акації.

У мене акації нема. Крушина тільки на супер сонячній стороні під самими скелями розпустила де не де по 1 квіточці, малина так само. Вже 5 чи 7 днів непогоди, то дубак то дощ...кожен день то -700 то -500грамм. Хоча сьогодні було +14 і тихий дощ йшов ближче до середньої сила, а вони намагались працювати.

Яка сила сім'ї на вагах?

1 годину тому, Макс_Скрипник сказав:

У мене акації нема. Крушина тільки на супер сонячній стороні під самими скелями розпустила де не де по 1 квіточці, малина так само. Вже 5 чи 7 днів непогоди, то дубак то дощ...кожен день то -700 то -500грамм. Хоча сьогодні було +14 і тихий дощ йшов ближче до середньої сила, а вони намагались працювати.

Яка сила сім'ї на вагах?

Що то у вас за бджоли? В мене ніколи не було -700-500 грам.

Добрих два рута. В магазин не охоче йдуть. Розплоду мізер, залились. Може й роя пустили чи старушку в негоду вбили і молода облетілась, там вже фіг розбереш. Якась біліберда в цій сім'ї вийшла. Через погоду не було можливості перевірити маточники в першому корпусі коли старушки відсікав у верхніх корпусах. Тепер жирна молода облетена матка сіє в першому корпусі, в другому замість синьої матки печатні маточники на залишках розплоду. 

Щось мене це двох корпусне утримання гнізда почало напрягати. Завтра відберу пергу і матки опущу в перший корпус - там все стандартно і зрозуміло.

Сьогодні трохи заглянув до лежаків. Там ситуація по меду значно краща, відводок на плідну матку рулить:ay:. Все просто і чітко в відводку багато розплоду, в сім'ї багато меду.

12 годин тому, Женя Ц. сказав:

9 годин тому, yu1986ra сказав:

І я сьогодні одного зловив.

Третім буду

7 годин тому, yu1986ra сказав:

Що то у вас за бджоли? В мене ніколи не було -700-500 грам.

Місцева бджола сидять у 12р. Дадан, у позаминулому році зимувала на 12 рамках клуб, минулого всього на 7...Сім'я зріла, 7 запечатаних і 2 яйця/личинка. В цьому сезоні вона посередня по роботі, довго розкачувалась. Треба міняти матку. Стоїть на ній 1 магазин, зальють тоді кину другий вже. 

25 минут назад, Макс_Скрипник сказал:

Місцева бджола сидять у 12р. Дадан, у позаминулому році зимувала на 12 рамках клуб, минулого всього на 7...Сім'я зріла, 7 запечатаних і 2 яйця/личинка. В цьому сезоні вона посередня по роботі, довго розкачувалась. Треба міняти матку. Стоїть на ній 1 магазин, зальють тоді кину другий вже. 

Надибав осьо сімейку , ф3 , матка 2025р літня ,  жирна була то і лишив в минулому році її на виховалку , із зими вийшла на 6 р дадан , весною довго вона тупила і на виховалку відповідно не пішла , пізніше рухнулася нагнала 10 р  і я кинув їй магазин ,  коли вже іншим кидав по другому магазину то вона в магазині била байдики , думаю дай гляну що там у гнізді чого вона тупить , відкриваю а там на трьох рамках ройові маточники , от така петрушка ,  матку грохнув і дав два маточника на виході .  Скоро гляну на обліт , чи не обліт , а може і з молодухою чкурнули ,могли якщо були в глухому ройовому стані , і взяток йшов , от чого її заглючило на ройку ???

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

і взяток йшов , от чого її заглючило на ройку ???

Так щоби рій ще встиг собі щось принести з того взятку

6 минут назад, gardener сказал:

Так щоби рій ще встиг собі щось принести з того взятку

Спочатку рій має вулика собі на гіляці побудувати , :hi: і комору , щоб мав куди складать медок:hi::umora:.  

того й спішить

58 хвилин тому, Bee.P сказав:

Надибав осьо сімейку , ф3 , матка 2025р літня ,  жирна була то і лишив в минулому році її на виховалку , із зими вийшла на 6 р дадан , весною довго вона тупила і на виховалку відповідно не пішла , пізніше рухнулася нагнала 10 р  і я кинув їй магазин ,  коли вже іншим кидав по другому магазину то вона в магазині била байдики , думаю дай гляну що там у гнізді чого вона тупить , відкриваю а там на трьох рамках ройові маточники , от така петрушка ,  матку грохнув і дав два маточника на виході .  Скоро гляну на обліт , чи не обліт , а може і з молодухою чкурнули ,могли якщо були в глухому ройовому стані , і взяток йшов , от чого її заглючило на ройку ???

Бо ф3.

Цей сезон дивлюсь, що місцеві дуже сильні сім'ї тягнуть 3-6 маточників, печатають, а потім розгризають. Схоже більше на тиху заміну але багато маточників є, як для неї. Працюють сім'ї добре, як такого ройового стану нема, але я їх послабив, жорстко....бо полетіли би тоді. На даний час вони вже повністю відновились по силі і йшов взяток до цих трьох днів...дощі, холод, будемо бачити. Маточники роздам їм у броні, подивлюсь, що буде....хочеться, щоб по типу тихої зміни старих поміняли. Навряд.

До карніки взагалі питань нема...працюють, якби не прослабляв то по 3 магазини вже б було.

18 минут назад, Макс_Скрипник сказал:

Працюють сім'ї добре, як такого ройового стану нема, але я їх послабив, жорстко....бо полетіли би тоді.

:umora:.:ay: :umora:.не занімайтесь самообманом.  

15 минут назад, Макс_Скрипник сказал:

Бо ф3.

Ще раз переконався що  Люба порода в ф3 це вже чиста місцева дворняга .:hi::dntknw:.

16 минут назад, Макс_Скрипник сказал:

До карніки взагалі питань нема...працюють, якби не прослабляв то по 3 магазини вже б було.

Ніколи не послаблюю , взяток і так зношує бджолу сильно . 

Акація поки так і не пахне... приносу - сльози..

44 минуты назад, ромео сказал:

Акація поки так і не пахне... приносу - сльози..

Про акацію вже можна забути, далі сонях, липу навіть вже нерахую.

На липі, тій що вдома жодного бутона не бачив. Треба в ліс сходити.

Только что, Женя Ц. сказал:

далі сонях,

Надія на сонях , якщо його посіяли не далеко :dntknw:. Бо поки бачу тільки  кукурузу і сою .  Можемо в цей рік поставити новий антирекорд:helpme:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...