Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

25 минут назад, gardener сказал:

Кожного року матки молоді, бо старі летять

По воду разом з трутнями ??:blink:

2 хвилини тому, Bee.P сказав:

По воду разом з трутнями ??:blink:

шукають де коротка драбина

28 минут назад, gardener сказал:

Кожного року матки молоді, бо старі летять

Я не памятаю хто точно , але якийсь баран писав тут що бак не роїться бо кожен рік матководи міняють маток  , того і не роїться ,, :crazy:і решта баранів в це вірять :crazy:,  

1 година тому, Bee.P сказав:

Матки по пять років живуть і працюють

Хтось би спорив, я не буду... Але є нюанс, після другого повноліття, кожен рік житло змінюють.

4 минуты назад, Сергій-апі сказал:

Хтось би спорив, я не буду... Але є нюанс, після другого повноліття, кожен рік житло змінюють.

То був жарт про 5 років , але є такі що вірять , 

Хто де купує алюміній на дашки вуликів?

Раніше увесь фейсбук був засраний рекламою типографського алюмінію, а це поліз шукати - нема!

4 години тому, Сергій-апі сказав:

Мають зійтися всі можливі і не можливі негативні фактори, щоб обліт був 50 %

В минулому році в мене обліт був близький до цієї цифри. Щей підстраховки не зробив. Повна лажа вийшла.

4 години тому, Bee.P сказав:

Цілу ніч йшов дощ, ріпачок підживився ,   пора мити відра .:vinny:.

Головне бочки не чіпайте, бо наврочите:rofl:

1 годину тому, Bee.P сказав:

То був жарт про 5 років , але є такі що вірять , 

Брат цьогоріч знайшов номерну іошку від Ліпатова. Каже 5-й рочок іде. В минулому році думав, що загнеться все підсилював її.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Брат цьогоріч знайшов номерну іошку від Ліпатова. Каже 5-й рочок іде. В минулому році думав, що загнеться все підсилював її.

Я ваші підрахунки з медом на вагах не можу забути :umora:. То якого кольору опалітка ??? 

54 хвилини тому, Bee.P сказав:

Я ваші підрахунки з медом на вагах не можу забути :umora:

То було короткочасне затемнення чи помутніння:rofl:

За колір спитаю сьогодні. Моя була жовта від Овчарука (до мене попала серпень 22-го). Її поміняли в кінці червня 25-го. Він брав раніше в Ліпатова. Ми за ту матку вже другий рік сміємся, бо вже конкретний старожил.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

То було короткочасне затемнення чи помутніння:rofl:

За колір спитаю сьогодні. Моя була жовта від Овчарука (до мене попала серпень 22-го). Її поміняли в кінці червня 25-го. Він брав раніше в Ліпатова. Ми за ту матку вже другий рік сміємся, бо вже конкретний старожил.

Він тролить вас :umora:.  

Ваша іо прожила норму , тобто три зими ,  майже три роки , не повні три роки :umora:,  і то це карніка яка багато не сіє як бак .  Бак багато сіє, відповідно і швидше матка зношується . Я маток племінних  ніколи не обмежую , вони в мене працюють на мед як і інші , ще не було щоб вона почала сіяти трутові яйця бо закінчились "паттрони" .:hi:

7 часов назад, Сергій-апі сказал:

Роїння - це проблеми в голові пасічника, бджоли не винні. Початок травня, передавити маток та дати маточник на виході і все.

Правильно - це все(за пасіку можна забути)

6 часов назад, Сергій-апі сказал:

Мають зійтися всі можливі і не можливі негативні фактори, щоб обліт був 50 %

Достатньо однієї зграї щурки золотистої і будете мати не 50 а всі 10%

6 часов назад, Сергій-апі сказал:

Варіантів безліч,

Які на... варіанти?  Матки вже передавлені :ooops:

34 хвилини тому, Bee.P сказав:

Він тролить вас :umora:.  

Ваша іо прожила норму , тобто три зими ,  майже три роки , не повні три роки :umora:,  і то це карніка яка багато не сіє як бак .  Бак багато сіє, відповідно і швидше матка зношується . Я маток племінних  ніколи не обмежую , вони в мене працюють на мед як і інші , ще не було щоб вона почала сіяти трутові яйця бо закінчились "паттрони" .:hi:

Не тролить.

Моя також з ''патронами'' загнулась і жила в рядовій сім'ї, їздила кочувати. По меду була в лідерах. Помирала довго, я ще в неї два рази по пару маточників ТЗ забирав.

35 хвилин тому, Гурович сказав:

Правильно - це все(за пасіку можна забути)

Достатньо однієї зграї щурки золотистої і будете мати не 50 а всі 10%

Які на... варіанти?  Матки вже передавлені :ooops:

+ Якщо чавити матку на початку травня, то меду за сезон сім'я точно принесе менше.:IMHO:

10 минут назад, yu1986ra сказал:

Помирала довго

Треба бути милосерднішим , ;)

Замордували таку молодуху :ak:, майже " незайманою" була ... 

Вона хоч сама той... Чи помогли ??

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

+ Якщо чавити матку на початку травня, то меду за сезон сім'я точно принесе менше.:IMHO:

Якщо ця сімя на початок травня  на трьох рамках  і вже в ройці як у Волкотрубенка було , то так , 100% , що вона ніхрена не принесе . :umora:.

15 хвилин тому, Bee.P сказав:

Треба бути милосерднішим , ;)

Замордували таку молодуху :ak:, майже " незайманою" була ... 

Вона хоч сама той... Чи помогли ??

Все сама, все сама...

Я тоді якраз маток міняв, то ж треба були маточники. І була надія ''а може, то якийсь припадок'' ''а може ще відійде'':rofl:

14 хвилин тому, Bee.P сказав:

Якщо ця сімя на початок травня  на трьох рамках  і вже в ройці як у Волкотрубенка було , то так , 100% , що вона ніхрена не принесе . :umora:.

Волкотрубенко нормальні сім'ї показував. Де взялась ця байка про три рамки?

Мої зазвичай починають роїтись в 10-14 рам дадана. Якщо в такому розмірі забрати матку, то буде бородьба з роїнням заради самої бородьби, бо ж меду така сім'я не принесе.

Треба щоб вулик вже був повний, а без ройового стану цього важко досягти. Оце сім'я з якої 11-го робив відводок на 4 рамки+струс3-4 шт+стареньку.  Вулик 24 р дадана. Сьогодні холодно, бджоли майже не літають і вже не вміщаються в те що лишилось.IMG_20260513_142519.thumb.jpg.fca5cc99b37ffc0ac1d517e73fd83dbb.jpg

Сьогодні бачив першу квітку крушини в одному дуже ранньому місці IMG_20260513_101525.thumb.jpg.0453d82796fb3a0efec94463e2914b12.jpg

Масовий цвіт буде через 10 днів. В цій сім'ї вже вилупиться молода матка, не буде відкритого розплоду, забереться пару рамок з пергою, доставляться соти до повного вулика і як буде погода, то можна буде розраховувати на врожай першого меду. На пізній медозбір ця сім'я точно просяде.

12 минут назад, yu1986ra сказал:

Волкотрубенко нормальні сім'ї показував. Де взялась ця байка про три рамки?

Мої зазвичай починають роїтись в 10-14 рам дадана. Якщо в такому розмірі забрати матку, то буде бородьба з роїнням заради самої бородьби, бо ж меду така сім'я не принесе.

Треба щоб вулик вже був повний, а без ройового стану цього важко досягти. Оце сім'я з якої 11-го робив відводок на 4 рамки+струс3-4 шт+стареньку.  Вулик 24 р дадана. Сьогодні холодно, бджоли майже не літають і вже не вміщаються в те що лишилось.IMG_20260513_142519.thumb.jpg.fca5cc99b37ffc0ac1d517e73fd83dbb.jpg

Сьогодні бачив першу квітку крушини в одному дуже ранньому місці IMG_20260513_101525.thumb.jpg.0453d82796fb3a0efec94463e2914b12.jpg

Масовий цвіт буде через 10 днів. В цій сім'ї вже вилупиться молода матка, не буде відкритого розплоду, забереться пару рамок з пергою, доставляться соти до повного вулика і як буде погода, то можна буде розраховувати на врожай першого меду. На пізній медозбір ця сім'я точно просяде.

Так , лежак це мясний вулик , 

Ну хіба вертикальну ганеманку впихнуть на 10-12 р для гнізда.

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

Так , лежак це мясний вулик , 

Ну хіба вертикальну ганеманку впихнуть на 10-12 р для гнізда.

Нафіга? Більше 10 рам розплоду матка все одно не засіє. Може розмаже їх по 16-и, але то все проходяще:umora:. Якщо не спішиш качати кожних 10 днів, то проблеми можна сказати і нема.

Просто як гляну коли блохери давлять маток в десятирамочнику (щоб потім магазин не знімати)... В моїй місцевості такі сім'ї вже меду не принесуть, можна відра не мити:umora:

14 минут назад, yu1986ra сказал:

Нафіга? Більше 10 рам розплоду матка все одно не

Так отож , але де хто недавно тут поради давав про підніміння розплоду в дадані в другий корпус , і наповнення нижнього вощиною....я  читав то все і думав :umora:

15 минут назад, yu1986ra сказал:

Нафіга?

:umora:

13 хвилин тому, Bee.P сказав:

Так отож , але де хто недавно тут поради давав про підніміння розплоду в дадані в другий корпус , і наповнення нижнього вощиною....я  читав то все і думав :umora:

:umora:

Я казав другий наповнити вощиною. 1-3 рамки розплоду піднімаю щоб розтягнути бджіл (розгрузити гніздо) і задати розмір засіву на верхніх рамках. Якби були соти, то в низ замість розплоду давав би соти, а так вощина переважно на краї.

Часто буває коли матка переходить в другий, то спочатку сіє по низу верхніх рамок, або бджоли підносять мед і забивають ним верх розплідної рамки в другому корпусі. Мені таке не подобається, бо виходить багато рамок з розплодом і медом як в лежаку.

Бджоли подають розплід не рівномірно, хвилями. На одному руті це добре помітно. Навіть в правильний час підставлений другий корпус все одно не дасть матці засіяти більше умовних 10 рам (вище голови вона не стрибне), але дозволяє згладити ці хвилі. Дозволяє довше підтримувати максимальний темп.:IMHO:

В мене сім'ї, які до взятку пускаю в два корпуси трохи сильніші і трохи менш рояться. Але роботи з ними більше.

12.05.2026 в 09:25, gardener сказав:

Я надіюсь цей тиждень ше протягну

Я то може й протягну, а в них інші плани. Надіються ше ріпачку до нової хати піднести.

IMG_20260513_194617_1.thumb.jpg.d8247678a41f8206600071e3cb8744be.jpg

Тільки що, gardener сказав:

Я то може й протягну, а в них інші плани. Надіються ше ріпачку до нової хати піднести.

IMG_20260513_194617_1.thumb.jpg.d8247678a41f8206600071e3cb8744be.jpg

Передовики!:umora:

А, що ви тягнете? Що маєте з ними зробити?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...