yu1986ra Опубликовано 22 апреля Share Опубликовано 22 апреля 16 хвилин тому, Bee.P сказав: Хороша погода , нектар і пилок з верби у великих і довгих кількостях робить дива . І реально багато корму. Лишилось їм ще по одній розпечатати. І багато-багато роботи. І вулик лежак. В ньому погода більш стабільна, більше місця для маневру. В корпусних щоб був такий розвиток треба багато рамок туди-сюди носити. Якщо чесно, то не у всіх лежаках все вийшло так як треба. Можна було б краще. Тепер планую на наступну нашу зустріч у всіх хто більше 12 рам відібрати по 1-2 рамці печатки з бджолами у вулик-відстійник на 4-5 днів, щоб льотна злетіла і молода налупилась. Хтось робить відводки через такі тимчасові відстійники? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 апреля Share Опубликовано 22 апреля 4 хвилини тому, ромео сказав: Ну шо тут скажеш... Щось таке я собі кажу коли заходжу на свій корпусний точок. Різниця в розвитку колосальна. Ніби на одній пасіці золоті руки і голова, а на другій руки-крюки і голова дірява. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 8 часов назад, yu1986ra сказал: Різниця в розвитку колосальна. Також маю такий невдалий точок , то вже шукаю місце нове для нього, бо то капець . Причини прості , нехватка пилку через понаїхавших хз кого з купою вуликів , кормова база ослабла , ну і хімло " лічєбне" польове . 8 часов назад, yu1986ra сказал: Хтось робить відводки через такі тимчасові відстійники? Для чого ?? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 8 часов назад, yu1986ra сказал: Тепер планую на наступну нашу зустріч у всіх хто більше 12 рам відібрати по 1-2 рамці печатки з бджолами у вулик-відстійник на 4-5 днів, щоб льотна злетіла і молода налупилась. Хтось робить відводки через такі тимчасові відстійники? Я зараз інколи роблю Почав років 20 тому привикачкі акації Відбирати і рамки на відкачку і робити відводки за одні виходні якось не виходило Тому тупо забирав рамки на виході і складав у лежак Бджолу з рамки половину зтрушував , так краще на залишках матку шукати на залишках молодої бджоли 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 8 годин тому, yu1986ra сказав: Хтось робить відводки через такі тимчасові відстійники? Виходить я так роблю. Роблю збірний відводок сутки відстоюється тоді даю маточник. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 17 минут назад, Bee.P сказал: Для чого ?? Як варіант поставив на прицеп лежаки Зібрав рамки на виході повні лежаки і поїхав додому , стара бджола сразу злетить , полу стара залишиться Дому на прицепі витримав декілька днів Привіз на зад зробив відводки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 14 минут назад, AVA сказал: Як варіант поставив на прицеп лежаки Зібрав рамки на виході повні лежаки і поїхав додому , стара бджола сразу злетить , полу стара залишиться Дому на прицепі витримав декілька днів Привіз на зад зробив відводки Дурна робота . 16 минут назад, Конструктор сказал: Виходить я так роблю. Роблю збірний відводок сутки відстоюється тоді даю маточник. Це нуклеус жирний. Бо Відводок це на плідній матці . Який у Вас % обльоту маток ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 29 хвилин тому, Bee.P сказав: Для чого ?? По плану як побачу закладку маточників в потрібних сім'ях - саджу їх матки в клітки (щоб бува не полетіли) - і відбираю в передовиків розплід у вулик відстійник на 4-5 днів. Через 4-5 днів з них злетить льотна і налупиться багато молодих (холодно їм точно не буде). На п'ятий день розкидаю це все діло по пустих вуликах (зліт має бути мінімальний, бо бджоли ще не облетені) і додаю по 1-2 рамки з маточниками. В такому випадку точно ніхто і ніщо не простудиться, все вигріють і виходять. З потрібних (умовно племінних). сімей забираю весь розплід і майже весь корм. Даю контрольну вощину і підтискаю. Коли почнуть тягнути, випускаю матки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 14 минут назад, yu1986ra сказал: По плану як побачу закладку маточників в потрібних сім'ях - саджу їх матки в клітки (щоб бува не полетіли) - і відбираю в передовиків розплід у вулик відстійник на 4-5 днів. Через 4-5 днів з них злетить льотна і налупиться багато молодих (холодно їм точно не буде). На п'ятий день розкидаю це все діло по пустих вуликах (зліт має бути мінімальний, бо бджоли ще не облетені) і додаю по 1-2 рамки з маточниками. В такому випадку точно ніхто і ніщо не простудиться, все вигріють і виходять. З потрібних (умовно племінних). сімей забираю весь розплід і майже весь корм. Даю контрольну вощину і підтискаю. Коли почнуть тягнути, випускаю матки. Простіше зробити копійочні маленькі нуки пінопластові одноразові , коли вже є плідна матка в нуку то зробити отводки і дати матку , всьооо. У вашій схемі дуже багато дурної роботи з " таким собі " результатом на вихлопі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 49 хвилин тому, AVA сказав: Я зараз інколи роблю Почав років 20 тому привикачкі акації Відбирати і рамки на відкачку і робити відводки за одні виходні якось не виходило Тому тупо забирав рамки на виході і складав у лежак Бджолу з рамки половину зтрушував , так краще на залишках матку шукати на залишках молодої бджоли 48 хвилин тому, Конструктор сказав: Виходить я так роблю. Роблю збірний відводок сутки відстоюється тоді даю маточник. Льоток тримаєте закритим чи відкритим. Я планую для цього діла використати новенький двох корпусний очеретяний дадан. Там дно сітка, можу закрити льотки. Теоретично такий відстійник можна використати як стартер, бо маса бджіл і температура в другому корпусі там буде на висоті Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 1 година тому, AVA сказав: Як варіант поставив на прицеп лежаки Зібрав рамки на виході повні лежаки і поїхав додому , стара бджола сразу злетить , полу стара залишиться Дому на прицепі витримав декілька днів Привіз на зад зробив відводки Я таким відбором надіюсь не дати зайти в ройку основним сім'ям на 4-5 днів раніше. 53 хвилини тому, Bee.P сказав: Дурна робота . Це нуклеус жирний. Бо Відводок це на плідній матці . Який у Вас % обльоту маток ??? Відводок це на маточник 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 3 минуты назад, yu1986ra сказал: Відводок це на маточник Відводок без матки це нуклеус . Тобто міні сімейка де має облетітися успішно чи ні матка . Якщо не облетится то як воно буде називатися ?? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля Только что, yu1986ra сказал: Льоток тримаєте закритим чи відкритим. Я планую для цього діла використати новенький двох корпусний очеретяний дадан. Там дно сітка, можу закрити льотки. Теоретично такий відстійник можна використати як стартер, бо маса бджіл і температура в другому корпусі там буде на висоті Відкриті Можна щоб і там і маточники полупишися в кліточках , там тепліше їм буде і привикнуть бджоли до маток І краще ставити десь в стороні накопичувач розплоду , щоб потім там була змога поставити частину відводків Льотна бджола за 5 днів образується своя вже у накопичувачі Накопичувач рамок медово пергових рамок також потрібен , щоб у відводки ненакидати холодних рамок медових Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 37 хвилин тому, Bee.P сказав: Простіше зробити копійочні маленькі нуки пінопластові одноразові , коли вже є плідна матка в нуку то зробити отводки і дати матку , всьооо. У вашій схемі дуже багато дурної роботи з " таким собі " результатом на вихлопі. Навіщо плодити цей одноразовий пінопласт на пасіці? Простіше не вийде, бо воно все зароїться. Щоб було простіше треба було готувати виховалку і прививку ще 10-15 квітня. А це все дуже складно в цю пору і якість ранніх маточників мене не вдохновляє. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Навіщо плодити цей одноразовий пінопласт на пасіці? Простіше не вийде, бо воно все зароїться. Щоб було простіше треба було готувати виховалку і прививку ще 10-15 квітня. А це все дуже складно в цю пору і якість ранніх маточників мене не вдохновляє. То зробіть з сильних міні відводок на плідній матці і хай далі строчить і збільшує пасіку. І ця сімя від роїння попуститься . 5 минут назад, AVA сказал: маточники полупишися в кліточках , Які кліточки? Там свіщові маточники на рамках мають бути . 6 минут назад, AVA сказал: 5 днів образується своя вже Після запечатки на 11 день лупиться бджола , можуть замерзнути і болячки привіт Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 3 минуты назад, Bee.P сказал: То зробіть з сильних міні відводок на плідній матці і хай далі строчить і збільшує пасіку. І ця сімя від роїння попуститься . Які кліточки? Там свіщові маточники на рамках мають бути . Після запечатки на 11 день лупиться бджола , можуть замерзнути і болячки привіт Я з бджолою завжди збираю Легенько труснув , льотна злетіла, молода залишилась І це все після акації На вулиці +28 , а не +8*С Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля Только что, AVA сказал: Я з бджолою завжди збираю Легенько труснув , льотна злетіла, молода залишилась І це все після акації На вулиці +28 , а не +8*С Не рівняйте Ваш клімат і наш , Він вже хоче робити , а в нас +13 і в ночі нуль або мінус . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 12 хвилин тому, Bee.P сказав: Відводок без матки це нуклеус . Тобто міні сімейка де має облетітися успішно чи ні матка . Якщо не облетится то як воно буде називатися ?? Кандидат на об'єднання з сусідом. Відводок це відводок. Відбір зайвої сили в сім'ї. Куди ви її діваєте і як використовуєте це ваші проблеми. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 7 минут назад, Bee.P сказал: Не рівняйте Ваш клімат і наш , Він вже хоче робити , а в нас +13 і в ночі нуль або мінус . Зараз я б краще через решітку , у другий корпус би збирав над сімьєю Потім туди через тиждень закладку маточників Ну в потім бджолу і маток неплодок з цієї піраміди по міні науках , маток парувати Десь так приблизного 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 20 минут назад, yu1986ra сказал: Відводок це відводок. А шо тоді нуклеус??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 10 минут назад, AVA сказал: Зараз я б краще через решітку , у другий корпус би збирав над сімьєю Потім туди через тиждень закладку маточників Ну в потім бджолу і маток неплодок з цієї піраміди по міні науках , маток парувати Десь так приблизного Так Юрій же сектант !! Ніяких інкубаторів , тільки натуральні роди , . Міні нуки то буржуазні фокуси , . Граблі наше всьоо 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля Згадали сєкту... Мені ото цікаво , Пахомич пише доноси нашим чи російським агентам ? Чи і тим і іншим , . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 43 хвилини тому, AVA сказав: Відкриті Можна щоб і там і маточники полупишися в кліточках , там тепліше їм буде і привикнуть бджоли до маток І краще ставити десь в стороні накопичувач розплоду , щоб потім там була змога поставити частину відводків Льотна бджола за 5 днів образується своя вже у накопичувачі Накопичувач рамок медово пергових рамок також потрібен , щоб у відводки ненакидати холодних рамок медових З маточниками в мене так не вийде. Їх ще не запечатають. Навряд чи льотної там буде багато за 5 днів. На місце відстійника буду давати максимально відкритий розплід. В лежаках широкий асортимент рамок на будь який смак - окремий накопичувач для них не потрібен. Не дарма ж я їх всю весну пічкаю розпечатаним медом. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 2 минуты назад, yu1986ra сказал: З маточниками в мене так не вийде. Їх ще не запечатають. Навряд чи льотної там буде багато за 5 днів. На місце відстійника буду давати максимально відкритий розплід. В лежаках широкий асортимент рамок на будь який смак - окремий накопичувач для них не потрібен. Не дарма ж я їх всю весну пічкаю розпечатаним медом. Зараз незапечатані маточники у відводки , а гріти хто їх буде 8 днів , при +8*С 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля Вітер як дурний зриває всьоо, тіко запах пішов з аличі , , з неділі знов холод пишуть , це капець 8 минут назад, yu1986ra сказал: З маточниками в мене так не вийде. Їх ще не запечатають. Навряд чи льотної там буде багато за 5 днів. На місце відстійника буду давати максимально відкритий розплід. В лежаках широкий асортимент рамок на будь який смак - окремий накопичувач для них не потрібен. Не дарма ж я їх всю весну пічкаю розпечатаним медом. То це будуть мікро виховалки для отримання мікро маток ??? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.