Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

16 хвилин тому, Bee.P сказав:

Хороша погода , нектар і пилок з верби у великих і довгих кількостях  робить дива .  

І реально багато корму. Лишилось їм ще по одній розпечатати.

І багато-багато роботи:umora:.

І вулик лежак:IMHO:. В ньому погода більш стабільна, більше місця для маневру. В корпусних щоб був такий розвиток треба багато рамок туди-сюди носити.

Якщо чесно, то  не у всіх  лежаках все вийшло так як треба. Можна було б краще.

Тепер планую на наступну нашу зустріч у всіх хто більше 12 рам відібрати по 1-2 рамці печатки з бджолами у вулик-відстійник на 4-5 днів, щоб льотна злетіла і молода налупилась.

Хтось робить відводки через такі тимчасові відстійники?

4 хвилини тому, ромео сказав:

Ну шо тут скажеш...

Щось таке я собі кажу коли заходжу на свій корпусний точок:rofl:. Різниця в розвитку колосальна. Ніби на одній пасіці золоті руки і голова, а на другій руки-крюки і голова дірява:rofl:.

8 часов назад, yu1986ra сказал:

Різниця в розвитку колосальна.

Також маю такий невдалий точок , то вже шукаю місце нове для нього, бо то капець :dntknw:. Причини прості , нехватка пилку через понаїхавших хз кого з купою вуликів , кормова база ослабла , ну і хімло " лічєбне" польове .:hi:

Для чого ??

Тепер планую на наступну нашу зустріч у всіх хто більше 12 рам відібрати по 1-2 рамці печатки з бджолами у вулик-відстійник на 4-5 днів, щоб льотна злетіла і молода налупилась.

Я зараз інколи роблю

Почав років 20 тому привикачкі акації

Відбирати і рамки на відкачку і робити відводки за одні виходні якось не виходило

Тому тупо забирав рамки на виході і складав у лежак

Бджолу з рамки половину зтрушував , так краще на залишках матку шукати на залишках молодої бджоли 

8 годин тому, yu1986ra сказав:

Виходить я так роблю.:umora: Роблю збірний відводок сутки відстоюється:umora: тоді даю маточник.

17 минут назад, Bee.P сказал:

Для чого ??

Як варіант поставив на прицеп лежаки 

Зібрав рамки на виході повні лежаки і поїхав додому , стара бджола сразу злетить , полу стара залишиться

Дому на прицепі витримав декілька днів 

Привіз на зад зробив відводки

14 минут назад, AVA сказал:

Зібрав рамки на виході повні лежаки і поїхав додому , стара бджола сразу злетить , полу стара залишиться

Дурна робота . 

16 минут назад, Конструктор сказал:

Виходить я так роблю.:umora: Роблю збірний відводок сутки відстоюється:umora: тоді даю маточник.

Це нуклеус жирний. 

Бо 

Відводок це на плідній матці  .

Який у Вас % обльоту маток ???

29 хвилин тому, Bee.P сказав:

Для чого ??

По плану як побачу закладку маточників в потрібних сім'ях - саджу їх матки в клітки (щоб бува не полетіли) - і відбираю в передовиків розплід у вулик відстійник на 4-5 днів. Через 4-5 днів з них злетить льотна і налупиться багато молодих (холодно їм точно не буде). На п'ятий день розкидаю це все діло по пустих вуликах (зліт має бути мінімальний, бо бджоли ще не облетені) і додаю по 1-2 рамки з маточниками. В такому випадку точно ніхто і ніщо не простудиться, все вигріють і виходять.

З потрібних (умовно племінних). сімей забираю весь розплід і майже весь корм. Даю контрольну вощину і підтискаю. Коли почнуть тягнути, випускаю матки.

14 минут назад, yu1986ra сказал:

По плану як побачу закладку маточників в потрібних сім'ях - саджу їх матки в клітки (щоб бува не полетіли) - і відбираю в передовиків розплід у вулик відстійник на 4-5 днів. Через 4-5 днів з них злетить льотна і налупиться багато молодих (холодно їм точно не буде). На п'ятий день розкидаю це все діло по пустих вуликах (зліт має бути мінімальний, бо бджоли ще не облетені) і додаю по 1-2 рамки з маточниками. В такому випадку точно ніхто і ніщо не простудиться, все вигріють і виходять.

З потрібних (умовно племінних). сімей забираю весь розплід і майже весь корм. Даю контрольну вощину і підтискаю. Коли почнуть тягнути, випускаю матки.

Простіше зробити копійочні маленькі нуки  пінопластові одноразові , коли вже є плідна матка в нуку то зробити отводки і дати матку , всьооо:hi:. У вашій схемі дуже багато дурної роботи з " таким собі " результатом на вихлопі. 

49 хвилин тому, AVA сказав:

Я зараз інколи роблю

Почав років 20 тому привикачкі акації

Відбирати і рамки на відкачку і робити відводки за одні виходні якось не виходило

Тому тупо забирав рамки на виході і складав у лежак

Бджолу з рамки половину зтрушував , так краще на залишках матку шукати на залишках молодої бджоли 

48 хвилин тому, Конструктор сказав:

Льоток тримаєте закритим чи відкритим.

Я планую для цього діла використати новенький двох корпусний очеретяний дадан. Там дно сітка, можу закрити льотки.

Теоретично такий відстійник можна використати як стартер, бо маса бджіл і температура в другому корпусі там буде на висоті:umora:

1 година тому, AVA сказав:

Я таким відбором надіюсь не дати зайти в ройку основним сім'ям на 4-5 днів раніше.

53 хвилини тому, Bee.P сказав:

Дурна робота . 

Це нуклеус жирний. 

Бо 

Відводок це на плідній матці  .

Який у Вас % обльоту маток ???

Відводок це на маточник:umora:

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Відводок це на маточник:umora:

Відводок без матки це нуклеус . Тобто міні сімейка де має облетітися успішно чи ні матка . Якщо не облетится то як воно буде називатися ??

Только что, yu1986ra сказал:

Льоток тримаєте закритим чи відкритим.

Я планую для цього діла використати новенький двох корпусний очеретяний дадан. Там дно сітка, можу закрити льотки.

Теоретично такий відстійник можна використати як стартер, бо маса бджіл і температура в другому корпусі там буде на висоті:umora:

Відкриті 

Можна щоб і там і маточники полупишися в кліточках , там тепліше їм буде і привикнуть бджоли до маток

І краще ставити десь в стороні накопичувач розплоду , щоб потім там була змога поставити частину відводків 

Льотна бджола за 5 днів образується своя вже у накопичувачі

Накопичувач рамок медово пергових рамок також потрібен , щоб у відводки ненакидати холодних рамок медових

37 хвилин тому, Bee.P сказав:

Простіше зробити копійочні маленькі нуки  пінопластові одноразові , коли вже є плідна матка в нуку то зробити отводки і дати матку , всьооо:hi:. У вашій схемі дуже багато дурної роботи з " таким собі " результатом на вихлопі. 

Навіщо плодити цей одноразовий пінопласт на пасіці?:umora:

Простіше не вийде, бо воно все зароїться. Щоб було простіше треба було готувати виховалку і прививку ще 10-15 квітня. А це все дуже складно в цю пору і якість ранніх маточників мене не вдохновляє.

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Навіщо плодити цей одноразовий пінопласт на пасіці?:umora:

Простіше не вийде, бо воно все зароїться. Щоб було простіше треба було готувати виховалку і прививку ще 10-15 квітня. А це все дуже складно в цю пору і якість ранніх маточників мене не вдохновляє.

То зробіть з сильних міні відводок на плідній матці і хай далі строчить і збільшує пасіку.  І ця сімя від роїння попуститься .

5 минут назад, AVA сказал:

маточники полупишися в кліточках ,

Які кліточки? Там свіщові маточники на рамках мають бути .

6 минут назад, AVA сказал:

5 днів образується своя вже

Після запечатки на 11 день лупиться бджола , можуть замерзнути і болячки привіт 

3 минуты назад, Bee.P сказал:

То зробіть з сильних міні відводок на плідній матці і хай далі строчить і збільшує пасіку.  І ця сімя від роїння попуститься .

Які кліточки? Там свіщові маточники на рамках мають бути .

Після запечатки на 11 день лупиться бджола , можуть замерзнути і болячки привіт 

Я з бджолою завжди збираю

Легенько труснув , льотна злетіла, молода залишилась

І це все після акації 

На вулиці +28 , а не +8*С

Только что, AVA сказал:

Я з бджолою завжди збираю

Легенько труснув , льотна злетіла, молода залишилась

І це все після акації 

На вулиці +28 , а не +8*С

Не рівняйте Ваш клімат і наш :hi:

Він вже хоче робити , а в нас +13 і в ночі нуль або мінус .

12 хвилин тому, Bee.P сказав:

Відводок без матки це нуклеус . Тобто міні сімейка де має облетітися успішно чи ні матка . Якщо не облетится то як воно буде називатися ??

Кандидат на об'єднання з сусідом:umora:.

Відводок це відводок. Відбір зайвої сили в сім'ї. Куди ви її діваєте і як використовуєте це ваші проблеми.

7 минут назад, Bee.P сказал:

Не рівняйте Ваш клімат і наш :hi:

Він вже хоче робити , а в нас +13 і в ночі нуль або мінус .

Зараз я б краще через решітку , у другий корпус би збирав над сімьєю 

Потім туди через тиждень закладку маточників 

Ну в потім бджолу і маток неплодок з цієї піраміди по міні науках , маток парувати

Десь так приблизного 

20 минут назад, yu1986ra сказал:

Відводок це відводок.

А шо тоді нуклеус???:umora:

10 минут назад, AVA сказал:

Зараз я б краще через решітку , у другий корпус би збирав над сімьєю 

Потім туди через тиждень закладку маточників 

Ну в потім бджолу і маток неплодок з цієї піраміди по міні науках , маток парувати

Десь так приблизного 

Так Юрій же сектант !!  Ніяких інкубаторів , тільки натуральні роди , :umora:. Міні нуки то буржуазні фокуси , :umora:. Граблі наше всьоо:umora:

Згадали сєкту... Мені ото цікаво , Пахомич пише доноси нашим чи російським агентам ? Чи і тим і іншим  , :hmm:

43 хвилини тому, AVA сказав:

Відкриті 

Можна щоб і там і маточники полупишися в кліточках , там тепліше їм буде і привикнуть бджоли до маток

І краще ставити десь в стороні накопичувач розплоду , щоб потім там була змога поставити частину відводків 

Льотна бджола за 5 днів образується своя вже у накопичувачі

Накопичувач рамок медово пергових рамок також потрібен , щоб у відводки ненакидати холодних рамок медових

З маточниками в мене так не вийде. Їх ще не запечатають.

Навряд чи льотної там буде багато за 5 днів:IMHO:. На місце відстійника буду давати максимально відкритий розплід.

В лежаках широкий асортимент рамок на будь який смак - окремий накопичувач для них не потрібен. Не дарма ж я їх всю весну пічкаю розпечатаним медом:umora:.

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Навряд чи льотної там буде багато за 5 днів:IMHO:. На місце відстійника буду давати максимально відкритий розплід.

В лежаках широкий асортимент рамок на будь який смак - окремий накопичувач для них не потрібен. Не дарма ж я їх всю весну пічкаю розпечатаним медом:umora:.

Зараз незапечатані маточники у відводки ,

а гріти хто їх буде 8 днів , при +8*С:hmm:

Вітер як дурний зриває всьоо, тіко запах пішов з аличі , :dntknw:,  з неділі знов холод пишуть , це капець

8 минут назад, yu1986ra сказал:

То це будуть мікро виховалки для отримання  мікро маток ??? :hmm::umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...