Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, Пахомич сказав:

Мало я вас поганяв по кутках, потрібно більше. Хто вам сказав ,що бджоли не розігрівають мед. Завжди по краю клуба є розігрітий мед. От ваші гризли не розігрітий і обхезались.

:rofl:Та ви тут своїм авторитетом і характеристикою від штучного вже всіх зачмирили:rofl:

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

''Мірятися'' почали ви. Займатися не означає розумітися.

Так, бачив. Було пару раз під 6 місяців. Бджоли в квітні облітувались.

По шість?Ну то ви вже вигадуєте.Вони й все літо облітуються,але ж то не очисний обліт.Ви й цього не знаєте?Ви себе мабуть відносите до тих хто розуміється?Бджоли роблять частковий обліт якщо треба при сприятливих умовах ранньої весни чи взимку  в є ще таке поняття як повний очисний обліт.Беріть книжки та вчиться .Я вам ще років з 7назад це казав.Та є такі умови що сидять аж до кінця березня без часткового.Багато ще тим хто розуміється треба знати.

6 минут назад, yu1986ra сказал:

:rofl:Та ви тут своїм авторитетом і характеристикою від штучного вже всіх зачмирили:rofl:

Пахомич довів до ручки того ші 

IMG_20260317_195203.jpg

А от щільність клубу можна регулювати вентиляцією і в морози її навпаки збільшувати і за вуглекислого газу.

1 минуту назад, ....... сказал:

А от щільність клубу можна регулювати вентиляцією і в морози її навпаки збільшувати і за вуглекислого газу.

То для них дуже високі матерії щільність, вуглекислий газ,анабеоз,.Вони з своєї практики такого не наблюдають,а хто що писав колись -то таке

18 хвилин тому, ....... сказав:

Зимуючи уже достатньо років на мою думку, взагалі без утеплення і ця зима не виняток також...Що я скажу із своїх спостережень,бджолі потрібно вийти із куматоза так сказати (підняти температуру)щоб рухатися до задньої стінки і холодна зимівля взагалі без всяких тряпок (голі рамки)це добре показує,але і плата за це може бути висока в деяких випадках.

В якійсь совковій статті прочитав, що це нормальний процес: клуб дихає, виводить вологу, рухається і розігріває мед після похолодань. При похолоданні він стискається щільніше і обсідає меншу смугу меду, потім знов розширюється і вимушений розігріти вже трохи ширшу смугу. Це норма. Пофіг де та смуга знаходиться зверху чи збоку, при похолоданні вони все одно зіжмуться, а як потепліє будуть розігрівати оптимальну для них ширину смуги меду.

12 хвилин тому, А.Е. сказав:

Юрій,я не про те,я про стресс

Щоб поснідати треба приготувати сніданок. Якщо це для вас стрес, то для бджіл ні.

На початку своєї діяльності, я всю зиму щотижня заглядав зимою до бджіл. Цікаво було, вчився, корму лишав значно менше як зараз. Бувало сім'ї щільним клубом доходили по верхньому бруску до задньої стінки і помирали. Тільки біля задньої стінки , коли 1-2 вулички не мають зовсім корму, починалась паніка (стрес).

Як вам отакий хід коньом? :hmm:

https://youtu.be/ez5NVjCHan4?t=491

29 хвилин тому, А.Е. сказав:

По шість?Ну то ви вже вигадуєте.Вони й все літо облітуються,але ж то не очисний обліт.Ви й цього не знаєте?Ви себе мабуть відносите до тих хто розуміється?Бджоли роблять частковий обліт якщо треба при сприятливих умовах ранньої весни чи взимку  в є ще таке поняття як повний очисний обліт.Беріть книжки та вчиться .Я вам ще років з 7назад це казав.Та є такі умови що сидять аж до кінця березня без часткового.Багато ще тим хто розуміється треба знати.

Старі записи лишились на старому телефоні, але точно пам'ятаю, що був рік з безоблітним з 16 жовтня (до 16-го ще 7-10 днів була холодна погода, тому літали без ентузіазму) по 5 квітня без часткових, сприятливих і відносних.

39 хвилин тому, ....... сказав:

Дякую, але суті дискусії це не змінює.:umora:

23 хвилини тому, ромео сказав:

То ше давно в книжках писали

39 хвилин тому, А.Е. сказав:

То для них дуже високі матерії щільність, вуглекислий газ,анабеоз

і стрес:rofl::rofl::rofl:

2 години тому, Пахомич сказав:

Мало я вас поганяв по кутках, потрібно більше. Хто вам сказав ,що бджоли не розігрівають мед. Завжди по краю клуба є розігрітий мед. От ваші гризли не розігрітий і обхезались.

Як же ж вони гризли не розігрітий, якшо завжди по краю клуба є розігрітий мед?

Я завжди зимую і зимував на одному корпусі Рута. Бджоли сидять з осені на всю висоту рамки і спокійно йдуть по рамці до заду, або до переду, в залежності де всядуться восени

4 хвилини тому, gardener сказав:

Я завжди зимую і зимував на одному корпусі Рута. Бджоли сидять з осені на всю висоту рамки і спокійно йдуть по рамці до заду, або до переду, в залежності де всядуться восени

Шо не пойнятно.  Неправильні вони у вас...  книжок не читають... ;)

8 минут назад, gardener сказал:

Хтось в прошлому році писав що вже в зиму йти на одному рута не буде.

3 хвилини тому, ромео сказав:

Шо не пойнятно.  Неправильні вони у вас...  книжок не читають... ;)

Всьо. Слідуючої зими в підкришник - по книжці. повино хватити.

1 хвилину тому, А.Е. сказав:

Хтось в прошлому році писав що вже в зиму йти на одному рута не буде.

Передумав і пішов знову

41 хвилину тому, ромео сказав:

А що тут не так? 4 рамки бджіл, 5 кг меду і робота викруткою:rofl:

43 хвилини тому, ромео сказав:

В чому саме ход полягає?

З кормами погано в тій сім'ї, це я побачив. А коня десь пропустив.:dntknw::umora: 

1 хвилину тому, Конструктор сказав:

А коня десь пропустив.:dntknw::umora: 

Так ось

2 хвилини тому, yu1986ra сказав:

робота викруткою:rofl:

1 минуту назад, gardener сказал:

Всьо. Слідуючої зими в підкришник - по книжці. повино хватити.

Передумав і пішов знову

Бачите,все пам'ятаю.А по поводу того що розігрівають навколо чи зверху тут треба уточнити.Я вважав (таке на пам'яті)що зверху,але можу й помилятися,бо то вже як читав було ж не в прошлому році.Багато часу пройшло

57 минут назад, А.Е. сказал:

анабеоз

Впадають при дії низьких температур і всі процеси замидляються в організмі,читав досліди.Там даже було в казано скільки днів окремо кожна бджола може витримати і які температури, помирають коли рідина в організмі починає замерзати.

4 минуты назад, Конструктор сказал:

В чому саме ход полягає?

З кормами погано в тій сім'ї, це я побачив. А коня десь пропустив.:dntknw::umora: 

В нього всі відео такі.Ч жодного разу не бачив щось путнього.Кормів я й не знаю як він зимує.Правда то юг,але ж вчить як треба

1 хвилину тому, А.Е. сказав:

Бачите,все пам'ятаю.

Я то примітив, бо вже навіть я забув

2 хвилини тому, А.Е. сказав:

А по поводу того що розігрівають навколо чи зверху тут треба уточнити.Я вважав (таке на пам'яті)що зверху,але можу й помилятися,бо то вже як читав було ж не в прошлому році.Багато часу пройшло

зверху їм нема чого гріти, тому мусять гріти збоку

2 хвилини тому, ....... сказав:

Впадають при дії низьких температур 

яких саме? в градусах

12 хвилин тому, yu1986ra сказав:

4 рамки бджіл

там 9 :al:

3 минуты назад, gardener сказал:

Я то примітив, бо вже навіть я забув

зверху їм нема чого гріти, тому мусять гріти збоку

яких саме? в градусах

Тут ця книга в бібліотеці.

Screenshot_2026-03-17-21-22-17-851_ru.androidtools.djvureaderdocviewer.jpg

1 година тому, А.Е. сказав:

То для них дуже високі матерії щільність, вуглекислий газ,анабеоз,.Вони з своєї практики такого не наблюдають,а хто що писав колись -то таке

17 хвилин тому, ....... сказав:

Впадають при дії низьких температур і всі процеси замидляються в організмі,читав досліди.Там даже було в казано скільки днів окремо кожна бджола може витримати і які температури, помирають коли рідина в організмі починає замерзати.

Мудрагелі всього світу єднайтесь:rofl:.

''Анабеоз'' пишеться через ''і'', ''в казано'' разом, а ''замидляються'' через... ''сповільнюється'':rofl:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...