yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 година тому, Пахомич сказав: Мало я вас поганяв по кутках, потрібно більше. Хто вам сказав ,що бджоли не розігрівають мед. Завжди по краю клуба є розігрітий мед. От ваші гризли не розігрітий і обхезались. Та ви тут своїм авторитетом і характеристикою від штучного вже всіх зачмирили 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 минуту назад, yu1986ra сказал: ''Мірятися'' почали ви. Займатися не означає розумітися. Так, бачив. Було пару раз під 6 місяців. Бджоли в квітні облітувались. По шість?Ну то ви вже вигадуєте.Вони й все літо облітуються,але ж то не очисний обліт.Ви й цього не знаєте?Ви себе мабуть відносите до тих хто розуміється?Бджоли роблять частковий обліт якщо треба при сприятливих умовах ранньої весни чи взимку в є ще таке поняття як повний очисний обліт.Беріть книжки та вчиться .Я вам ще років з 7назад це казав.Та є такі умови що сидять аж до кінця березня без часткового.Багато ще тим хто розуміється треба знати. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 6 минут назад, yu1986ra сказал: Та ви тут своїм авторитетом і характеристикою від штучного вже всіх зачмирили Пахомич довів до ручки того ші 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта А от щільність клубу можна регулювати вентиляцією і в морози її навпаки збільшувати і за вуглекислого газу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 минуту назад, ....... сказал: А от щільність клубу можна регулювати вентиляцією і в морози її навпаки збільшувати і за вуглекислого газу. То для них дуже високі матерії щільність, вуглекислий газ,анабеоз,.Вони з своєї практики такого не наблюдають,а хто що писав колись -то таке Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 18 хвилин тому, ....... сказав: Зимуючи уже достатньо років на мою думку, взагалі без утеплення і ця зима не виняток також...Що я скажу із своїх спостережень,бджолі потрібно вийти із куматоза так сказати (підняти температуру)щоб рухатися до задньої стінки і холодна зимівля взагалі без всяких тряпок (голі рамки)це добре показує,але і плата за це може бути висока в деяких випадках. В якійсь совковій статті прочитав, що це нормальний процес: клуб дихає, виводить вологу, рухається і розігріває мед після похолодань. При похолоданні він стискається щільніше і обсідає меншу смугу меду, потім знов розширюється і вимушений розігріти вже трохи ширшу смугу. Це норма. Пофіг де та смуга знаходиться зверху чи збоку, при похолоданні вони все одно зіжмуться, а як потепліє будуть розігрівати оптимальну для них ширину смуги меду. 12 хвилин тому, А.Е. сказав: Юрій,я не про те,я про стресс Щоб поснідати треба приготувати сніданок. Якщо це для вас стрес, то для бджіл ні. На початку своєї діяльності, я всю зиму щотижня заглядав зимою до бджіл. Цікаво було, вчився, корму лишав значно менше як зараз. Бувало сім'ї щільним клубом доходили по верхньому бруску до задньої стінки і помирали. Тільки біля задньої стінки , коли 1-2 вулички не мають зовсім корму, починалась паніка (стрес). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта Як вам отакий хід коньом? https://youtu.be/ez5NVjCHan4?t=491 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 29 хвилин тому, А.Е. сказав: По шість?Ну то ви вже вигадуєте.Вони й все літо облітуються,але ж то не очисний обліт.Ви й цього не знаєте?Ви себе мабуть відносите до тих хто розуміється?Бджоли роблять частковий обліт якщо треба при сприятливих умовах ранньої весни чи взимку в є ще таке поняття як повний очисний обліт.Беріть книжки та вчиться .Я вам ще років з 7назад це казав.Та є такі умови що сидять аж до кінця березня без часткового.Багато ще тим хто розуміється треба знати. Старі записи лишились на старому телефоні, але точно пам'ятаю, що був рік з безоблітним з 16 жовтня (до 16-го ще 7-10 днів була холодна погода, тому літали без ентузіазму) по 5 квітня без часткових, сприятливих і відносних. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 39 хвилин тому, ....... сказав: А от щільність клубу можна регулювати вентиляцією і в морози її навпаки збільшувати і за вуглекислого газу. Дякую, але суті дискусії це не змінює. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 23 хвилини тому, ромео сказав: Як вам отакий хід коньом? https://youtu.be/ez5NVjCHan4?t=491 То ше давно в книжках писали 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 39 хвилин тому, А.Е. сказав: То для них дуже високі матерії щільність, вуглекислий газ,анабеоз і стрес 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 2 години тому, Пахомич сказав: Мало я вас поганяв по кутках, потрібно більше. Хто вам сказав ,що бджоли не розігрівають мед. Завжди по краю клуба є розігрітий мед. От ваші гризли не розігрітий і обхезались. Як же ж вони гризли не розігрітий, якшо завжди по краю клуба є розігрітий мед? Я завжди зимую і зимував на одному корпусі Рута. Бджоли сидять з осені на всю висоту рамки і спокійно йдуть по рамці до заду, або до переду, в залежності де всядуться восени 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 4 хвилини тому, gardener сказав: Як же ж вони гризли не розігрітий, якшо завжди по краю клуба є розігрітий мед? Я завжди зимую і зимував на одному корпусі Рута. Бджоли сидять з осені на всю висоту рамки і спокійно йдуть по рамці до заду, або до переду, в залежності де всядуться восени Шо не пойнятно. Неправильні вони у вас... книжок не читають... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 8 минут назад, gardener сказал: Як же ж вони гризли не розігрітий, якшо завжди по краю клуба є розігрітий мед? Я завжди зимую і зимував на одному корпусі Рута. Бджоли сидять з осені на всю висоту рамки і спокійно йдуть по рамці до заду, або до переду, в залежності де всядуться восени Хтось в прошлому році писав що вже в зиму йти на одному рута не буде. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 3 хвилини тому, ромео сказав: Шо не пойнятно. Неправильні вони у вас... книжок не читають... Всьо. Слідуючої зими в підкришник - по книжці. повино хватити. 1 хвилину тому, А.Е. сказав: Хтось в прошлому році писав що вже в зиму йти на одному рута не буде. Передумав і пішов знову 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 41 хвилину тому, ромео сказав: Як вам отакий хід коньом? https://youtu.be/ez5NVjCHan4?t=491 А що тут не так? 4 рамки бджіл, 5 кг меду і робота викруткою 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 43 хвилини тому, ромео сказав: Як вам отакий хід коньом? https://youtu.be/ez5NVjCHan4?t=491 В чому саме ход полягає? З кормами погано в тій сім'ї, це я побачив. А коня десь пропустив. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 хвилину тому, Конструктор сказав: А коня десь пропустив. Так ось 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: робота викруткою 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 минуту назад, gardener сказал: Всьо. Слідуючої зими в підкришник - по книжці. повино хватити. Передумав і пішов знову Бачите,все пам'ятаю.А по поводу того що розігрівають навколо чи зверху тут треба уточнити.Я вважав (таке на пам'яті)що зверху,але можу й помилятися,бо то вже як читав було ж не в прошлому році.Багато часу пройшло 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 57 минут назад, А.Е. сказал: анабеоз Впадають при дії низьких температур і всі процеси замидляються в організмі,читав досліди.Там даже було в казано скільки днів окремо кожна бджола може витримати і які температури, помирають коли рідина в організмі починає замерзати. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 4 минуты назад, Конструктор сказал: В чому саме ход полягає? З кормами погано в тій сім'ї, це я побачив. А коня десь пропустив. В нього всі відео такі.Ч жодного разу не бачив щось путнього.Кормів я й не знаю як він зимує.Правда то юг,але ж вчить як треба 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 хвилину тому, А.Е. сказав: Бачите,все пам'ятаю. Я то примітив, бо вже навіть я забув 2 хвилини тому, А.Е. сказав: А по поводу того що розігрівають навколо чи зверху тут треба уточнити.Я вважав (таке на пам'яті)що зверху,але можу й помилятися,бо то вже як читав було ж не в прошлому році.Багато часу пройшло зверху їм нема чого гріти, тому мусять гріти збоку 2 хвилини тому, ....... сказав: Впадають при дії низьких температур яких саме? в градусах 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 12 хвилин тому, yu1986ra сказав: 4 рамки бджіл там 9 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 3 минуты назад, gardener сказал: Я то примітив, бо вже навіть я забув зверху їм нема чого гріти, тому мусять гріти збоку яких саме? в градусах Тут ця книга в бібліотеці. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 година тому, А.Е. сказав: То для них дуже високі матерії щільність, вуглекислий газ,анабеоз,.Вони з своєї практики такого не наблюдають,а хто що писав колись -то таке 17 хвилин тому, ....... сказав: Впадають при дії низьких температур і всі процеси замидляються в організмі,читав досліди.Там даже було в казано скільки днів окремо кожна бджола може витримати і які температури, помирають коли рідина в організмі починає замерзати. Мудрагелі всього світу єднайтесь. ''Анабеоз'' пишеться через ''і'', ''в казано'' разом, а ''замидляються'' через... ''сповільнюється'' Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.