yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 59 хвилин тому, А.Е. сказав: То треба дивитись на регіон де це було.Вже писав ,що колись обліт був на теплого Олексія((кінець березня).Кращі сім'ї ті що не мали на той час розплоду.Таких які б в січні були б з розплідом я б вибракував.Зараз дивився на ютубі пасіка в яру так там розповідає про степову(в тому числі і від Волощук а)Відзначаються сім'ї що не мають розплоду,показує підмору крихта.Споживання кормів каже два с половиною кіло(але в те я не повірю,бо зважувати просто вулик то дурне.З осіні може був сухий в на прикінці зими волога деревина та утеплювач.То треба зважувати кожну рамку.Та і ви здається присилали мені фото де зовсім недавно Карпатка сиділа в клубі.Мені це дуже сподобалось.Щоб був розплід зимовий і це не дуже позначилось на сім'ї то треба мати дуже сильні сім'їа не відводки.Тоді одне інше компенсує. В нього багато пінопластових вуликів - вони не намокають. Я тільки одного блохера бачив, що на взятку кантером важив рамки другого корпуса, бо в нього нема вагів. Це було мега смішно Якщо розплід не погнали, то за 3 місяці може бути 2,4 кг. В мене дві зими з +/-10 вересня по 1 березня 7-7,3 кг. Вулик пропарафінений з широким дашком, тому багато води не набирає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 час назад, А.Е. сказал: То треба дивитись на регіон де це було.Вже писав ,що колись обліт був на теплого Олексія((кінець березня).Кращі сім'ї ті що не мали на той час розплоду.Таких які б в січні були б з розплідом я б вибракував.Зараз дивився на ютубі пасіка в яру так там розповідає про степову(в тому числі і від Волощук а)Відзначаються сім'ї що не мають розплоду,показує підмору крихта.Споживання кормів каже два с половиною кіло(але в те я не повірю,бо зважувати просто вулик то дурне.З осіні може був сухий в на прикінці зими волога деревина та утеплювач.То треба зважувати кожну рамку.Та і ви здається присилали мені фото де зовсім недавно Карпатка сиділа в клубі.Мені це дуже сподобалось.Щоб був розплід зимовий і це не дуже позначилось на сім'ї то треба мати дуже сильні сім'їа не відводки.Тоді одне інше компенсує. Та я хочу тоже маток взяти від Волощука,карпатка вже язики тягне. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 3 хвилини тому, ....... сказав: Та я хочу тоже маток взяти від Волощука,карпатка вже язики тягне. Знущається з вас? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Знущається з вас? Та там заставних немає,я б не сказав що вона там такої сили...Хароша бджола вся сіра,зимує гарно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 19 минут назад, yu1986ra сказал: В нього багато пінопластових вуликів - вони не намокають. Я тільки одного блохера бачив, що на взятку кантером важив рамки другого корпуса, бо в нього нема вагів. Це було мега смішно Якщо розплід не погнали, то за 3 місяці може бути 2,4 кг. В мене дві зими з +/-10 вересня по 1 березня 7-7,3 кг. Вулик пропарафінений з широким дашком, тому багато води не набирає. Як хто робе висновки ,чи щось хоче довести ,а не щоб язиком ляпотіти,то те повинно бути обгрунтованим та з найменшою похибкою.А так сказати що скільки зьїли ,не враховуючи все- то то таке,дурне,як кажуть, сало без хліба 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 27 хвилин тому, А.Е. сказав: Як хто робе висновки ,чи щось хоче довести ,а не щоб язиком ляпотіти,то те повинно бути обгрунтованим та з найменшою похибкою.А так сказати що скільки зьїли ,не враховуючи все- то то таке,дурне,як кажуть, сало без хліба Скільки раз за свою практику ви переважували всі рамки вулика до і після зимівлі чи до і після взятку? Чи може ви силу сім'ї колись міряли не рамками, а кілограмами? Навіщо йому щось вам доводити? Він сказав свою цифру з допустимою для нього похибкою. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 2 часа назад, yu1986ra сказал: Це форс мажорна сім'я вичистила 5 рамок повністю і вижила. Якби в неї трапився ваш стрес від того що виїла мед до верхнього бруска, то на рамках лишилося б 30-50% меду і на дні була б вся сім'я. Зараз на 1-у руті в мене під 50 шт. Мені здається що ви не бачите основного.Чогоб це вони осипались тоді?.Весь цей процесс я в подробицях описував.Не повторюватися ж.Дуже велика шкода що книжок ніхто не читає,а вчаться на ютубі.Там багато чинників.І потреба підіймати температуру щоб рухатись далі один з них. Чим слабша сім'я,чим нижча температура тим гірші наслідки.Повиїдали все.От вам і стресс.Пронос.Пообсипались.Бджоли хвилюються коли не бачать запасів меду над головою при зимівлі.А ви наводите якісь з голови взяті проценти. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 година тому, А.Е. сказав: Мені здається що ви не бачите основного.Чогоб це вони осипались тоді?. Серце від стресу зупинилося б. 1 година тому, А.Е. сказав: Весь цей процесс я в подробицях описував.Не повторюватися ж.Дуже велика шкода що книжок ніхто не читає,а вчаться на ютубі.Там багато чинників.І потреба підіймати температуру щоб рухатись далі один з них. Чим слабша сім'я,чим нижча температура тим гірші наслідки.Повиїдали все.От вам і стресс.Пронос.Пообсипались.Бджоли хвилюються коли не бачать запасів меду над головою при зимівлі.А ви наводите якісь з голови взяті проценти. Я наводжу % з практики. Клуб в нормальної сім'ї займає половину рамки по довжині. Добра сім'я займає всю рамку рута по висоті, то що їм з самого початку стресувати, піднімати температуру і т.д.? Я всю свою практику зимую на 1 руті (десятками сімей), якщо і є якісь проблеми з кормами, то цих проблем не більше ніж в зимівлі на 2 рута. Ви маючи на руках малюнок в книжці і 2,5 сім'ї в руті розповідаєте мені, що так зимувати не можна, бо це велика проблема і стрес. Певно мої бджоли більш стресостійкі 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 26 хвилин тому, yu1986ra сказав: Серце від стресу зупинилося б. Я наводжу % з практики. Клуб в нормальної сім'ї займає половину рамки по довжині. Добра сім'я займає всю рамку рута по висоті, то що їм з самого початку стресувати, піднімати температуру і т.д.? Я всю свою практику зимую на 1 руті (десятками сімей), якщо і є якісь проблеми з кормами, то цих проблем не більше ніж в зимівлі на 2 рута. Ви маючи на руках малюнок в книжці і 2,5 сім'ї в руті розповідаєте мені, що так зимувати не можна, бо це велика проблема і стрес. Певно мої бджоли більш стресостійкі Який пiдрамковий простiр у Ваших вуликах Рут Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 42 минуты назад, yu1986ra сказал: Певно мої бджоли більш стресостійкі Бо не читали совєтські газети наніч . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 33 минуты назад, Bee.P сказал: Бо не читали совєтські газети наніч . Ви їх дуже уважно читали бачу.Все знаєте,чи робите вигляд що знаєте 1 час назад, yu1986ra сказал: Серце від стресу зупинилося б. Я наводжу % з практики. Клуб в нормальної сім'ї займає половину рамки по довжині. Добра сім'я займає всю рамку рута по висоті, то що їм з самого початку стресувати, піднімати температуру і т.д.? Я всю свою практику зимую на 1 руті (десятками сімей), якщо і є якісь проблеми з кормами, то цих проблем не більше ніж в зимівлі на 2 рута. Ви маючи на руках малюнок в книжці і 2,5 сім'ї в руті розповідаєте мені, що так зимувати не можна, бо це велика проблема і стрес. Певно мої бджоли більш стресостійкі Юрію,не ганьбіться.Одне діло коли бджоли сидять на меду,а друге коли його немає сидять на пустих комірках 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 2 минуты назад, А.Е. сказал: Ви їх дуже уважно читали бачу.Все знаєте,чи робите вигляд що знаєте Юрію,не соромтеся.Одне діло коли бджоли сидять на меду,а друге коли його немає над головою Ніякої температури бджоли не піднімають дійшовши верхнього бруска , це маячня . Люди нуклеуси маленькі зимують , і без паніки . Багато книжок переписували і свою маячню дописували делетанти , які навіть бджіл не мали , але хотіли громоту дуже , ну бо татко при кориті був . Нічого нового 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 7 минут назад, Bee.P сказал: Ніякої температури бджоли не піднімають дійшовши верхнього бруска , це маячня . Люди нуклеуси маленькі зимують , і без паніки . Багато книжок переписували і свою маячню дописували делетанти , які навіть бджіл не мали , але хотіли громоту дуже , ну бо татко при кориті був . Нічого нового Давайте припустимо так як ви кажете що всі маячню писали а ми з вами самі розумні будемо себе вважати та поміркуємо яким чином бджоли переходять з корпусу в другий корпус при низьких температурах,те ж саме відбувається і при руху клуба до задньої стінки.То ми дуже розбалувані м'якими зимами.та не задумаємося над тим . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 7 минут назад, А.Е. сказал: Давайте припустимо так як ви кажете що всі маячню писали а ми з вами самі розумні будемо себе вважати та поміркуємо яким чином бджоли переходять з корпусу в другий корпус при низьких температурах,те ж саме відбувається і при руху клуба до задньої стінки.То ми дуже розбалувані м'якими зимами.та не задумаємося над тим . Знов Маячня , немає про що говорити . Не пишіть мені , пишіть Пахомичу , він профі по маячні . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 час назад, yu1986ra сказал: Я всю свою практику зимую на 1 руті (десятками сімей), якщо і є якісь проблеми з кормами, то цих проблем не більше ніж в зимівлі на 2 рута. Ви маючи на руках малюнок в книжці і 2,5 сім'ї в руті розповідаєте мені, що так зимувати не можна, бо це велика проблема і стрес. Певно мої бджоли більш стресостійкі Ну раз ви вже починаєте мірятися,то мушу вас розчарувати,бо я займаюся бджолами більше чим вам років.А ви пишете про якісь малюнки,та якісь вулики.Це ж не аргументи для дорослих людей,краще писати мабуть по суті а не починати писати про якусь практику,я зимуючі ,таке інше.Та чи ви бачили ті зими по 5 місяців безобльотного періоду? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 7 минут назад, Bee.P сказал: Знов Маячня , немає про що говорити . Не пишіть мені , пишіть Пахомичу , він профі по маячні . Та я вам і не писав,тільки читав яку ви маячню тут пишете видаючи себе за обізнаного ,поки ваш пост мене не чіпляв.І ви не пишіть мені .Так є тут люди ,що розбираються в Пахомич один з них 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 16 минут назад, Bee.P сказал: нов Маячня , немає про що говорити . Не пишіть мені , пишіть Пахомичу , він профі по маячні . Мало я вас поганяв по кутках, потрібно більше. Хто вам сказав ,що бджоли не розігрівають мед. Завжди по краю клуба є розігрітий мед. От ваші гризли не розігрітий і обхезались. 1 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта Нарешті , вони один одного знайшли . Так багато років шукали За допомогу не дякуйте .я не корисний 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 2 години тому, Stol сказав: Який пiдрамковий простiр у Ваших вуликах Рут 3 см 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта Зимуючи уже достатньо років на мою думку, взагалі без утеплення і ця зима не виняток також...Що я скажу із своїх спостережень,бджолі потрібно вийти із куматоза так сказати (підняти температуру)щоб рухатися до задньої стінки і холодна зимівля взагалі без всяких тряпок (голі рамки)це добре показує,але і плата за це може бути висока в деяких випадках. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 2 години тому, А.Е. сказав: Ви їх дуже уважно читали бачу.Все знаєте,чи робите вигляд що знаєте Юрію,не ганьбіться.Одне діло коли бджоли сидять на меду,а друге коли його немає сидять на пустих комірках Звісно зимою їм краще сидіти на пустих і лиш краєм на меду, але рутівська рамка замала щоб забезпечити всі їхні забаганки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 годину тому, А.Е. сказав: Давайте припустимо так як ви кажете що всі маячню писали а ми з вами самі розумні будемо себе вважати та поміркуємо яким чином бджоли переходять з корпусу в другий корпус при низьких температурах,те ж саме відбувається і при руху клуба до задньої стінки.То ми дуже розбалувані м'якими зимами.та не задумаємося над тим . Стресонуть трохи і перейдуть, або не перейдуть. Якщо сім'я такої сили, що з осені не чіпляє другий корпус, то навіщо він їй взагалі? Вона точно перезимує в одному. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Звісно зимою їм краще сидіти на пустих і лиш краєм на меду, але рутівська рамка замала щоб забезпечити всі їхні забаганки. Юрій,я не про те,я про стресс Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 6 минут назад, yu1986ra сказал: Стресонуть трохи і перейдуть, або не перейдуть. Якщо сім'я такої сили, що з осені не чіпляє другий корпус, то навіщо він їй взагалі? Вона точно перезимує в одному. Не факт,ви забуваєте що зими в різних регіонах бувають різними,добавляйте що то таке може бути в ваших умовах. Точно перезимують тільки от незадача бо багато хто каже що погано перезимовали,ціни будуть на все високими,але ж це звісно не у нас,то в когось Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 1 годину тому, А.Е. сказав: Ну раз ви вже починаєте мірятися,то мушу вас розчарувати,бо я займаюся бджолами більше чим вам років.А ви пишете про якісь малюнки,та якісь вулики.Це ж не аргументи для дорослих людей,краще писати мабуть по суті а не починати писати про якусь практику,я зимуючі ,таке інше.Та чи ви бачили ті зими по 5 місяців безобльотного періоду? ''Мірятися'' почали ви. Займатися не означає розумітися. Так, бачив. Було пару раз під 6 місяців. Бджоли в квітні облітувались. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.