Перейти к содержанию

Фацелия

Fenix

Рекомендуемые сообщения

35 хвилин тому, Павло Михайлович сказав:

і глушать всі буряни.

мої не встигнуть. Правда там ше пшениця поміж фацелію, вірніше навпаки. Пізно восени посіяв пшеницю дощами, поверху. Проросла не дуже. Весною передискував і посіяв фацелію. Тепер ростуть разом.

30- 40 рослин на п. г. то невиправдано густо,  при такій густоті навряд чи буде більше квіток. Щодо вкрие і задушить конкурентів то не варто на це сподіватись.

Там ше й міжряддя 20-25 см. А у Вас на п'ятому отворі - яка густина?

• 2 weeks later...

Сьогодні добравсь до опікуваних рослин, фацелії. Останні посіви зійшли погано, при цьому всі інші(свиріпа, мишій, пирій, ромашка непахуча, віва сантікволія, інші) зійшли добре. Сьогодні покрию хізалохопом. Густота стояння доволи нерівномірна(це я про березневу посадку), містами відсутні, а містами 20 рослин на погонний метр, при ширині міжрядь приблизно 0.4м. Інших причин як попадання насіння в несприятливі умови в грунті я собі знайти не зміг. Сходи доволі забурьянені в тому числи і корисними рослинами як свиріпа. 

Ось такий вигляд посівів.

42 хвилини тому, Винодел сказав:

Ось такий вигляд посівів.

Який?

33 минуты назад, gardener сказал:

Який?

Невидимий :hi:. От шо не ясно ??

06.05.2026 в 16:07, Винодел сказав:

Сьогодні добравсь до опікуваних рослин, фацелії. Останні посіви зійшли погано, при цьому всі інші(свиріпа, мишій, пирій, ромашка непахуча, віва сантікволія, інші) зійшли добре. Сьогодні покрию хізалохопом. Густота стояння доволи нерівномірна(це я про березневу посадку), містами відсутні, а містами 20 рослин на погонний метр, при ширині міжрядь приблизно 0.4м. Інших причин як попадання насіння в несприятливі умови в грунті я собі знайти не зміг. Сходи доволі забурьянені в тому числи і корисними рослинами як свиріпа. 

То ж в холодному грунті все не рівномірно всходить. Може ще вилізе.

Не вдалось завантажити, видалити написане.

Сьогодні з 7 до 8- їх кропив посіви, "Харума"(50мл/16л)+ "Осотін"(¹²/16л)+"ФайнЛіп"(20 мл). Ходив з максимальною швидкістю, пішки. " Старий" мишій мав ознаки поганого здоровья- червоні кінчики листків. Подивимося як вплине ця бакова суміш на ромашку, додолу, віву сантікволію, амброзію. Жовтило і грицики залишаться напевно.

6 годин тому, Винодел сказав:

Жовтило і грицики залишаться напевно.

А фацелія?

11 годин тому, Винодел сказав:

Не вдалось завантажити, видалити написане.

Сьогодні з 7 до 8- їх кропив посіви, "Харума"(50мл/16л)+ "Осотін"(¹²/16л)+"ФайнЛіп"(20 мл). Ходив з максимальною швидкістю, пішки. " Старий" мишій мав ознаки поганого здоровья- червоні кінчики листків. Подивимося як вплине ця бакова суміш на ромашку, додолу, віву сантікволію, амброзію. Жовтило і грицики залишаться напевно.

У вас цілий гербарій:umora:

18 хвилин тому, yu1986ra сказав:

У вас цілий гербарій:umora:

Думаєте у Вас менший?

1 година тому, gardener сказав:

Думаєте у Вас менший?

Я свій не рахую.

Неточна назва ситуації, бо гербарій це колекція сухих рослин в альбомі, відповідно препарованих. В мене невеличка колекція бурьянів на полі фацелії, частина яких , сподіваюсь , посохне.

Зранку кропив розчином сечовини(50/10л) квітучі яблуні, з метою прорідити зав'яз, раніше від такого заходу результатів не бачив. Може цього разу буде. Взагалі прийом широко використовуваний в технологій вирощування яблук, старіший від мене агроном розповів деталі(як я його спитав). Сучасні технології це використання препаратів з оглядом на :сорт, температуру, вологість, фазу розвитку- щось схоже на чаклунство, рідко хто відважуеться на використання, здебільше зменшують навантаження обрізкою, ручним "абортуванням", а здебільше-"як Бог дасть".

• 2 weeks later...

Моя отака на вчора

IMG_20260522_070808.thumb.jpg.c96842feebf92880a73b83cb4744fe3f.jpg

Моя третій день як почала квітували, бджіл не бачив, на жовтилі- те саме.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...