Перейти к содержанию

Генератор на пасіку

ромео

Рекомендуемые сообщения

Прошу поради.

Основний точок вдома - живлення від мережі.

Маю другий точок, стара хата без електрики. Викачка меду відбувалась переробленою радянською медогонкою + ніж Гуслія. Живлення від акумулятора. Під час обідньої перерви акум підзаряжався і вночі до повного. На день-два викачки вистачало (пару разів у рік).

Але точок вже досить добре збільшився і акумулятор такого інтенсиву далі не витримає. 

Тому, певно треба купувати генератор. 

Може хто має досвід експлуатації малопотужних. Яку модель можете порадити? Потрібен саме малої потужності десь до 1-1,2 кВт - забезпечити привід, ніж, освітлення, більше і не треба, ну і  маловитратний по паливу... 

7 годин тому, ромео сказав:

Прошу поради.

Ніж заморочуватись з генератором, пальним до нього, та його періодичним обслуговуванням, краще взяти  залізофосфатний акумулятор потрібної ємності. В нього віддача набагато більша, ніж в свинцевих, і циклів заряд-розряд достатньо багато, а при потребі, з допомогою інвертора, можна без проблем і 220v отримати. А після використання залізофосфатний акум можна досить швидко зарядити, та як він розрахований на великі струми...:IMHO:Та й шум від роботи генератора великий, весь день гудіти - то мабуть ні самому, ні сусідам не сподобається...

9 годин тому, ромео сказав:

Прошу поради.

Маю другий точок, стара хата без електрики. Викачка меду відбувалась переробленою радянською медогонкою + ніж Гуслія. Живлення від акумулятора. Під час обідньої перерви акум підзаряжався і вночі до повного. На день-два викачки вистачало (пару разів у рік).

Але точок вже досить добре збільшився і акумулятор такого інтенсиву далі не витримає. 

Може хто має досвід експлуатації малопотужних. Яку модель можете порадити? Потрібен саме малої потужності десь до 1-1,2 кВт - забезпечити привід, ніж, освітлення, більше і не треба, ну і  маловитратний по паливу... 

Чув що хвалять інверторні генератори, особисто не мав з ними справи.

2 години тому, davolodya сказав:

Ніж заморочуватись з генератором, пальним до нього, та його періодичним обслуговуванням, краще взяти  залізофосфатний акумулятор потрібної ємності.

Згоден, я б теж віддав перевагу батареям.

Цього року хочу для інкубатора зробити резервне живлення від батарей з ліфа.

Я б не купляв би генератор, купив би lifepo4 акумулятор з зарядкою і все.

При тому ціна на сьогодні не стільки і висока. Взяти комірки 280 чи 304 і на виході 4+ кВт і що хоч і як хоч використовуй.

51 хвилину тому, Wladimir_K сказав:

Я б не купляв би генератор, купив би lifepo4 акумулятор з зарядкою і все

А яка зарядка для них має бути?

59 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Взяти комірки 280 чи 304 і на виході 4+ кВт і що хоч і як хоч використовуй.

Шо таке комірки? Я не в темі

15 минут назад, ромео сказал:

Шо таке комірки? Я не в темі

Lifepo4 продаються комірками по 3.2 В. 4 комірки 12В. 

280 ah  це ємність комірки, акумулятор на 100АН 12 В має ємність 1.28 кВт приблизно  

11 годин тому, ромео сказав:

Прошу поради.

мені вистачає на 6 годин 1-2 акумуляторів 12 В 9 А*год на все - на освітлення і медогонку

А в Вашому випадку станції типу Екофлу може бути недостатньо, тому не пожалійте грошей на інверторний генератор. Тільки беріть такий, щоб не було проблем з сервісом і гарантією

33 хвилини тому, Wladimir_K сказав:

280 ah  це ємність комірки, акумулятор на 100АН 12 В має ємність 1.28 кВт приблизно  

Вт, кВт - це потужність. 

39 хвилин тому, Oleksandr K. сказав:

мені вистачає на 6 годин 1-2 акумуляторів 12 В 9 А*год на все - на освітлення і медогонку

Якого акумулятора?

41 хвилину тому, Oleksandr K. сказав:

Вашому випадку станції типу Екофлу може бути недостатньо, тому не пожалійте грошей на інверторний генератор. Тільки беріть такий, щоб не було проблем з сервісом і гарантією

Там цінник за десяткою. Певно залізофосфатний акумулятор буде вигідніше :dntknw:

15 хвилин тому, ромео сказав:

Якого акумулятора?

Там цінник за десяткою. Певно залізофосфатний акумулятор буде вигідніше :dntknw:

Залізофосфатний по ціні теж не сильно дешево вийде, мені 8 комірок по 150аh обійшлися в 15тис разом з доставкою з Нідерландів, + до них плата БМС ще біля 2 тис, + зробив корпус сам з того, що мав під рукою... Зате зараз маю батарею на 24v з запасом енергії під 4квт, що для моїх інкубаторів вистачить на кілька діб автономної роботи, такий акум можна повністю зарядити за кілька годин... Нормальний генератор дешевше точно не вийде 

1 годину тому, ромео сказав:

А яка зарядка для них має бути?

Високострумова зарядка для LiFePo, чим вищий струм - тим швидше заряджає. В ідеалі для довгого життя акумулятора струм зарядки рівний половині ємності, тобто 0,5С

• Акумулятори літій-залізофосфатні LiFePO4 
    logo.png

https://www.nkon.nl/rechargeable/lifepo4/prismatisch.html

2 години тому, Wladimir_K сказав:

.... ємність 1.28 кВт приблизно  

Правильно буде кВт×год, але всі називають чомусь егергію кіловатами.

1 година тому, Троян сказав:
4 години тому, Wladimir_K сказав:

.... ємність 1.28 кВт приблизно  

Правильно буде кВт×год, але всі називають чомусь егергію кіловатами.

Правильно буде - Ємність А*год 

або якщо малось на увазі не ємність то -

потужність - Вт, кВт

робота ел. струму або витрата ел. енергії - Вт*с, кВт*год. 

5 годин тому, Wladimir_K сказав:

Взяти комірки 280 чи 304 і на виході 4+ кВт

Потужність P = I * U (Вт, кВт)

Ємність E = I * t (A * c, А * год)

Енергія (робота ел. струму) W  = E * U (кВт * год)

W = 304 A * год * 3,2 В * 4 ( комірки) = 3 891,2 Вт * год= 3,9 кВт * год

3 години тому, ромео сказав:

Якого акумулятора?

кислотного GEL

не знаю, чи є якісь готові недорогі рішення. Або купувати вже готове за той самий цінник або самому збирати акумуляторну батарею

Зярядний пристрій туди підходить такий самий що і до кислотного, наче

Зарядний пристрій для 12 В акумулятора для любого типу акумулятора.
https://www.aliexpress.com/item/1005006201049319.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.103.531a79d2ZsE0nG

Як варіант сонячна панель, контролер сонячної панелі, акумулятор краще літій-залізофосфат (або будь-який інший) можна ще в добавок інвертор на 220 В.

Сонячна панель -
https://prom.ua/ua/p2425601096-monokristalicheskaya-solnechnaya-panel.html

Контролер сонячної панелі -
https://www.aliexpress.com/item/1005007124968187.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.531a79d2ZsE0nG

Акумулятор тяговий - https://surl.li/ucluwo
LiFePO4 -  https://www.nkon.nl/novat/calb-l148f88a-prismatic-88ah-lifepo4-3-2v-b-grade.html

BMS - https://www.aliexpress.com/item/1005006442478043.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.228.531a79d282th37

Інвертор 12В->220В - 
https://www.aliexpress.com/item/1005005986685228.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.632.531a79d282th37

3 часа назад, Oleksandr K. сказал:

кислотного GEL

не знаю, чи є якісь готові недорогі рішення. Або купувати вже готове за той самий цінник або самому збирати акумуляторну батарею

Зярядний пристрій туди підходить такий самий що і до кислотного, наче

Комірки коштують 2.4 тис. приблизно. За 15-17 тис. грн. фактично можна зібрати ріс яка послужить роки.

3 години тому, Wladimir_K сказав:

Комірки коштують 2.4 тис. приблизно. За 15-17 тис. грн. фактично можна зібрати ріс яка послужить роки.

На сьогоднішній день практично все для альтернативної енергетики(акумулятори, сонячні панелі, інвертори і ін) значно подешевшали в порівняні з літом минулого року, коли був бум на все це. Китай не встигав виконувати замовлення, мені акумулятори йшли 4 місяці, думав вже , що кидок.  Для нього ця війна клондайк, продають обом сторонам.

10 часов назад, Троян сказал:

На сьогоднішній день практично все для альтернативної енергетики(акумулятори, сонячні панелі, інвертори і ін) значно подешевшали в порівняні з літом минулого року, коли був бум на все це. Китай не встигав виконувати замовлення, мені акумулятори йшли 4 місяці, думав вже , що кидок.  Для нього ця війна клондайк, продають обом сторонам.

А логіка купувати в Китаї? На сьогодні в Україні дешевше і можна проконтролювати якість. У мене акумуляторів на 7 кВт/год, знайомий взагалі станцію зібрав на 15 кВт/год буферу і планує довести до 25 кВт/год, щоб електроенергію брати лише вночі зимою.

Ще 2-3 роки це буде перспективна річ у кого власний будинок.

13 годин тому, Wladimir_K сказав:

А логіка купувати в Китаї?

Минулого літа в Китаї було майже вдвічі дешевше. По любому, всі акумулятори виготовляються там. У нас на той час по однаковій ціні можна було придбати тільки б.в. з ресурсом 3000 циклів.

До речі, на це потрібно і зараз звертати увагу крім ціни. Хоч з сьогоднішнього співвідношення цін і ситуації з електропостачанням, то так, я переплатив.

По любому, ми вкладаємо кошти у власну енергетичну безпеку і незалежність, а не економічну вигоду. Навряд чи мені вдасться добитися окупності вкладень, але тепер я навіть не знаю коли і на скільки вимикають світло. Щоб не думати про це вже другий тиждень взагалі відключив мережу.

Зараз в процесі оформлення зеленого тарифу. З травня по жовтень буде зайва ел.енергія і в межах 1,5-2 тис квт.год в місяць можна буде продавати в мережу.

8 часов назад, Троян сказал:

Минулого літа в Китаї було майже вдвічі дешевше. По любому, всі акумулятори виготовляються там. У нас на той час по однаковій ціні можна було придбати тільки б.в. з ресурсом 3000 циклів.

До речі, на це потрібно і зараз звертати увагу крім ціни. Хоч з сьогоднішнього співвідношення цін і ситуації з електропостачанням, то так, я переплатив.

По любому, ми вкладаємо кошти у власну енергетичну безпеку і незалежність, а не економічну вигоду. Навряд чи мені вдасться добитися окупності вкладень, але тепер я навіть не знаю коли і на скільки вимикають світло. Щоб не думати про це вже другий тиждень взагалі відключив мережу.

Зараз в процесі оформлення зеленого тарифу. З травня по жовтень буде зайва ел.енергія і в межах 1,5-2 тис квт.год в місяць можна буде продавати в мережу.

То було минулого літа, коли комірок не вистачало, плюс з Китаю якість не завжди відповідає заявленим параметрам. В Україні було 2-3 оптових продавці, які поставляли EVE досить дешево і комірки всі були без "приколів аліекспрес". 

На сьогодні ЕVE 280 продають 2250-2400 за одиницю і не потрібно платити за доставку в моїй логістиці, Торік було від 3800-5000.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...