ромео Опубликовано 25 апреля, 2025 Share Опубликовано 25 апреля, 2025 Прошу поради. Основний точок вдома - живлення від мережі. Маю другий точок, стара хата без електрики. Викачка меду відбувалась переробленою радянською медогонкою + ніж Гуслія. Живлення від акумулятора. Під час обідньої перерви акум підзаряжався і вночі до повного. На день-два викачки вистачало (пару разів у рік). Але точок вже досить добре збільшився і акумулятор такого інтенсиву далі не витримає. Тому, певно треба купувати генератор. Може хто має досвід експлуатації малопотужних. Яку модель можете порадити? Потрібен саме малої потужності десь до 1-1,2 кВт - забезпечити привід, ніж, освітлення, більше і не треба, ну і маловитратний по паливу... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 7 годин тому, ромео сказав: Прошу поради. Ніж заморочуватись з генератором, пальним до нього, та його періодичним обслуговуванням, краще взяти залізофосфатний акумулятор потрібної ємності. В нього віддача набагато більша, ніж в свинцевих, і циклів заряд-розряд достатньо багато, а при потребі, з допомогою інвертора, можна без проблем і 220v отримати. А після використання залізофосфатний акум можна досить швидко зарядити, та як він розрахований на великі струми...Та й шум від роботи генератора великий, весь день гудіти - то мабуть ні самому, ні сусідам не сподобається... 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 9 годин тому, ромео сказав: Прошу поради. Основний точок вдома - живлення від мережі. Маю другий точок, стара хата без електрики. Викачка меду відбувалась переробленою радянською медогонкою + ніж Гуслія. Живлення від акумулятора. Під час обідньої перерви акум підзаряжався і вночі до повного. На день-два викачки вистачало (пару разів у рік). Але точок вже досить добре збільшився і акумулятор такого інтенсиву далі не витримає. Тому, певно треба купувати генератор. Може хто має досвід експлуатації малопотужних. Яку модель можете порадити? Потрібен саме малої потужності десь до 1-1,2 кВт - забезпечити привід, ніж, освітлення, більше і не треба, ну і маловитратний по паливу... Чув що хвалять інверторні генератори, особисто не мав з ними справи. 2 години тому, davolodya сказав: Ніж заморочуватись з генератором, пальним до нього, та його періодичним обслуговуванням, краще взяти залізофосфатний акумулятор потрібної ємності. Згоден, я б теж віддав перевагу батареям. Цього року хочу для інкубатора зробити резервне живлення від батарей з ліфа. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 Я б не купляв би генератор, купив би lifepo4 акумулятор з зарядкою і все. При тому ціна на сьогодні не стільки і висока. Взяти комірки 280 чи 304 і на виході 4+ кВт і що хоч і як хоч використовуй. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 26 апреля, 2025 Автор Share Опубликовано 26 апреля, 2025 51 хвилину тому, Wladimir_K сказав: Я б не купляв би генератор, купив би lifepo4 акумулятор з зарядкою і все А яка зарядка для них має бути? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 26 апреля, 2025 Автор Share Опубликовано 26 апреля, 2025 59 хвилин тому, Wladimir_K сказав: Взяти комірки 280 чи 304 і на виході 4+ кВт і що хоч і як хоч використовуй. Шо таке комірки? Я не в темі Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 15 минут назад, ромео сказал: Шо таке комірки? Я не в темі Lifepo4 продаються комірками по 3.2 В. 4 комірки 12В. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 280 ah це ємність комірки, акумулятор на 100АН 12 В має ємність 1.28 кВт приблизно Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 11 годин тому, ромео сказав: Прошу поради. Основний точок вдома - живлення від мережі. Маю другий точок, стара хата без електрики. Викачка меду відбувалась переробленою радянською медогонкою + ніж Гуслія. Живлення від акумулятора. Під час обідньої перерви акум підзаряжався і вночі до повного. На день-два викачки вистачало (пару разів у рік). Але точок вже досить добре збільшився і акумулятор такого інтенсиву далі не витримає. Тому, певно треба купувати генератор. Може хто має досвід експлуатації малопотужних. Яку модель можете порадити? Потрібен саме малої потужності десь до 1-1,2 кВт - забезпечити привід, ніж, освітлення, більше і не треба, ну і маловитратний по паливу... мені вистачає на 6 годин 1-2 акумуляторів 12 В 9 А*год на все - на освітлення і медогонку А в Вашому випадку станції типу Екофлу може бути недостатньо, тому не пожалійте грошей на інверторний генератор. Тільки беріть такий, щоб не було проблем з сервісом і гарантією Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 33 хвилини тому, Wladimir_K сказав: 280 ah це ємність комірки, акумулятор на 100АН 12 В має ємність 1.28 кВт приблизно Вт, кВт - це потужність. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 26 апреля, 2025 Автор Share Опубликовано 26 апреля, 2025 39 хвилин тому, Oleksandr K. сказав: мені вистачає на 6 годин 1-2 акумуляторів 12 В 9 А*год на все - на освітлення і медогонку Якого акумулятора? 41 хвилину тому, Oleksandr K. сказав: Вашому випадку станції типу Екофлу може бути недостатньо, тому не пожалійте грошей на інверторний генератор. Тільки беріть такий, щоб не було проблем з сервісом і гарантією Там цінник за десяткою. Певно залізофосфатний акумулятор буде вигідніше 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 15 хвилин тому, ромео сказав: Якого акумулятора? Там цінник за десяткою. Певно залізофосфатний акумулятор буде вигідніше Залізофосфатний по ціні теж не сильно дешево вийде, мені 8 комірок по 150аh обійшлися в 15тис разом з доставкою з Нідерландів, + до них плата БМС ще біля 2 тис, + зробив корпус сам з того, що мав під рукою... Зате зараз маю батарею на 24v з запасом енергії під 4квт, що для моїх інкубаторів вистачить на кілька діб автономної роботи, такий акум можна повністю зарядити за кілька годин... Нормальний генератор дешевше точно не вийде 1 годину тому, ромео сказав: А яка зарядка для них має бути? Високострумова зарядка для LiFePo, чим вищий струм - тим швидше заряджає. В ідеалі для довгого життя акумулятора струм зарядки рівний половині ємності, тобто 0,5С 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 Акумулятори літій-залізофосфатні LiFePO4 https://www.nkon.nl/rechargeable/lifepo4/prismatisch.html 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 2 години тому, Wladimir_K сказав: .... ємність 1.28 кВт приблизно Правильно буде кВт×год, але всі називають чомусь егергію кіловатами. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 1 година тому, Троян сказав: 4 години тому, Wladimir_K сказав: .... ємність 1.28 кВт приблизно Правильно буде кВт×год, але всі називають чомусь егергію кіловатами. Правильно буде - Ємність А*год або якщо малось на увазі не ємність то - потужність - Вт, кВт робота ел. струму або витрата ел. енергії - Вт*с, кВт*год. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 5 годин тому, Wladimir_K сказав: Взяти комірки 280 чи 304 і на виході 4+ кВт Потужність P = I * U (Вт, кВт) Ємність E = I * t (A * c, А * год) Енергія (робота ел. струму) W = E * U (кВт * год) W = 304 A * год * 3,2 В * 4 ( комірки) = 3 891,2 Вт * год= 3,9 кВт * год 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 3 години тому, ромео сказав: Якого акумулятора? Там цінник за десяткою. Певно залізофосфатний акумулятор буде вигідніше кислотного GEL не знаю, чи є якісь готові недорогі рішення. Або купувати вже готове за той самий цінник або самому збирати акумуляторну батарею Зярядний пристрій туди підходить такий самий що і до кислотного, наче Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 Зарядний пристрій для 12 В акумулятора для любого типу акумулятора. https://www.aliexpress.com/item/1005006201049319.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.103.531a79d2ZsE0nG Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 Як варіант сонячна панель, контролер сонячної панелі, акумулятор краще літій-залізофосфат (або будь-який інший) можна ще в добавок інвертор на 220 В. Сонячна панель - https://prom.ua/ua/p2425601096-monokristalicheskaya-solnechnaya-panel.html Контролер сонячної панелі - https://www.aliexpress.com/item/1005007124968187.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.531a79d2ZsE0nG Акумулятор тяговий - https://surl.li/ucluwo LiFePO4 - https://www.nkon.nl/novat/calb-l148f88a-prismatic-88ah-lifepo4-3-2v-b-grade.html BMS - https://www.aliexpress.com/item/1005006442478043.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.228.531a79d282th37 Інвертор 12В->220В - https://www.aliexpress.com/item/1005005986685228.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.632.531a79d282th37 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 3 часа назад, Oleksandr K. сказал: кислотного GEL не знаю, чи є якісь готові недорогі рішення. Або купувати вже готове за той самий цінник або самому збирати акумуляторну батарею Зярядний пристрій туди підходить такий самий що і до кислотного, наче Комірки коштують 2.4 тис. приблизно. За 15-17 тис. грн. фактично можна зібрати ріс яка послужить роки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 26 апреля, 2025 Share Опубликовано 26 апреля, 2025 3 години тому, Wladimir_K сказав: Комірки коштують 2.4 тис. приблизно. За 15-17 тис. грн. фактично можна зібрати ріс яка послужить роки. На сьогоднішній день практично все для альтернативної енергетики(акумулятори, сонячні панелі, інвертори і ін) значно подешевшали в порівняні з літом минулого року, коли був бум на все це. Китай не встигав виконувати замовлення, мені акумулятори йшли 4 місяці, думав вже , що кидок. Для нього ця війна клондайк, продають обом сторонам. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 27 апреля, 2025 Share Опубликовано 27 апреля, 2025 10 часов назад, Троян сказал: На сьогоднішній день практично все для альтернативної енергетики(акумулятори, сонячні панелі, інвертори і ін) значно подешевшали в порівняні з літом минулого року, коли був бум на все це. Китай не встигав виконувати замовлення, мені акумулятори йшли 4 місяці, думав вже , що кидок. Для нього ця війна клондайк, продають обом сторонам. А логіка купувати в Китаї? На сьогодні в Україні дешевше і можна проконтролювати якість. У мене акумуляторів на 7 кВт/год, знайомий взагалі станцію зібрав на 15 кВт/год буферу і планує довести до 25 кВт/год, щоб електроенергію брати лише вночі зимою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 27 апреля, 2025 Share Опубликовано 27 апреля, 2025 Ще 2-3 роки це буде перспективна річ у кого власний будинок. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 27 апреля, 2025 Share Опубликовано 27 апреля, 2025 13 годин тому, Wladimir_K сказав: А логіка купувати в Китаї? Минулого літа в Китаї було майже вдвічі дешевше. По любому, всі акумулятори виготовляються там. У нас на той час по однаковій ціні можна було придбати тільки б.в. з ресурсом 3000 циклів. До речі, на це потрібно і зараз звертати увагу крім ціни. Хоч з сьогоднішнього співвідношення цін і ситуації з електропостачанням, то так, я переплатив. По любому, ми вкладаємо кошти у власну енергетичну безпеку і незалежність, а не економічну вигоду. Навряд чи мені вдасться добитися окупності вкладень, але тепер я навіть не знаю коли і на скільки вимикають світло. Щоб не думати про це вже другий тиждень взагалі відключив мережу. Зараз в процесі оформлення зеленого тарифу. З травня по жовтень буде зайва ел.енергія і в межах 1,5-2 тис квт.год в місяць можна буде продавати в мережу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 28 апреля, 2025 Share Опубликовано 28 апреля, 2025 8 часов назад, Троян сказал: Минулого літа в Китаї було майже вдвічі дешевше. По любому, всі акумулятори виготовляються там. У нас на той час по однаковій ціні можна було придбати тільки б.в. з ресурсом 3000 циклів. До речі, на це потрібно і зараз звертати увагу крім ціни. Хоч з сьогоднішнього співвідношення цін і ситуації з електропостачанням, то так, я переплатив. По любому, ми вкладаємо кошти у власну енергетичну безпеку і незалежність, а не економічну вигоду. Навряд чи мені вдасться добитися окупності вкладень, але тепер я навіть не знаю коли і на скільки вимикають світло. Щоб не думати про це вже другий тиждень взагалі відключив мережу. Зараз в процесі оформлення зеленого тарифу. З травня по жовтень буде зайва ел.енергія і в межах 1,5-2 тис квт.год в місяць можна буде продавати в мережу. То було минулого літа, коли комірок не вистачало, плюс з Китаю якість не завжди відповідає заявленим параметрам. В Україні було 2-3 оптових продавці, які поставляли EVE досить дешево і комірки всі були без "приколів аліекспрес". На сьогодні ЕVE 280 продають 2250-2400 за одиницю і не потрібно платити за доставку в моїй логістиці, Торік було від 3800-5000. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.