Перейти к содержанию

Препараты и методы

Рекомендуемые сообщения

10 минут назад, koste сказал:

Пчёлы от полосок ,салфеток шугаются

І тільки самі хоробрі виживають і живуть далі у вулику ,. А боягузи всі тікають:rofl:

19 хвилин тому, koste сказав:

Но клещя  очень много остаётся . И если не применять препаратов каторые действуют методом пролива , клещя не убрать

Ви це перевіряли?

Минулого року після полосок для контролю пролив 20 сімей , лише в кількох впало 1-2 кліща , виходить в мене полоски працюють.:hi:

10 хвилин тому, Конструктор сказав:

виходить в мене полоски працюють.:hi:

виходить Ваші полоски не страшні і бджоли їх не бояться

Прикріплюю графік осипу кліща від Варостопу на контрольних вуликах (вулики мають противаратозну сітку - рахувати не важко). Поставив 8 серпня - поки ще діють.

IMG_4038.jpeg

8 часов назад, Конструктор сказал:

З 200+ жодного зльту.

А як Ви зрозуміли що жодного зльоту? Коли залишається жменя бджіл і матка то ця жменя бджіл пурхає з вулика по декілька бджіл так само як в нормальних сім'ях. Треба передивлятись піднімаючи рамки щоб зрозуміти що сім'ї вже немає. 

32 хвилини тому, Burkun сказав:

А як Ви зрозуміли що жодного зльоту? Коли залишається жменя бджіл і матка то ця жменя бджіл пурхає з вулика по декілька бджіл так само як в нормальних сім'ях. Треба передивлятись піднімаючи рамки щоб зрозуміти що сім'ї вже немає. 

На льоток подивився і все зрозуміло.:)

Ось наприклад видно, що тут не жменя бджіл і матка.IMG_20231001_182005.thumb.jpg.e2ca4c8f73cbab919cfad34e8a5185fe.jpg

1 час назад, Burkun сказал:

Льоток буде брудний коли сімя злетіла чи ше якісь проблеми , брудний льоток це ознака грабежу , тобто там вже нікого немає , відкривати нічого не треба щоб зрозуміти.

23 хвилини тому, B 740 сказав:

Льоток буде брудний коли сімя злетіла чи ше якісь проблеми , брудний льоток це ознака грабежу , тобто там вже нікого немає , відкривати нічого не треба щоб зрозуміти.

В мене колись, коли сім'я злетіла - ніякого грабежу не було. Повні рамки меду, долоня розплоду і пару бджіл з маткою

16 минут назад, gardener сказал:

В мене колись, коли сім'я злетіла - ніякого грабежу не було. Повні рамки меду, долоня розплоду і пару бджіл з маткою

В мене нуклеуси минулого року в цей час були залляті і бджоли було в них багато , ніхто в кормах не нуждався ,  В цей рік в нуках рамки звенять , бджоли мало, підставляв рамки з кормами .  Рік на рік не приходиться . 

Тобто коли рік урожайний і сімї залляті то їм не має потреби когось грабувати , вони сидять собі в хаті , в хаті багатій.  А от коли навпаки ... 

В нас  цей рік на пік цвітіння соняха прийшов холодний фронт , + 18 було в день ,  з тиждень.  У вас такого не було бо у вас інший кліматичний пояс. 

Мені б ваш клімат

Приїзжаю на точок 2 .  На соняху ,Дивлюсь бджоли маса розумію що ще можна 2 магазина накинути , беру магазини приїзжаю через пару днів і аху....ю. 

Бджола пропала , щей пришлось на один магаз зкорочувати , біля льотків немає травляної бджоли. Вони вже пшикають такою гидотою що бджола до дому не вертається , губить ориєнтир. Так і весною нук парк постраждав , відсоток вернувшихся маток був дуже низький.  І шо кому говорити....

Через те і тримаю три точки. 

Точок який не потрапив під роздачу дав меду що втомився качати. Тому маю щось середне по меду. Якби мав тільки один точок і він потрапив би під роздачу то був би в мінусах. 

в мене пару років назад таке на ріпаку було

1 минуту назад, gardener сказал:

в мене пару років назад таке на ріпаку було

Зарядив 300 матко місць , на двох різних точках, по 150 кожен , і на них був ріпак і зліва поле і з права і отримав "джекпот" .  Намудохався шо дурний, і отримав 25-30%  обльот маток. Перших . І от хай мені тепер розкажуть скільки має коштувати матка.  

На середину липня отримав норм % обльоту маток , але...

1 час назад, Конструктор сказал:

На льоток подивився і все зрозуміло.:)

Ось наприклад видно, що тут не жменя бджіл і матка.IMG_20231001_182005.thumb.jpg.e2ca4c8f73cbab919cfad34e8a5185fe.jpg

Тут може бути дві жмені. І десяток сидітиме на виході з вулика. По льотку не зрозумієте. Навіть якщо зверху на рамки подивитися то не завжди видно що бджіл зовсім мало. Сотня бджіл сидить вся зверху біля брусків на декількох рамках. Зверху видно що бджіл малувато а коли підняти рамки то вони без бджіл.

1 час назад, B 740 сказал:

Не грабують. Тих декілька бджіл не пускають нікого. Дивно, але факт.

4 минуты назад, Burkun сказал:

Тут може бути дві жмені.

Не може. Дві жмені не будуть охороняти , це факт. Дві жмені це значить що там великі проблеми, це їм капЕць .

1 минуту назад, B 740 сказал:

Не може. Дві жмені не будуть охороняти , це факт. Дві жмені це значить що там великі проблеми, це їм капЕць .

Можливо бакфаст і не охороняє. В мене жменя бджіл і нападу на вулик не було. Хоча зараз неможливо вулик любий відкрити щоб не лізли туди крадійки. Можете не вірити. 

8 часов назад, niko сказал:

Прикріплюю графік осипу кліща від Варостопу на контрольних вуликах (вулики мають противаратозну сітку - рахувати не важко). Поставив 8 серпня - поки ще діють.

IMG_4038.jpeg

У Вас є постійне піднесення кліща. Потрібно шукати джерело 

І ще десь на початку вересня мене б вже звинуватили що препарат г.... якщо дивитись Ваш графік.

10 минут назад, Burkun сказал:

Можливо бакфаст і не охороняє. В мене жменя бджіл і нападу на вулик не було. Хоча зараз неможливо вулик любий відкрити щоб не лізли туди крадійки. Можете не вірити. 

От якраз бакфаст і охороняє. 

А от дуже спокійні бджоли , є такі що навіть не охороняють,  маючи гарну силу . 

Їдете на кочівлю на гречку ,  де стоїть 500 сімей ,  на 300 гектар ,які привезли зі всіх містечок і хз що. І якщо будете мати лагідних то у вулику буде нуль.  І купу кліща. 

Можете не вірити

1 хвилину тому, B 740 сказав:

От якраз бакфаст і охороняє. 

А от дуже спокійні бджоли , є такі що навіть не охороняють,  маючи гарну силу . 

Їдете на кочівлю на гречку ,  де стоїть 500 сімей ,  на 300 гектар ,які привезли зі всіх містечок і хз що. І якщо будете мати лагідних то у вулику буде нуль.  І купу кліща. 

Так і є з охороною в них дуже добре. Ще навіть не скорочував льотки нижній 20см. відкритий.

Я бачив як лягають пасіки в 100-200 сімей , наівних бджолярів. Видовище так собі . Кліщ в нуль робив їх. Тому намагаюсь як найдальше триматись " прохфесіоналів" . Я краще окремо десь подалі і на полі яке нікого не цікавить

Пару років назад один фермер посіяв 300-500 гектар гречки 6 км від мене. До цього багато років гречки взагалі не було . То з"ї халось туди до 1000 сімей , навіть з Львівської обл їхали неадеквати. Пік цвітіння припав на 20 серпня , Так ось. Результат тих пасік був печальний , не буду пояснювати чому. 

Вже потім багато говорили норм бджолярі , туди сюди і за породи і то і сьо, і я кажу може там карніка трохи взяла , думав на маленьких взятках хоть щось . на що мені відповіли , так дуже спокійна . "Я відкриваю а там х... ночував ". 

Місцева агр дворняга всіх била. По всім параметрам . І крадіжка і кліщ. 

Багато хто там втратив пасіку. Тому навіть згадувати те ніхто не хоче

Через велику насиченість бджіл на місцевості, охорона гнізда одна із найважливіших рис селекції для мене .  Мають бути спокійні , але коли їх починають ображати то мають дати перцю кожному.

11 часов назад, Конструктор сказал:

Ви це перевіряли?

Минулого року після полосок для контролю пролив 20 сімей , лише в кількох впало 1-2 кліща , виходить в мене полоски працюють.:hi:

Да по этому и говорю . Многие практики тоже это видели ,но не придают этому значения . 

Хотя не увидить просто нельзя . Особенно те кто использует самодельные салфетки . Распологают их между корпусов . Пчелы их обходят ,через два три дня наченают больше к ним приближаться ,ну и разгрызать ... 

Интересно действуют водные растворы с препаратами . Но это уже другая тема .

17 минут назад, koste сказал:

Да по этому и говорю . Многие практики тоже это видели ,но не придают этому значения . 

Хотя не увидить просто нельзя . Особенно те кто использует самодельные салфетки . Распологают их между корпусов . Пчелы их обходят ,через два три дня наченают больше к ним приближаться ,ну и разгрызать ... 

Интересно действуют водные растворы с препаратами . Но это уже другая тема .

Може маєте рецептуру салфеток від яких кліщ починає розуміти що бджоли і вулик то не його природне середовище? Щоб у нього виникало бажання покинути вулик , і з друзяками махнути на рибалку , і півко , ну по бабам там . Запевняю , від того йому туде тільки краще. 

І щоб цей препарат не дуже " шугав" бджіл, бо шкода їх , роботяг.:IMHO:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...