Перейти к содержанию

Препараты и методы

Рекомендуемые сообщения

1 час назад, Wladimir_K сказал:

А що тут такого? В даних засобах тіалоклоприд. В тепер почитайте його дію на бджіл і на людей 

На упаковці вказано амітраз 12,5%. Це відносно дешевий та ефективний препарат. В чому Ви стверджуєте, що тіаклоприд? Навіщо виробникові дешеву та дієву діючу речовину замінювати на щось інше, і вводити в оману споживача? 

1 час назад, yu1986ra сказал:
1 час назад, Wladimir_K сказал:

А що тут такого? В даних засобах тіалоклоприд. В тепер почитайте його дію на бджіл і на людей 

Це лише ваше нічим не підкріплене припущення.

1 час назад, chajka2005 сказал:

Чи були в кого випадки, коли пропадали матки після амітразу спрей?

І багато пропало?

Дві матки 2025р. Горбатий розплід. Але чи це пов'язано із амітразом не знаю. От і уточнюю, бо препарат вже не перший рік, і досвід використання в колег точно є 

1 година тому, Wladimir_K сказав:

Рекомендую зробити аналіз, щоб спростувати 

Ви його робили? Чи бачили результат чийогось аналізу?

Презумція невинності покладає доказ винуватості на сторону обвинувачення. :umora:

Зазвичай, якщо щось хочу стверджувати перевіряю. Якщо є бажання перевіряєте у сертифікованій лабораторії Держпродслужби, або хай продавець надасть сертифікат якості зроблений в українській лабораторії.

У мене є можливість у звичайній не  сертифікованій перевірити, що раніше робив відносно "кацапських" засобів, коли шукали хлорамфенікол.

І можна далі розповідати казки чи то про мурашину чи то ефірні масла і далі ... у спреях

37 хвилин тому, chajka2005 сказав:

Дві матки 2025р. Горбатий розплід. Але чи це пов'язано із амітразом не знаю. От і уточнюю, бо препарат вже не перший рік, і досвід використання в колег точно є 

Дві з двох, з десяти чи з сотні сімей?

1 година тому, Wladimir_K сказав:

Зазвичай, якщо щось хочу стверджувати перевіряю. Якщо є бажання перевіряєте у сертифікованій лабораторії Держпродслужби, або хай продавець надасть сертифікат якості зроблений в українській лабораторії.

У мене є можливість у звичайній не  сертифікованій перевірити, що раніше робив відносно "кацапських" засобів, коли шукали хлорамфенікол.

І можна далі розповідати казки чи то про мурашину чи то ефірні масла і далі ... у спреях

Не розумію чому наші виробники і продавці як Ви кажете сертифікованих препаратів не зроблять досліди і не покажуть їх вміст? Не вже їм не цікаво відстоювати свої ринки?

До слова: знайомий хотів замовити балона, так вони ще не приїхали з Китаю, в на них вже черга.

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Не розумію чому наші виробники і продавці як Ви кажете сертифікованих препаратів не зроблять досліди і не покажуть їх вміст? Не вже їм не цікаво відстоювати свої ринки?

До слова: знайомий хотів замовити балона, так вони ще не приїхали з Китаю, в на них вже черга.

Згідно законодавства продаж таких речей офіційно штраф від 8 до 12 мін. зарплат за позиції і нагляд у нас повинна здійснювати Держпродслужба. Це питання до них в не до мене.

47 минут назад, yu1986ra сказал:

Дві з двох, з десяти чи з сотні сімей?

Щось не дуже зрозумілий хід справи. Питання задав я, в розпитувати почали мене. :hi:Може спочатку дасте відповідь на поставлене питання?

12 минут назад, Wladimir_K сказал:

Згідно законодавства продаж таких речей офіційно штраф від 8 до 12 мін. зарплат за позиції і нагляд у нас повинна здійснювати Держпродслужба. Це питання до них в не до мене.

Цікаво! Це із продавця чи із покупця?

9 минут назад, chajka2005 сказал:

Цікаво! Це із продавця чи із покупця?

Згідно закону про "Ветеринарію" з продавця. В відносно покупця потрібно довести, що застосування таких засобів призвело продажу відповідного меду. Поки такого не зустрічав, навіть з антибіотиком. Хоча хто зна, але прецедентів поки не було.

29 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Згідно законодавства продаж таких речей офіційно штраф від 8 до 12 мін. зарплат за позиції і нагляд у нас повинна здійснювати Держпродслужба.

Тоді по іншому: чому виробники, продавці офіційних препаратів не звернуться з запитом до цієї служби з питанням перевірки даних препаратів? В них же пряма зацікавленість, щоб був більший продаж своїх препаратів.

23 минуты назад, Конструктор сказал:

Тоді по іншому: чому виробники, продавці офіційних препаратів не звернуться з запитом до цієї служби з питанням перевірки даних препаратів? В них же пряма зацікавленість, щоб був більший продаж своїх препаратів.

Такі запити є від спілок наскільки розумію.

14 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Такі запити є від спілок наскільки розумію.

Ну це вже хоч щось.

Ще б результату дочекатись.

2 години тому, Wladimir_K сказав:

Від балона з мурашинкою на другий день випадають білі кліщі (так як має бути від мурашинки)

1 годину тому, Wladimir_K сказав:

Виробники можуть зробити цей аналіз в ДНС, показати цю інфу блохерам, які заради хайпу роздують-рознесуть її до вух усіх хоч віддалено бачив бджіл

33 минуты назад, yu1986ra сказал:

Від балона з мурашинкою на другий день випадають білі кліщі (так як має бути від мурашинки)

По н раз писати не буду. Пари мурашиної кислоти важкі і їх вверх гонить тільки уява пасічника.

5 годин тому, chajka2005 сказав:

Щось не дуже зрозумілий хід справи. Питання задав я, в розпитувати почали мене. :hi:Може спочатку дасте відповідь на поставлене питання?

Якщо дві сім'ї обробили і в двох через тиждень проблеми з матками, то 99% імовірність впливу припарату. А якщо 2 сім'ї з 100, то імовірність пливу препарату мізерна:IMHO:

В 12.09.2025 в 21:38, yu1986ra сказал:

Якщо дві сім'ї обробили і в двох через тиждень проблеми з матками, то 99% імовірність впливу припарату. А якщо 2 сім'ї з 100, то імовірність пливу препарату мізерна:IMHO:

Тобто, виходячи із відповідей даним препаратом не користувалися. В будь-якому випадку дякую за фідбек.

• 2 weeks later...

В кого які враження від препарату апімітрин 2025 року виробництва? 

2 часа назад, Burkun сказал:

Щось він мені не подобається !

Цей рік придбав тактік бівеловський.

Screenshot_20250926_144547_Chrome.thumb.jpg.3668b457f14aab3b6ccaa715765549ca.jpg

20250926_140107.thumb.jpg.03122c04edcd63b649c0f27827112102.jpg

То ось такий колір розчину виходить.

11 минут назад, Женя Ц. сказал:

Щось він мені не подобається !

Цей рік придбав тактік бівеловський.

Screenshot_20250926_144547_Chrome.thumb.jpg.3668b457f14aab3b6ccaa715765549ca.jpg

20250926_140107.thumb.jpg.03122c04edcd63b649c0f27827112102.jpg

Чим саме апімітрин не подобається? 

16 минут назад, Burkun сказал:

Чим саме апімітрин не подобається? 

Користувався ним три роки,але по весні завжди помічав кліща на бджолах, одним словом він якийсь слабоватий.

3 години тому, Burkun сказав:

Знайомий обробляв гарматою, то осип кліща була не значна. Купив здається турецький і кліща сиплеться досить багато.

18 минут назад, Женя Ц. сказал:

Користувався ним три роки,але по весні завжди помічав кліща на бджолах, одним словом він якийсь слабоватий.

Я теж бачу що слабуватий. В цьому році апімітрин діє як варофлу в 2023. Тобто ефективність дуже низька. В минулому році нарікань в мене не було. Користувався методом фумігації (випаровування амітразу). На наступний рік треба шукати якийсь інший препарат з амітразом. Поки підозрюю що реагент обісрався не тільки з смужками але й розчином амітразу. Задовбали ці шарашкіни контори які можуть насцяти в ампули, продати людям і не нести ніякої відповідальності в цій славі України. А окрім шарашкіних контор і вибору немає. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...