AVA Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 27 минут назад, Конструктор сказал: Вчора говорив з знайомим пасічником, каже що напад страшнєйший, скорочує під загодівлю, починає робити о 21:00 з фанариком. У мене цей рік можна сказати взагалі не має, якщо ненагліти Я вже обнаглів , посеред пасіки стоять корпуса і я туди періодично виставляю рамки з вуликів разом із блжолою з залишками меду, бджоли мед забрали і додому , потім ще пару ходок роблять За 1.5 метра у льотки ніхто не лізе, кіпішу на пасікі немає, вибрали і все спокійно стає Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 16 хвилин тому, yu1986ra сказав: Загодовував зовнішнім способом. Я годую "ледачим способом": лишнє не качаю і не гудую. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 3 минуты назад, Конструктор сказал: Я годую ледачим способом: лишнє не качаю і не гудую. Якщо взяток нормальний був, то обично рамки або повні , або пусті, а якщо ненормальний , як цей рік , то куча рамок з пятнами меду , носить качати сотні магазиних рамок з 100 грамами меду нехочится, бджоли качають самі Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 2 хвилини тому, AVA сказав: Якщо взяток нормальний був, то обично рамки або повні , або пусті, а якщо ненормальний , як цей рік , то куча рамок з пятнами меду , носить качати сотні магазиних рамок з 100 грамами меду нехочится, бджоли качають самі Аналогічно, залишив маломедні магазини на сім'ях. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 2 минуты назад, Конструктор сказал: Аналогічно, залишив маломедні магазини на сім'ях. І я залишив, думав почистить, а воно жара , вони нечистять , от і почав разом із блжолою забирати, вони тоді додому разом із медом Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 1 година тому, yu1986ra сказав: Бджоли якісь пасивні Так і в мене. В тих, шо трохи більші, розпечатав по 2-3 маломедки за заставною. Не беруть. Нема навіть активізації, не вилітають на вулицю. Переглянув ше з десяток... чуствую, шо буде срака... поки шо з 20 сімей шанс на перезимівлю мають штук 5... інші - без шансів... Це все в лежаках. Корпусників ше не дивився. Перги дійсно нема - від слова зовсім... може з десяток комірок в деяких... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 3 хвилини тому, AVA сказав: І я залишив, думав почистить, а воно жара , вони нечистять , от і почав разом із блжолою забирати, вони тоді додому разом із медом В мене все що було не печатане перетягнули в гніздо, лишився лише печатаний мед і то думаю що з часом вони і з ним розберуться. Принаймні минулого року так вийшло, лише де-не-де були пятаки печатаного. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 26 хвилин тому, AVA сказав: Я вже обнаглів , посеред пасіки стоять корпуса і я туди періодично виставляю рамки з вуликів разом із блжолою з залишками меду, бджоли мед забрали і додому , потім ще пару ходок роблять Я колись теж так обнаглів. поставив рамки на осушку в корпусах біля пасіки. Насилу відбився. Тепер тільки вечером і тільки на корпус через плівку. Зараз забираю рамки після осушки. Сьогодні був на пасіці до першої години, навіть уваги на мене не звертали. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 23 хвилини тому, ромео сказав: Так і в мене. В тих, шо трохи більші, розпечатав по 2-3 маломедки за заставною. Не беруть. Нема навіть активізації, не вилітають на вулицю. В моїй місцевості якщо розпечатати, то тим сім'ям певно був би гаплик, розбилиб. Є кілька слабачків (пізні відводки), то їм ставлю за заставну рамки, воно самі розпечатують і переносять. 23 хвилини тому, ромео сказав: Переглянув ше з десяток... чуствую, шо буде срака... поки шо з 20 сімей шанс на перезимівлю мають штук 5... інші - без шансів... Слабі, нормальні це скільки рамок бджоли? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 46 хвилин тому, Конструктор сказав: Я годую "ледачим способом": лишнє не качаю і не гудую. Я думав просто магазини на просушку зняти, але шкода сотів стало. Та й мед трохи пішов у продажах. А ще надія була на вересовий мед. Коротше, знову вирішив, що в руті важко не кормити. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 46 хвилин тому, AVA сказав: Якщо взяток нормальний був, то обично рамки або повні , або пусті, а якщо ненормальний , як цей рік , то куча рамок з пятнами меду , носить качати сотні магазиних рамок з 100 грамами меду нехочится, бджоли качають самі Навіщо ж ви ті сотні в ті вулики понаставляли? 45 хвилин тому, Конструктор сказав: Аналогічно, залишив маломедні магазини на сім'ях. Я надіюсь не по 100 ж грам в рамці? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 35 хвилин тому, ромео сказав: Переглянув ше з десяток... чуствую, шо буде срака... поки шо з 20 сімей шанс на перезимівлю мають штук 5... інші - без шансів... Вангуєте? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Я надіюсь не по 100 ж грам в рамці? Приблизно від 5кг. і більше. 11 хвилин тому, yu1986ra сказав: Коротше, знову вирішив, що в руті важко не кормити. Мабуть в руті найлегше не кормити, достатньо залишити верхній корпус з медом, через місяць зібрати в зиму на один, або зимувати на двох. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 Глянув на результат осипання кліща через 4 дні після встановлення смужок і проливу амітразом (кому не вистачило смужок). По амітразу перший раз дивився через 5-6 годин після проливу. Тоді випало біля 50 шт. Станом на сьогодні візуально кліща більше не стало. Загалом від смужок апіфлум кліща випало менше. Трухи від смужок багато. Певно вже згризли. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 6 хвилин тому, Конструктор сказав: Приблизно від 5кг. і більше. Мабуть в руті найлегше не кормити, достатньо залишити верхній корпус з медом, через місяць зібрати в зиму на один, або зимувати на двох. Ви на зиму магазини забирати плануєте? ''Зібрати в зиму на один'' це мега трудозатратно. Легше закормити. Зимувати на двох це така собі ідея. Мені і на одному з повним комплектом рамок зимувати не подобається, бо весною скорочую і кудись зайві рамки дівати треба. Та й бджіл не вистачає і на один корп... На гречаному в мене ще стоїть 30-40 вуликів на двох корпусах. Поживем-побачимо.... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 06.09.2024 в 20:36, бігунець сказав: Відкачка золотарника Мед відразу з медогонки. В мене мед з золотарника має темніший колір.... Особливість - спецефічний запах (мила) - інколи ледь чутний і нколи дуже сильно виражений - пропадає через певний час.... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 4 хвилини тому, yu1986ra сказав: Ви на зиму магазини забирати плануєте? Планую. Хоча минулого року на деяких стояли через плівку аж до лютого. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 10 хвилин тому, Бджолопотам сказав: В мене мед з золотарника має темніший колір.... Особливість - спецефічний запах (мила) - інколи ледь чутний і нколи дуже сильно виражений - пропадає через певний час.... Якби ви бачили який темний в мене мед ''з золотарника''. Бачу в кожного він свій Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 1 час назад, gardener сказал: Я колись теж так обнаглів. поставив рамки на осушку в корпусах біля пасіки. Насилу відбився. Тепер тільки вечером і тільки на корпус через плівку. Зараз забираю рамки після осушки. Сьогодні був на пасіці до першої години, навіть уваги на мене не звертали. Осушка і рамки з вуликів з блжолою це трохи інше, я ці експерименти проходив Я осушую через вулики , сразу на вулик на пару днів, потім вечером з блжолою на стопки, бджола з медом додому, В принципі по цьому методу я маломедки почав чистити тільки вже з обіду , номер проходе Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 50 минут назад, yu1986ra сказал: Навіщо ж ви ті сотні в ті вулики понаставляли? А куди їх міль ждати, все стандартно на сонях заготовленні , бджоли також губу , розтаскали мед Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 1 година тому, Конструктор сказав: Слабі, нормальні це скільки рамок бджоли? Слабкі - 5-6 рамок зараз Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 15 хвилин тому, AVA сказав: А куди їх міль ждати, все стандартно на сонях заготовленні , бджоли також губу , розтаскали мед Магазинні міль не з'їла б. Хіба може де перга, тоді трохи покоцає. Я в цьому році останні магазини десь в кінці липня поставив. Молі не було. А зараз на рамках є перга. Заводиться міль. Спробую піти по лінивому шляху - нічого не робитиму. Все не з'їсть. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 8 хвилин тому, ромео сказав: Слабкі - 5-6 рамок зараз Якщо дадан, то ще норм. В мене також далеко не всі займають рут. Сьогодні заглядав під сітку деяким, то ''шапок'' там не побачив. Скорочувати треба буде добряче. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 Тут в інтернеті за горобців переживають... А дійсно, в нас вони десь поділись - нема... Як у вас? 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Якщо дадан, то ще норм. Та нє, це перед зимівлею норм... А зараз - це ніщо... до зими розчиняться Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 сентября, 2024 Share Опубликовано 8 сентября, 2024 8 хвилин тому, ромео сказав: Тут в інтернеті за горобців переживають... А дійсно, в нас вони десь поділись - нема... Як у вас? Не звертав уваги Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.