Винодел Опубликовано 21 марта Share Опубликовано 21 марта А я щось не впевнений, що зрозумів чому нашого колегу "Ромео" так дрятуе шмат шиферу на вуликах, звичайна картина, в багатьох таке спостерігав, сам накривав пару пакетів, щоб унеможливити розповзання діхту від опадів. Сьогодні "дурнуватий " вітер, сонячно,10*С, літали, приносили жовте обніжжя. За період з 10 -го березня вулик полешав на 0,9кг.Оглянув з десяток, в деяких спостеріг збільшення особин- списав ще на "дезертирство", наплодитись за цей період не могли. В першій декаді квітня буде мінімум особин в колонії. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 21 марта Share Опубликовано 21 марта 47 хвилин тому, Винодел сказав: А я щось не впевнений, що зрозумів чому нашого колегу "Ромео" так дрятуе шмат шиферу на вуликах, звичайна картина, в багатьох таке спостерігав, сам накривав пару пакетів, щоб унеможливити розповзання діхту від опадів. Сьогодні "дурнуватий " вітер, сонячно,10*С, літали, приносили жовте обніжжя. За період з 10 -го березня вулик полешав на 0,9кг.Оглянув з десяток, в деяких спостеріг збільшення особин- списав ще на "дезертирство", наплодитись за цей період не могли. В першій декаді квітня буде мінімум особин в колонії. Шифер в сиру погоду реально виручає. Іноді на глухому дні після дощу утворюються калюжі, а в цю пору ще нема кому ту воду виносити з вулика. Я надіюсь що 1 квітня вже треба буде розширювати. Зранку дув холодний вітер, але під обід вщух. Градусник підскочив до +15. Бджоли активно літали, кожні 3-5с до льотка прилітав хтось з дрібним жовтим пилком. Кожна 10-15 бджола з пилком мала обніжку світло сірого кольору. Козяча верба (зараз на піку) в кутку точка аж тремтіла від бджіл. Трохи далі по канаві така ж картина була на кількох деревах осики. На фундуках бджіл знов не бачив. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 21 марта Share Опубликовано 21 марта 3 години тому, Винодел сказав: щось не впевнений, що зрозумів чому нашого колегу "Ромео" так дрятуе шмат шиферу на вуликах, звичайна картина, в багатьох таке спостерігав, сам накривав пару пакетів, щоб унеможливити розповзання діхту від опадів. Страшний кошмарний сон... пасіка в півтори сотні вуликів... стоять попарно... і кожна пара накрита отаким шифером, а шифер зверху - 2-3-4 цеглини... Тоді до технологічних операцій обслуговування пасіки вводиться стаття "розвантаження-навантаження будівельних матеріалів" з відповідною витратою часу... Кожного тижня сотню листів шиферу і пів тисячі кірпіча перекладаєш з місця на місце 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 21 марта Share Опубликовано 21 марта 56 хвилин тому, ромео сказав: Кожного тижня сотню листів шиферу і пів тисячі кірпіча перекладаєш з місця на місце То шоби не розслаблятися. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 6 годин тому, ромео сказав: Страшний кошмарний сон... пасіка в півтори сотні вуликів... стоять попарно... і кожна пара накрита отаким шифером, а шифер зверху - 2-3-4 цеглини... Тоді до технологічних операцій обслуговування пасіки вводиться стаття "розвантаження-навантаження будівельних матеріалів" з відповідною витратою часу... Кожного тижня сотню листів шиферу і пів тисячі кірпіча перекладаєш з місця на місце Літом шифер це маразм, а от на зиму чи після весняної ревізії (коли місяць можна не підходити) це чудова річ. 5 годин тому, gardener сказав: То шоби не розслаблятися. Треба тримати себе в формі. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 6 годин тому, gardener сказав: То шоби не розслаблятися. 8 хвилин тому, yu1986ra сказав: Літом шифер це маразм, а от на зиму чи після весняної ревізії (коли місяць можна не підходити) це чудова річ Але давить на психіку 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 9 годин тому, yu1986ra сказав: Я надіюсь що 1 квітня вже треба буде розширювати В Вас точно як в Закарпатті. Пилок ще не збираєте? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта Так, П. "Ромео", шифер на дахах то нетехнологічно, можливо трохи безглуздо, тільки чому так перейматись з інакшості інших. Вас ніхто не примушуе, не радить так само пасічникувати. Коли мені доводилось (допомогав літньому колезі) піднімати дахи лежаків, прибравши шматки шиферу я почував себе радісним(якусь мить щасливим) від думки, що я піднявсь на більш технологічний рівень пасічникування. Все змінюеться і намагання бути прогрессивним, єфективним пасічником пройшло, тепер радію від самого процесу, спостереження за життям підопічних, успіх в вигляді медозбору і потім грошей розглядаю як бонус. Тепер розумію старших колег які небажали збільшувати обсяги добування меду, вдовольнялись звичною кількістью меду і грошей за них.Їхне-"Навіщо мені більше грошей?" стало зрозуміним.За ціею гонитвою(збільшенням, покращенням, зростанням ВВП), дуже часто втрачаеться смак життя. Погода, поки що, нельотна поїду я на базарь серед люди поспілкуюсь, розважусь. На зразок відпочинку(від чого? Від звичного плину життя). 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 1 година тому, ромео сказав: Але давить на психіку В Вас шиферу нема, я так зрозумів? То шо Вам їхня психіка? 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 1 година тому, ромео сказав: Але давить на психіку Весною це якраз те що треба, бо відбиває бажання зайвий раз лізти у вулик 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 1 година тому, Конструктор сказав: В Вас точно як в Закарпатті. Пилок ще не збираєте? Ні, я його збираю. Зараз він ще дрібний, принаймні на ближньому корпусному точку. Тут відносно мало пилконосів під боком. В минулому році ближню діляночку з вербовими перечовпли помпами. 12 хвилин тому, gardener сказав: В Вас шиферу нема, я так зрозумів? То шо Вам їхня психіка? Заздрить 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: Ні, я його збираю. Зараз він ще дрібний, принаймні на ближньому корпусному точку. Тут відносно мало пилконосів під боком. В минулому році ближню діляночку з вербовими перечовпли помпами. Думаєте що до 1 квітня зміниться бджола і вже піде ріст сімей? В мене більш скромні сподівання, думаю числа 10 може бути якийсь ріст. Але в мене і не Закарпаття 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта Як то ж себе заставити взяти шклянку в руку 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 31 минуту назад, Конструктор сказал: Думаєте що до 1 квітня зміниться бджола і вже піде ріст сімей? В мене більш скромні сподівання, думаю числа 10 може бути якийсь ріст. Але в мене і не Закарпаття Ви ото людей надрочили отими фотками з печатним розплодом , і вони тепер всі думають що в них таке саме , і вже також готуються вощину пхати , але х там плавав . 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 7 хвилин тому, Bee.P сказав: Ви ото людей надрочили отими фотками з печатним розплодом , і вони тепер всі думають що в них таке саме , і вже також готуються вощину пхати , але х там плавав . Скільки там того розплоду, минулі роки було краще. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 1 минуту назад, Конструктор сказал: Скільки там того розплоду, минулі роки було краще. А то не важно , процес запущений . Тепер купа дурних буде бігати в день і в ночі заглядати у вулика щоб впихнути чим раніше ту вощину . Скоро і відоси підуть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 4 часа назад, Конструктор сказал: Пилок ще не збираєте? Овдієнко вже зібрав, свіжак, і барижить в Києві на ярмарку . Ну таке собі .... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 10 годин тому, gardener сказав: То шоби не розслаблятися. Це щоб як пасіка збанкрутіє, можна було піти на будівництво муляром P.S. Вчора невеликий приморозок, в день як вийшло сонце то й непогано літали. На поїлках норм бджоли, козяча верба цвіте - несуть пилок, але є що біля льотка захоловші бджоли з пилком... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 3 часа назад, gardener сказал: Як то ж себе заставити взяти шклянку в руку З горла ,без рук , слабо І тоді мої руки нічого не чіпали , лінь 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 26 хвилин тому, Bee.P сказав: Овдієнко вже зібрав, свіжак, і барижить в Києві на ярмарку . Ну таке собі .... Він так робить що року, мабуть його все влаштовує, то чому б і ні. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 11 минут назад, Конструктор сказал: Він так робить що року, мабуть його все влаштовує, то чому б і ні. Згоден з Вами , Впринципі все вірно , недогодоване покоління бджіл роїтися точно не буде , а там до соняха може і оклигають . Метод -такий собі .... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 4 години тому, Bee.P сказав: Зваляв дурня зрання Тепер буду байдикувати 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 6 годин тому, Конструктор сказав: Думаєте що до 1 квітня зміниться бджола і вже піде ріст сімей? В мене більш скромні сподівання, думаю числа 10 може бути якийсь ріст. Але в мене і не Закарпаття Скорочував лежаки 28 лютого. Не придивлявся, але по жмені печатного розплоду спостерігав у багатьох. Поки кращої погоди для березня я ще не бачив. Тому надіюсь, що і бджоли на неї зреагують. Вони кожен день з пилком. Звісно, калічі хоч би до 20-го рости почали. Нормальні точно розширяти треба буде в перших числах. На лежаковому є кілька добрих сімей, то їх треба буде глянути з понеділка. Там зараз всі вербові разом збираються цвісти. 6 годин тому, Bee.P сказав: Ви ото людей надрочили отими фотками з печатним розплодом , і вони тепер всі думають що в них таке саме , і вже також готуються вощину пхати , але х там плавав . В цьому році я без вощини поки проживу 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 марта Share Опубликовано 22 марта 3 години тому, Бджолопотам сказав: Це щоб як пасіка збанкрутіє, можна було піти на будівництво муляром P.S. Вчора невеликий приморозок, в день як вийшло сонце то й непогано літали. На поїлках норм бджоли, козяча верба цвіте - несуть пилок, але є що біля льотка захоловші бджоли з пилком... То не хватило духу залізти у вулик. В мене також є поодинокі захоловші з пилком. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.