yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 15 хвилин тому, gardener сказав: а якшо файно попросити трохи притиснути пальці, розкажете? Думаю, що ні - важкий випадок. Тут треба яйці притискати і бажано чимось важким 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 1 час назад, yu1986ra сказал: При чому там ріпаковий мед до весняного розвитку? У вас багато рамок з ріпаком на весну лишається? В ріпака найбільш поживний пилок, якби не було пилку, то й не було б про що говорити. Я вас не запитував,ваше,,мнєніє,,мені до лампочки. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 53 хвилини тому, yu1986ra сказав: Пахомич, не вірте всьому, що каже ШІ. Він вам лестить, говорить те, що ви хочете почути. Відволікає, присипляє увагу, щоб повністю заволодіти вашою черепною коробкою. Цікаво, що Айзек Азімов передбачив це ще у 1941 році, оповідання "Брехун!". 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 7 минут назад, Олексій Кременчук сказал: Цікаво, що Айзек Азімов передбачив це ще у 1941 році, оповідання "Брехун!". Я хоть і не читав , але віру 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января Зранку почало підмерзати. До вечора вже -10. На другорядних дорогах глибокі льодоснігові колії і вузенькі вулички між льодових брил, що на передодні нагорнули снігорозчистною технікою. Авто на зимових канікулах стоїть в гаражі 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 5 минут назад, yu1986ra сказал: Зранку почало підмерзати. До вечора вже -10. На другорядних дорогах глибокі льодоснігові колії і вузенькі вулички між льодових брил, що на передодні нагорнули снігорозчистною технікою. Авто на зимових канікулах стоїть в гаражі О хочь хтось через пару сторінок згадав назву теми -6 іде дощ пів дня... давно я такої с*аки не бачив... 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 8 часов назад, gardener сказал: Так ту книжку в Рурубу писали, бо слово в слово То мабуть Таранов ляпнув а всі потім в книжках понаписали тепер он і ші його цитує 2 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 5 часов назад, yu1986ra сказал: Я все не можу зрозуміти хто на кому паразитує Пахомич (з форуму бджолярів На Точку) на ШІ чи то ШІ на Пахомичу. Чи то вже якийсь симбіоз, як міцелій з корінням рослин?. Пахомич, не вірте всьому, що каже ШІ. Він вам лестить, говорить те, що ви хочете почути. Відволікає, присипляє увагу, щоб повністю заволодіти вашою черепною коробкою. Опирайтесь, боріться. Без вас і дуга не дуга Я дав запитання ШІ і отримав такий опис пахомича ,який тут виставив не боючись. Ви запитайте в ШІ про свій психологічний портрет і виставіт тут , порівняємо. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 28 минут назад, Олександр К сказал: 4 кг це сухий вес цукру. В літрах вийде більше. Схема кожен рік одна і та сама. С 20/8-25/8 повертаюсь з кочівлі відбираю мед всі рамки що без росплоду забираю на відкачку та обробляю також ставлю кормушки літрові і вперед до 10/9 день через день годую. На сезон беру 11 мішків 3 розлітаються по весні 8 роздаю в серпні.. завжди є про запас пару мішків... наприклад минулий рік роздав 10.5 мішків. Це умовно на 100 сімей... Хто тут говорив ,що зимує пасіка на соншнику? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 8 часов назад, gardener сказал: а якшо файно попросити трохи притиснути пальці, розкажете? Аякщо розкаже то зрозумієте. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 1 година тому, Олександр К сказав: О хочь хтось через пару сторінок згадав назву теми -6 іде дощ пів дня... давно я такої с*аки не бачив... Голова ще ва-ааарить 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 45 хвилин тому, Олександр К сказав: Хтось писав про те що типу пилку немає тому бджоли просідають від закорму.... то я маю великі площі золотарника навіть за 10 років два рази бачив з нього мед тільки що не качав... пару раз намагався при закормі давати восени пилок з медом але як не крути все одно не то пальто... В мене пилок до морозів по трошки носять. Тому й матки довго строчать. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 6 минут назад, yu1986ra сказал: В мене пилок до морозів по трошки носять. Тому й матки довго строчать. Я не знаю до коли там є розплід я у відпусці.. 30 минут назад, Пахомич сказал: Хто тут говорив ,що зимує пасіка на соншнику? Там написано вище що частину не загодовую... читати треба весь пост... В 29.01.2026 в 20:57, Олександр К сказал: У мене кожну зиму пасіка іде пів навпів.... Та половина що їздила на кочівлю сонях80% сахар20% (приблизно)... Друга половина різнотрав'є та цукор 60% на 40% Але з обох груп залишаю декілька сімей на власних кормах завжди (цікаво спостерігати чи є різниця). Перша група що їде на сонях завжди викачується по максімуму... буває що виїзжаю практично на голих рамках на весь вулик фактично залишається 6-8кг меду у медових венчиках над росплодом. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января ШІ запитайте. -11, якшо шо 2 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января 1 година тому, gardener сказав: ШІ запитайте. -11, якшо шо В мене було - 16"С,вітер обпікає лице, зимуєм. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января А сонце вже вище . Ще пару днів дрібних морозів , і треба буде утеплення зверху кидать , дупов чую буде рання весна але без ковчега не обійтися буде . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января 4 хвилини тому, Bee.P сказав: дупов чую буде рання весна аби не довга 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 января Автор Share Опубликовано 31 января 3 години тому, gardener сказав: аби не довга Слава Богу - сьогодні останній день січня - як в натурі, так і по поновленому "новому" літочисленню. Тут і сам цар Давид голову зверне... Але сьогодні прощаємося із січнем - є причина ! Пережили ! 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 января Автор Share Опубликовано 31 января 20 годин тому, Олександр К сказав: О хочь хтось через пару сторінок згадав назву теми -6 іде дощ пів дня... давно я такої с*аки не бачив... Та я вже другу годину сиджу й чищу цю тему! Хоч ви помітили її назву ! Більшість переніс у " Осінь-Зима". Там шукайте. ЩИРО ДЯКУЮ, пане Олександре ! 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января 3 часа назад, gardener сказал: аби не довга Рано розпалюєте димарі . В бункерного залишилось десь півтора місяця щоб переломити хід подій морозами і ураганами. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января 4 хвилини тому, ДобровоЛ сказав: Та я вже другу годину сиджу й чищу цю тему! Шо би Ви без нас робили там в своїх Нідерландах 1 5 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 января Автор Share Опубликовано 31 января 16 хвилин тому, gardener сказав: Шо би Ви без нас робили там в своїх Нідерландах 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 января Автор Share Опубликовано 31 января 52 хвилини тому, Пахомич сказав: Рано розпалюєте димарі . В бункерного залишилось десь півтора місяця щоб переломити хід подій морозами і ураганами. Як, здається, позаторік показали на карті посуху і температуру влітку тижнів три впідряд, я повірив у кліматичну зброю й те, що її вже застосовують москалі, прокляті усім світом, - на карті ЧІТКО було видно саме по лінії кордону температуру в Білорусі й в Україні, яка у нас була тоді на +10С критичних вищою й переходила в деяких місцях навіть позначку +40С... Так що @Пахомич , думаю, недалекий від істини. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января 1 годину тому, ДобровоЛ сказав: Та я вже другу годину сиджу й чищу цю тему! Хоч ви помітили її назву ! Більшість переніс у " Осінь-Зима". Там шукайте. ЩИРО ДЯКУЮ, пане Олександре ! Навіщо ж її чистити? Це найбільш толерантна, багатопрофільна тема. Не знаєш про що заговорити - заговори про погоду. Погода себе вичерпала - просто підтримуй розмову 1 годину тому, Пахомич сказав: Рано розпалюєте димарі . В бункерного залишилось десь півтора місяця щоб переломити хід подій морозами і ураганами. Я думаю саранча в 25-у, то також його рук діло 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января НАКРИЮТЬ МОРОЗИ ДО -30°: прогноз і пояснення синоптика 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.