yu1986ra Опубликовано 16 января Share Опубликовано 16 января 11 хвилин тому, Bee.P сказав: Чорна плівка провокує на ранній розплід і сирість Поки два роки ні до чого не спровокувала. В мене верхня вентиляція і рогаті вулики. Плівка не притуляється до корпуса, вентиляцію не закриває. У вуликах більш сухо як без плівки. Більш раннього розплоду не було так точно. Весною сонячних днів не багато, тому розплоду не більше як в інших вуликах. Хіба може треба довше тримати накритими. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 16 января Share Опубликовано 16 января 5 часов назад, yu1986ra сказал: В Пахомича спитайте, в нього більше інфи В неділю 19.01. 026 над Ісландією має різко падати концентрація озонового шару В вівторок концентрація озону впаде нище критичної точки утворення дири 220одиниць DU до (203 одиниць DU). Це озонова дюра , дочекаємось вівторка побачим 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 января Share Опубликовано 16 января 1 годину тому, Пахомич сказав: В неділю 19.01. 026 над Ісландією має різко падати концентрація озонового шару В вівторок концентрація озону впаде нище критичної точки утворення дири 220одиниць DU до (203 одиниць DU). Це озонова дюра , дочекаємось вівторка побачим Коли і як це вплине на пасіки України? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 января Share Опубликовано 16 января 34 хвилини тому, yu1986ra сказав: Коли і як це вплине на пасіки України? ше трошки. 2 години тому, Пахомич сказав: дочекаємось вівторка побачим 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 16 января Автор Share Опубликовано 16 января 1 година тому, yu1986ra сказав: Коли і як це вплине на пасіки України? Не знаю про вплив цього на наші пасіки, а от погода тут, в Нідерландах, (а я найближче пока до Ісландії територіально) почала виправлятися. Вже четвертий день як плюси температурні ростуть. Де й подівся отой 25-30 см сніг? І зараз вже як весною. Сьогодні,приміром +8С без дощу й дерева не гойдаються. Думаю, що пока бджілки ще в клубах на них мало що може так сильно вплинути... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 января Share Опубликовано 16 января 1 година тому, gardener сказав: ше трошки. Я вже переживати почав Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 января Share Опубликовано 16 января 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: Я вже переживати почав та ше ж не вівторок 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января Ого 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 1 година тому, Bee.P сказав: Ого Градусник зламався 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 1 година тому, Bee.P сказав: Ого То де? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января Я так не вмію, -20 всього 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 21 минуту назад, gardener сказал: То де? Я там знаю де . Фотка просто красіва А хтось гляне і побіжить свого перевіряти . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 1 годину тому, Bee.P сказав: Ого Шо тут скажеш. Бакфастчик! 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 9 минут назад, Конструктор сказал: Шо тут скажеш. Бакфастчик! Ото не треба обзиватися , бо від бакфастчика чую !!! 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января В нас -17, сонячно, трохи сирувато. Десь через 3 вулиці горить хлів. 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января -17 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 1 годину тому, Bee.P сказав: Я там знаю де . Фотка просто красіва Я вже подумав шо Ви знов переїхали. З Малих Взятків в Великі Морози 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января Троє суток вже як морози з - більш як 10 , по дню не підіймається по ночі -12/-15 без снігу тільки лід вітер дме північний , похмуро було . Сьогодні зранку -15 вітер перейшов на східний , з ранку трохи по сніжило зараз світе сонце , річка замерзла . Бджоли стоять в помешканні . 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января Т піднялась до -5. Місцями з стріх почало накрапати. Може вже почнуть відпускати ці морози. Розсипав відро попелу під вулики, щоб сніг швидше танув. Під самими вуликами снігу не багато, бо вітер почистив. Передній ряд ніби в рівчаку зі снігу стоїть Біля кількох вуликів де є сліди прихожан отака картина 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 7 минут назад, yu1986ra сказал: Т піднялась до -5. Місцями з стріх почало накрапати. Може вже почнуть відпускати ці морози. Розсипав відро попелу під вулики, щоб сніг швидше танув. Під самими вуликами снігу не багато, бо вітер почистив. Передній ряд ніби в рівчаку зі снігу стоїть Біля кількох вуликів де є сліди прихожан отака картина Додовбуть. Бажано прибрати мертву бджолу . Зеркальце біля льотка поставте 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 1 годину тому, Bee.P сказав: Додовбуть. Бажано прибрати мертву бджолу . Зеркальце біля льотка поставте Я льотки вчора в цьому ряді закрив. Там є верхня вентиляція. Думаю тиждень постоять, нічого їм не буде. Дивно, але сьогодні свіжих слідів не бачив. Може то миша була, а я її зачинив у вулику 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 5 минут назад, yu1986ra сказал: Я льотки вчора в цьому ряді закрив. Там є верхня вентиляція. Думаю тиждень постоять, нічого їм не буде. Дивно, але сьогодні свіжих слідів не бачив. Може то миша була, а я її зачинив у вулику То там і дно сітка і верхня вентиляція ?? І верхній льоток відкритий ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 16 хвилин тому, Bee.P сказав: То там і дно сітка і верхня вентиляція ?? І верхній льоток відкритий ??? В мене всі глухі днища. Верхній льоток зараз на вентиляції. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января Только что, yu1986ra сказал: В мене всі глухі днища. Верхній льоток зараз на вентиляції. Зимою не має бути льоток відкритий , бо миші заходять аж бігом . І сильним сімям одного верхнього льотка мало . В мене на зиму тільки нижній і від мишей захист , і вент через підкришник , нікому верхній льоток не лишаю відкритим . Але то таке 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 17 января Share Опубликовано 17 января 16.01.2026 в 13:30, Bee.P сказав: Чорна плівка провокує на ранній розплід і сирість В мене пінопластові у рядах накриті чорною плівкою вже 5 років підряд. Одні плюси: синиці не довбуть, зимівля відмінна, розвиток гарний. Знімаю плівку вже коли третій корпус проситься. Цей ефект суцільного клубу просто рай для бджіл і відмінний розвиток навіть для слабаків, але слабаків треба прибирати. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.