ромео Опубликовано 5 апреля, 2024 Share Опубликовано 5 апреля, 2024 Довкола все поступово зеленіє. Раніше такий ступінь "зеленості" був лише в кінці квітня, а частіше на 1 травня... йдем з випередженням... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля, 2024 Share Опубликовано 5 апреля, 2024 1 година тому, Конструктор сказав: З 10:00 до 13:00 було сонячно, гарно носили пилок. В другій половині дня почав накрапати дощик. На вечір знову прояснилось, вийшла веселка. А в мене навпаки - зранку дощило, під вечір трошки політали. Добрався нарешті до бджіл. Накрив дахи (кому вітер зірвав), скоротив льотки. Заглянув через плівку в 10-15 шт. 20-30% вже потягли язики. Вулики все ще важкі, певно розплоду ще мало. Розширяти, мабудь, буду вощиною (1-2, скільки влізе). Цвітуть абрикоси і деяка алича. На пасіку проник заєць і погриз кілька яблунь. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля, 2024 Share Опубликовано 5 апреля, 2024 9 хвилин тому, ромео сказав: Довкола все поступово зеленіє. Раніше такий ступінь "зеленості" був лише в кінці квітня, а частіше на 1 травня... йдем з випередженням... Глянув записи. В мене абрикос йде з випередженням на 10/15 днів порівняно з 2023/2022 роками. Не думаю що це якесь значне відхилення. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 5 апреля, 2024 Share Опубликовано 5 апреля, 2024 Вітер , сонце, сухо, було +15*С, утром +1*С Пилок носили , на абрикосах бджоли немає , так пару штук літає 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лектор Опубликовано 5 апреля, 2024 Share Опубликовано 5 апреля, 2024 Три дні як навіжені носяться, десь з 9 ранку.і до вечора. 50*50 пилок і хз що, садки квітнуть. Пилок жовтий і світліший. На абрикосах та аличі діскотека. Душа радіє! 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 7 часов назад, yu1986ra сказал: Глянув записи. В мене абрикос йде з випередженням на 10/15 днів порівняно з 2023/2022 роками. Не думаю що це якесь значне відхилення. 10-15 днів весною, все взаємопов'язане, це мінімум 10-15 тис бджоли на акацію , або є, або нема, не хиле так відхилення у кілограм 10 акації А ще , ці 10 днів нетипового передчасного розвитку дерев накладуть цвіт ріпаку на цвіт акації Це так роздуми , думаю актуальні для 80 % пасічників, хто чекає чисту акацію 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 2 години тому, AVA сказав: 10-15 днів весною, все взаємопов'язане, це мінімум 10-15 тис бджоли на акацію , або є, або нема, не хиле так відхилення у кілограм 10 акації А ще , ці 10 днів нетипового передчасного розвитку дерев накладуть цвіт ріпаку на цвіт акації Це так роздуми , думаю актуальні для 80 % пасічників, хто чекає чисту акацію Та нема в мене тої акації, я в тих 20%. Та й ріпаку як кіт наплакав 10-15 днів це ніщо. Де гарантія, що на ріпаку не буде приморозків, які відтягнуть цвітіння інших медоносів. Які 10 кг? До якації ще днів 50 +/-. Розвиток вже пішов. Ще й відводки робити будете. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 зранку +12 ,вдень вчора було +21,літали непогано.Провів ревізію половини пасіки ,яка знаходиться на платформі,бо тут зимівля проблемніша з зрозумілих причин,а в павільйоні тепліше,бо в бджіл комфортніші умови.Нарешті облетілись на минулому тижні(побачив по кришам пустих вуликів ,які стоять в межах 4 м)2 слабачка .які мав обєднати,ще в жовтні ,вибракував,бо матки нікудишні(трутовки)також на платформі виявив сімю,яка всю зиму продувала розплод і доволі сильна тепер,але матка гонить трутовий розплід,буду спостерігати ,якщо не виправиться то піде на розформування. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 12 годин тому, Лектор сказав: На абрикосах та аличі діскотека. Дивно, абрикоси цвітуть, а снігу нема... Непорядок... 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 8 минут назад, ромео сказал: Дивно, абрикоси цвітуть, а снігу нема... Непорядок... Да. Такого не буває. Аномалія. В нас сонячно. Десь +13. 3 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 1 година тому, ромео сказав: Дивно, абрикоси цвітуть, а снігу нема... Непорядок... Зате черешня цвіте і, як завжди, дощ. +14. Правда, брешуть шо цілий тиждень від завтра буде тепло і без опадів. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 Інтернет каже, шо в мене йде дощ... Але, все як завжди... 5 годин тому, gardener сказав: Правда, брешуть шо цілий тиждень від завтра буде тепло і без опадів. Нібито знов із Сахари пісочку підкине... 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 9 минут назад, ромео сказал: Інтернет каже, шо в мене йде дощ... У нас трохи був. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 6 апреля, 2024 Share Опубликовано 6 апреля, 2024 Щойно гроза з градом пройшла,всетаки абрикосам не повезло . 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 В 06.04.2024 в 07:39, yu1986ra сказал: Та нема в мене тої акації, я в тих 20%. Та й ріпаку як кіт наплакав 10-15 днів це ніщо. Де гарантія, що на ріпаку не буде приморозків, які відтягнуть цвітіння інших медоносів. Які 10 кг? До якації ще днів 50 +/-. Розвиток вже пішов. Ще й відводки робити будете. В старі постійні весни від цвіту абрикоса до акації у мене було 30 (+- 2) днів, а зараз Учора було +23*С , сухо , бджіл на абрикосах і аличі майже немає , так розвідка, пилок 95% з кленка американо 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 22 часа назад, ромео сказал: Дивно, абрикоси цвітуть, а снігу нема... Непорядок... Так був же ,тільки пісок сахари, переплутали десь вище, ще не привикли що кому посилати , наслідки зміни церковних свят 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 1 час назад, AVA сказал: Учора було +23*С , сухо , бджіл на абрикосах і аличі майже немає , так розвідка, пилок 95% з кленка американо Та гудуть в нас абрикоси! Може у вас там шось добріше цвіте? Акація часом не зацвіла? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 1 годину тому, AVA сказав: пилок 95% з кленка американо В мене цьогопіч американський ігнорується - ідуть на шось смачніше 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 10 часов назад, Вадім Полтава сказал: Та гудуть в нас абрикоси! Може у вас там шось добріше цвіте? Акація часом не зацвіла? Сьогодні абрикоса пуста бджіл Нема , , акація розпускаєтся повним ходом, тільки неровномірно на одній деревині , значить цвіте буде , довго і неодночасно, або якийсь період просто незацвіте, ну вже понятно , що буде жопа Дерева пішли в ріст раніше, бо ґрунт непромерз, а от ріпак на 5 см промерз і ріст прикраився , от тепер хто перший , думаю нічья 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 9 часов назад, ромео сказал: В мене цьогопіч американський ігнорується - ідуть на шось смачніше Дивився рамки забиті пилком одним коліром, десь є трохи інший Це все фігня , я рамок таких , забитих років 8 небачив на 7 квітня , а можливо ніколи І просіданія сімей нема, бо розплоду 23 -24 березня ще не було у 75 % сімей, даже молодих личинок Пісок сахари пре покраще пробііотиків 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 В 06.04.2024 в 09:26, wwlo сказал: матка гонить трутовий розплід,буду спостерігати ,якщо не виправиться то піде на розформування. Що там спостерігати? Це що, молодуха після облітування, що може кинути якийсь десяток не запліднених яєць? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
I dream of having honey Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 В 06.04.2024 в 04:37, AVA сказал: хто чекає чисту акацію В нашій місцевості навпаки, 80% не чекають. Доречі, рапсу жодного поля не бачив. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 12 годин тому, AVA сказав: В старі постійні весни від цвіту абрикоса до акації у мене було 30 (+- 2) днів, а зараз Щось у вас того... Калькулятор не зламався? В 23-у між абрикосом і акацією в мене 46 днів. В 22-у приблизно також (акацію не записав орієнтуюсь по медоносу попереднику). Старіші записи в мене на неробочому компі, але не думаю що там будуть інші цифри. В голові чогось сидить між абрикосом і акацією +/-50 днів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 7 апреля, 2024 Share Опубликовано 7 апреля, 2024 48 хвилин тому, Гурович сказав: Що там спостерігати? Це що, молодуха після облітування, що може кинути якийсь десяток не запліднених яєць? там стояла зверху рамка з медом, вже друга,тобто був негерметичний потолок і я подумав,що матка перемерзла тому погнала трута,а задавити проблем не буде,шість рамок бджоли десь пристрою.а матка між іншим виведена в червні =тиха заміна Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 8 апреля, 2024 Share Опубликовано 8 апреля, 2024 7 часов назад, yu1986ra сказал: Щось у вас того... Калькулятор не зламався? В 23-у між абрикосом і акацією в мене 46 днів. В 22-у приблизно також (акацію не записав орієнтуюсь по медоносу попереднику). Старіші записи в мене на неробочому компі, але не думаю що там будуть інші цифри. В голові чогось сидить між абрикосом і акацією +/-50 днів. Прошлий рік да 50 днів приблизно і найближчі 5 років непорядок , я писав про дані років 10 , коли акація стабільно зацвітала після 20 травня , абрикоса після 18 квітня, а кінець яблука був на 10 травня , я записи почав робити з 2003 і так по пам'яті нікому в голову не приходило що будуть такі скачки по цвіту 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.