Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

Довкола все поступово зеленіє.

Раніше такий ступінь "зеленості" був лише в кінці квітня, а частіше на 1 травня...

йдем з випередженням...

1 година тому, Конструктор сказав:

З 10:00 до 13:00 було сонячно, гарно носили пилок. В другій половині дня почав накрапати дощик. На вечір знову прояснилось, вийшла веселка.:)IMG_20240405_195529.thumb.jpg.b75eec4a4969468ec388d640e280787c.jpg

А в мене навпаки - зранку дощило, під вечір трошки політали.

Добрався нарешті до бджіл. Накрив дахи (кому вітер зірвав), скоротив льотки. Заглянув через плівку в 10-15 шт. 20-30% вже потягли язики. Вулики все ще важкі, певно розплоду ще мало. Розширяти, мабудь, буду вощиною (1-2, скільки влізе). Цвітуть абрикоси і деяка алича. На пасіку проник заєць і погриз кілька яблунь.

9 хвилин тому, ромео сказав:

Довкола все поступово зеленіє.

Раніше такий ступінь "зеленості" був лише в кінці квітня, а частіше на 1 травня...

йдем з випередженням...

Глянув записи. В мене абрикос йде з випередженням на 10/15 днів порівняно з 2023/2022 роками. Не думаю що це якесь значне відхилення.

Вітер , сонце, сухо, було  +15*С,  утром +1*С

Пилок носили , на абрикосах бджоли немає , так пару штук літає

Три дні як навіжені носяться, десь з 9 ранку.і до вечора. 50*50 пилок і хз що, садки квітнуть. Пилок жовтий і світліший. 

На абрикосах та аличі діскотека. 

Душа радіє!

7 часов назад, yu1986ra сказал:

Глянув записи. В мене абрикос йде з випередженням на 10/15 днів порівняно з 2023/2022 роками. Не думаю що це якесь значне відхилення.

10-15 днів весною, все взаємопов'язане,  це мінімум 10-15 тис бджоли на акацію , або є,  або нема,  не хиле так відхилення у кілограм 10 акації

А ще , ці 10 днів нетипового передчасного  розвитку дерев накладуть цвіт ріпаку на цвіт акації 

Це так роздуми , думаю актуальні  для 80 % пасічників, хто чекає чисту акацію

2 години тому, AVA сказав:

10-15 днів весною, все взаємопов'язане,  це мінімум 10-15 тис бджоли на акацію , або є,  або нема,  не хиле так відхилення у кілограм 10 акації

А ще , ці 10 днів нетипового передчасного  розвитку дерев накладуть цвіт ріпаку на цвіт акації 

Це так роздуми , думаю актуальні  для 80 % пасічників, хто чекає чисту акацію

Та нема в мене тої акації:umora:, я в тих 20%. Та й ріпаку як кіт наплакав:rofl:

10-15 днів це ніщо. Де гарантія, що на ріпаку не буде приморозків, які відтягнуть цвітіння інших медоносів.

Які 10 кг? До якації ще днів 50 +/-. Розвиток вже пішов. Ще й відводки робити будете.

зранку +12 ,вдень вчора було +21,літали непогано.Провів ревізію половини пасіки ,яка знаходиться на платформі,бо тут зимівля проблемніша з зрозумілих причин,а в павільйоні тепліше,бо в бджіл комфортніші умови.Нарешті облетілись на минулому тижні(побачив по кришам пустих вуликів ,які стоять в межах 4 м)2 слабачка .які мав обєднати,ще в жовтні ,вибракував,бо матки нікудишні(трутовки)також на платформі виявив сімю,яка всю зиму продувала розплод і доволі сильна тепер,але матка гонить трутовий розплід,буду спостерігати ,якщо не виправиться то піде на розформування.

12 годин тому, Лектор сказав:

На абрикосах та аличі діскотека. 

Дивно, абрикоси цвітуть, а снігу нема...

Непорядок...:umora:

8 минут назад, ромео сказал:

Да. Такого не буває. Аномалія. 

В нас сонячно. Десь +13. 

1 година тому, ромео сказав:

Зате черешня цвіте і, як завжди, дощ. +14. Правда, брешуть шо цілий тиждень від завтра буде тепло і без опадів.

Інтернет каже, шо в мене йде дощ...

Але, все як завжди...

5 годин тому, gardener сказав:

Правда, брешуть шо цілий тиждень від завтра буде тепло і без опадів.

Нібито знов із Сахари пісочку підкине...:dntknw:

9 минут назад, ромео сказал:

Інтернет каже, шо в мене йде дощ...

У нас трохи був. 

Щойно гроза з градом пройшла,всетаки абрикосам не повезло .

В 06.04.2024 в 07:39, yu1986ra сказал:

Та нема в мене тої акації:umora:, я в тих 20%. Та й ріпаку як кіт наплакав:rofl:

10-15 днів це ніщо. Де гарантія, що на ріпаку не буде приморозків, які відтягнуть цвітіння інших медоносів.

Які 10 кг? До якації ще днів 50 +/-. Розвиток вже пішов. Ще й відводки робити будете.

В старі постійні весни від цвіту абрикоса до акації у мене було 30 (+- 2) днів, а зараз :dntknw:

Учора було +23*С , сухо , бджіл на абрикосах і аличі майже немає , так розвідка, пилок 95% з кленка американо

22 часа назад, ромео сказал:

Так був же ,тільки пісок сахари, переплутали десь вище, ще не привикли що кому посилати :umora: , наслідки зміни церковних свят 

1 час назад, AVA сказал:

Учора було +23*С , сухо , бджіл на абрикосах і аличі майже немає , так розвідка, пилок 95% з кленка американо

Та гудуть в нас абрикоси! Може у вас там шось добріше цвіте? Акація часом не зацвіла? :hmm:

1 годину тому, AVA сказав:

пилок 95% з кленка американо

В мене цьогопіч американський ігнорується - ідуть на шось смачніше

10 часов назад, Вадім Полтава сказал:

Та гудуть в нас абрикоси! Може у вас там шось добріше цвіте? Акація часом не зацвіла? :hmm:

Сьогодні абрикоса пуста  бджіл Нема , , акація розпускаєтся повним ходом, тільки неровномірно на одній деревині , значить цвіте буде , довго і неодночасно,  або якийсь період просто незацвіте, ну вже понятно , що буде жопа

Дерева пішли в ріст раніше,  бо ґрунт непромерз, а от ріпак на 5 см промерз і ріст прикраився  , от тепер хто перший , думаю нічья :umora:

9 часов назад, ромео сказал:

В мене цьогопіч американський ігнорується - ідуть на шось смачніше

Дивився рамки забиті пилком одним коліром, десь є трохи інший

Це все фігня , я рамок таких , забитих років 8 небачив на 7 квітня , а можливо ніколи

І просіданія сімей нема,  бо розплоду 23 -24  березня ще не було у 75 % сімей, даже молодих личинок

Пісок сахари пре покраще пробііотиків :umora:

В 06.04.2024 в 09:26, wwlo сказал:

матка гонить трутовий розплід,буду спостерігати ,якщо не виправиться то піде на розформування.

Що там спостерігати?  Це що, молодуха після облітування, що може кинути якийсь  десяток не запліднених яєць? 

В 06.04.2024 в 04:37, AVA сказал:

хто чекає чисту акацію

В нашій місцевості навпаки, 80% не чекають. Доречі, рапсу жодного поля не бачив.

12 годин тому, AVA сказав:

В старі постійні весни від цвіту абрикоса до акації у мене було 30 (+- 2) днів, а зараз :dntknw:

Щось у вас того... Калькулятор не зламався?

В 23-у між абрикосом і акацією в мене 46 днів.

В 22-у приблизно також (акацію не записав орієнтуюсь по медоносу попереднику).

Старіші записи в мене на неробочому компі, але не думаю що там будуть інші цифри. В голові чогось сидить між абрикосом і акацією +/-50 днів.

48 хвилин тому, Гурович сказав:

Що там спостерігати?  Це що, молодуха після облітування, що може кинути якийсь  десяток не запліднених яєць? 

там стояла зверху рамка з медом, вже друга,тобто був негерметичний потолок і я подумав,що матка перемерзла тому погнала трута,а задавити  проблем не буде,шість рамок бджоли десь пристрою.а матка між іншим виведена в червні =тиха заміна

7 часов назад, yu1986ra сказал:

Щось у вас того... Калькулятор не зламався?

В 23-у між абрикосом і акацією в мене 46 днів.

В 22-у приблизно також (акацію не записав орієнтуюсь по медоносу попереднику).

Старіші записи в мене на неробочому компі, але не думаю що там будуть інші цифри. В голові чогось сидить між абрикосом і акацією +/-50 днів.

Прошлий рік да 50 днів приблизно і найближчі 5 років непорядок , я писав про дані років 10 , коли акація стабільно зацвітала після 20 травня , абрикоса після 18 квітня,  а кінець яблука був на 10 травня , я записи почав робити з 2003 і так по пам'яті нікому в голову не приходило що будуть такі скачки по цвіту 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...